Web Analytics Made Easy - Statcounter

الناز روزبهانی روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره علت ترس و اضطراب در نوآموزان بدو ورود به دبستان اظهار کرد: مهمترین دلیل ترس کودکان برای رفتن به مدرسه وابستگی به مادر بوده و بهتر است قبل از شروع سال تحصیلی این مشکل را تا حد زیادی بر طرف کنید.

اضطراب کودک را کنترل کنید

وی به راهکار‌های مقابله با اضطراب کودکان اشاره کرد و گفت: تمرین جدایی را از منزل شروع کنید؛ قبل از بازگشایی مدارس او را چند ساعت در روز پیش پدربزرگ و مادربزرگ گذاشته و مدت زمان را به تدریج زیاد کنید تا کودک به نبود مادر عادت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزبهانی افزود: روز اول مدرسه و تمام اتفاقاتی که قرار است بیافتد، از بیدار شدن در ساعت مقرر تا پوشیدن روپوش و برداشتن وسایل را برای کودک بازسازی و اجرا کنید.

این روان شناس بالینی اظهار کرد: برای کودک تقویمی درست کرده و تعداد روز باقی مانده تا بازگشایی مدارس را با ستاره دار کردن مشخص کنید.

وی درباره تنظیم خواب کودکان برای رفتن به مدرسه بیان کرد: در تابستان کودکان زمان بیشتری از روز را می‌خوابند؛ بنابراین روزانه ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از خواب آن‌ها را کم کنید تا ساعت خوابشان برای رفتن به مدرسه تنظیم شود همچنین درباره کارکرد لوازم التحریری که برای کودک می‌خرید، برای او توضیح دهید.

این روان شناس بالینی به والدین توصیه کرد: اگر امکان دارد چند روز قبل از بازگشایی مدارس او را با محیط مدرسه آشنا کنید و از خوبی‌های مدرسه و تجربیات شیرین خود برای او بگویید.

وی درباره چگونگی جدا کردن کودک از اسباب بازی هایش توصیه کرد: اگر کودک به اسباب بازی خاصی وابسته است اجازه دهید ۲، ۳ روز اول آن را در مدرسه با خود همراه داشته باشد.

اهمیت همراه شدن والدین با کودک

این روانشناس بالینی گفت: روز اول مدرسه یکی از والدین کودک را همراهی کند، چون در صورت گریه کردن، معلم از والدین می‌خواهد در کلاس کنار او بنشینند؛ این مدت زمان نباید بیشتر از ۲۰ دقیقه طول بکشد؛ پس به کودک بگویید باید تنها در کلاس بنشیند و شما بعد از چند دقیقه به منزل بر می‌گردید.

روزبهانی اظهار کرد: سعی کنید هفته اول خودتان کودک را به مدرسه برده و برگردانید تا احساس تنهایی و طرد شدن نداشته باشد همچنین احساس امنیت و آرامش او هم بالا رود.

وی افزود: به طور معمول ۳ تا ۵ هفته طول می‌کشد تا کودک به مدرسه عادت کرده و خود را با آن وفق دهد، پس صبر و حوصله داشته باشید و اگر این مشکل ادامه پیدا کرد از روان شناس کودک کمک بگیرید.

روزبهانی تصریح کرد: به هیچ عنوان کودک را با دیگران مقایسه نکرده و او را سرزنش نکنید؛ مقایسه کردن، ترس کودک را بیشتر می‌کند و اعتماد به نفس او را از بین می‌برد.

این روانشناس بالینی گفت: به مادران توصیه می‌کنم قبل از بازگشایی مدارس کودک را از لحاظ مستقل بودن و توانایی در انجام کار‌های شخصی ارزیابی کنید و اگر در زمینه‌ای نیاز به کمک داشت با پرسنل مدرسه در میان گذاشته و از آن‌ها کمک بگیرید.

نقش مهم مهدکودک و پیش دبستانی

وی درباره اهمیت پیش دبستانی و مهدکودک گفت: از آنجایی که ساختار پیش دبستانی شباهت زیادی به مدرسه داشته و کودک را ملزم به رعایت قوانین می‌کند؛ نقش موثری در آماده سازی کودک برای ورود به مدرسه دارد.

روزبهانی تصریح کرد: البته در برخی موارد مربیان مهدکودک و پیش دبستانی رفتاری دارند که کودک از آنجا گریزان شده و تمایلی برای رفتن به مدرسه ندارد.

معلم کلاس اول؛ مشوق کودک

این روان شناس بالینی با اشاره به نقش معلم‌های کلاس اول برای کاهش اضطراب نوآموزان بدو ورود به دبستان گفت: معلمان به کمک والدین بیایند و اگر کودک گریه می‌کند او را طرد نکرده و با مهربانی دانش آموزان را در کلاس درس بپذیرند.

وی بیان کرد: به کمک بچه‌ها فضای کلاس را به شکل جذاب تزئین کنید و محیط صمیمی همراه با قاطعیت را در کلاس برقرار کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت روانشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۷۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است

صندوق کودکان سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه هر دقیقه یک کودک در غزه قربانی جنایات صهیونیست‌ها می‌شود تاکید کرد که اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با اشاره به وضعیت ناگوار کودکان غزه در سایه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اجساد متلاشی شده و زندگی از دست رفته کودکان غزه دلیلی آشکار بر توحشی است که علیه آنها تحمیل می‌گردد.

«تز انگرام» سخنگوی یونیسف که به تازگی از ماموریت خود در غزه برگشته در این زمینه اعلام کرد که در هر 10 دقیقه یک کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شود و تنها راه برای جلوگیری از کشتار و معلولیت کودکان غزه، برقراری آتش‌بس فوری در این منطقه است.

وی تاکید کرد که در زمان ماموریت خود در غزه از مشاهده تعداد کودکان مجروح در بیمارستان‌ها و خیابان‌ها و چادرهای آوارگان به شدت شوکه شده بود.

سخنگوی یونیسف اظهار داشت که طبق آمار رسمی صادر شده توسط وزارت بهداشت فلسطین بیش از 12 هزار کودک در غزه به شدت مجروح شده‌اند اما از نظر من آمار واقعی بسیار بیشتر است.

وی در ادامه به داستان غم‌انگیز کودک 14 ساله‌ای اشاره کرد که در بیمارستان خان یونس او را دیده بود و گفت که این پسربچه ساعت‌ها مورد بازجویی و شکنجه شدید توسط نیروهای اسرائیلی قرار داشته و سپس آنها به سمت او تیراندازی کرده بودند.

جنگ اسرائیل علیه کودکان غزهیونیسف: 600 هزار کودک در رفح گرسنه و وحشت‌زده هستند

بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، رژیم اشغالگر از زمان آغاز تجاوزات خود به غزه در 7 اکتبر 2023 تاکنون بیش از 15 هزار کودک را قتل عام کرده که شامل 44 درصد کل شهدای غزه می‌شود. همچنین بیش از 70 درصد قربانیان این جنگ ویرانگر رژیم اشغالگر علیه غزه، زن و کودک هستند. به طور کلی هر ساعت حدود 4 کودک فلسطینی در غزه به شهادت می‌رسند.

این آمار نشان می‌دهد که حدود 43 هزار و 349 کودک در غزه بدون والدین خود یا یکی از آنها زندگی می‌کنند. بیش از 30 کودک هم تا امروز به دلیل سوء تغذیه و تشنگی در بیمارستان‌ها جان خود را از دست داده‌اند و شدت گرسنگی در میان کودکان در شمال غزه و رفح همچنان در حال افزایش است.

بر اساس این گزارش، بیش از 816 هزار کودک در غزه از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به این منطقه نیاز به کمک‌های روانی دارند و تأثیرات عمیق ترس و اضطراب و افسردگی در نتیجه جنگ وحشیانه‌ای که دشمن علیه غزه به راه انداخته، در ذهن و روان این کودکان به وضوح دیده می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در کردستان
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • روش‌های تربیتی مناسب فرزندان اتیسمی + فیلم
  • دست کوتاه ۳۰ هزار کودک معلول از تحصیل / کمبود مدرسه و دشواری رفت‌وآمد