Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، هانیه گراییلی، سرپرست اداره کل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، پس از افتتاح و بازدید این نمایشگاه گفت: آنچه دست مایه برپایی این نمایشگاه شد، سیزدهم شهریور مصادف با روز مردم‌شناسی یا به تعبیر علمی آن، روز انسان‌شناسی فرهنگی بود. فرصت مغتنمی است تا با گردآوری آثار و به تصویر کشیدن تنوع قومیت، بر اهمیت دانش انسان‌شناسی در کشور تاکید کنیم زیرا ایران به رغم برخورداری پهنه قومی از فقدان اجتماع علمی آسیب دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اشاعه و تبادل و تهاجم و تغییرات و نسبیت فرهنگی ترجیع‌‌‌‌بند مسائل ما در انسان‌‌‌‌‌شناسی فرهنگی است و برای برون‌‌‌‌رفت از معضلات سیاسی ازجمله پرهیز از جنگ، خشم، خشونت، خونریزی و تجزیه‌‌‌طلبی لازم است تا هویت ملی حفظ شود. امید آن است که دانش عمیق انسان‌‌‌‌شناسی فرهنگی، جایگاه شایسته و بایسته خود را بازیابد و مرهمی باشد بر دردها و زخم‌‌‌ها بر پیکره انسان‌‌شناسی.

در این برنامه، همچنین موسیقی نواحی توسط هنرمندان مطرح قومیت‌ها همچون بخشی نادرمحمد آهنگربیک (موسیقی شمال خراسان)، گروه عاشیق سلجوق شهبازی (موسیقی آذری)، گروه مهرآیین(موسیقی کُردی)و گروه مردوس (موسیقی گیلکی) به اجرا درآمد.

همچنین نشست تخصصی مردم‌شناسی، دوشنبه ۱۲ شهریور ساعت ۱۴ تا ۱۶ در در تالار فرهنگ واقع در ساختمان کتابخانه ملی برگزار خواهد شد که در آن، علیرضا حسن‌زاده با موضوع انقلاب مشروطه و گفتمان مردم‌شناسی، محمدعلی مرآتی با موضوع موسیقی‌شناسی اقوام ایرانی؛ گوناگونی و یکپارچگی و پروانه قاسمیان با موضوع مروری بر تاریخ پوشاک سنتی ایران سخنرانی می‌کنند.

گفتنی است، این نمایشگاه که در آن، بیش از ۲۰ نمونه پوشاک اقوام مختلف ایرانی همراه تعدادی از صنایع دستی و میراث‌فرهنگی قومیت‌ها با تاکید بر هنر‌ طراحی پارچه و منسوجات و آلات موسیقی نواحی در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند، تا ۱۵ شهریور، از ساعت ۸ تا ۱۶ پذیرای علاقه‌مندان است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کتابخانه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۵۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز