Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@10:03:14 GMT

رونمایی از سوئیـــفت روســـــــــی

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۹۲۰۵

رونمایی از سوئیـــفت روســـــــــی

خبر فرار رئیس بانک مرکزی روسیه که توسط رسانه‌های غربی منتشر شده پشت پرده جالبی دارد. روسیه در آستانه رونمایی از یک سیستم مالی برای دور زدن تحریم‌های بانکی است ۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، در ماه‌ها و به‌ویژه هفته‌های اخیر، حجم خبرسازی‌های رسانه‌های معاند درباره روسیه رشد قابل توجهی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه چرا رسانه‌های غربی و عمده رسانه‌های معاند بر مساله روسیه تمرکز کرده‌اند و حتی با اخبار جعلی و غیرواقعی تلاش دارند این کشور را در سرخط خبرها نگه دارند، موضوعی است که «فرهیختگان» در گفت‌و‌گو با یکی از کارشناسان و نویسندگان روسی به آن پرداخته است.

اندرو کوریبکو که کارشناس ارشد خبرگزاری اسپوتنیک و نویسنده روسی در حوزه براندازی و انقلاب رنگی است، در این باره به «فرهیختگان» گفت: «به دلیل اینکه در دنیا روسیه کشور پراهمیتی است، اخبار جعلی و ضدروسی علیه روسیه کلیک خوبی می‌خورد.» وی افزود: «به همین دلیل برخی رسانه‌ها به دنبال تولید اخبار جعلی هستند. آنان البته بعد از ساعاتی که این اخبار تکذیب می‌شود، اخبار جعلی خود را یا حذف یا انکار می‌کنند.»

این کارشناس روسی در پاسخ به خبرسازی یک رسانه معاند درباره فرار مدودف نخست‌وزیر و نابیولینا رئیس بانک مرکزی روسیه به همراه کلیه‌ خزانه‌ ارزی و طلای این کشور را به مقصد آمریکا نیز گفت: «این خبر از اساس جعلی است. منتشر‌کنندگان چنین اخباری نگران بهبود روابط میان روسیه و ایران هستند و نمی‌خواهند این دو کشور به یکدیگر کمک کنند تا از فشار تحریم‌های آمریکا بیرون بیایند.»

اما دلیل انتشار این خبر جعلی با ارتباط ایران و روسیه چیست؟ چرا این رسانه‌ها برای خبرسازی علیه روسیه، سراغ رئیس بانک مرکزی این کشور رفته‌اند؟  خانم نابیولینا کیست و دارای چه نقشی در روسیه است که حالا مورد توجه قرار گرفته است؟ قبل از پاسخ به این سوال باید به وضعیت دو کشور اشاره‌ای داشت. آمریکا پس از خروج از برجام، در میانه مرداد دور اول تحریم‌ها علیه ایران را اعمال کرد. میانه آبان نیز اصلی‌ترین تحریم‌ها علیه کشورمان اجرایی می‌شود. آمریکا به‌تازگی در کنار مجازات‌های قبلی، تحریم‌های جدیدی علیه روسیه به بهانه‌های واهی اعمال کرد تا دو کشور برای رهایی از این وضعیت، با تصمیمات جدید در حوزه بانکی، مراودات تجاری خود را توسعه دهند. در این شرایط، نابیولینا اصلی‌ترین نقش را می‌تواند مقابل تحریم‌های آمریکا علیه روسیه و حتی ایران ایفا کند. همین نقش اثرگذار رئیس بانک مرکزی روسیه نیز باعث شده تا سرویس‌های اطلاعاتی غربی برای جلوگیری از پیوندهای اقتصادی تهران- مسکو برای دور زدن تحریم‌ها و طراحی زیرساخت‌های نوین برای مبادلات مالی، به دنبال از بین بردن عوامل تاثیرگذار در بی‌اثر کردن تحریم‌های آمریکا باشند. عملیات روانی علیه رئیس بانک مرکزی روسیه نیز در همین راستا صورت گرفت اما طراحی ابلهانه آن و اجرا توسط یک رسانه بی‌هویت، این پروژه امنیتی را تبدیل به یک افتضاح اطلاعاتی کرد.

   الویرا سکپیزادوینا نابیولینا کیست؟

اما آنچه در اینجا حائز اهمیت است، شناخت الویرا نابیولیناست. او 29 اکتبر 1963 در شهر بافو در جمهوری باشکورتستان روسیه و در یک خانواده تاتار به دنیا آمد. مادرش کارگر کارخانه و پدرش راننده شخصی بود. او که علاقه بسیاری به اعداد و ارقام داشت و یک نابغه در ریاضیات محسوب می‌شد، در سال 1986 در رشته اقتصاد از دانشگاه مسکو فارغ‌التحصیل شد. بین سال‌های 1991 تا 1994 در اتحادیه علم و صنعت شوروی سابق خدمت کرده است. او در سال 1994 به‌عنوان مشاور اقتصادی وارد وزارت تجارت و توسعه اقتصادی روسیه شد.

در آن زمان‌ هیچ‌کس این تصور را هم نمی‌کرد که این بانوی اقتصاددان 20 سال بعد بتواند یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بانکداری جهانی را تحت کنترل قرار داده و بخش مالی متورم و ناکارآمد روسیه را به شرایط قابل قبولی برساند.  نابیولینا از سپتامبر 2007 تا می‌2012 به‌عنوان وزیر توسعه اقتصادی و تجارت منصوب شد.

در سال 2012 او یکی از 6 شخصیت ارشد حکومتی بود که پوتین را در انتخابش برای سومین دوره ریاست‌جمهوری همراهی می‌کرد. وی از مشاوران اقتصادی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سال‌های 2012 تا ژوئن 2013 بوده است. الویرا که در سال 2013 به‌عنوان رئیس کل بانک مرکزی روسیه منصوب شد،  خیلی زود مجوز 340 بانک غیرموثر را ابطال کرد و توانست بیش از 35 بانک دیگر را از ورشکستگی نجات دهد. عملیات نجاتی که هزینه 2.7 هزار میلیارد‌ روبلی روی دست خانم رئیس گذاشت. نابیولینا در بدو ورودش در راس نظام بانکداری روسیه با به‌کارگیری نظارت سختگیرانه‌تر و اصلاحات قانونی توانست حمایت ولادیمیر پوتین را جلب کند. اصلاحات انجام‌شده در دوران نابیولینا به قدری مثبت و شگفت‌آور بود که رتبه اول بهترین رئیس بانک مرکزی را در سال 2017 برای او به ارمغان آورد.

   نابیولینا؛ مبدع سوئیفت روسی

سه ماه پیش الویرا نابیولینا گفت‌و‌گویی با ناتاشا توراک، خبرنگار شبکه تلویزیونی «ســی‌ان‌بـــی‌سـی» آمــــریکا درخــصــوص اســـــــتفاده از سیستم مالی داخلی روسیه برای مصونیت شرکت‌ها و اقتصاد روسیه از تحریم‌های آمریکا داشت. او در این گفت‌وگو که یک ماه پس از تصمیم ترامپ برای خروج از برجام صورت گرفته، به نکته بسیار مهمی اشاره کرده که می‌تواند بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه تهران و مسکو را بی‌اثر کند. این اظهارات نشان‌دهنده اقدامات کرملین برای تسهیل تبادلات میان دو کشور ایران و روسیه است.

   «سی‌ان‌بی‌سی»: امروزه شاهد آن هستیم که دولت آمریکا فشار بیشتری با استفاده از سیاست خارجی خود علیه ایران و همچنین شرکت‌هایی که دسترسی به سیستم سوئیفت ندارند، اعمال می‌کند. آیا شما نگران این موضوع و شرکت‌های روسی که به سوئیفت دسترسی ندارند، نیستید؟

الویرا نابیولینا: ما از تمام این ریسک‌ها آگاه هستیم. ما کاملا متوجه هستیم در دورانی زندگی می‌کنیم که شک و تردید حکم‌فرماست. در داخل روسیه ما سیستم مالی شبیه به سوئیفت راه‌اندازی کرده‌ایم تا خطرات اینچنینی را برای بانک‌ها و شرکت‌های روسی کاهش دهیم. ما در حال رتبه‌بندی شرکت‌های روسی خودمان هستیم، زیرا ممکن است در آینده این رتبه‌بندی‌ها از بین بروند. هم‌اکنون ما در جست‌وجوی عناصری که در سیستم مالی روسیه گم ‌شده بود، هستیم. مطمئنا داشتن یک سیستم مالی بین‌المللی که همه بتوانند به آن اعتماد کنند و با وجود قوانین متمایز و برجسته و مصونیت‌های دسترسی مزایای خودش را دارد ولی روسیه برای کاهش خطرات مالی در حال تدارک اقداماتی در راستای کاهش خطرات مالی و اقتصادی است. در اکثر کشورها سیستم سوئیفت برای مبادلات برون‌مرزی و درون‌مرزی استفاده می‌شود ولی در روسیه ما این امکان را ایجاد کرده‌ایم که سیستم مشابه سوئیفت به رقابت با آن بپردازد. به نظر می‌رسد پروژه مهمی که نابیولینا درخصوص جایگزینی سوئیفت برای مبادلات داخلی روسیه طراحی کرده، عاملی باشد که در آینده بیشتر از این بانوی بانکی روس‌ها بشنویم. این پروژه می‌تواند به شرکت‌های داخلی این کشور برای تبادلات اقتصادی با ایران کمک کند.
 
   تحریم‌های آمریکا دور زده می‌شوند

اعلام طراحی سوئیفت روسی از سوی رئیس بانک مرکزی این کشور او را در کانون توجهات سرویس‌های اطلاعاتی قرار داد. سرویس‌های اطلاعاتی غرب به‌خوبی به کارکرد این شبکه بین بانکی آگاهند و بر همین اساس خیلی زود چنین سناریویی را رقم زده‌اند. اما آنچه در این بین جالب است سبک خبرسازی رسانه‌های سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه است. در خبر رسانه‌های معاند ادعا شده بود که «مدودف نخست‌وزیر و نابیولینا رئیس بانک مرکزی، کلیه‌ خزانه‌ ارزی و طلای روسیه را تخلیه کرده و به آمریکا رفته‌اند.» اما بررسی حجم ذخایر ارزی و طلای روسیه احمقانه بودن این سناریو را افشا می‌کند. میزان ذخایر طلای روسیه در حال حاضر بیش از دو هزار تن برآورد شده است. میزان ذخایر ارزی این کشور نیز 400 میلیارد دلار تخمین زده شده است. حال اگر تصور کنیم این محموله با بزرگ‌ترین هواپیمای دنیا یعنی آنتونوف An-225 مریا بخواهد منتقل شود، نیاز به پرواز بیش از 10 هواپیما برای انتقال این حجم از ذخایر طلاست، چراکه این هواپیماها حداکثر باری که می‌توانند حمل کنند حدود 190 تن و آن هم برای مسافت‌هایی کمتر از فاصله مسکو تا واشنگتن است.

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

R30441/P30441/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۹۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از راشا تودی، معاون وزیر خارجه روسیه پیشتر نیز هشدار داده بود که ایالات متحده نباید با این توهم عمل کند که مسکو با دو دست به حفظ روابط دیپلماتیک خود با واشنگتن چسبیده است.

ریابکوف در مصاحبه با روزنامه ریانووستی در رابطه با اقدامات احتمالی کشورهای گروه هفت برای مصادره دارایی‌های روسیه گفت که واکنش مسکو به مصادره دارایی‌هایش توسط کشورهای گروه هفت، می‌تواند شامل اقدامات متقابل اقتصادی و دیپلماتیک باشد.

ریابکوف با اشاره به اینکه ما اکنون در حال بررسی شکل مناسب واکنش به این اقدامات احتمالی هستیم، افزود: در صورتی که اعضای گروه هفت علیه دارایی‌های ما اقدامی انجام دهند باید در کنار واکنش دیپلماتیک ما منتظر اقدامات متقابل ما علیه دارایی‌های خود نیز باشند.

به نوشته ریانووستی، ایالات متحده و متحدانش حدود ۳۰۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را به عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین مسدود کرده‌اند که بیشتر آنها در اتحادیه اروپا نگهداری می‌شوند.

واشنگتن مدت‌هاست که از مصادره دارایی‌های روسیه حمایت می‌کند تا این پول در حمایت از رویارویی نظامی اوکراین با روسیه، به کی‌یف تحویل داده شود.

قانون موسوم به REPO که قانونگذاران واشنگتن آن را به تازگی همراه با بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین تصویب کردند، به جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده اجازه داد تا وجوه روسیه که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شد را مصادره کرده و به کی‌یف تحویل دهد.

بیش از ۶ میلیارد دلار از ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی مسدود شده روسیه در بانک‌های ایالات متحده است. سناتور آمریکایی رند پل که نسبت به این پیشنهاد بدبین است، اوایل سال جاری هشدار داد که این اقدام، آغاز یک جنگ اقتصادی خواهد بود.

مقام‌ها چندین کشور غربی به‌ویژه ایالات متحده و بریتانیا، بر مصادره کامل دارایی‌های روسیه با وجود نگرانی‌های گسترده مبنی بر اینکه این امر مبنای قانونی ندارد، اصرار دارند.

در مقابل، اتحادیه اروپا به دلیل ترس از اقدامات تلافی‌جویانه روسیه، تمایلی به انجام این کار نداشته است.

بر اساس گزارش‌ها، کشورهای اتحادیه اروپا که سهم عمده‌ای از سرمایه‌های مسدود شده را در اختیار دارند، نگران هستند که مصادره دارایی‌های روسیه، در نهایت به بی‌ثباتی یورو ختم شود.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز پیشتر در همین رابطه هشدار داده بود که اگر آمریکا تهدید خود را مبنی بر سلب مالکیت این وجوه روسیه و دادن آنها به اوکراین انجام دهد، به اقتصاد خود و همچنین سیستم مالی جهانی آسیب خواهد رساند.

به گفته پسکوف، این کار چیزی جز فروپاشی همه پایه‌های نظام اقتصادی جهانی نخواهد بود.

به گزارش ایرنا، از آغاز حمله به اوکراین، کشورهای غربی بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار از دارایی‌های بانک مرکزی روسیه در خارج از این کشور را مصادره کرده‌اند. رهبران گروه هفت متشکل از هفت کشور بزرگ اقتصادی جهان در ماه جاری گفتند که دارایی‌های روسیه تا زمانی که مسکو خسارات جنگ اوکراین را بپردازد مسدود باقی می‌ماند اما آنها این موضوع را هم تشخیص دادند که به ایجاد یک سازوکار بین‌المللی برای جبران خسارت‌ها، تلفات و جراحت‌های ناشی از حمله روسیه نیاز است.

اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا ماه گذشته در کنفرانس کمک به بازسازی اوکراین وعده داد که تا تعطیلات تابستان شیوه‌ای قانونی برای استفاده از دارایی‌های روسیه به نفع اوکراین ارائه شود اما این وعده نگرانی‌هایی را در بین دیپلمات‌ها و مقامات این اتحادیه برانگیخت. آنها ماه‌ها مشغول بحث درباره ایده‌هایی در این زمینه بودند و آن را به شکل فزاینده‌ای دشوار یافتند.

بر اساس قوانین بین‌المللی، دارایی یک کشور را می‌توان از طریق رای‌گیری در شورای امنیت، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری یا یک توافق بعد از جنگ مصادره کرد اما هیچ یک از این شیوه‌ها محتمل به نظر نمی‌رسند.

روسیه به عنوان عضو شورای امنیت هر گونه رای‌گیری در این نهاد را وتو خواهد کرد. هیچ توافقی تا زمانی که جنگ ادامه دارد بدست نمی‌آید و پرونده‌ای به دادگاه بین المللی دادگستری ارائه نشده است و اگر هم می‌شد قوانین بین‌المللی علیه توقیف دارایی‌های بانک مرکزی روسیه بود زیرا به گفته کارشناسان حقوقی، این مساله نقض حاکمیت این کشور خواهد بود.

دیگر خبرها

  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکایی را مسدود کرد
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • اوکراین فقط شش ماه وقت دارد
  • دیلی‌تلگراف: اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد