Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@09:23:42 GMT

900 میلیارد ریال برای مرمت آتشکده ری اختصاص یافت

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۴۴۶۶

900 میلیارد ریال برای مرمت آتشکده ری اختصاص یافت

شهرری - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ری از تخصیص اعتبار 900 میلیارد ریالی در زمینه اجرای طرح مطالعاتی، زیرساخت، مرمت و تاسیسات آتشکده ری خبر داد.

امیر مصیب رحیم زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه آتشکده ری از مناطق مهم برای جذب گردشگر در جنوب تهران محسوب می شود، اظهار داشت: این آتشکده از پتانسیل بالایی در زمینه تبدیل به قطب گردشگری و درآمدزایی برخوردار است به همین دلیل توجه به این مکان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: همچنین زمینه واگذاری زمین های اطراف آتشکده به بخش خصوصی برای احداث هتل فراهم است و از سرمایه گذاران بخش خصوصی استقبال می کنیم.
رحیم زاده همکاری سرمایه ‌گذاران و تشکل‌های مردمی در زنده نگه داشتن و حفظ این اثر تاریخی را مهم دانست و گفت: اگر چه تاکنون بخش خصوصی در اجرای این طرح اعلام آمادگی نکرده است ولی با وجود پتانسیل موجود مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی شهرستان ری تمام توان خود را برای احیا، زنده نگه داشتن و تثبیت آثار تاریخی این منطقه به کار گرفته و در این زمینه با جدیت از آثار ارزشمند تاریخی محافظت می کند.
به گزارش ایرنا، شهرستان ری به لحاظ موقعیت جغرافیایی در ناحیه دشت قرار گرفته و کوه بی بی شهربانو و آراد به عنوان مظهر استواری و تپه چشمه علی یکی از قدیمی ترین آثار باستانی این منطقه به عنوان شاخص در علم باستان شناسی در زمینه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.
آتشکده ری از آثار تاریخی به جا مانده از دوره ساسانیان در شهر باستانی ری قرار دارد که به آتشکده بهرام و تپه میل هم شهرت دارد. این آتشکده بر بلندای تپه ای پهناور در جنوب شرقی حرم حضرت عبدالعظیم (ع) و در 2 کیلومتری جنوب قلعه نو بخش کهریزک شهرستان ری قرار گرفته است.
آتشکده بهرام در سال 1334 توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره 407 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و امروزه از مکانهای دیدنی استان تهران محسوب می شود.
1970/6003

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی میراث ری مرمت آتشکده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۴۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی پایان مرمت پل خاتون تا انتهای سال ۱۴۰۳

به گزارش جام جم آنلاین البرز،مهدی ارباب‌نیا در این باره اظهار کرد: بر اساس قرارداد منعقد شده ما بین اداره کل و پیمانکار مدت زمان اتمام مرمت پل خاتون ۱۸ ماه در نظر گرفته شده، ولی در صورت بروز عوامل پیش بینی نشده امکان تمدید این زمان وجود دارد.
به گفته معاون میراث‌فرهنگی استان البرز در مراحل مرمتی انجام شده تاکنون بخش‌هایی که از لحاظ سازه‌ای و ایستایی غیر قابل نگهداری بوده و همچنین مرمت‌های غیراصولی دوره‌های مختلف که باعث سنگینی پل شده بود، برداشته شد.
او افزود: پس از اقدامات فنی استحکام بخشی و اجرای قسمت پایه‌ها و پایین پل، طاق پل مطابق با الگوی قدیمی سازه به شکل پر (ضربی) اجرا شد و اکنون قسمت‌های فوقانی طاق به شکل رومی اجرا می‌شود.
بنای اولیه این پل بر اساس برخی مستندات تاریخی به دوران سلجوقی برمی‌گردد که در دوران شاه عباس صفوی تکمیل و تعمیر شده و رونق یافته است.
این پل با نام پل دختر، پل شاه‌عباسی، پل تاریخی کرج و پل خاتون شناخته می‌شود که بر اساس مستندات تاریخی نام خاتون را می‌توان قدیمی‌ترین نام این پل و منسوب به دوره سلجوقی عنوان کرد.
پل تاریخی کرج در سال ۱۳۷۹ با شماره ۳۵۰۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • پیش‌بینی پایان مرمت پل خاتون تا انتهای سال ۱۴۰۳
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می‌یابد
  • مرمت پل خاتون امسال پایان می یابد
  • ۵۰ درصد بناهای تاریخی تایباد خراسان رضوی نیازمند مرمت است
  • بنا‌های تاریخی پایتخت نونوار می‌شود
  • «مرمت آثار باستانی» در سالن فردوس موزه سینما
  • ثبت ۱۲۶۱ اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی/ ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی در اولویت است
  • درگذشت پیشکسوت مرمت بنا‌های تاریخی