Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل همتی آهویی، پیشکسوت تصویرگری و داور ادوار گوناگون سوگواره هنر عاشورایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: به طور حتم برگزاری یازده دوره از این سوگواره به مناسبت محرم و صفر و واقعه عاشورا، دستاوردهای مثبت و مؤثری در پرداخت هنری به ویژه از نگاه هنرهای تجسمی داشته و دارد و بسیاری از این آثار به ویژه برگزیدگان سوگواره به عنوان اقلام تبلیغی و اطلاع رسانی محافل عزا مورد استفاده قرار گرفته و جنبه کاربردی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برگزاری تخصصی بخش‌های این سوگواره در حوزه تصویرسازی، پوستر، پرچم و کتیبه گفت: در طی ادوار برگزاری این سوگواره شاهد پیشرفت‌های خوبی از سوی هنرمندان شرکت‌کننده در این رویداد هنری بودیم، دوستان هنرمند به واقعه عاشورا و مناسبت‌های مرتبط با آن از نگاه و منظری متفاوتی در آثار خود نگریسته بودند که ثمره آن وقوع اتفاقات خوب هنری و آفرینش آثاری بدیع بود.

همتی آهویی تصریح کرد: این اتفاق اتفاقاً بیش از هر حوزه دیگری در زمینه تصویرسازی این سوگواره مشهود بود به ویژه آنکه مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در ادوار اخیر آن موضوعی نیز برای این بخش از سوگواره نیز تعیین کرده بود و مثلاً تا آنجایی که به یاد دارم در یک دوره موضوع بخش تصویرسازی حر بن یزید ریاحی بود.

این هنرمند عرصه تصویرگری افزود: البته خاطرم هست که آن زمان به مسئولان برگزاری این سوگواره پیشنهاد کردیم که شخصیت‌محوری شدن این بخش از این رویداد هنری آن را در قالب چارچوبی خاص محدود می‌کند و بهتر است که این بخش در هر دوره از سوگواره به تم و محتوایی کلی تری اشاره شود و مثلاً به جای پرداختن به حر بن یزید ریاحی، شک و تردید، دو دلی و انتخاب او که موجب رستگاریش شد به عنوان موضوع این بخش مطرح شود.

داور بخش تصویرسازی ادوار گوناگون سوگواره هنرعاشورایی اظهار کرد: نکته دیگری که در جریان این سوگواره به ویژه در دوره‌های اخیر آن به شخصه مورد تأکید و پرسش من قرار گرفت اینکه چرا بسیاری از این آثار به ویژه آثار منتخب و برگزیده همچون بسیاری از جشنواره‌ها و سوگواره‌ها محدود به ارائه در نمایشگاهی می‌شوند که در پایان آن دایر شده و یا در نهایت در قالب کتاب سوگواره به چاپ رسیده و در معرض علاقه‌مندان قرار می‌گیرند و چرا این آثار در محافل و برنامه‌های مرتبط با موضوع محرم و صفر و عاشورای حسینی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند؟

همتی تأکید کرد: با خبر شدم که این سوگواره امسال از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار نمی‌شود که البته این مرکز برای برگزار نشدن آن دلایل خاص خود را خواهد داشت اما تصور می‌کنم این مسئله موجب خواهد شد تا فرصتی پیش آمده و ما بتوانیم بازخوانی مؤثری از یازده دوره این سوگواره داشته باشیم.

وی در پایان گفت: به نظر می‌رسد که این سوگواره علیرغم تمامی نکات مثبتی که دارد و هر سال بهانه برگزاری آن پرداختی عمیق به هنر عاشورایی صورت می‌گیرد اما در نهایت به ارسال حجم عظیمی از آثار متقاضی به دبیرخانه آن منجر می‌شود، آثاری که از میان آنها تعداد انگشت‌شماری اثر برگزیده خواهند شد و از آنها تقدیر می‌شود در حالیکه این میان ممکن است استعداد و خلاقیتی نیز مغفول باقی بماند و لذا نیاز است تا در وقفه پیش آمده ارزیابی از ادوار گذشته آن صورت گرفته و شاهد آسیب‌شناسی مؤثر آن باشیم.

یادآور می‌شود، سوگواره هنر عاشورایی که هر سال و به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم و صفر از سوی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار می‌شود، امسال و برای برگزاری دوازدهمین دوره خود فراخوان نداده است.

انتهای پیام          

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فرهنگی سوگواره هنر عاشورایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر سید فردین تقی زاده مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در خصوص دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ۱۴۰۱ با حضور ۷۵۰ دانشجو از ۱۳۰ دانشگاه در سه بخش (قرآنی، معارفی و هنری) و ۱۸ رشته برگزار شد. وی درخصوص دومین دوره این جشنواره اظهار کرد: دومین دوره جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی و آیین تقدیر از برگزیدگان این جشنواره پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال جاری از ساعت ۹ الی ۱۲در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد.

تقی زاده با بیان این مطلب که این دوره از جشنواره با استقبال خوب دانشجویان و دانشگاهیان روبرو بود؛ تصریح کرد: تعداد شرکت کنندگان در این دوره تقریبا سه برابر جشنواره دوره اول بود و آثار ارسال شده تقریبا هشت برابر آثار دور گذشته بوده است به طوری که از زمان آغاز فراخوان یعنی دی ماه ۱۴۰۲ تا پایان آن یعنی ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ حدود ۳ هزار اثر ادبی و هنری به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شده است؛ تصریح کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که در این دوره از جشنواره، شرکت کنندگان در چهار بخش قرآنی، معارفی، هنری و ادبی شرکت داشته و در بخش قرآنی ۲۱۹ نفر و معارفی۳۵۰ نفر دانشجوی شاهد و ایثارگر به رقابت پرداختند.

وی اظهار کرد: ثبت نام در بخش‌های هنری و ادبی این دور جشنواره برای عموم دانشگاهیان سراسر کشور امکان پذیر بوده که در مدت ۴ ماهه فراخوان؛ تعداد ۶۷۸ نفر در بخش هنری و ۳۶۱ نفر از دانشگاهیان سراسر کشور موفق به ثبت اثر ادبی در این جشنواره شدند.

تقی زاده تصریح کرد: در اختتامیه این جشنواره که در روز پنجشنبه مورخ ۱۳اردیبهشت ماه در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار می‌شود، از حدود ۱۲۳ نفر در ۴ بخش ادبی، هنری، قرآنی و معارفی که شامل ۱۸ رشته ادبی: شعر و داستان کوتاه هنری: عکس، تصویرسازی، طراحی و نقاشی، خوشنویسی، طراحی پوستر معارفی: نهج البلاغه، حفظ موضوعی، صحیفه سجادیه قرآنی: قرائت (تحقیق- ترتیل) - اذان- حفظ تک جزء- حفظ ۵ جزء- حفظ ۱۰ جزء- حفظ ۲۰ جزء- حفظ کل است، تجلیل به عمل می‌آید.

مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر ادامه داد: اختتامیه دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی با حضور دکتر هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، حجت الاسلام مصطفی رستمی رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، دکتر ابراهیم نعیمی سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل، دکتر مؤذنی رییس دانشگاه شیراز، دکتر تقوایی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز و جمعی از مسؤولان استان و دانشگاهیان سراسر کشور برگزار خواهد شد.

تقی زاده در پایان خاطر نشان کرد: نمایشگاه آثار برگزیده دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز همزمان با آیین پایانی این دور از جشنواره در کنار تالار فجر دانشگاه شیراز برپا خواهد شد همچنین در این جشنواره از کتاب آثار منتخب دومین جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی نیز رونمایی خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چگونه به هنر نگاه کنیم و واقعا آن را ببینیم؟
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • فراخوان نوجوانان تهرانی برای شرکت در مسابقه «هم‌سُرا»
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی