Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ «ایرانی جنس ایرانی بخرد»، «حمایت از کالای ایرانی»، «حمایت از تولید داخل»، «ما از محصول دانش بنیان حمایت می کنیم»، «اقتصاد کشور را محصولات دانش بنیان متحول می کند» و صدها شعار دیگر که همه این جملات را بارها  از مسئولان شنیده ایم اما همه در حد حرف مانده و در عمل خبری از حمایت از تولید داخلی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
یکی از مشکلات تولیدکنندگان داخلی واردات محصول مشابه خارجی است، درد بزرگ تولیدکننده ایرانی، واردات محصولات بی کیفیت خارجی است که با قیمت بسیار کم در بازار به فروش می رسد هیچ مانعی بر سر راه ورود آن به کشور وجود ندارد و کمر تولیدکننده را می شکند، در این میان برخی در نهایت تسلیم مشکلات تولید در کشور می شوند و فرار را برقرار ترجیح می دهند و  پس از مدتی تبدیل به یک واردکننده می شوند تا شاید بتوانند چرخ زندگیشان را بچرخانند.
 
تولید ماسک نانویی صد درصد ایرانی در کشور
 
سید امیرحسین تقوی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان نانو با اشاره به تولید یک محصول که مصرف پزشکی دارد، گفت: یکی از محصولاتی که ما تولید می کنیم، ماسک تنفسی است که صفر تا صد آن در داخل کشور تولید می شود.
 
وی ادامه داد: ماسک تنفسی که ما تولید می کنیم، از کیفیت بالایی برخوردار است و تاکنون پروانه بهره برداری و تولید یک میلیون و 800 هزار ماسک نانویی را گرفتیم که این میزان ماسک ظرفیت یک خط تولید ماست و می توانیم محصول را تا 5 خط تولید کنیم.
ماسک نانویی ایرانی ریزگردها را 99 درصد جذب می کند
 
تقوی با بیان اینکه ماسک نانویی ایرانی ویژگی های منحصر به فردی دارد، گفت: این محصول از ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری گواهینامه نانو مقیاس اخذ کرده است و 25 برابر بیشتر ذرات را جذب می کند و این قابلیت را دارد که مانع عبور ذرات تا 300 نانومتر شود و بسیاری از ویروس ها و باکتری را جذب می کند.
 
وی با مقایسه قدرت جذب ریزگردها و باکتری ها در ماسک های معمولی و نانویی  گفت:  ماسک های معمولی 50 درصد قابلیت جذب گرد و غبار 2.5 میکرونی را دارند در حالی که ماسک پوشش داده شده با الیاف نانو قابلیت جذب کامل گرد و غبار 2.5 میکرونی و قدرت جذب 99 درصد از ذرات ریز تر حتی تا ابعاد ریزگردها، باکتری ها و قارچ ها را دارد.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانو ادامه داد: این محصول دانش بنیان بازار بزرگی دارد و در شهرهایی مثل خوزستان که با مشکل ریزگردها مواجه هستند از کارایی بالایی برخوردار است و می تواند سیستم تنفسی ساکنان شهرهایی را که با پدیده ریزگرد مواجه هستند، محافظت کند.

محصول ایرانی با یک سوم نمونه خارجی
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانو با اشاره به تفاوت قیمتی محصول ایرانی و خارجی عنوان کرد: محصول ما یک سوم قیمت نمونه خارجی است،  محصول دانش بنیانی که ما تولید می کنیم، نمونه های چینی آن اصلا کیفیت لازم را ندارد و جذب ذرات معلق در آن بسیار کم است.
 
وی افزود: ماسک های تنفسی چینی کیفیت محصول ایرانی را ندارد اما به وفور در بازار وجود دارد و ماسک های اروپایی که کیفیت ماسک نانویی ما را ندارد با سه برابر قیمت محصول ایرانی در بازار به فروش می رسد و به دنبال نوسانات ارز ورود این محصولات کمتر شده است اما محصولات چینی ارزان و بی کیفیت بیشتر در بازار به فروش می رسد.
واردات و تعطیلی خط تولیدهای داخلی
 
تقوی با تاکید بر اینکه واردات موجب تعطیلی خط تولید بسیاری از تولیدکنندگان ماسک شده است، تصریح کرد: بسیاری از تولیدکنندگان ماسک تنفسی خط تولید را تعطیل کرده اند و سراغ واردات رفته اند، زیا واردات بدون دردسر بوده دیگر لازم نیست که هزینه هایی چون کارگر و بیمه را پرداخت کنند و به خاطر ماده اولیه درگیر ارز و مشکلات دریافت آن باشند.
 
وی با بیان اینکه واردات به تولید داخل ضربه می زند و باید راهی برای جلوگیری از ورود محصول مشابه خارجی وجود داشته باشد، گفت: پیش از اینها اگر کسی می خواست کالایی وارد کند، باید گواهینامه ای دریافت می کرد که این محصول در داخل کشور تولید نمی شود، اگر همچنان این گواهینامه وجود داشت به بسیاری از تولیدکنندگان محصول در کشور کمک می شد.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانو اظهار کرد: اکنون ماسک ساده مجوز واردات با ارز دولتی را از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت گرفته است و این موضوع به طور حتم به تولید داخل آسیب وارد می کند.
 
مسائلی در پاسخ به این سوال که برخی محصولات مانند نوعی ماسک که مشابه تولید داخل آن در بازار وجود دارد، چرا در لیست دریافت ارز دولتی قرار گرفته است، گفت: سیاست وزارت بهداشت در تخصیص ارز دولتی این است که اگر محصول تولید داخل در کشور وجود داشته باشد و شرکت تولیدکننده توان تأمین نیاز بازار را داشته باشد، به آن محصول برای واردات ارز اختصاص پیدا نمی‌کند.
 
مشاور وزیر و مدیرکل اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت ادامه داد: ماسکی که در لیست ارز دولتی قرار گرفته است، ماسک رادیوتراپی است و معمولی نیست و محصول مشابه تولید داخل آن در بازار وجود ندارد.
 
این در حالی است که در لیست محصولاتی که مشمول ارز می شوند،  این ماسک ها به چشم می خورد.

نقدینگی چالش بزرگ تولیدکنندگان ایرانی
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانو عنوان کرد : ما به دلیل اینکه صفر تا صد محصول را خودمان تولید می کنیم نیاز به دریافت ارز نداریم اما مشکلاتی چون بیمه داریم همچنین به واسطه افزایش قیمت دلار، مواد اولیه داخلی که در ایران تولید می شود، به دلیل افزایش قیمت دلار ما را با مشکل تامین ماده اولیه روبرو کرده است.
 
تقوی نقدینگی را یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان دانست و گفت: متاسفانه بسیاری  از تولیدکنندگان و صاحبان شرکت های دانش بنیان با مشکل نقدینگی مواجه هستند و به همین دلیل مجبور به دریافت تسهیلات از بانک ها می شوند و در نهایت تضامینی که می پردازند قیمت نهایی محصول را چند برابر افزایش می دهد.
هفت خوان رستم برای دریافت تسهیلات بانکی کم بهره
 
وی با بیان  اینکه بانک های به شرکت های دانش بنیان وام های کم بهره نمی دهند، اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی فقط وام هایی کم بهره آن هم با ارزش ریالی کم به شرکت های دانش بنیان می دهد و برای دریافت این وام باید از هفت خوان رستم عبور کرد.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان نانو گفت: یک تولیدکننده محصولات دانش بنیان پس از کلی دوندگی یک وام با سود 11 درصدی  و با رقم پایین می تواند بگیرد که مشکل گشا نیست و ما در نهایت مجبور هستیم وامی با سود بالاتر بگیریم که با هزینه تراشی هایی که در بانک ها صورت می گیرد باید وام را با 25 درصد سود بازپرداخت کنیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماسک نانویی ریزگرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان

محمدتقی اکبری مدیرعامل و مؤسس یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت و کارکردهای این شرکت اظهار کرد:‌ تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت بوده است، سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرده و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شدیم.

وی افزود:‌ طراحی و ساخت برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فراوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.

اکبری ادامه داد:‌ ساخت این‌گونه از برج‌ها در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار طراحی و ساخت آن در ایران توسط این شرکت بومی‌سازی شد. لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.

مدیرعامل و مؤسس شرکت «بهین اسانس آویژه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.

وی مطرح کرد:‌ دانش مواد شیمایی گیاهی که امروزه با عنوان فیتوشیمی به شدت در حال گسترش است به‌طور روزافزون در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی به کار گرفته شده، بسیاری از دارو‌های پیشرفته درمان کبد مانند سیلیمارین و ضد سرطان مانند تاکسول از منابع طبیعی استخراج می‌شوند در همین راستا این شرکت توانسته با تولید محصولات گیاهی بخشی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، عنوان کرد:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.

اکبری بیان کرد:‌ برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها نیازمند همکاری و تعامل مراکز رشد و شهرک‌های صنعتی، واگذاری بازاریابی به افراد متخصص و تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین سرمایه مانند مشارکت عام دانشجویان و خانواده‌ آنان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • عرضه دو لاستیک نانویی ویژه مسابقات دوچرخه‌سواری
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان