Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@15:19:27 GMT

گیاهان دارویی فرصتی برای ایجاد اشتغال پایدار

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۱۸۱۴

گیاهان دارویی فرصتی برای ایجاد اشتغال پایدار

خرم آباد - ایرنا - گیاهان نخستین دارویی هستند که بشر از زمان خلقت استفاده کرده و یکهزار و 850 گونه آن اکنون در کشور شناسایی شده و بدون شک می توان از آن بعنوان نجاتگر بخشی از اقتصاد کشور و استان های زاگرس نشین یاد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران به دلیل وسعت و تنوع آب و هوا یکی از هفت کشور آسیایی است که بیشترین گیاهان دارویی را دارد که سابقه آشنایی مردمانش با این گیاهان در تمدن باستان و کتیبه های مربوط به زمان هخامنشیان نیز دیده شده، کتیبه هایی که از زعفران به عنوان گیاه دارویی با خواص و کاربرد بسیار فراوان یاد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طی سال های اخیر گرایش عموم مردم به استفاده از گیاهان دارویی افزایش یافته به نحوی که در بسیاری از میهمانی ها و مجالس دمنوش های خوش طعم و رنگ گیاهی یک پای ثابت پذیرایی است.
گیاهان دارویی شامل بخش‌هایی از گیاه است که پس از خشکاندن، بدون ایجاد هرگونه تغییری در مغازه‌ها و عطاری‌ها به فروش می‌رسد و در تفاوت میان داروهای گیاهی و گیاهان دارویی عنوان شده ،گیاهان دارویی مثل زیره، رازیانه، هل یا دارچین گیاهانی هستند که برخی خواص درمانی آن‌ها که عمدتا بی ضرر یا کم ضرر هستند، اما داروهای گیاهی حاصل تبدیل برخی گیاهان به دارو در کارخانه‌های داروسازی و طی فرایندی خاص و استریل هستند.

** گردش مالی گیاهان دارویی کشور 70 هزار میلیارد ریال است
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: گردش مالی گیاهان دارویی 70 هزار میلیارد ریال است که 30 تا 40 هزار میلیارد ریال آن در بخش صادرات بوده و مابقی این درآمد در صنایع غذایی و دارویی کشور است.
حسین زینلی در سفر هفته گذشته به لرستان انجام کار تحقیقاتی در حوزه گیاهان دارویی را ضروری دانست و اظهار داشت: فعال کردن ستاد گیاهان دارویی به همه استان ها ابلاغ شده و باید از این فرصت برای اجرا، تحقیق و تقویت بخش خصوصی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت های مختلفی در کشور وجود دارد، گفت: هر منطقه پایلوت تولید محصول خاصی است که با داشتن این ظرفیت ها از هیچ محصول خارجی حمایت نمی شود و 85 درصد بودجه های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقا و برند سازی محصولات ایرانی هزینه خواهد شد.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر کشت ارگانیک محصولات تصریح کرد: بازار گیاهان دارویی ایران دچار مشکل نیست و چنانچه تولید کننده ای محصول نفروخته دارد، به وزارتخانه معرفی کند.
زینلی افزود: سال گذشته تسهیلات گیاهان دارویی هفت هزار میلیارد ریال بود که با سود 6 درصد در سامانه کارا عرضه شد و امسال نیز با نرخ 10 درصد پرداخت می شود.
وی بیان کرد: تسهیلات سال گذشته در روستاها پرداخت شده اما امسال تسهیلات گیاهان دارویی در شهرها نیز اعطا و علاوه بر این 80 درصد قیمت مکانیزاسیون مورد نیاز در حوزه گیاهان دارویی به صورت وام 15 درصد تامین می شود.
وی ادامه داد: لرستان به عنوان پایلوت گیاهان دارویی انتخاب شده که قرار است امسال یکهزار هکتار و تا پایان برنامه ششم توسعه پنجهزار هکتار کشت این گیاهان در استان انجام شود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به انتخاب الیگودرز لرستان به عنوان پایلوت کاشت گیاهان دارویی گفت: بهترین و مرغوب ترین گیاهان دارویی کشور با کیفیت بالا در این شهرستان تولید می شود.
وی با بیان اینکه فرسش الیگودرز پایلوت کاشت موسیر در کشور انتخاب شده اظهار داشت: بهترین و پر بازده ترین گیاه دارویی موسیر است به نحوی که چهار برابر کشت زعفران بازدهی دارد و سالانه 39 میلیون دلار از این محصول صادر می شود.

**کشت 190 هزار هکتار گیاه دارویی در ایران
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی می گوید: اکنون 190 هزار هکتار گیاهان دارویی در کشور کشت می شود که انتظار می رود تا پایان امسال به 220 هزار هکتار افزایش یابد.
زینلی در گفت و گو با ایرنا در خرم آباد اظهار داشت: با توجه به خشکسالی و سایر مسایل پیش رو، ارزش اقتصادی گیاهان دارویی افزایش یافته و تسهیلات مطلوبی نیز در این خصوص تصویب شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته هفت هزار میلیارد ریال ردیف اعتباری در این بخش به استان ها اختصاص یافت،گفت: امسال تسهیلات مناسبی نیز برای ایجاد کارخانجات فرآوری، اسانس گیری و داروسازی تدوین خواهد شد.
وی افزود: همچنین یارانه کشت نهال گیاه دارویی در اراضی شیب دار تا سقف 70 درصد و در زمین های زراعی تا 40 درصد پرداخت خواهد شد که 85 درصد کل یارانه پرداختی برای محصولات ویژه و بومی هر استان تخصیص می یابد.
وی ادامه داد: لرستان تنوع گونه ای بالایی دارد و گیاهان دارویی موسیر، کلووس، مورد، گل محمدی، آویشن، مرزه خوزستانی و زعفران از جمله ظرفیت های این استان است.

**300 گونه شناخته شده در لرستان/ درآمد کشت زعفران 13 برابر گندم است
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز می گوید: از 13 اقلیم کشت گیایهان دارویی شناخته شده در جهان 11 اقلیم در ایران وجود دارد و از مجموع هشت هزار گونه گیاهی جهان، 2 هزار و 700 گونه در کشور شناسایی شده است.
علیرضا احمدوند اظهار داشت: از مجموع یکهزار و 850 گونه گیاه دارویی شناخته شده در ایران 300 گونه در لرستان وجود دارد که با توجه به اقلیم متفاوت و بیش از 300 روز آفتابی در استان، این گونه ها کم نظیر و با کیفیت عالی هستند.
وی تصریح کرد: سالانه هشت هزار و 721 تن از 300 گونه گیاه دارویی در یکهزار و 68 هکتار از اراضی استان تولید می شود.
وی متوسط درآمد کشت زعفران را 13 برابر میانگین کاشت گندم عنوان کرد و افزود: از مجموع 378 تن زعفران دنیا، 336 تن در ایران تولید می شود.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اضافه کرد: زعفران مرغوب لرستانی در 246 هکتار کشت و سالانه 900 کیلوگرم از این سطح برداشت می شود که متوسط درآمد سالیانه آن 9 برابر گندم آبی و 25 برابر گندم دیم است.
احمدوند همچنین کشت آویشن، اسطوخودوس، گل محمدی و موسیر را از دیگر مزایای نسبی استان دانست و گفت: برداشت غیرمجاز موسیر و قاچاق آن در سال گذشته به دلیل کیفیت این محصول و رویش مطلوب آن در استان، منجر به مرگ یک نفر شد.
وی بیان کرد: سال گذشته 9 تن و 280 کیلوگرم آویشن از سطح یک هکتار از مزارع الیگودرز و یک تن و 274 کیلوگرم گل محمدی از این سطح برداشت شده که بیانگر استعداد بالای استان در تولید این محصولات است.
وی ادامه داد: 179 هکتار طرح برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند که تنها 36 هکتار موفق به دریافت شده اند.

**کشت گیاهان دارویی نسبت به سایر محصولات اقتصادی تر است
یک محقق گیاهان دارویی نیز گفت: با توجه به کم آبی برخی گونه های گیاهان دارویی، کشت آنها نسبت به سایر محصولات کشاورزی اقتصادی تر است و دلایل متعددی برای تقدم کشت گیاهان دارویی وجود دارد که مهمترین آنها درآمدزاایی مناسب این محصولات است.
دکتر اسفندیار حسنی مقدم اظهار داشت: گیاهان دارویی آب کمتری مصرف می کنند و حتی برخی از انواع آن مثل آویشن، زوفا، موسیر و زعفران نیز قابل کشت دیم هستند.
وی ادامه داد: با کشت گیاهان دارویی در مراتع به ویژه مکان های تخریب شده، از فرسایش خاک نیز جلوگیری می شود.
این محقق و پژوهشگر افزود: با ترویج کشت و مصرف گیاهان دارویی و فرآوری آن، گام مهمی در کاهش استفاده از داروهای شیمیایی و ارتقا سلامت عمومی جامعه برداشته می شود.
دکتر حسنی مقدم تصریح کرد: زعفران گیاهی نشاط اور و مانع آلزایمر و افسردگی است که استفاده چندانی ندارد و به عنوان مثال چنانچه مصرف زعفران در جمعیت 1.7 میلیون نفری لرستان ترویج شود و یک میلیون نفر در سال 10 گرم از این گیاه استفاده کنند، مصرف سالانه زعفران لرستان 10 تن می شود در حالیکه هم اکنون کمتر از یک تن تولید استان است.
وی افزود: استان های زاگرس نشین به دلیل تنوع آب و هوا و میزان بارش مناسب، خاستگاه مناسب گیاهان دارویی هستند.

** گیاهان دارویی فرصتی برای ایجاد اشتغال پایدار
مسئول بخش بذر و نهال استان لرستان افزود: چنانچه رکود عملکرد گندم آبی که در بالاترین میزان تولید 10 تن در هکتار است حاصل شود، درآمد خالص هر هکتار 70 میلیون ریال است در حالیکه گیاه دارویی 5 تا 10 برابر درآمد اقتصادی بیشتری دارد.
دکتر حسنی مقدم تصریح کرد: صنعت گیاهان دارویی در صورت توجه می تواند بخشی از مشکل بیکاری جامعه را حل کند و با توجه به پایدار این نوع کشت، اشتغال ایجاد شده ی آن پایدار است.
وی با اشاره به انجام 20 فقره طرح تحقیقاتی در خصوص گیاهان دارویی گفت: باید علاوه بر آموزش مردم، بخشی از هزینه های کاشت را به آنها کمک و با تامین بازار فروش، از فرصت سوزی اقتصاد این بخش پیشگیری کرد.
وی با بیان اینکه یک دوره کشت گیاهان دارویی چند سال برداشت دارد افزود: با توجه به اینکه تجربه کاشت بیش از 50 گونه گیاه دارویی را و محاسبات اقتصادی در این زمینه را دارم سود خالص هر هکتار گیاه دارویی 300 تا 600 میلیون ریال است.
این پژوهشگر و محقق گیاهان دارویی اضافه کرد: این درحالیست که هزینه اولیه کاشت هر هکتار گیاه دارویی 50 تا 200 میلیون ریال براورد می شود و برای ایجاد یک شغل در بخش کشاورزی دست کم باید یک میلیارد و 500 میلیارد ریال سرمایه گذاری کرد.

**لرستان محدودیت کاشت گیاهان دارویی ندارد
دکتر حسنی مقدم گفت: چنانچه بازار فروش گیاهان دارویی شناسایی و تامین شود، محدودیتی برای کاشت این محصولات از نظر اقلیمی و خاک در استان وجود ندارد.
وی با تقسیم لرستان به سه اقلیم گرم،نیمه گرمسیری، معتدل و سرد بیان کرد: اقلیم گرم و نیمه گرمسیری استان برای کاشت گل نرگس، به لیمو، مورد، مرزه و گل گاوزبان مناسب است.
وی همچنین گونه های مناسب اقلیم سرد را آویشن، زوفا، موسیر، گل محمدی، کرفس کوهی و گونه های اقلیم معتدل را نعنا فلفلی، بادرنجبویه و مریم گلی دانست.

**بارگیری 22 تن گل گاوزبان تولید لرستان به مقصد هندوستان /تدوین سند راهبردی گیاهان دارویی استان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز گقت: هفته گذشته 22 تن گل گاوزبان تولید استان به ارزش 11 میلیارد ریال برای صدور به هندوستان بارگیری شده است.
شیرزاد نجفی روزافزود: در مجموع امسال کشت گیاهان دارویی در سطح 355هکتار طرح مرتع داری در استان انجام شده است.
وی اظهار داشت: سند راهبردی کشت گیاهان دارویی استان تدوین شده و بر اساس آن باید تا پایان برنامه ششم توسعه هفت هزار و 500 هکتار انجام شود.
وی گفت: امسال با 30 میلیارد ریال اعتبار صندوق توسعه ملی علاوه بر نهال کاری و توسعه باغ در اراضی شب دار 2 هزار و 300 هکتار جنگل کاری به همراه کشت گیاهان دارویی انجام می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: شهرستان الیگودرز به عنوان پایلوت کشت و توسعه گل‌محمدی انتخاب شده ودر مناطقی همچون پلدختر و سلسله و دلفان به ترتیب مرزه و موسیر با کیفیت بسیار بالا تولید می شود که هر روز قاچاق می شوند.

**100 میلیاردریال طرح کشت گیاهان دارویی به بانک معرفی شد
معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز گفت: 119 فقره درخواست تسهیلات کشت گیاهان دارویی با 100 میلیارد ریال پیش بینی هزینه برای گرفتن تسهیلات به بانک معرفی شد.
نامدار صیادی افزود: این رقم نشان دهنده استقبال فراگیر مردم از گیاهان دارویی و همچنین تلاش مسئولان برای سهولت در این حوزه است.
وی اظهار داشت: سال گذشته نیز 18 میلیارد و 970 میلیون ریال تسهیلات به متقاضیان کشت گیاهان دارویی در استان پرداخت شده که نشان می دهد باید به طور جدی برای بازاریابی گیاهان دارویی برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: همچنین 16 میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات تملک داریی برای جبران بحشی از هزینه ها در این حوزه اختصاص یافت.
صیادی تصریح کرد: ترویج کشت گیاهان دارویی در استان به خوبی انجام شده و باید فرآیند به نحوی تعریف شود که بازاریابی و فروش مشکلی نداشته باشد.
وی لرستان را خاستگاه بسیاری از گیاهان دارویی دانست و گفت: با توجه به وضعیت منابع آبی می توان از ظرفیت بسیار بالای گیاهاندارویی برای حفظ این منابع و رونق اقتصادی استفاده کرد.
7269/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي گياهان دارويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۱۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها-راضیه نظری‌زاده: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های خوش آب‌وهوا در ایران است که طبیعت بکر و زیبای آن می‌تواند هر انسانی را به وجد بیاورد.

چهارمحال و بختیاری از دیرباز به سرزمین آب و آینه و آفتاب شناخته می‌شده و همین ویژگی‌ها موجب شده تا این استان سرشار از نعمت‌های خدادادی باشد که رویش انواع گیاهان دارویی، خوراکی و ادویه‌ای یکی از این موارد به شمار می‌آید.

گیاهانی ارزشمند که هرساله با فرارسیدن فصل بهار و زنده شدن طبیعت و زمین سر از دل خاک بیرون می‌آورند و خواص درمانی و صنعتی بسیاری را با خود همراه دارند البته همین خواص موجب شده تا این گیاهان با خطر انقراض مواجه شوند.

استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی خودرو در چهارمحال و بختیاری سابقه طولانی دارد

یک کارشناس منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هرساله با نزدیک شدن به فصل بهار بازار فروش گیاهان خود رو مانند کلوس، موسیر، کنگر، شنگ، ریواس، موچه، آویشن، تره کوهی، سیردینگ، سن سرخ، آنغوزه و… نیز در چهارمحال و بختیاری رونق پیدا می‌کند که هریک از آن‌ها خواص دارویی بی‌شماری دارد و همین امر نیز موجب محبوبیت بالای آن‌ها در بین مردم شده است.

زهرا امیری افزود: با توجه به اینکه شیوه زندگی در چهارمحال و بختیاری از دیرباز روستایی و عشایری بوده است بنابراین استفاده از گیاهان دارویی و خوراکی خودرو در استان نیز تاریخچه‌ای طولانی دارد و مردم این نواحی از این گیاهان ارزشمند در پخت غذا و موارد درمانی استفاده می‌کردند.

وی ادامه داد: کلوس یکی از گیاهان دارویی است که در چهارمحال و بختیاری با فرارسیدن فصل بهار رشد می‌کند، این گیاه با وجود اینکه هرساله در بازار با قیمت‌های بالایی به فروش می‌رسد و شاید بسیاری از افراد امکان خرید آن را نداشته باشند اما از خواص بسیاری برخوردار است.

این کارشناس منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: پیشگیری از ابتلاء به زخم معده، درمان چربی خون بالا، درمان اختلالات قلبی عروقی، درمان افسردگی، استرس و اضطراب، درمان اختلالات گوارشی و بیماری‌های التهابی روده همچنین خواص ضدویروسی تنها بخشی از خاصیت‌های کلوس هستند همچنین این گیاه ارزشمند به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ویتامین سی باعث افزایش تولید کلاژن و جوان‌سازی پوست می‌شود.

امیری اضافه کرد: کلوس معمولاً همراه با ماست مصرف می‌شود همچنین به دلیل عطر بالای این گاه استفاده از آن در انواع خورشت‌ها و به صورت ترشی متداول است.

وی یادآور شد: شنگ و موچه از دیگر گیاهان خود رو با خواص دارویی هستند که در فصل بهار در چهارمحال و بختیاری رشد می‌کنند، مردم این استان از دیرباز با استفاده از این دو گیاه آش طبخ کرده و از مزایای دارویی آن‌ها بهره‌مند می‌شدند.

این کارشناس منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: مصرف گیاه موچه در تسکین دردهای سیاتیک، رماتیسم و دردهای عصبی بسیار مؤثر است، گیاه شنگ نیز مقوی معده است و در درمان زخم معده اثرگذاری بالایی دارد این گیاه همچنین از خونریزی معده و ریه جلوگیری می‌کند، ریشه آن نیز برای افرادی که دارای اشتهای کمی هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امیری افزود: سایر گیاهان دارویی که به شکل خود رو در چهارمحال و بختیاری رشد می‌کنند نیز از خواص دارویی بسیاری برخوردار هستند.

وی ادامه داد: وجود و رشد گیاهان دارویی در چهارمحال و بختیاری در حقیقت موهبتی الهی است که می‌تواند نقش مهمی در اشتغالزایی و رفع معضل بیکاری در استان داشته باشد اما این موضوع تنها در صورت برداشت اصولی و صحیح این گیاهان رقم می‌خورد.

این کارشناس منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: متأسفانه امروزه شاهد برداشت‌های غیراصولی، بی‌رویه و غیرقانونی گیاهان دارویی در سطح استان هستیم و همین امر این گیاهان ارزشمند را با خطر انقراض و نابودی مواجه کرده است بنابراین باید متولیان امر برای حفظ و نگهداری این گنجینه پربها تدابیر مؤثری در نظر بگیرند.

زنگ خطر انقراض گیاهان دارویی در استان به صدا درآمده است

عزت‌الله سلیمانی رئیس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: هرساله با نزدیک شدن به پایان سال یعنی از ابتدای اسفندماه تا پایان تابستان سال بعد بسته به زمان رویش انواع گیاهان مرتعی با خواص دارویی، عطری و ادویه‌ای شاهد فروش حجم بسیار قابل توجهی از این گیاهان مانند کلوس، تره کوهی، موسیر، قارچ‌ها، بن سرخ، کنگر، ریواس، آنغوزه، آویشن و… در بازارهای چهارمحال و بختیاری هستیم.

وی افزود: با وجود اینکه حدود ۲۷۰ گونه گیاه در استان وجود دارد که خواص دارویی و صنعتی آن‌ها اثبات شده است ولی متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل بهره‌برداری‌های بی‌رویه و خارج از توان اکولوژیک مراتع و زودتر از موعد با خطر انقراض این گیاهان با ارزش مواجه شده‌ایم.

سلیمانی ادامه داد: گیاهان مرتعی و دارویی که در چهارمحال و بختیاری وجود دارند متأسفانه عمدتاً به صورت دست‌فروش و بدون رعایت مسائل و موارد بهداشتی به فروش می‌رسند همچنین نکته قابل توجه این است که این گیاهان معمولاً به شکل غیرقانونی و بدون مجوز مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.

سلیمانی عنوان کرد: استان چهارمحال و بختیاری به دلیل تنوع اقلیمی، بهره‌برداری از روزهای آفتابی قابل توجه، بارندگی نسبتاً مناسب، ارتفاعات و رشته کوه‌های شاخص از قدیم خاستگاه بسیاری از گیاهان با ارزش بوده که طی دهه‌های گذشته به دلایلی که گفته شد دیگر شاهد وفور این گونه‌های گیاهی نیستیم.

رئیس اداره مرتع اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: گیاهان دارویی و ادویه‌ای که در این استان به صورت خود رو وجود دارند دارای خواص متفاوت و قدرت دفع سموم بدن هستند و به همین جهت نیز از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و طرفداران زیادی دارند بنابراین در صورتی که برای حفظ آن‌ها اقدامات مؤثری انجام نشود دیری نخواهد پایید که شاهد منقرض شدن آن‌ها خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی، توسعه باغچه‌های خانگی، ایجاد مناطق ذخیره‌گاهی، اجرای طرح‌های صحیح مدیریت منابع طبیعی و طرح‌های مرتعداری، استفاده از تمامی پتانسیل‌های مراتع، تغییر معیشت جوامع محلی و اجرای طرح‌های بهره‌برداری اصولی در کنار مشارکت مردم می‌تواند راهکارهای مناسبی برای پایداری و بقای اکوسیستم‌ها باشد که یکی از اجزای این اکوسیستم‌ها نیز گیاهان با ارزش دارویی هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، گیاهان دارویی و خوراکی در چهارمحال و بختیاری در حقیقت گنجینه‌ای ارزشمند هستند چراکه می‌توانند منجر به اشتغالزایی در استان شده و در رفع معضل بیکاری مؤثر باشند بنابراین لازم است تمامی مسئولان و جوامع محلی با همکاری یکدیگر برای حفظ و حراست از آن‌ها تلاش کنند.

کد خبر 6078647

دیگر خبرها

  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان