Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران دانشگاه "ام. آی. تی"، سیستم جدیدی مبتنی بر انرژی خورشیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند از انجماد هواپیما‌ها پیشگیری کند. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاید یک سیستم منفعل مبتنی بر انرژی خورشیدی بتواند از منجمد شدن هواپیماها، توربین‌های بادی، خطوط برق و سطوح دیگر پیشگیری کند.

انجماد می‌تواند برای باله‌های هواپیما یا خطوط برق، مشکلات بسیاری از جمله عملکرد ضعیف یا آسیب‌های فاجعه‌بار ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشگیری از انجماد، به سیستم‌های گرمایشی پرانرژی یا اسپری‌های شیمیایی نیاز دارد که برای محیط زیست، مضر هستند.

پژوهشگران دانشگاه "ام. آی. تی" (MIT)، برای مقابله با این مشکل، یک سیستم کاملا منفعل مبتنی بر انرژی خورشیدی ابداع کرده‌اند.

عملکرد بسیار ساده این سیستم، با استفاده از نوعی ماده سه لایه صورت می‌گیرد که می‌توان آن را روی سطوح گوناگون، اسپری کرد. این سیستم، اشعه خورشید را جذب و آن را به گرما تبدیل می‌کند و سپس، گرما را در اطراف پخش می‌کند؛ در نتیجه، فرآیند ذوب فقط به قسمت‌هایی که در معرض مسقیم نور خورشید هستند، محدود نمی‌شود. هنگام استفاده از این فناوری، به منبع انرژی یا واکنش بیشتر نیازی نیست و می‌توان از آن حتی در شب و با استفاده از نور مصنوعی استفاده کرد.

"کریپا واراناسی" (Kripa Varanasi)، استادیار مهندسی مکانیک دانشگاه ام. آی. تی گفت: انجماد، یکی از مشکلات بزرگ هواپیماها، توربین‌های بادی، خطوط برق، سکو‌های نفتی ساحلی و مکان‌های دیگری از این قبیل است. پاشیدن ضد یخ یا استفاده از سیستم‌های گرمایشی، راه‌های مرسوم حل این مشکل هستند، اما مشکلاتی نیز به همراه دارند.

نخستین لایه که جذب‌کننده است، نور خورشید را جذب و آن را به گرما تبدیل می‌کند. ماده مورد استفاده پژوهشگران ام. آی. تی، کارآیی بالایی دارد و می‌تواند تا ۹۵ درصد نور خورشید را جذب کند و تنها سه درصد آن را برای بازتاب از دست می‌دهد.

در آغاز، این لایه قادر بود مانع شکل‌گیری یخ شود، اما دو محدودیت داشت؛ کارآیی آن، تنها محدود به مناطقی بود که به طور مستقیم در معرض نور خورشید هستند و مقدار زیادی از گرما، به لایه‌های زیرین منتقل می‌شد و نمی‌توانست به فرآیند پیشگیری از انجماد کمک کند.

پژوهشگران برای رفع این مشکلات، یک لایه پخش کننده به آن اضافه کردند. این لایه نازک که از جنس آلومینیوم است و ضخامت آن، تنها به ۴۰۰ میکرومتر می‌رسد، توسط لایه جذب‌کننده گرم می‌شود و با گسترش گرما، تمام سطح را می‌پوشاند. واراناسی افزود: واکنش گرمایی این ماده، آنقدر سریع است که گرما زودتر از سرما رخ می‌دهد. نهایتا، لایه پایین که ویژگی عایق را دارد، از به هدر رفتن گرما پیشگیری می‌کند و آن را روی سطح نگه می‌دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه ام آی تی دانشگاه MIT انرژی خورشیدی فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۷۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در ۱۸ کلاس و ۳ هزار و ۲۰۰ متر مربع ساختمان اصلی و ۷۰۰ متر مربع فضای ورزشی طراحی و احداث شده است.

برای ساخت این مدرسه در منطقه پردیسان ۳۰ میلیارد تومان به همت خیر هزینه شده و طرح سالن ورزشی نیز در قالب دولتی و با مشارکت خیر به بهره برداری رسیده است.

از ویژگی‌های منحصر به فرد این مدرسه استقرار سه سامانه سلول‌های خورشیدی با ظرفیت ۶۰ کیلووات است که علاوه بر بهره‌گیری از انرژی خورشیدی برای تامین پایدار شبکه توزیع برق به تأمین هزینه مدرسه‌های نیز کمک می‌کند.

محمود کمانی، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک این وزارتخانه با آموزش و پرورش و نوسازی مدارس برای تجهیز مدارس خیرساز به نیروگاه‌های برق خورشیدی، گفت: استان قم با ۱۱ مدرسه مجهز به سلول‌های خورشیدی در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برق تولیدی این مراکز را به قیمت مناسب خریداری می‌کند که علاوه بر فرهنگ‌سازی برای نسل آینده در تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس نیز موثر است.

سیدمحمد آقامیری، استاندار قم هم با تجلیل از خدمات و اقدامات خیرین مدرسه ساز گفت: استان قم  یک هزار و ۷۰۰ کلاس درس نیاز دارد که باید به سرعت این نیاز مرتفع شود.

حمیدرضا خان محمدی، معاون عمرانی وزیر و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور هم با بیان اینکه دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است، گفت: در یک برنامه کوتاه مدت با همکاری دستگاه‌های متولی ۲۰ هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند.

در حال حاضر ۸ هزار و ۳۰۰ پروژه در سطح کشور در دست احداث است که ۵۰ درصد آن‌را خیرین برعهده دارند.

سال گذشته ۲۴۰ کلاس درس در قالب ۲۷ پروژه به همت خیرین مدرسه ساز در قم احداث شد که پیش بینی می‌شود امسال نیز همین تعداد در سطح استان به بهره برداری برسد.

دیگر خبرها

  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • ماه در وضعیت اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • افتتاح مدرسه خیرساز در منطقه پردیسان قم
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • پنل خورشیدی چسبان ، تولید انرژی رایگان برای همه (فیلم)