Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویانی که با توجه به امکانات محدود شهرهایشان و عدم رسیدگی صحیح معاونت‌های فرهنگی به روحیه دانشجویی‌شان برای نشریه‌نویسی، بدون هیچ پیشینه‌ای اول شده بودند با انگیزه تمام برای راه اندازی نشریه‌های دانشجویی به شهرشان باز می‌گشتند.

گروه  دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نیلوفر هوشمند؛  هوا گرگ و میش بود و هنوز اذان صبح را نگفته بودند، قطار ۶ صبح حرکت می‌کرد و ما باید زودتر به راه آهن می‌رسیدیم، قبل از حرکت قطار نماز را به جا آوردیم و نیم ساعت بعد سوار قطاری شدیم که ما را با خود به قائمشهر می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود تا در اردوی نشریات دانشجویی دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور که در دانشگاه آزاد قائمشهر برگزار می‌شد شرکت کنیم، تجربه اردوی دانشجویی با دانشجویان دانشگاه آزاد، تجربه تازه‌ای نبود، اما با گذشت زمان و تغییر نسل باید قبول کرد هرسال دانشجویان متفاوت‌تر از سال‌های قبل می‌شوند و شیوه تفکر و رفتار متفاوتی خواهند داشت.
مسیر طولانی نبود، اما با قطار بیش از ۶ ساعت به طول انجامید و بالاخره رسیدیم به قائمشهر، تاکسی گرفته و طبق آدرس به خوابگاه دانشجویی رفتیم، وسایل و چمدان را در یکی از اتاق‌ها گذاشتیم و بعد آماده شدیم تا به محل برگزاری کلاس‌ها برویم، از خوابگاه تا محل برگزاری کلاس‌ها بیست دقیقه‌ای راه بود، دانشگاه آزاد فنی مهندسی به عنوان محل برگزاری کلاس‌ها برگزیده شده بود، ساختمان‌ها روی تپه کم شیبی ساخته شده بودند که دورتا دور تا چشم کار می‌کرد سبزه و درخت دیده می‌شد. از این همه سرسبزی علی رغم رطوبت هوا که حس خیس بودن به آدمی می‌داد شگفت زده شده بودیم.  
بالاخره وارد سالن همایش‌ها شدیم، با مسئولین اردو که از قبل نسبت به هم آشنایی و پیشینه دوستی داشتیم، سلام و احوالپرسی کردیم و به تماشای افتتاحیه نشستیم، رئیس دانشگاه آزاد قائمشهر، مدیر کل فرهنگی دانشگاه آزاد «دکتر نصیری»، و دیگر مسئولین دانشگاه قائمشهر به سخنرانی و گفتگو با دانشجویان پرداختند.
دکتر نصیری از دغدغه مندی برای دانشجویان گفت و آن‌ها را تشویق کرد به پیروی از مشی شهدا و استفاده از توانمندی خود در جهت راه اندازی نشریات دانشجویی، رئیس و دیگر مسئولین دانشگاه به خوشامدگویی پرداختند و سخنرانی‌ای نیز درباره تکلیف دانشجوو وظایف نشریات دانشجویی داشتند.
حدودا ۸ شب افتتاحیه به پایان رسید و بعد دانشجویان به زیارت دسته جمعی به مزار شهدای دانشگاه رفته و بعد هم برای اقامه نماز به مسجد رفتند.    دوره ای برای خودسازی و بصیرت افزایی دانشجویان 
اما این اردوی ۵ روزه ببشتر از آنکه برای تفریح باشد برای خودسازی دانشجویان و کمک به رشد و اعتلای فردی و دانشجوییشان بود. هر صبح راس ساعت ۶ صبح با پخش دعای عهد دانشجویان بیدار باش بودند و باید تا قبل از ساعت ۷ صبح خود را به مینی‌بوس‌هایی که آن‌ها را به محل برگزاری کلاس‌ها می‌برد می‌رساندند. روز اول برخی از دانشجویان شهر‌های مختلف که معاونت فرهنگی دانشگاه‌شان به آن‌ها وعده اردوی تفریحی داده بود و به این دوره فرستاده بود، بسیار شاکی و عصبانی بودند، به صبح زود بیدار شدنها، به کیفیت غذا و کمبود امکانات. شایدهرگوشه‌ای که می‌رفتی دانشجویی در حال شکوه و غرولند بود که این چه اردویی است و برای ما این شرایط سخت است و نمی‌توانیم بدون تفریح مدام به کلاس برویم و ...
یکی دو روز اول به همین منوال گذشت، کلاس‌های کارگاهی با موضوعات خبرنویسی، گزارش نویسی، تیترزنی و ... از ساعت ۸ صبح الی ۸ شب برای دانشجویان برگزار می‌شد، کلاس‌های اول برای دانشجویان کسالت آور بود چرا که تا کنون چنین تجربه‌ای را نداشتند و از آن طرف هم دلشان را صابون زده بودند که قرار است بروند تفریح و جنگل و دریا، آنوقت سرکلاس نشستن برایشان گویی حکم یک وظیفه اجباری مثل سربازی را داشت. اما با تمام این احوالات از حرفهایشان می‌شد فهمید که مفاهیم سرکلاس را یادگرفته اند و درباره اش فکر می‌کنند.   دانشجویان در هرنسلی که باشند دغدغه کشورشان را دارند
اولین روز اردو اعلام کرده بودند که هر گروه از دانشجویان می‌بایست یک نشریه ارائه دهند تا روز آخر و بعد این نشریه قرار بود مورد داوری قرار بگیرد و بهترین نشریه اعلام شود؛ بنابراین هر مسئول که همیار نام داشت، مسئولیت ۳ الی ۴ دانشگاه از استان‌های مختلف را برعهده داشت و باید در کنار دانشجویان برای پاسخگویی به سوالات و کمک به بستن نشریه قرار می‌گرفت و آن‌ها را یاری می‌رساند، توفیق همیار شدن یکی از اتفاقات جالبی بود که برای من نیز در این اردو رخ داد. حالا یک خبرنگار همیار دانشجویان نیز بود. دانشجویان استان‌های چهارمحال بختیاری، مازندران و همدان از دسته دانشجویانی بودند که وظیفه همیار بودنشان برعهده من بود، نسل جدیدی که به دهه ۸۰ نزدیک بودند و با وجود تمام تفاوت‌های ظاهری که با نسل‌های قبل از خود داشتند، اعتقادشان یکی بود، ظاهرشان شاید خیلی امروزی می‌نمود، اما موقع بحث بر سر انتخاب موضوع برای نشریات که می‌شد به چهارشنبه‌های سفید اشاره می‌کردند و می‌خواستند متنی انتقادی برای مسیح علی نژاد و آن‌هایی که از این حرکت سخیف پیروی می‌کنند بنویسند. دغدغه شان این بود که بی حجابی نباید در جامعه باب شود چرا که حجاب برای ما ایرانی‌ها قبل از اسلام نیز بوده است و ما اصالتی محجبه داریم و نباید تن به بی بند و باری بدهیم. نگران FATF بودند و از قرارداد‌هایی که کشور را به تاراج می‌دهد ناراضی.
با وجود تمام غرولند‌ها و نارضایتی‌هایی که بیشتر به دلیل آشنایی نداشتن با اینگونه اردو‌ها برایشان بود، شب‌ها بعد از اینکه از شام برمی گشتند حدودا ۱۱ شب شروع می‌کردند به بحث کردن درباره نشریه شان، اینکه چه چیزی بنویسند تا نشریه شان دانشجویی‌تر و جذاب‌تر باشد و بعد بین خودشان تقسیم کار می‌کردند و به پیگیری موارد می‌پرداختند، حدود ۱۶ نفر دانشجویی که با مسئولیتن همیاری آن‌ها با من بود، هیچکدام در دانشگاهشان نشریه‌ای نداشتند و حالا با کمک هم می‌خواستند یک نشریه دانشجویی در بیاورند. یکی یکی می‌نوشتند و اصلاح می‌کردند، هرشب متن هایشان را برایم می‌خواندند تا با هم ایرادهایش را رفع کنیم، گروه‌های دیگر نیز به همین صورت مشغول بستن نشریه هایشان بودند، از استان فارس و آذربایجان گرفته تا البرز، همه و همه در کنار روز‌های پرکار و شلوغی که داشتند باید یک نشریه را تا روز آخر به مسئولین فرهنگی دوره تحویل می‌دادند.
مسئولین دوره که خستگی را به تن دانشجویان می‌دیدند برایشان یک روز تفریح برنامه‌ریزی کردند و آن‌ها را از بعد از ظهر به دریا بردند و بعد هم برای خرید به سوغات فروشی‌ها ارجاعشان دادند، شب وقتی همه به خوابگاه برگشتند، انگار تمام خستگی از تن‌شان در رفته بود و با انرژی تازه‌ای پای نشریاتشان نشسته بودند، این همه انرژ‌ی برای من که از ۶ صبح پا به پای آن‌ها بیدار بودم و شب از نیمه گذشته ساعت یک و دو بعد از تصحیح مطالب و مباحثه با دانشجویان تازه به خواب فکر می‌کردم، کمی عجیب بود. اما تصمیم خودشان را گرفته بودند که برنده شود.
محمد دلاوری جذابترین استاد دوره برای دانشجویان
یکی از اساتیدی که برای دانشجویان بسیار جذابیت داشت و به آن‌ها جان تازه‌ای با بیان تجربیات دوران خبرنگاری‌اش بخشید آقای دلاوری مجری به یاد ماندنی برنامه صرفا جهت اطلاع بود. وقتی در بین دانشجویان حضور پیدا کرد و از خوبی‌ها و سختی‌های کار خبر در کنار هم برایشان گفت: جذابیت خبرنگاری و کار رسانه‌ای کردن را برایشان چند برابر کرد، همه از حرفهایش استقبال کردند و بعد از تمام شدن کلاس با او عکس یادگاری نیز گرفتند، یکی از معدود اساتیدی بود که بعد از کلاس دانشجویان درباره‌اش تعریف می‌کردند، گرچه بار آموزشی کلاس خیلی پایین بود، اما انگیزه‌ای که به دانشجویان بخشیده بود قابل تقدیر بود.
به روز‌های انتهایی اردو نزدیک می‌شدیم، دوره‌ای که از شنبه آغاز شده بود غروب چهارشنبه باید با مراسم اختتامیه از دانشجویانش خداحافظی می‌کرد. حالا چیزی تا پایان اردو نمانده بود، سه شنبه شب وقتی بچه‌ها از جشن غدیر برگشتند تا ۵ صبح کنار هم بیدار نشستند و متن‌های یکدیگر را اصلاح کردند و در نوشتن هرچه بهتر محتوا و متن به یکدیگر کمک می‌کردند، همه ۱۶ نفر دانشجویی که مسئولیت همیار بودنشان با من بود حالا تا صبح نشسته بودند تا ثابت کنند که می‌توانند. صبح چهارشنبه درحالی که یکساعتی بیشتر نخوابیده بودند مطالبشان را تمام و کمال به من تحویل دادند، من هم به تبعیت از تمام همیار‌های دیگر مطالب را برای فرهنگی اردو فرستادم، دل توی دل هیچکدام از ما نبود، از طرفی دلم نمی‌خواست زحمت بچه‌ها هدر برود و از طرفی هم به این فکر می‌کردم که این‌ها تا به حال هیچ نشریه‌ای نداشته اند چطور می‌شود برنده شوند، مطالبشان از نقد اردو به زبان طنز شروع می‌شد و با تحلیل چهارشنبه‌های سفید و نقد مسیح علی نژاد و کاریکاتوری درباره او، با تحلیل رفتار سلبریتی‌ها پایان می‌یافت.      دانشجویانی که هیچگاه نشریه ای نداشتند برنده شدند
عقربه‌های ساعت، ۴ و نیم را نشان می‌داد، همه دانشجویان، داوران و مسئولین دانشگاه آزاد در سالن همایش‌ها جمع بودند، دانشجویان یکی از یکی مشتاق‌تر بودند تا ببینند چه کسی برنده جایزه بهترین نشریه خواهد شد، یکی از مسئولین من را صدا کرد و آرام گفت: می‌دانی نشریه «هشتگ» برای چه کسی است؟ گفتم بله برای دانشجویان من است، با تعجب نگاه کرد و گفت: جدی؟ آخر نشریه اول شده اند. من که شادی تمام وجودم را گرفته بود با خودم قرار گذاشتم تا برای غافلگیر شدن دانشجویانم تا لحظه آخر چیزی به آن‌ها نگویم. به سالن برگشتم، همه آن‌ها را کنار هم ردیف نشاندم و گفتم بهتر است کنار هم باشید.
تمام سالن سرشار بود از چشم‌های مشتاقی که می‌خواست ببیند چه کسی و چه گروهی برنده است. به ترتیب اسامی دانشجویان پسر که برنده مسابقه نشریات بودند اعلام شد و بعد نوبت به دختران رسید، وقتی نوبت به دانشجویانی که من همیار آن‌ها بودم رسید و اسمشان را خواندند از خوشحالی روی زمین بند نبودند، هیچکدام باورشان نمی‌شد که برنده شوند، حتی جایزه بهترین کاریکاتور نیز به این گروه تعلق گرفت. دانشجویانی که با توجه به امکانات محدود شهرهایشان و عدم رسیدگی صحیح معاونت‌های فرهنگی به روحیه دانشجوییشان برای نشریه نویسی بدون هیچ پیشینه‌ای اول شده بودند با انگیزه تمام برای راه اندازی نشریه‌های دانشجویی به شهرشان باز می‌گشتند. بعد از خواندن اسم هایشان و تقدیر ویژه، ساعت موعد رفتن را برایشان نشان می‌داد، باید به اتوبوس‌هایی که آن‌ها را به شهرشان می‌رساند می‌رسیدند، گرچه ابتدای دوره همه نالان و شاکی بودند، اما در انتها خوشحال و پر انرژی، عکس یادگاری پایانی شد بر آغاز دوره جدید نشریه نویسان آینده دانشگاه‌های آزاد سراسر ایران.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دوره نشریات دانشجویی دانشگاه آزاد قائمشهر دکتر نصیری بصیرت افزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «بهار دیپلماسی تجاری ایران» به افتتاح ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با سخنرانی رئیس‌جمهور پرداخت و نوشت: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته با سخنرانی آیت‌الله رئیسی افتتاح شد؛ نمایشگاهی که به تأکید رئیس‌جمهور مهم‌ترین نشانه و دلالت تحریم‌ناپذیری ایران است. این نمایشگاه در حالی برگزار می‌شود که پنجشنبه گذشته نیز دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا برگزار شد. اگر این تحولات را در کنار واقعیت‌های دیگری همچون سفر اخیر رئیس‌جمهور و هیأت عالیرتبه ایرانی به پاکستان و سریلانکا قرار دهیم، یا رویداد مهمی چون افتتاح سد و نیروگاه تمام ایرانی در اومااویای سریلانکا را لحاظ کنیم، همه این واقعیت‌ها از گسترده‌تر شدن مناسبات تجاری و اقتصادی ایران در جهان حکایت می‌کند. این مناسبات به معنای ریل‌گذاری صحیح سیاست دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم است که زمینه شکست سیاست تحریم و انزوای اقتصادی ایران را فراهم می‌کند. در یک نمونه، افزایش حضور و ارتباط اقتصادی، مهندسی و فناورانه ایران با کشورهای جهان نشان می‌دهد هیچ نیت و اراده غیرقانونی نتوانسته مناسبات اقتصادی ایران با کشورهای مستقل جهان را قطع کند. پیام اصلی ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران همین واقعیت است که رئیس‌جمهور نیز به آن اشاره کرد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «۲ شکار بزرگ انصارالله یمن در یک روز؛ پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا و نفتکش انگلیس» نوشت: آمریکایی‌ها تأیید کرده‌اند که پهپاد ۳۰ میلیون دلاری «ام‌کی و-۹ ریپر» این کشور در سواحل یمن ساقط شده است؛ انصارالله یمن هم اعلام کرده‌اند که یک کشتی انگلیسی را در جنوب‌غربی بندر «موخا» با سه موشک هدف قرار داده‌اند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن این ‌بار بامداد شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور یک فروند پهپاد مدرن و گران‌قیمت آمریکایی یعنی «ام‌کی و-۹ ریپر» را که «در حال انجام فعالیت خصمانه در آسمان استان صعده بود، با موشک مناسب» سرنگون کرده است. «یحیی سریع»، این را هم گفت که نیروی دریایی کشورش یک نفتکش انگلیسی را در دریای سرخ هدف قرار داد. به گفته این فرمانده جوان و محبوب، نیروی دریایی یمن نفتکش انگلیسی با نام Andromeda Star را با چند موشک در دریای سرخ هدف قرار داده است. وی تاکید کرد که هدف‌گیری با تعدادی موشک مناسب دریایی انجام شده که منجر به اصابت مستقیم شده است و «عملیات‌های نظامی ارتش یمن تا زمان پایان محاصره و جنگ علیه غزه ادامه خواهد یافت.»

پیش از این یک مقام آمریکایی گفته بود یک پهپاد «ام‌کی و-۹» در سواحل یمن ساقط شده و تحقیقاتی در این‌باره در حال انجام است. طبق گزارش شبکه آمریکایی «ای‌بی‌سی»، سه پهپاد از این نوع، از ماه نوامبر ۲۰۲۳ (آبان / آذر ۱۴۰۲) تاکنون در یمن ساقط شده‌اند که ارزش هرکدام از این پهپادها حدود ۳۰ میلیون دلار است.

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پروفسورهای ضد اسرائیل» نوشت: تظاهرات بی‌سابقه در راستای همبستگی با فلسطینیان به بیش از ۵۸ دانشگاه، مؤسسه و دانشکده در سراسر آمریکا سرایت کرده است، اما اقدامات در برخی از این دانشگاه‌ها تأثیرگذارتر و به تبع آن واکنش پلیس هم شدیدتر بوده است. در دانشگاه اوهایو در شرق آمریکا، پلیس به دانشجویان تحصن‌کننده، حمله و شماری از آنان را بازداشت کرد. در نیویورک محوطه دانشگاه جورج‌واشینگتن مملو از چادرهایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آن‌ها را نصب کردند. ضمن اینکه به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد. همچنین در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه‌سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل‌کشی را خواستار شدند. در ایالت تگزاس هم دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. شدت بازداشت‌ها در این تظاهرات به حدی بود که اعتراضات را سرکوب کرد. در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیروهای امنیتی تعدادی از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند، اما این بار برخلاف دانشگاه کالمر، بازداشت‌ها باعث نشد تظاهرات‌ها متوقف شود. دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک در این زمینه نقش پیشرو را ایفا کرد. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز دست از اعتراض نمی‌کشند. در دانشگاه نورث‌ایسترن، ۱۰۰ نفر از دانشجویان به دلیل همبستگی با غزه بازداشت شدند. در آمریکا شمار دانشجویان دستگیرشده به ۶۰۰ نفر رسیده است. دامنه این اعتراضات به اروپا هم گسترش یافته و پس از فرانسه، دیروز پلیس آلمان به سمت محل تجمع معترضان حامی فلسطین در مقابل دفتر صدراعظم حمله برد و ۷۵ نفر را بازداشت کرد و چادرهای‌شان را از میان برداشت.

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌» را برگزید و نوشت: یک پهپاد ام‌کیو ۹ریپر به ارزش ۳۰ میلیون دلار این هفته در سواحل یمن سقوط کرد که توسط انصارالله سرنگون شده است. به گزارش شبکه آمریکایی سی‌بی‌اس نیوز، انصارالله یمن از ماه نوامبر تاکنون ۳ فروند این نوع پهپاد را سرنگون کرده است. به گفته سرویس تحقیقات کنگره، هر پهپاد ام‌کی و۹ ریپر ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد. پایگاه خبری «المسیره» یمن به نقل از یک مقام آمریکایی که از ذکر نام خود خودداری کرد، اعلام کرد یک پهپاد ام‌کی و۹ متعلق به ارتش این کشور در نزدیکی سواحل یمن سرنگون شده است. این مقام دولتی آمریکایی درباره علت سرنگونی مشکوک این پهپاد پیشرفته اظهارنظری نکرد. در همین ارتباط، مقامات یمنی هنوز واکنش رسمی درباره سقوط مشکوک این پهپاد گران قیمت آمریکایی در سواحل یمن اتخاذ نکرده‌اند. به گزارش شبکه ای‌بی‌سی نیوز، جنبش انصارالله یمن ماه نوامبر ۲ پهپاد ام‌کیو ۹ ریپر آمریکایی دیگر را ساقط کرده است. یکی از این پهپادها در ماه نوامبر و دیگری در ماه فوریه ساقط شده است. هر یک از این پهپادها در ۳۰ میلیون دلار قیمت دارد.

هواپیمای MQ9 Reaper آمریکایی برای ترور خائنانه فرمانده سپاه قدس شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده شهید ابومهدی المهندس و کسانی که همراه آنها در فرودگاه بغداد بودند مورد استفاده قرار گرفت. ارزش آن را تا ۳۲ میلیون دلار نیز برشمرده‌اند و یکی از بهترین پهپادهای آمریکا محسوب می‌شود.

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شهریه بی ترمز مدارس» نوشت: شهریه مدارس و مراکز غیردولتی هرساله بر اساس ضوابط قانونی تعیین می‌شود و افزایش می‌یابد که بخش نامه آن دوم اردیبهشت به استان‌ها ابلاغ شد؛ بر این اساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیر دولتی و منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین خواهد شد. به گزارش ایسنا با نزدیک شدن به پایان سال تحصیلی و به دنبال آن پیش ثبت نام‌ها، شهریه‌های مدارس غیردولتی دغدغه بزرگ هرساله اولیا است، هرچند هنوز شهریه سال تحصیلی ۱۴۰۳ ۱۴۰۴ رسماً اعلام نشده و فعال مقرر شده پیش ثبت نام‌ها بر اساس نرخ شهریه سال گذشته انجام شود اما گفته شده کف و سقف میزان «شهریه» بر اساس عملکرد مدارس و بارگذاری مدارک و اطلاعات در سامانه مدارس و مرکز غیردولتی تعیین می‌شود. بر اساس بخش نامه ابلاغی؛ «شهریه مصوب مدارس غیردولتی» بر اساس هزینه‌های قابل پرداخت مطابق با «الگوی تعیین شهریه» بابت ارائه برنامه هفتگی مصوب از سوی مدارس غیردولتی منطبق بر برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تعیین می‌شود.

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «کانال‌یابی تورم مسکن» نوشت: روند رشد قیمت واقعی مسکن از سال ۹۰ تاکنون، حاوی ۴ مقطع معنادار برای سیاستگذار است و در عین حال، چشم‌انداز سال جاری را قابل پیش‌بینی می‌کند. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد صرف‌نظر از اثر تورم عمومی بر روند قیمت آپارتمان‌های شهر تهران، بالابرنده‌های پرقدرت در بیرون این بازار وجود دارد؛ به‌طوری‌که فعالیت این محرک‌ها در فاصله ۹۷ تا ۹۹، سبب شد قیمت واقعی ملک طی سه سال پیاپی، به‌طور میانگین ۳۸ درصد در سال جهش کند و طی دو سال بعد از آن، تغییر جهت همین محرک‌ها باعث کاهش به ترتیب ۸ درصد و ۲۳ درصدی قیمت واقعی شد. پشت‌صحنه فراز و فرود تاریخی قیمت واقعی ملک، از رابطه مستقیم آن با «ریسک‌های غیراقتصادی» حکایت دارد. شرایط بازارها هنگام شکل‌گیری انتظارات تورمی به گونه‌ای است که سرمایه‌ها با حجم قابل توجهی به سمت ملک کشیده می‌شود. به این ترتیب، سیاستگذار برای حل مساله تورم مسکن هم «مهار ریسک‌های غیراقتصادی» را که در کوتاه‌مدت اثر معنادار روی قیمت ملک دارند و هم «مسیرسازی برای به‌کارگیری سرمایه‌های خرد در بخش واقعی اقتصاد» را از طریق مثلاً پایان‌دادن به مداخله در بازار سرمایه باید جزو اولویت‌های خود ببیند. در این مقاله فهرستی از ۶ فاکتور مسلط بر بازار مسکن و نتایج نظرسنجی از ۱۲۹ کارشناس و فعال اقتصادی آمده است.

کد خبر 748591

دیگر خبرها

  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس
  • اجرای طرح تدریس با جهت‌گیری الهی برای هدایت دانشجویان
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • سال گذشته اردوی راهیان نور با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از دانشجویان برگزار شد
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • اردوی جهادی ۷۰ نفره دانشجویان بسیجی علوم پزشکی گلستان