Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@14:27:30 GMT

یک ردپا از حمله مغول به ایران کشف شد (+عکس)

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۶۸۳۰

یک ردپا از حمله مغول به ایران کشف شد (+عکس)

علیرضا نجفی مدیر پایگاه شهر بلقیس اسفراین با اعلام این خبر اظهار داشت: از مهمترین کشفیات در شارستان در بخش معروف به تپه منار می‌توان به تعدادی حجره با مصالح آجر و گچ در پیرامون حیاط مرکزی و یک بنای چهار ضلعی به ابعاد ۸×۸ متر با دیواری به ضخامت ۱/۶۰ متر اشاره کرد که احتمالاً در بالای آن گنبدی قرار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی با اشاره به کشف بخش‌هایی از ساختار این بنا شامل ایوان، راهرو مزین به گچبری و تعدادی حجره در کاوش‌های باستان شناسی فصول قبل گفت: یافته‌های باستان شناختی در این بخش بیانگر آن است که احتمالا این ساختار با حمله مغولان تخریب و پس از آن تغییر کاربری داده و به یک فضای صنعتی (کوره‌های آهنگری و ساخت سفال) تبدیل شده و تا ابتدای حکومت سربداران این روند ادامه داشته است.

وی از مهمترین کشفیات در داخل ارگ از تعدادی اتاق با ساختار پی سنگی و دیوارچینه‌ای نام برد که ادامه ساختار‌هایی هستند که در فصول قبل کشف شده بودند و بخش اعظم آن در طی حفاری غیر مجاز تخریب شده است.

ساختار آب‌رسانی

وی از مهمترین یافته‌های دیگر باقیمانده در داخل ارگ پس از تخریبات حفاری‌های غیرمجاز و ساخت ساز‌های دوره‌های متعدد که در آن صورت گرفته، به ساختار آب رسانی شامل یک حوض هشت ضلعی و یک حوض چهار ضلعی با یک آبراهه آجری در داخل حیاط مرکزی اشاره کرد.

نجفی از دیگر یافته‌ها در زمینه صنعت، هنر و حرف به هنر سفالگری، شیشه گری، فلزکاری و گچبری و... اشاره کرد که قطعه‌هایی از آن درکاوش به دست آمده است.

به گفته این باستان شناس، فصل نهم کاوش شهر تاریخی بلقیس اسفراین با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و به همت پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی بلقیس اسفراین به سرپرستی احمد نیک گفتار به مدت ۴۰ روز انجام شد.

نجفی با بیان این نکته که فصل نهم این کاوش در دو بخش، داخل ارگ و شارستان انجام شد، گفت: کاوش در داخل ارگ با هدف شناخت و آگاهی از ساختار معماری داخل ارگ و فضا‌های موجود درآن و همچنین فراهم کردن بستری برای حفاظت و مرمت اضطراری و تکمیلی در داخل ارگ بود.

وی افزود: این کاوش درمحدوده شارستان نیز با تاکید بر تپه منار با هدف مشخص کردن کاربری و تکمیل ساختار بنای احتمالاً مسجد- مدرسه که بخش‌هایی از آن در فصول گذشته با کاوش‌های باستان شناختی نمایان شده بود انجام شد.

منبع: تسنیم

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۶۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار رشتخوار گفت: معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند.

حسین باهوش در حاشیه دیدار با جمعی از فرهنگیان شهرستان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه معلمان بر نسل‌های مختلف جامعه تأثیر بسیاری دارند، افزود: از معلمان عزیز انتظار داریم دانش آموزان و مدیران در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند.

وی با تأکید بر زیرساخت‌های فرهنگی شهرستان اظهار کرد: اگر امروز از جنگ نرم بسیار صحبت می‌شود قطعاً معلمان افسران اصلی این جنگ هستند.

فرماندار رشتخوار عنوان کرد: معلمان تاکنون به خوبی توانسته‌اند در مسیر اعتلای ادب و فرهنگ جامعه و همچنین تربیت نسلی توانا و دانا نقش خود را ایفا کنند.

وی از معلمان به عنوان طلایه داران پیشرفت و تعالی در کشور نام برد و گفت: معتقدم هیچ‌ مقامی بالاتر از مقام معلم و جهادگران عرصه علم نیست.

باهوش ادامه داد: دو نکته در ارتباط با تکریم و قدردانی از مقام معلم حائز اهمیت است؛ یکی وظایفی که بر عهده ماست که نسبت به مقام معلم باید انجام دهیم و دیگری وظایفی هستند که معلم در قبال ما دارد.

وی با بیان اینکه مسئولان و مردم قدردان معلمان عزیز هستند، افزود: جایگاه معلم باید شناخته شود، تقدیر و تجلیل از مقام معلم نباید منوط به یک روز یا هفته باشد، معلمان در تمامی سال مورد تقدیر هستند.

فرماندار رشتخوار با اشاره به اینکه دانش آموزان در دستان معلمان یک امانت هستند، ادامه داد: وظیفه معلم و استاد این است که نسبت به امانتی که در اختیار دارد بی‌توجه نباشد زیرا اثرپذیری که دانش آموزان از معلم خود دارند از هیچ کس دیگری ندارند.

وی با بیان اینکه مهمترین دغدغه حرکت در راستای رسالت فرهنگی در جامعه است، عنوان کرد: فرهنگیان تأثیر گذارترین قشر جامعه هستند و اگر امروز به جایی رسیده‌ایم به برکت آموزش همین معلمان و فرهنگیان بوده است.

باهوش با تأکید بر اینکه معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند، گفت: فرهنگیان عزیز تلاش کنند دانش‌آموزانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کنند.

وی افزود: امروزه هر چه داریم به برکت وجود نظام مقدس جمهوری اسلامی و قدرت قلمی است که فرهنگیان دارند. امروز اگر ایران اسلامی به یک قدرت عزتمندانه در منطقه رسیده به برکت علم و دانشی است که فرهنگیان عزیز زحمت آن را بر عهده‌ دارند، قطعاً مردم ایران قدردان زحمات معلمان هستند.

فرماندار رشتخوار با بیان اینکه آنچه معلمان و فرهنگیان عزیز را در صحنه نگه داشته، عشق به شغل معلمی است، تصریح کرد: فرهنگیان یکی از شریف‌ترین و زحمتکش‌ترین اقشار جامعه هستند و باید تلاش کنیم برای رضایتمندی آنان قدمی برداریم.

وی توسعه مبتنی بر دانایی و امر تعلیم و تربیت را از ارکان اصلی دانست و افزود: نقش معلمان و جامعه فرهنگیان به عنوان یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های اجتماعی شهرستان، مؤثرترین عنصر در مسیر تحقق مأموریت‌های خطیر نهاد آموزش و پرورش محسوب می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایتی کامل از شب حمله ایران به اسراییل
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • کامرون و زلنسکی آخرین وضعیت جنگ در اوکراین را بررسی کردند
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • دیوید کامرون: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیس برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند
  • اندیشمندان دنیا به تغییر ساختار قدرت در جهان اتفاق‌نظر دارند