Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:42:52 GMT

ترکیه و قرقیزستان 12 توافقنامه همکاری امضا کردند

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۴۶۸۶

ترکیه و قرقیزستان 12 توافقنامه همکاری امضا کردند

آنکارا- ایرنا- ترکیه و قرقیزستان 12 توافقنامه همکاری پس از دیدار روسای جمهوری و مقامات دو کشور در شهر بیشکک امضا کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این توافقنامه ها در زمینه های همکاری گمرک٬ درمانی و آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، حمل و نقل هوایی، حمایت از مصرف کننده، کمک های نقدی نظامی و همکاری های مشترک در پیشگیری و مقابله با بلایای طبیعی و وضعیت‌های اضطراری به امضای مقامات دو کشور رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در جریان سفر سه روزه به بیشکک، با سورونبای جیین بیک‌اف رئیس جمهوری قرقیزستان دیدار و مذاکره کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه بعد از جلسه شورای عالی همکاری های استراتژیک دو کشور ترکیه و قرقیزستان در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با سورونبای جیین‌بیک‌اف همتای قزقیز خود، گروه گولن برای کشورهایی که در آنجا حضور دارد، تهدید بزرگی دانست و گفت: مبارزه با حضور و فعالیت گروه گولن در قرقیزستان موضوع اصلی گفت و گوی ما بود.
وی افزود: در دیدارهای انجام شده اقدامات مشترک در موضوع مبارزه با گروه گولن را بررسی کردیم و دوست نداریم که برادران ما در قرقیزستان نیز به خاطر فعالیت گروه گولن دچار رنج و مشکل شوند چرا که ما از آنها ضربه خوردیم و مشابه این ضربه را نمی خواهیم قرقیزستان متحمل شود.
مقامات ترکیه مدعی هستند که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به گولن(فتو) کودتای 15 جولای 2016(25 تیرماه 1395) ترکیه را سازماندهی و اجرا کرده است.
فعالیت گروه گولن در ترکیه غیرقانونی اعلام شده ولی این تشکیلات هم اکنون در برخی کشورها تحت عنوان 'جنبش خدمت' با دایر کردن مدارسی به ترویج قرائتی از اسلام که نزدیک به اهداف اسلام آمریکایی است، فعالیت دارد.
خود فتح الله گولن که متهم ردیف اول کودتای دو سال پیش ترکیه معرفی شده، از 18 سال پیش در آمریکا ساکن است و تا کنون هشت درخواست ترکیه برای استرداد وی از سوی مقامات کاخ سفید رد شده است.
در دو سال گذشته مقامات ترکیه در قاره های مختلف به خصوص در آسیای میانه و آفریقا تلاش زیادی برای تعطیلی مدارس وابسته به این گروه آغاز کرده اند و مدارس این گروه در کشورهای مختلف تعطیل، توقیف و یا در اختیار نهادهای ترکیه قرار گرفته است.
مقاومت مقامات قرقیزستان در برابر تعطیلی مدارس گولن در آن کشور یکی از موارد اختلافی آنکارا ـ بیشکک در دو سال گذشته بود.
سورونبای جیین‌بیک‌اف رئیس جمهوری قرقیزستان نیز در نشست مشترک خبری با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه با اشاره به تغییر نام مدارس وابسته به گروه گولن در کشورش تاکید کرد که اکنون تمام این مدارس تحت نظارت دولت قرار دارند.
وی بیان کرد: اقدامات زیادی در ارتباط با مدارس وابسته به گولن انجام شده و نام آنها از 'سبات' به 'ساپات' تغییر یافته و مدیریت این مدارس نیز با وزارت آموزش قرقیزستان است.
وی اظهار کرد: کودتای 15 جولای 2016 آزمایشی برای مردم ترک و قرقیز بوده و قرقیزستان یکی از نخستین کشورهایی بود که از دولت ترکیه حمایت کرد.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری متقابل با ترکیه افزود: سفر اردوغان به قرقیزستان بر افزایش روابط دو جانبه قرقیز- ترک تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش ایرنا، سازمان همکاری و هماهنگی ترکیه(تیکا) از سال 1992 تا به امروز 761 پروژه در قرقیزستان در زمینه های آموزشی، بهداشتی، زیرساختی، اقتصادی، فرهنگی اجرا کرده است.
همچنین ترکیه برای توسعه بخش پزشکی و بهداشت قرقیزستان یک واحد درمانی 51 تختخوابی تحت عنوان 'بیمارستان دوستی ترکیه و قرقیزستان' در بیشکک احداث کرده که در سفر اردوغان به بهره برداری رسید.
رئیس جمهور ترکیه در سفر سه روزه خود به قرقیزستان در مراسم افتتاحیه 'سومین دوره بازی های کوچ‌ نشینان قرقیز' شرکت می کند.
وی همچنین در ادامه این سفر در ششمین اجلاس شورای کشورهای ترک زبان با حضور روسای جمهوری آذربایجان، قرقیزستان و قزاقستان شرکت می کند.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه، خلوصی آکار وزیر دفاع ملی، زهرا زمرد سلجوق وزیر خانواده، کار و تامین اجتماعی، رخسار پکجان وزیر تجارت، محمت محرم کاساپ اوغلو وزیر جوانان و ورزش ترکیه اردوغان را در سفر به قرقیزستان همراهی می کنند.
خاورم/1905

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سفر به قرقيزستان اردوغان بيشكك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۴۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، در تداوم دیپلماسی فعال امنیتی و همکاری‌های امنیتی منطقه‌ای، عصر امروز (چهارشنبه) یادداشت تفاهم امنیتی بین «علی اکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه به امضا رسید.

بر اساس این یادداشت تفاهم، سطح مناسبات و همکاری‌های ۲ کشور در حوزه‌های مختلف راهبردی افزایش خواهد یافت.

دوازدهمین اجلاس بین‌المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی امروز با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد.

بنا بر اعلام نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه، در این اجلاس،‌ دبیران شورای امنیت، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس های امنیتی و اطلاعاتی ۱۰۶ کشور جهان حضور داشتند.

در اجلاس سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین «تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی ( تهدیدها و فرصت ها)» ، «حفظ هویت ملی و ارزش های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی»، «همکاری های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی» و «مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی» برگزار شد.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش های جدید و انرژی هسته ای نیز برپا شده بود.

کد خبر 847098 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و روسیه

دیگر خبرها

  • روسیه : توافقنامه‌ های امنیتی با ایران و ۳ کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند
  • اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات
  • ۵ سند همکاری میان مقام‌های ایران و سریلانکا امضا شد
  • ۵ سند همکاری با حضور روسای جمهور ایران و سریلانکا به امضا رسید
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • نخستین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • آمریکا و اوکراین مذاکره درباره توافق همکاری امنیتی را آغاز کردند
  • مقام‌های ایران و پاکستان ۸ سند همکاری امضا کردند