Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، نشست علمی روش پاسخگویی به شبهات اعتقادی ویژه مبلغان پاسخگوی شبهات، استادان درس کلام و عقاید، طلاب و دانش‌آموختگان رشته کلام سطح سه، معاونان فرهنگی پژوهش و مشاوران مدارس علمیه خواهران استان فارس امروز، 10 شهریورماه در شیراز برگزار شد.
در این نشست چهار ساعته حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا محمدی، کارشناس برنامه پرسمان اعتقادی رادیو معارف با تأکید بر نقش عالمان دینی در شبهه زدایی از مسائل دین گفت: امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند: «علمای شیعه ما مرزداران هستند که بر مرزهای ایمان مردم و در برابر ابلیس و پیروانش به مرزداری می‌پردازند آن‌ها را از هجوم به ضعفای شیعه بازمی‌دارند و شیعه را از تسلط ابلیس و یاران ناپاکش محفوظ و مصون نگه می‌دارند آگاه باشید آن‌کس از شیعیان که چنین وظیفه‌ای را به عهده می‌گیرد هزار هزار مرتبه برتر از مجاهدین است که با (دشمنان آن روزگار اسلام) روم و ترک و خزر جهاد می‌کنند چون او از دین محبان ما دفاع می‌کند و دیگری از بدن‌های ایشان».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی پاسخ به شبهات را دارای دو جنبه دانست و گفت: پاسخگویی به شبهات هم جنبه طریقیت یعنی شکل و طرح بحث و هم جنبه موضوعیت یعنی محتوای آن دارد.
محمدی با تأکید بر اهمیت و ضرورت پاسخگویی به شبهات بیان کرد: یکی از راه‌های کسب معرفت و شناخت انسان شامل عقل است که نتیجه آن حکمت است. اما عقل تنها کلیات و مفاهیم را بیان می‌کند اما مصادیق و جزئیات را نمی‌فهمد. حال به این سؤال می‌رسیم که آیا این ابزار برای ساخت جهان‌بینی کافی است و آیا می‌توان یک تفسیر کلی از عالم را بیان کرد.
وی با اشاره به آیه 23 سوره ملک که می‌فرماید« قُلْ هُوَ الَّذی أَنْشَأَکُمْ وَ جَعَلَ لَکُمُ السَّمْعَ وَ الْأَبْصارَ وَ الْأَفْئِدَةَ قَلیلاً ما تَشْکُرُونَ» یکی از راه‌های شناخت انسان را از دیدگاه قرآن، حواس معرفی کرد و گفت: قرآن می‌فرماید زمانی که انسان متولد می‌شود چیزی نمی‌دانست، ولی خداوند راه‌هایی برای معرفت شما قرار داد تا به علم برسید و آن‌ها گوش و چشم و قلب هستند. بنابراین جزئیات و ماده را می‌توان با حس شناخت.
کارشناس برنامه پرسمان اعتقادی رادیو معارف راه سوم برای شناخت انسان را دل برشمرد و اضافه کرد: اصول دین ماتریالیسم شامل اصالت ماده و اصالت تجربه می‌شود که این دو اصالت هم با یکدیگر و هم با خود تناقض دارند. برخلاف علم حصولی، در علوم حضوری خطا راه ندارد.
وی، وحی را آخرین راه کسب معرفت دانست و تأکید کرد: یکی دیگر از راه‌های کسب معرفت و شناخت انسان، وحی بوده که نتیجه آن مذهب است.
محمدی هوش متوسط، درک مطلب، سرعت انتقال و هوش فهمی به سؤال را لوازم شخصی اولیه پاسخگویی دانست و اضافه کرد: علاوه بر داشتن معلومات لازم، خوب، نفیس و نافذ، آشنایی با روش‌های پاسخگویی و تمرین و ممارست ازجمله مهم‌ترین ابزارهای پاسخگویی به شبهات است.
وی، مطالعه مستمر و داشتن سیر مطالعاتی منظم را در تقویت مهارت پاسخگویی به شبهات اعتقادی مؤثر دانست و افزود: مطالعه کتب شهید مطهری و برخی از مجلدات آیت‌الله جوادی آملی، «معارف قرآن» از آیت‌الله مصباح، «پیام قرآن» از آیت‌الله مکارم شیرازی، «منشور جاوید» از آیت‌الله سبحانی و یک دوره مطالعه عقاید در روایات و نیز در آیات قرآن از کتاب‌هایی مانند اصول کافی، توحید شیخ صدوق، بصائرالدرجات، حق الیقین مجلسی، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه توصیه می‌شود.
کارشناس برنامه پرسمان اعتقادی رادیو معارف در راستای تبیین مرحله‌به‌مرحله روش پاسخگویی به شبهات گفت: ابتدا باید تعریف شبهه مشخص شود. چراکه گاهی با یک تعریف دقیق، کل شبهه پاسخ داده می‌شود. مرحله دوم، مطرح‌شدن هر شبهه در قالب یک قیاس اقترانی یا استثنائی است که این امر موجب مشخص شدن اشکالات شبهه به‌وسیله بررسی دقیق صغری و کبری می‌شود.
وی ادامه داد: در پاسخگویی به شبهات، جواب نقضی می‌تواند مانند مسکنی، مخاطب شبهه را آرام نماید، اما در ادامه باید جواب حلی بیان شود. پس از پاسخگویی، خلاصه و جمع‌بندی از بحث نیز لازم است.
یادآور می‌شود، در پایان این دوره به فراگیران، گواهی معتبر شرکت در نشست اعطا شد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس معارف پاسخگويي علمي شبهات اعتقادي حوزه علميه خواهران فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاسیه مدیران و معاونان آموزش حوزه‌های علمیه گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ، حجت الاسلام و السلمین قاسم علیپور در اجلاسیه مدیران و معاونان آموزش حوزه‌های علمیه گیلان که در حوزه علمیه صاحب الزمان لنگرود برگزارشد با اشاره به اینکه جامعه نیاز به روحانی دارد گفت: با برنامه‌ریزی‌های دقیق و تشکیل شورای فرهنگی تلاش می‌کنیم تا نیرو‌های مستعد از مدارس شناسایی و جذب شوند.
وی حضور روحانیان در مدارس را ضروری دانست و افزود: تجربه نشان داده استقرار طلاب در مدارس، بین دانش‌آموزان علاوه بر ارتقای معنویات و اخلاقیات آنها موجب تسریع در پیشرفت علمی آنها می‌شود.
مدیر حوزه‌های علمیه گیلان در ادامه با اشاره به اجرای موفق مصوبات شورای عالی در مدارس علمیه گفت: برنامه‌های دقیق و مدون در شورای عالی مصوب و ابلاغ شده که اجرا و پیاده‌سازی مناسب آن در حوزه‌ها ضروری است و مدیران نباید در اجرای برنامه‌ها سلیقه‌ای عمل کنند. 
مدیر حوزه‌های علمیه گیلان از حضور بیش از هزار طلبه برای تحصیل در حوزه‌های علمیه استان را فرصتی برای گسترش فرهنگ اسلامی در جامعه عنوان کرد و افزود: از این توانمندی و ظرفیت عظیم باید در مدارس آموزش و پرورش استفاده کرد تا ضمن پرورش استعداد‌های دانش‌آموزان، نیرو‌های کیفی جذب شده، و بتوانیم پاسخ‌گوی نیاز روزافزون جامعه به روحانیت باشیم. 
مدیر کل صداوسیمای گیلان هم در این مراسم با اشاره به بهره گیری از طلاب و روحانیان در رسانه ملی گفت: برای نقد فیلم و سریال بصورت گفتگو محور و همچنین در نویسندگی از روحانیان متخصص در این حوزه بهره‌مند خواهیم شد.
دکتر تقی ربانی افزود: صدا و سیمای مرکز گیلان آمادگی دارد تا بصورت ویژه برنامه‌هایی با موضوع مهدویت و مبحث انتظار را با طرح و ایده‌ای نو با همکاری حوزه‌های علمیه گیلان تولید کند.
وی همچنین از مسئولان حوزه علمیه گیلان خواست در صورت همکاری با صدا وسیما این مرکز می‌تواند فعالیت‌های حوزه علمیه را در قالب مستند‌هایی ساخته و از رسانه ملی پخش کند.
در پایان مدیران و معاونان حوزه‌های علمیه گیلان هم نظرات خود را در خصوص ساخت برنامه‌های فاخر فرهنگی و مذهبی بیان کردند.

دیگر خبرها

  • مصارف مالیات به خوبی برای شهروندان تبیین شود
  • باید در اخذ مالیات مراقب نارضایتی مردم بود
  • لزوم توجه جدی به دغدغه‌های مراجع عظام تقلید در بانکداری
  • اجلاسیه مدیران و معاونان آموزش حوزه‌های علمیه گیلان
  • با ایمان به شعار ما می‌توانیم بر همه مشکلات غلبه خواهیم کرد/ دشمن می‌خواهد با شبهات علمی و شهوت عملی، ایمان و امید جوانان را هدف قرار دهد
  • فراخوان بیست‌وششمین همایش کتاب سال حوزه اعلام شد
  • (ویدئو) تعطیلی پنجشنبه‌ها یک شبهه است
  • اعلام فراخوان بیست‌وششمین همایش کتاب سال حوزه
  • عملیات وحدت‌آفرین «وعده صادق» گوشه‌ای از توان نیروهای مسلح مابود
  • پاسخگویی به بیش از ۸۷ هزار تماس با سامانه تلفنی ۱۴۱ در چهارمحال و بختیاری