Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@13:00:31 GMT

جنگل بنه سرمايه اي براي کوهستان نشين هاي جيرفت

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۱۳۹۴

جنگل بنه سرمايه اي براي کوهستان نشين هاي جيرفت

خبرگزاري آريا - جيرفت – ايرنا - يکي از ظرفيت هاي جيرفت، وجود جنگل هاي `بنه`به عنوان سرمايه اي خدادادي در مناطق کوهستاني اين شهرستان است و امروز ثبت جشنواره بنه، نقطه عطفي در جهت معرفي اين ظرفيت شگرف و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي به شمار مي رود.

به گزارش ايرنا، دير زماني است که اهالي بخش جبالبارز جيرفت با برداشت و جمع آوري ميوه درختان بنه بخشي از نيازهاي اقتصادي خانواده خود را تامين مي کنند چرا که از يک درخت بنه مي توان محصولات متعددي توليد کرد محصولاتي همچون، کُندُرک که به شکل شيره از شاخه هاي اين درخت بيرون مي آيد و همراه با دود کردن اسپند بوي دلنشيني به فضا مي دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اهالي جيرفت همچنين از خود ميوه بنه غذاهاي مقوي متعددي همچون آب بنه، چنگمال بنه و ترشي بنه توليد مي شود که در بين مردمان اين ديار طرفداران زيادي دارد اما تا کنون به اين ظرفيت خدادادي آنگونه که بايد توجه نشده و پس از سالها فراموشي، هم اينک به همت جوانان زحمتکش بخش جبالبارز، جشنواره بنه براي نخستين مرتبه در جنوب کرمان به مدت 9 شب در حال برگزاري است.
با توجه به نوپا بودن اين جشنواره مي طلبد مسئولان دستگاه هاي دولتي حمايت خود را از اين حرکت مردمي دريغ نکنند خصوصا وقتي که رهبر معظم انقلاب تاکيد کرده اند که در زمينه اقتصاد مقاومتي، معرفي توليدات محلي يکي از جنبه هاي تحقق اين شعار است که مسئولان بايد به آن توجه کنند.
بايد قبول کنيم که برگزاري جشنوارهاي اين چنيني گامي مهم در معرفي ظرفيت هاي محلي مناطق مختلف به شمار مي رود، از اين رو عقل حکم مي کند از مواهب الهي در جهت توانمندسازي مناطق استفاده کنيم.
نماينده مردم جيرفت و عنبرآباد در مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر لزوم برگزاري جشنواره هايي از اين دست، به خبرنگار ايرنا گفت: برگزاري جشنواره ها در حقيقت حمايت از توليدکنندگان و کشاورزاني است که شکرانه برداشت محصول خود را برگزار مي کنند.
يحيي کمالي پور افزود: ايجاد فضاي نشاط اجتماعي و معرفي محصولات کشاورزي از مهمترين انگيزه‌ هاي برگزاري جشنواره ‌ها به شمار مي رود.
وي با اشاره به اينکه معرفي ظرفيت‌ ها و قابليت ‌هاي منطقه از ديگر انگيزه ‌هاي برگزاري اين جشنواره است بيان کرد: شهرستان جيرفت داراي ويژگي هاي شگفت انگيز زيادي است که همچنان در پس پرده بي مهري مسئولان پنهان شده اند.
دبير جشنواره بنه جبالبارز که سختي هاي زيادي براي راه اندازي اين جشنواره متحمل شده نيز گفت: با توجه به وجود ظرفيت هاي مختلف در حوزه گردشگري و کشاورزي در بخش جبالبارز، جشنواره بنه براي معرفي گوشه اي از توانمندي هاي طبيعي اين منطقه کوهستاني طراحي، برنامه ريزي و اجرايي شد.
علي سعيدي افزود: از مهمترين اهداف جشنواره بنه جبالبارز زنگ آغازي براي توسعه صنعت گردشگري و جذب گردشگران داخل استان و خارج از استان بود که با تشکيل کارگروه هايي نظير اطلاع رساني، پشتيباني، تحقيقات و پژوهش و سرمايه گذاري شکل گرفت تا اين جشنواره بتواند در نخستين قدم به اهداف از پيش تعيين شده خود دست پيدا کند.
وي با بيان اينکه اين جشنواره زمينه خوبي براي به نمايش گذاشتن ديگر ظرفيت هاي جبالبارز جيرفت است، افزود: جيرفت در حوزه معادن هم ظرفيت هاي خوبي دارد که با تقويت حوزه هاي کشاورزي، گردشگري و معادن مي توان آينده درخشاني را براي مردمان آن متصور بود .
سعيدي بيان کرد: در زمينه بنه، منطقه کوهستاني جبالبارز از جنگل هاي منحصر بفردي در ارتفاعات برخوردار است که با وجود خشکسالي‌هاي چند سال اخير همچنان سرسبزي و طراوت خاص خود را حفظ کرده اند.
دبير جشنواره بنه با اشاره به محصولات توليدي از بنه اشاره و تصريح کرد: يکي از مهمتربن فرآورده هاي محصول بنه توليد قاتُق بنه است که پس از سايش با روش دستي که با وسايل همچون مشتک، مازون و جوغن تهيه مي شود و پس از طي مراحلي به آب بنه تبديل مي شود.
وي ادامه داد: آب بنه يا همان قاتق محلي با مخلوطي از پياز محلي، رب انار و گردو (به صورت جداگانه )غذاي لذيذي را به وجود مي آورد که خوردن و نوشيدن آن خالي از لطف نيست.
سعيدي با بيان اينکه چنگ مال و روغن بنه از ديگر فرآورده هاي اين محصول است، گفت: پزشکان و طب سنتي، خواص بنه در رفع و ‌کاهش برخي از بيماري ها نظير کمر درد، درد قولنج و دردهاي مفصلي را موثر اعلام و براي بيماران تجويز مي کنند.
وي استفاده از صَمغ بنه در توليد پماد ضد گزش و توليد آدامس را نيز از ديگر مصارف اين نعمت خدادادي برشمرد .
سعيدي بنه را منبع در آمد براي روستاييان و عشاير خطه جبالبارز دانست و افزود: با توجه به منبع درآمد در دسترس روستاييان و عشاير، به عنوان حافظان اصلي منابع طبيعي ضمن برداشت هاي حساب شده از جنگل هاي بنه از اين نعمت هاي خدادادي به نحو مطلوب حفاظت و حراست مي کنند.
دبير جشنواره بنه جبالبارز با بيان اينکه جنگلهاي گسترده بنه در ارتفاعات جبالبارز زمينه مناسبي براي جذب گردشگران است، اظهار داشت: اداره منابع طبيعي با فراهم کردن ظرفيت هاي سرمايه گذاري و نظارت بيشتر، زمينه رونق منطقه را فراهم کند تا از اين طريق حفاظت از عرصه هاي جنگلي با حضور مردم و‌ گردشگران بيشتر فراهم شود .
سعيدي با اشاره به برگزاري برنامه هاي حاشيه اي جشنواره بنه جبالبار، تصريح کرد: غرفه هاي مختلف توانمندي هاي جبالبارز در حوزه صنايع دستي و گردشگري، معدني، کشاورزي و منابع طبيعي در حاشيه اين جشنواره به نمايش در آمده است.
بَنِه يا پسته کوهي با نام علمي Pistacia atlantica درختي با ارتفاعي که تا هفت يا 9 متر نيز رسيده ‌است، در مناطق کوهستاني جبالبارز جيرفت روييده مي شود و ميوه اين درخت همزمان با رسيدن خرما در مناطق گرمسيري مي‌رسد و قابل مصرف است.
نام ديگر بنه، پسته کوهي و سقز بوده که از تيره پسته ‌ايان و داراي خواص بسيار گسترده به منظور درمان انواع بيماري‌ها است.
خواص پسته کوهي (بنه) شامل درمان نرمي استخوان، تقويت کننده اعصاب، درمان ورم و زخم سخت، تقويت نيروي جنسي و رفع زود انزالي، رفع کم‌خوني، التيام زخم، تقويت کبد و طحال، تسکين سرفه، خفقان سينه و روماتيسم مفصلي حاد است.
گزارشگر: هادي شفيعي مجاز
7450/7429/ 5054
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود

امتداد - دکتر سید عباس حسینی، مدیرعامل بانک مسکن در آیین گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد تأسیس گروه سرمایه‌گذاری مسکن بانک مسکن(ثمسکن)، آینده روشنی برای این برند خوشنام متصور شد و گفت: ثمسکن باید به عنوان برندی توسعه‌گر در کشور و جهان شناخته شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مدیرعامل بانک مسکن در این آیین ضمن تبریک به مناسبت ۳۴ سالگی ثمسکن، از تلاش‌های محمدرضا جواهری، مدیر پیشین این شرکت قدردانی و برای علیرضا جعفری، مدیرعامل جدید این هلدینگ در خدمت‌رسانی به مردم و تحقق اهداف و برنامه‌ها آرزوی توفیق کرد.

مبانی و مفاهیم هلدینگ‌داری را در ثمسکن به اجرا درآورید

مدیرعامل بانک مسکن خطاب به مدیران این شرکت، انتظارات خود را از شرکت انبوه‌ساز گروه سرمایه‌گذاری مسکن بیان داشت و نهایت تلاش و همت مهندسان این شرکت را درعملیاتی شدن طرح‌های ساختمانی به‌ویژه شهرسازی با رویکرد تمدن‌سازی خواستار شد.

وی ادامه داد: انتظار دارم هلدینگ ثمسکن در جایگاه واقعی و شایسته خود بدرخشد و ظرفیت‌هایش را بر مبنای مبانی و مفاهیم هلدینگ‌داری به کار گیرد تا مقتدرانه برای ساخت مسکن برای اقشار مردم عزیزمان فعالیت کنیم.

دکتر حسینی ادامه داد: گروه سرمایه‌گذاری مسکن شرکتی است که در بسیاری زمینه‌ها به‌ویژه ساخت‌وساز با کیفیت، خوشنامی، مشتری‌مداری، خوش‌عهدی و کاهش قیمت تمام شده ساختمان شهرت دارد و تلاش می‌کند تا این خوشنامی را دوچندان کند.

وی گفت: از تمامی شما انتظار می‌رود برنامه‌های آینده را با زمان‌بندی صحیح به مدیران ارشد بانک ارائه دهید و به صورت دوره‌ای روند انجام پروژه‌ها را گزارش کنید. زیرا زمانی می‌توانیم افتخار بیافرینیم که پروژه‌ها طبق زمان‌بندی و حتی سریع‌تر تکمیل و به مصرف‌کننده تحویل داده شود.

بازتعریف برند هلدینگ ثمسکن و توسعه شاخص‌ها

دکتر حسینی گفت: بانک مسکن توسعه‌گر است و بنابراین یکی از اهداف مهم بانک، بازتعریف برند هلدینگ گروه سرمایه‌گذاری مسکن در کشور است تا به عنوان سازنده‌ای توسعه‌گر شناخته شود. بنابراین ثمسکن باید در آینده نزدیک بتواند با کاهش بهای واحدهای مسکونی، تسریع در انجام پروژه‌ها، استفاده از مدرن‌ترین ابزارها و روش‌های ساخت‌وساز و رعایت الگوی مشتری مداری به این مهم برسد.

وی گفت: برند خوب در بازار سرمایه موفق است و ما در بانک مسکن می‌خواهیم سهم مسکن را در بازار سرمایه افزایش دهیم؛ لذا برای این مهم از تمامی ظرفیت‌های کشور و بازار سرمایه استفاده می‌کنیم تا تعهدات خود را به‌طور کامل عملیاتی کنیم.

اجرای معماری اصیل ایرانی – اسلامی برای آرامش مردم

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر تحقق سریع کیفی سازی یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور به عنوان هدف کنونی این بانک با استعانت از شعار قرآنی بانک مسکن (آیه ۸۰ سوره مبارکه نحل) گفت: هدف‌گذاری بزرگی انجام شده است که آن را در کنار تامین مالی پروژه مهم نهضت ملی مسکن دنبال می‌کنیم و در این مسیر، تلاش و پیگیری‌های بسیاری برای تخصیص افزایش سرمایه یکصد همتی به انجام رسانده‌ایم که در تاریخ بانکداری ایران بی‌سابقه است.

وی در ادامه با اشاره به اجرای الگوی اصیل معماری ایرانی – اسلامی در ساخت‌وسازهای بانک مسکن گفت: طراحی ساختمان با این نوع معماری و به کارگیری فضاسازی و طراحی رنگ روح‌بخش و جان‌فزای آن می‌تواند در آرامش خانواده‌ها موثر و مصداقی باشد بر شعار قرآنی بانک مسکن و خدمت به هموطنان عزیزمان.

دکتر حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دوران طلایی بانک مسکن به زودی آغاز می‌شود در خصوص ظرفیت، تخصص وتوانمندی فناورانه بانک مسکن سخن گفت و از معرفی محصولات هوش مصنوعی این بانک در آینده نزدیک خبر داد.

لزوم هماهنگی حداکثری شرکت‌های تابعه با معاونت‌های بانک

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اهمیت حفظ امنیت اطلاعات در مجموعه بانک و صیانت از دارایی‌ها گفت: تمامی شرکت‌های تابعه باید به صورت متناظر با بخش‌های مختلف بانک هماهنگ باشند تا خللی در برنامه‌ریزی‌ها و روند صحیح کارها ایجاد نشود.

وی همچنین بر لزوم همکاری همه‌جانبه، هم‌افزایی و رعایت اخلاق حرفه‌ای در انجام کارها و هماهنگی‌‌ها در بدنه بانک و شرکت‌های آن تاکید کرد.

انضباط بخشی، چارچوب مداری و صیانت از حقوق و منافع مجموعه بانک و مشتریان آن به عنوان اصلی مهم در انجام کارها، از دیگر موارد مورد تاکید مدیرعامل بانک مسکن در این مراسم بود.

دکتر حسینی در پایان، خدمت خالصانه به مردم و ساخت خانه‌های با کیفیت و استاندارد را افتخاری بزرگ برای دست‌اندرکاران و موجب جلب رضایت خداوند متعال دانست و برای همه همکاران توفیق کار صادقانه و نیل به اهداف عالیه را آرزو کرد.

مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن:

یکصد هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت ساخته می‌شود

علیرضا جعفری، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن ضمن اظهار خرسندی از همزمانی جشن ۳۴ سالگی شرکت با آغاز مدیریت وی، هلدینگ ثمسکن را تولیدکننده اصلی‌ترین محصول مورد نیاز مردم دانست و گفت: بخش مسکن کشور پیشران توسعه اقتصادی است و هیچ هدف‌گذاری ای مهم‌تر از آن نیست که در مسیر جهش تولید برنامه‌ریزی کنیم و گام برداریم.

وی، دکتر حسینی، مدیرعامل بانک مسکن را مدیری بلندهمت خواند که تحولی چشمگیر در گفتمان و ادبیات بانک مسکن ایجاد کرده و با سعه صدر، کارشناسی و افق دید خود، مسیر را برای عملیاتی شدن اهداف مجموعه بانک هموار می‌کند.

مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن به هدف ساخت یکصد هزار واحد مسکونی با نگاه به ظرفیت و توان مجموعه اشاره کرد و گفت: این پروژه با سبدی تحت سه گروه مجزا در کشور تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: گروه اول، مسکن اجتماعی ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک الی ۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی برای دهک‌های هدف ۵ الی ۷ به منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌شده است و گروه سوم نیز مسکن اقتصادی ویژه دهک‌های ۸ تا ۱۰ است که می‌تواند در جهت محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

جعفری گفت: همگی باید تلاش کنیم تا برند ثمسکن به برترین برند کشور در حوزه تخصصی خود مبدل شود و بتواند علاوه بر بازار داخلی در خارج از کشور نیز به خوشنامی فعالیت کند. چه بسا این امکان با توجه به ظرفیت‌های مهندسی و سرمایه‌گذاری شرکت وجود دارد.

وی افزود: هلدینگ ثمسکن باید به پشتوانه بانک معظّم مسکن و ظرفیت‌های تخصصی و حرفه‌ای مجموعه بانک، فرصت‌های بالقوه تولید مسکن در ظرفیت عمران و آبادانی کشور را شناسایی و با همت کارشناسان خود آن‌ها را بالفعل کند تا با خدمت بیشتر بتوانیم فشار تامین مسکن مردم را کاهش دهیم.

این رویداد با حضور برخی مدیران بانک، سعید شیرزادی مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن و مدیران دو هلدینگ بزرگ بانک مسکن برگزار شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • زنجان چه ظرفیت‌های صادراتی دارد؟ + فیلم
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • آغاز پروژه گازرسانی به میجان از توابع جبالبارز
  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود