Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رازی (رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با انتقاد از اجرای طرح تحول سلامت گفت: وقتی  قرار است طرحی اجرا شود، اول از همه باید به صورت پایلوت اجرا شده و اگر جواب داد، فراگیر شود و این کار با عمر یک وزرات تمام نمی‌شود. متاسفانه در کشور ما هر کسی که به قدرت می‌رسد یک طرح را در ذهن خود دارد بدون اینکه از قبل روی این طرح کار شده باشد و بلافاصله شروع به اجرا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینگونه طرح‌های کلان نیاز به برنامه‌ریزی چند ساله و تصویب مجلس دارد و حتی ممکن است به عمر دولت پیشنهاد دهنده کفاف ندهد و دولت بعدی موظف به اجرای آن شوند.

وی با اشاره به اینکه طرح تحول سلامت هم شامل قشر آسیب‌پذیر و هم قشر بادرآمد بالا می‌شود، گفت: معمولا چون قشرهای آسیب‌پذیر و کم‌درآمد رانتی ندارند و در جریان امور نیستند، از این طرح کمتر استفاده کردند و کسانی که درآمد بالاتری داشتند، بدلیل دسترسی به اخبار و اینترنت بسیار راحت از اخبار باخبر شدند و از این طرح استفاده کردند.

رازی تصریح کرد: افرادی که استطاعت مالی داشتند، عمل‌های جراحی گران‌قیمت را که باید در بیمارستان‌های خصوصی انجام می‌شد، را در بیمارستان‌های دولتی انجام دادند و از بودجه دولت برای آنها هزینه شد، در حالی که بسیاری از افرادی که ذی‌حق بودند، مراجعه نکردند. به طور مثال فردی که ارتروز دارد، باید عمل کند و پروتز بگذارد، اما بسیاری اصلا اطلاعی نداشتند که می‌توانند با کمترین هزینه درمان شوند، اما در مقابل افرادی که نیازی به عمل با هزینه کم نداشتند، این کار را انجام دادند.

او تاکید کرد: این مساله باعث شد که بطور ناگهانی اعمال جراحی بدون اندیکاسیونِ واقعی انجام شود و هم اینکه تعداد عمل‌هایی که یک دولت باید برای آن 5 سال هزینه کند، ظرف یک سال هزینه شد که باعث گرفتاری دولت شده و کمبود بودجه بوجود آمد.

رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران در ادامه گفت: مساله دیگر این است که وزارت بهداشت با حرکت‌های به ظاهر مردمی قصد دارد آرای مردمی را جلب کند. نمی‌دانم در وزارتخانه‌ای که موظف به کار علمی آموزشی و درمانی کشور است این همه سیاسی کاری برای چیست؟!

او افزود: هزینه‌هایی که برای طرح تحول سلامت پرداخت کردند، باید در بالا بردن تجهیرات و کارآمد کردن بیمارستان‌های دولتی و پرداخت حقوق مکفی به کادر بیمارستان‌های دولتی صرف می‌شد تا خدمات بیمارستان‌های دولتی را بالا برده و کیفیت و استاندارد بیشتری وجود داشته باشد تا در نهایت نیاز به مراجعه به بخش خصوصی وجود نداشته باشد.

رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران با بیان اینکه چون بیمارستان‌های دولتی این توان را ندارند، مردم برای درمان به بخش‌های خصوصی مراجعه می‌کنند، گفت: مسئولان امر جوابی برای عدم کارایی بخش دولتی ندارند و فشار را به بخش خصوصی می‌آورند تا آنها را هم با تحت کنترل خود قرار دادن تحت تاثیر قرار دهند، در صورتی که اگر فقط بخش دولتی را تقویت کنند نیازی نیست، برای بخش خصوصی نرخ تعیین کنند. در این صورت بیماران بخش خصوصی کم شده و مراکز درمانی خصوصی مجبور می‌شوند، در رقابت با بازار نرخ را پایین آورده تا مردم با این وضعیت اقتصادی به مطب‌های خصوصی و بیمارستان‌ها‌ی خصوصی مراجعه نکنند. باید این سوال را از خود بپرسند که چرا بخش دولتی ضعیف است که موجب شده مردم برای درمان به بخش‌های خصوصی مراجعه کنند.

او تاکید کرد: وزارت بهداشت به دلیل اینکه نتوانست منابع مالی طرح تحول سلامت را به درستی صرف تجهیز مراکز دولتی کرده و کیفیت و رضایت بیماران را از این مراکز جلب کند به دنبال فشار به بخش خصوصی است، متاسفانه این موضوع در کشور ما نهادینه شده است و کسانی که کار نمی‌کنند مزاحم کار دیگران می‌شوند. این نوع عملکرد باعث فرار بیماران از بخش دولتی به بخش خصوصی شده است، در صورتی که می‌توانست با فعال کردن بخش دولتی از مراجعه بیماران به بخش خصوصی جلوگیری کند تا مردم از جیب خرج نکنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۴۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور

به گزارش خبرآنلاین، رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

ایسنا در خبری نوشت: دکتر امیرحسام علیرضایی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران برای نخستین بار در کشور موفق به اهدای اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد.

وی خاطرنشان کرد: واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه مذکور به عنوان واحد پیشرو در امر اهدا پس از مرگ قلبی در کشور طی سه سال اخیر موفق به اهدای اعضای بیماران پس از مرگ قلبی به نیازمندان عضو شده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت افزود: به تازگی تیم فراهم‌آوری اعضا این دانشگاه به سرپرستی دکتر سام زراعتیان نژاد، جراح قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه موفق به فراهم آوری اعضای پیوندی از اهداکننده مبتلا به آمبولی ریه و ایست کامل قلبی شد که گیرندگان اعضا پس از دریافت عضو با شرایط عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شدند.

وی عنوان کرد: این نوع اهدا در کشور و حتی در جهان بر اساس طبقه بندی ماستریخت بی نظیر و در صورت وجود کم نظیر است. در حال حاضر از افراد پس از مرگ مغزی (DBD) و در شرایط خاص از افراد پس از مرگ قلبی (DCD) با استفاده از فناوری های خاص که به آن فناوری برتر گفته می شود، اعضا با موفقیت به اهدا می رسد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، علیرضایی افزود: این روش جدید اهدا در کشور به عنوان منبع جدید تامین اعضا می تواند میزان لیست بیماران در انتظار دریافت اعضا را کاهش دهد.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در پایان از زحمات تیم واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران و همکاران پرتلاش اداره پیوند و فراهم آوری اعضا و نسوج وزارت بهداشت قدردانی کرد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899086

دیگر خبرها

  • انجام جراحی لوزه با تعرفه دولتی در بیمارستان کامکار عرب نیای قم
  • آغاز طرح نظارت بر باشگاه‌های خصوصی و دولتی آذربایجان غربی
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • کمک چهار میلیارد ریالی خیرین سلامت به بیمارستان حضرت زهرا (س) فریمان
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت