Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-27@17:12:20 GMT

تسلیحات فرانسوی و تعهد اخلاقی سعودی ها؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۱۷۹۱۱

­وزیر دفاع فرانسه مدعی شد تسلیحات فروخته شده به عربستان سعودی و امارات عربی متحده در کشتار مردم یمن مورد استفاده قرار نمی گیرد.
به گزارش امروز خبرگزاری فرانسه از پاریس، فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه ضمن ابراز انزجار از اوضاع یمن، تاکید کرد تسلیحاتی که فرانسه به عربستان و امارات فروخته است، علیه غیرنظامیان یمن به کار گرفته نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين بخش از اظهارات وزير دفاع فرانسه واکنشي به افزايش انتقادات جهاني از جنايات ائتلاف به رهبري عربستان در يمن - بويژه بر ضد تاسيسات غير نظامي و در حق غير نظاميان - است. طبيعتا اين انتقادات متوجه حاميان منطقه اي و جهاني ائتلاف - بويژه کشورهايي غربي مانند فرانسه که تسليحات نظامي پيشرفته را به اين ائتلاف ميفروشند و سود هنگفت مي برند - نيز مي شود.
وی که در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه علوم سیاسی پاریس سخنرانی می کرد، اظهار داشت: «کاملا آگاهی دارم که در یمن، اوضاع انسانی فاجعه بار است. من هم مانند شما از این اوضاع منزجر هستم».
سازمان ملل اوضاع انسانی را در یمن بدترین بحران انسانی کنونی در جهان می داند.
پارلی در ادامه گفت: «ما هیچ سلاحی در یمن نفروخته ایم. ولی به عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته ایم. تا جایی که من اطلاع دارم، تسلیحاتی که فرانسه (به این دو کشور) فروخته است، علیه مردم غیر نظامی یمن به کار نمی رود».
پرسشي که در اينجا مطرح مي شود اين است که چه چيزي سبب شده وزير دفاع فرانسه تصور کند عربستان با سلاح هاي فرانسوي به غير نظاميان حمله نمي کند؟ آيا پاريس تنها تسليحات دفاعي به ائتلاف فروخته است؟ اگر چنين است چرا سازمان هاي بين المللي - از جمله سازمان عفو بین الملل - بارها از فرانسه در کنار انگليس و آمريکا به خاطر فروش تسليحات به ائتلاف و نقش اين تسليحات در هدف قرار دادن تاسيسات غير نظامي و غير نظاميان در يمن انتقاد کرده اند.
شايد پاريس از ائتلاف - بويژه عربستان سعودي - تعهد اخلاقي گرفته است که از تسليحات فرانسوي براي حمله به غير نظاميان بهره برداري نکند. اين گزينه نيز ساده لوحانه به نظر ميرسد. چطور از سعودي ها که حامي تروريسم در منطقه و جهان و ناقض حقوق بشر در عربستان، يمن و بحرين هستند مي توان انتظار داشت که - در شرايطي که در باتلاق يمن گرفتار آمده اند - متعهد به استفاده نکردن از تسليحات فرانسوي بر ضد غير نظاميان باشند.
سخنان وزير دفاع فرانسه زماني جالب مي شود که تلويحا از سعودي ها حمايت مي کند و مي گويد عربستان سعودی از این تسلیحات - تسليحات فرانسوي - در دفاع از خود استفاده می کند. چرا که همواره از یمن به سوی این کشور موشک شلیک می شود.
اين ادعا در حالي است که ائتلاف به رهبري سعودي ها متجاوز هستند و ارتش و نيروهاي مردمي يمن از موشک ها، بيشتر براي تقويت قدرت بازدارندگي در برابر حملات هوايي بي امان ائتلاف به رهبري سعودي ها و و متوقف کردن تجاوزات آنها بهره برداري مي کنند.

 

--------------------------------------------------
عبدالرضا خليلي
­

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: تسليحات فرانسوي وزير دفاع فرانسه تعهد اخلاقي عربستان غير نظاميان يمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۷۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟

به گزارش صدای ایران از یورونیوز فارسی،ده سال مانده به زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی، این کشور مشغول گسترش و بهبود زیرساخت‌های خود برای میزبانی از بزرگترین فستیوال فوتبال ملی در جهان است.

جایی که حکومت پادشاهی باید استادیوم‌ها، هتل‌ها و شبکه‌های حمل و نقل خود را به شکل قابل توجهی بهبود و گسترش دهد. خبرگزاری فرانسه در گزارشی به این مسئله پرداخته و اضافه می‌کند که زیرساخت‌ها دغدغه اصلی این پادشاهی نفت‌خیز نفت است، تنها کاندیدای برگزاری جام جهانی ۲۰۳۴ که به زودی رسما این میزبانی را از سوی فیفا دریافت خواهد کرد.

عربستان صادرکننده نفت خام فاقد منابع نیست، اما برای تلطیف وجهه خود به عنوان یک کشور محافظه‌کار و اسلام‌گرای افراطی تلاش می‌کند با جذب سرمایه‌گذار خارجی این نقیصه را برطرف کند.

این کشور با سرمایه هنگفت ۵۰۰ میلیارد دلار در پروژه شهری آینده‌نگر و بلندپراوزانه نئوم می‌خواهد تصویری از آینده را ارائه نماید. صرف نظر از اینکه این ایده جاه‌طلبانه تا چه اندازه عملی و اجرایی خواهد بود، بیشتر نمایانگر تمایل ولیعهد ماجراجوی سعودی برای نمایش و جلب توجهات جهانی است.


چالش استادیوم‌ها
برای میزبانی جام جهانی ۲۰۲۴ عربستان به ۱۴ ورزشگاه با ظرفیت دست‌کم ۴۰ هزار نفر نیاز خواهد داشت تا بتوانند پذیرای ۴۸ تیم حاضر در جام جهانی باشند، اما در حال حاضر تنها دو ورزشگاه آماده هستند؛ استادیوم ملک عبدالله در جده و استادیوم بین‌المللی ملک فهد که در ریاض در حال بازسازی است.

این کشور که دارای لیگ فوتبال معتبری است حدود ۳۰ زمین دیگر هم دارد، اما بیشتر آنها قدیمی، کوچک و یا احاطه شده توسط پیست‌های دو و میدانی هستند که دیگر در دنیای فوتبال مرسوم نیستند.

یکی از مقامات فدراسیون فوتبال عربستان به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «ما هنوز ده سال در پیش داریم که در طی آن وضعیت استادیوم‌ها به طور اساسی تغییر خواهد کرد.» او که نخواست نامش فاش شود، افزود: «این یک چالش بزرگ است، اما ما بر آن غلبه خواهیم کرد.»

اسکان و حمل و نقل
علاوه بر جام جهانی فوتبال، این کشور بیابانی با جمعیت ۳۲ میلیون نفر میزبان جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۷، بازی‌های آسیایی زمستانی ۲۰۲۹ و همچنین بازی‌های آسیایی ۲۰۳۴ نیز خواهد بود. برگزاری بازی‌های زمستانی در این کشور بیابانی و کویری انتقاد طرفداران محیط زیست را به همراه داشته، اما پادشاهی سعودی می‌خواهد بدون توجه به این انتقادات تمام این فرآیند‌ها را به مدد دلار‌های نفتی طی کند.

قطر همسایه، که میزبان اولین جام جهانی در خاورمیانه در سال ۲۰۲۲ بود، قبل از این رویداد تا ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرد که زیرساخت‌های مربوطه را نیز شامل می‌شود.


عربستان سعودی در حال حاضر ساخت دو استادیوم جدید را آغاز کرده است: استادیوم بین المللی ملک فهد در قیدیه، پروژه‌ای بزرگ در خارج از پایتخت، و استادیوم دیگری در شهر دمام، در شرق کشور. هر دو این استادیوم‌ها قرار است دو سال دیگر افتتاح شوند.

به گفته یک مقام سعودی، طراحی یک استادیوم جدید در دیریه در نزدیکی ریاض نیز از پیش تصویب شده، در حالی که رسانه‌های محلی گفتند که مناقصه‌های ساخت و توسعه زمین‌های فوتبال به‌زودی به ارزش ۲.۶۹ میلیارد دلار آغاز می‌شود.

اما این کشور تنها به استادیوم‌ها نیاز ندارد و حمل و نقل و اسکان طرفداران هم در شهر‌های میزبان این مسابقات یعنی در ریاض، جده، دمام و اب‌ها و همچنین در قیدیا و نئوم نیز حائز اهمیت است.

حسین ماهران، معمار، در کنفرانسی درباره طراحی و ساخت استادیوم که در ماه فوریه در ریاض برگزار شد، به خبرگزاری فرانسه گفت: «عواملی مانند اسکان و حمل و نقل عمومی در داخل و بین شهر‌ها هنوز باید توسعه یابد. اما واضح است که پادشاهی قاطعانه به این راه متعهد است.»

چالش عمده آب و هوا
گرما، در کشوری که دمای هوا در تابستان از ۴۰ درجه سانتیگراد فراتر می‌رود، چالش دیگری برای کشور میزبان است، اگرچه یاسر المصحال، رئیس فدراسیون فوتبال عربستان سعودی سال گذشته گفت که پادشاهی آماده است تا این رویداد را در تابستان مانند زمستان برگزار کند.


رضوان درویش، رئیس شرکت تهویه مطبوع عربستان سعودی گرین ایر به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «در حال حاضر برنامه‌های خنک کننده برای سه ورزشگاه مورد استفاده لیگ عربستان وجود دارد که ستاره‌های جهانی مانند کریستیانو رونالدو و نیمار را به خود جذب کرده است.»

فراتر از زیرساخت‌های فیزیکی، عربستان سعودی همچنین باید منابع انسانی لازم برای مدیریت سایت‌ها، از امنیت گرفته تا نظافت، از جمله تهیه بلیط و پذیرایی را نیز در نظر بگیرد.

لی کولیر، از گروه مشاوره STRI، با برآورد این که کشور خلیج فارس به جای واردات نیروی کار به دنبال آموزش سعودی‌ها خواهد بود، تاکید کرد که این یک چالش بزرگ خواهد بود.

در فاصله یک دهه مانده تا زمان برگزاری جام جهانی فوتبال در عربستان سعودی این کشور با چالش‌های قابل توجهی رو به رو خواهد بود که امیدوار است به مدد دلار‌های نفتی، مدیریت و مشاوره خارجی و همچنین تربیت نیروی انسانی مناسب بتواند از پس آن برآید.

دیگر خبرها

  • مقامات اوکراینی تسلیحات غرب را می‌دزدند
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند