Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسم الله الرحمن الرحیم

حمد و سپاس خدای را که ما را در دورانی به عرصه حیات آورد که مردی از جنس نور و معرفت با رسالت پیامبرگونه ، تاریخ جدیدی را رقم زد. تاریخی که زمینه ساز حاکمیت پرچم اسلام بر جهان و جهانیان خواهد شد، "حضرت امام روح الله الموسوی الخمینی(قدس سره الشریف)" عبد صالح خدا و شکر بر نعمت رهبری و راهبری مردی از نسل حکمت و فضیلت که بر غم سنگین فراق حضرت روح الله مرهمی شد از جنس شکوفایی و تعالی "حضرت امام خامنه ای( روحی له الفداه)"

در طلعیه سال تحصیلی 98- 97 ضمن تبریک فرا رسیدن بهار علم و فضیلت حضور شما طلبه های گرامی بخصوص طلاب جدید الورود، در آغاز این سال نکاتی را بعنوان تحفه ای محضر همه اعزّه  طلاب گرامی  عرض می نماییم :

نکته اول- از برجسته ترین خصوصیت طلاب شیعه درک صحیح، بموقع و جامع از خطرها، تهدیدها ،تحریف ها و آسیب هایی بوده است که متوجه اسلام می شود و دفاع جانانه و ایستادگی و مقاومت در برابر این خطرها .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماموریتی است که روحانیتو طلاب از اهل بیت به ارث برده و تاکنون از پس این ماموریت به خوبی بر آمده است. چونباور داریم کهظرفیت های موجود در روحانیت شیعه در حل معضلات کار آمد می باشد .

نکته دوم- انقلاب اسلامی با ماهیت دینی آغاز شد و اسلام ناب را حیات تازه ای بخشید. این اسلام ناب جبهه استکبار را با احساس خطر روبرو ساخت. مرگ تدریجی خودش را با انقلاب اسلامی قطعی دید و لذا با تمام توان به میدان مقابله با انقلاب اسلامی آمد و اکنون زمان آن رسیده است که طلاب و روحانیت با غیرت دینی، با همان احساس مسئولیت همیشگی و با روحیه جهادی بیشتری به میدان بیاید. با بصیرت افزایی، امروز پرچم بصیرت دست روحانیت است و نسبت به اهداف و نقشه های دشمن باید با بصیرت تمام عمل کند و روحیه امید در دل های مشتاقان به انقلاب اسلامی از کسوت روحانیت به مردم منتقل و همچنان که قرآن کریم به ما آموخت که اقدامات اصلی و محوری روی دین شماست. انرژی هسته ای و حقوق بشر و این ها بهانه است؛

" وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّی يَرُدُّوكُمْ عَن دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا "(1)، این را در جامعه تبیین کنیم .

نکته سوم- مجاهدت علمی؛ امروز برای بچه های ما دشمن برنامه شبهه افکنی نسبت به مبانی فکری و اعتقادی انقلاب را در دستور کار قرار داده، نسبت به ولایت فقیه، نسبت به حاکمیت دینی، نسبت به حضوردین در سیاست. اندیشه های سکولاریستی را در ذهن جوانان جا می اندازند . متوجه جریان های انحرافی باشیم . در برابر این همه هجمه مجاهدت علمی نیاز است.

کار شما طلبه ها.صراحت ، شجاعت و قاطعیت در مقابل دشمن است . بعضی ها بصیر هستند اما جرأت فریاد ندارند، امروز روزی است که باید غیرت ما در مقابل قداست زدایی ها و انحرافات به جوش آید. پس هر طلبه که پرچمدار هدایت است باید بداند و بیاموزد که در کجای میدان پروسعت انقلاب اسلامی ایستاده است ؟ یا در لباس و هویت طلبگی چه رسالتی در تداوم این انقلاب داریم؟ چه مجاهدتی و چه ویژگی هایی  لازم داریم تا به مطالبه رهبر بصیر انقلاب اسلامی پاسخ مثبت دهیم؟.

حال که خویش را پاسدار انقلاب اسلامی می دانیم باید خود را در طراز انقلاب اسلامی تربیت نماییم و این مهم محقق نخواهد شد جز با شناخت عمیق مبانی نظری انقلاب اسلامی ، شناخت دقیق تاریخ عینی انقلاب اسلامی؛

و نیز عزیزان این را خوب بدانیم که اگر غفلت نماییم و جمهوری اسلامی که یکی از هزاران ثمره انقلاب اسلامی است در این کشور شکست بخورد ، تا قرن ها پرچم اسلام در هیچ جای جهان به احتزار در نخواهد آمد. ما باید مواظب تکرار تاریخ باشیم که به مسلخ رفتن سید الشهدا(ع) و غربت امیر المؤمنین(ع) ناشی از غفلت ها بود

 اکنون ماییم و رسالت تاریخی مان، دست بیعت از آستین اخلاص برآریم و در دستان بابرکت و نورانی علمدار بصیر انقلاب بنهیم و به خون شهدا قسم یاد کنیم و عهد ببندیم که تا آخرین نفس مبلّغ و پاسدار ارزشهای ناب انقلابمان باشیم و نسلی بالنده وجهادگر و انقلابی  از جوانان را پرورش دهیم .

 

سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور

یازدهم شهریورماه 1397

 

(1): آیه 217 سوره بقره

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت است و این انتقال، یک گذر تاریخی بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسم بزرگداشت شیخ صدوق که در آستان این محدث بزرگ در شهر ری برگزار شد، ضمن تسلیت روز شهادت امام صادق(ع) اظهار داشت: یاد و نام و خاطره‌های شیخ صدوق را در مجاورت مرقد شریف آن عالم فرزانه و بزرگوار گرامی می‌داریم و به همه امامزادگان معظم مخصوصا امامزادگان مدفون در این سرزمین گرانقدر درود می‌فرستم و از برگزار کنندگان این محفل نیز تقدیر می‌کنم. بنده نکاتی درباره مرحوم شیخ صدوق بیان می‌کنم چون این عالم بزرگوار از بزرگترین عالمان و فرزانگانی هستند که دریچه‌ها و آفاق بزرگی به روی معارف امام صادق(ع) و اهل بیت(ع) گشود.

وی افزود: بیش از هزار سال است که کتب او در حوزه‌های علمیه و مراکز علمی، موج‌آفرین است. شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است و بارها این نام بلند در مراکز علمی طنین افکن شده و مورد احترام عالمان، بزرگان و مدرسان علوم الهی است. نقش این عالم بزرگوار در معماری تشیع، تحکیم مبانی آن و جهت دادن به فرهنگ اسلامی بسیار ممتاز و در سطح یک است بنابراین چنین شخصیت بزرگواری که به احترام او گرد آمده‌ایم از پدران معنوی ما به حساب می‌آید.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: شیخ المحدثین در ساختن فرهنگ اسلامی و شیعی بسیار نقش‌آفرین بوده و از امتیازات فراوانی برخوردار است که به برخی از آنها اشاره می‌کنم. اول اینکه مرحوم شیخ صدوق از قم برخاسته و خاندان وی در قم جایگاه والایی داشته و پدر وی از چهره‌های مطرح در حوزه قم در قرون صدر اسلام بوده و رابطه نزدیکی با امام عسکری(ع) داشت و از چهره‌های مهم حوزه‌های علمیه بود. تولد مرحوم شیخ صدوق و نشو و نمای ایشان در قم بود. آن روزگار در میان حوزه‌های علمیه اسلامی و شیعی، سه حوزه جایگاه بزرگی در عالم اسلام و تشیع داشتند که حوزه قم، ری و بغداد به عنوان سه ضلع یک مثلث بودند که در تاریخ اسلام و طراحی فکر اسلامی و شیعی، نقش ممتاز و بی‌بدیل داشتند.
وی ادامه داد: البته در آن زمان حوزه‌های علمیه متعددی در عراق، ایران و نقاط مختلف جهان اسلام داشتیم اما در اواخر عصر حضور ائمه(ع) و شصت سال غیبت صغری و اوایل غیبت کبری، این سه حوزه، قله و سرآمد بودند. مرحوم شیخ صدوق آثار علمی ارزنده‌ای دارد و شاگردان بزرگی هم تربیت کرد. وی معارف الهی را در قم فرا گرفت و سپس به ری منتقل شد لذا اولین خصوصیت این عالم بزرگ و نقش‌آفرین تاریخ اسلام و ایران و تشیع این است که ایشان همزمان این سه حوزه بزرگ و سرآمد عصر خودش را درک کرده است. بخش زیادی از رشد علمی شیخ صدوق در قم و در محضر پدر بزرگوار و دیگر علمای بزرگ قم سپری شد. سپس وقتی حکومت آل بویه از اولین حکومت‌های شیعی شکل گرفت و مقر آن در ری بود از شیخ صدوق دعوت شد در مقر خلافت حضور پیدا کرده و به کار علمی بپردازد. ایشان هم احساس وظیفه کرده و به ری آمد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: این برای ری و تهران افتخار بزرگی است که دو تن از نویسندگان کتاب چهارگانه شیعه یعنی شیخ صدوق و شیخ کلینی از حوزه علمیه ری برخاسته‌اند. شیخ صدوق به دلیل جامعیتی که داشت مورد احترام هم حوزه‌های علمیه بودند. در امتداد نکته اول، باید به نکته دیگری توجه کرد که شیخ صدوق، مرد هجرت‌ها و سفرهای مختلف علمی است. ممکن است هجرت، امروزه برای ما امر ساده‌ای به حساب بیاید چراکه وسایل نقلیه برای رفت و آمد میان شهرهای مختلف جهان وجود دارد اما آن زمان، یک سفر حج ماه‌ها طول می‌کشیده است و ابزارهای ارتباطی امروز هم وجود نداشته است. مرحوم شیخ صدوق در قرن چهارم هجری، غیر از اینکه حوزه‌های ری، قم و بغداد را درک کرد، زنجیره سفرهای علمی ایشان از جمله به خراسان و مشهد، سمرقند، بلخ و بخارا، فصلی اعجاب‌انگیز و درخشان از زندگی ایشان است.

آیت‌الله اعرافی گفت: نکته دیگر اینکه شیخ صدوق پرچمدار فکر شیعی است. وی در عصر خود در ری، بغداد، سمرقند ، بخارا، بلخ، همدان، مکه و مدینه با علمای اهل سنت وارد بحث و گفت‌وگوهای فراوانی شد. وی حتی استادان و شاگردانی دارد که از علمای اهل سنت هستند. امروزه عده‌ای دنبال این هستند که اهل سنت را در تضاد با شیعه قرار دهند که این مسئله در همه اعصار وجود داشت اما کسانی همانند امام صادق(ع)، شیخ صدوق، شیخ مفید و دیگر بزرگان از یک سو با افراط در اهل سنت مقابله کرده و از سوی دیگر برای افراد میانه‌رو اهل سنت احترام قائل بوده و دنبال وحدت جهان اسلام بودند. مخصوصا شیخ صدوق هم در آثار و اعمال و افکار خود پایبند این سنت اسلامی بودند.
وی با بیان اینکه دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت است، افزود: این انتقال، یک گذر تاریخی بود لذا باید ظرفیت‌های جدیدی ایجاد شده و معارف شیعه، سامان تازه‌ای پیدا کنند تا عالم اسلام به دوره غیبت صغری و پس از آن غیبت کبری منتقل شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان‌ کرد: طراحان و معماران بزرگ شیعه از زمان ظهور به زمان غیبت چند نفر هستند که یکی از بزرگترین آنها شیخ صدوق است. دیگر افراد شیخ مفید، سید مرتضی، کلینی و امثالهم بودند. اینها معمار تاریخ تشیع و طراحان یک تحول عظیم در عالم تشیع و ایران هستند چون ایران در همین ایام است که اندک اندک آغوش خود را به روی معارف شیعه می‌گشاید و برخلاف برخی تصورات، شمشیر، اسلام را به ایران نیاورد بلکه ایران با آغوش باز و با عقلانیت از اسلام و معارف قرآن و اهل بیت(ع) استقبال کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت استقبال از گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا بی نهایت است
  • پیام تبریک فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی
  • فضیلت‌های شهید مطهری باید در بین طلاب و روحانیون نهادینه شود
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • ‌چهارمین همایش «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» در شیراز برگزار می‌شود
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت
  • المپیاد علمی سراسری طلاب حوزه‌های علمیه پاکستان برگزار شد