Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران > سیاست‌خارجی - دور جدید گفت‌وگوهای دوجانبه ایران و انگلیس دیروز دهم شهریور با سفر آلیستر برت معاون وزیر خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال آفریقا به تهران برگزار شد.

او نخستین مقام انگلیسی است که از بعد از خروج آمریکا از برجام به ایران سفر کرده است.همکاری‌های اقتصادی دوجانبه درپی خروج آمریکا از برجام و نحوه تأمین سازوکارهای مالی و پولی بین 2کشور به‌رغم تحریم‌های یکجانبه آمریکا، اصلی‌ترین محور این گفت‌وگوها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرفین همچنین درخصوص آخرین تحولات منطقه به رایزنی و تبادل نظر پرداختند. ریاست طرف ایرانی در این گفت‌وگوها را سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان بر عهده داشت.

در آستانه برگزاری این نشست رسانه‌های سعودی مدعی شده بودند هدف از سفر این مقام انگلیسی گفت‌وگو با مقامات ایران درباره نقش مخرب تهران در منطقه و تلاش برای آزادی نازنین زاغری متهم امنیتی بازداشت‌شده در ایران بوده است؛ زاغری هفته قبل مشمول مرخصی شد و آزادی موقت او از زندان مورد استقبال مقامات انگلیسی قرار گرفت.

با این حال بهرام قاسمی در گفت‌وگو با همشهری تصریح کرده است: مسائل کنسولی و برجام و موضوعات مورد علاقه طرفین از دیگر مسائلی است که در سفر معاون وزیر خارجه انگلیس به تهران درباره آن تبادل نظر خواهد شد.

وی با بیان اینکه گفت‌وگوهای سیاسی هر 6‌ماه یک‌بار بین ایران و کشورهای مختلف برپا می‌شودگفت: مسائل دوجانبه و تحولات بین‌المللی از محورهای گفت‌وگو میان مقامات ایران و انگلیس است.

دور قبلی این گفت‌وگوها سوم اسفند سال گذشته در لندن برگزار شده بود.

آلیستر برت، معاون وزیر خارجه انگلیس پس از آن دور از گفت‌وگوها در توییتر خود نوشت: درباره حفظ توافق هسته‌ای، ایفای «نقش مثبت ایران» در منطقه و زندانیان دوتابعیتی بحث شده است. گفت‌وگوهای سیاسی بین ایران و کشورهای اروپایی از 3سال قبل روند تازه‌ای به‌خود گرفته است، ایران مذاکرات سطح بالا با اتحادیه اروپا را در 3نوبت برگزار کرده و علاوه بر این با کشورهای اروپایی هم رایزنی‌های دوجانبه‌ای دارد.

3ماه قبل و به فاصله 2روز گفت‌وگوهای سیاسی بین ایران و 2کشور مهم اروپایی برگزار شد. در مرحله نخست پنجمین دور گفت‌وگوهای سیاسی دوجانبه به ریاست عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مونتاین دبیرکل وزارت خارجه فرانسه در تهران برگزار شد و به فاصله کمی عراقچی و پاسکال بریسویل معاون وزارت خارجه سوئیس مذاکرات سیاسی را برگزار کردند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه قبلا درخصوص مذاکرات ایران و اروپا به خبرنگار همشهری گفته بود: از اواسط دهه 60شمسی همواره گفت‌وگو‌هایی را در حوزه‌های مختلف با کشورهای اروپا و بازار مشترک و سپس اتحادیه داشته‌ایم و این نشست‌ها در رابطه با فرانسه، سوئیس و انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به سان سایر کشورها امر جدیدی نیست و ارتباطی با تحولات جدید و مسئله برجام ندارد.

وی تصریح کرد: ما با این کشورها در چارچوب روابط دوجانبه اعم از سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، صنعتی وتجاری براساس تصمیمات و تفاهمات مقامات 2کشور رایزنی‌های مستمر و منظمی را داشته‌ایم که این گفت‌وگو‌ها با بسیاری از این کشورها به‌صورت نوبه‌ای و هر 6 ماه یک‌بار در یکی از پایتخت‌ها صورت می‌پذیرد. به‌طور مثال هر 6ماه یک‌بار به تناوب در پاریس و تهران یا لندن و... این سلسله نشست‌ها برقرار بوده است. اروپایی‌ها بارها موضوع مذاکرات منطقه‌ای با ایران را مطرح کرده‌اند، موضوعی که در نهایت ایران با آن موافقت و حسین جابری‌انصاری را برای مذاکره با آنان درباره یمن تعیین کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه با توجه به جایگاه بالای ایران در منطقه و همچنین روابط نسبتا خوبی که با کشورهای منطقه داشته و داریم گفت‌وگوهای منطقه‌ای ازجمله محورهای رایزنی‌ها با ایران است، در پاسخ به این سؤال که آیا یمن هم از محورهای گفت‌وگو‌های سیاسی منطقه‌ای بین ایران و اروپاست، گفت:

همواره ما نگران فاجعه انسانی در یمن بوده و هستیم، سعی کرده‌ایم با توجه به مظلومیت مردم یمن و جنایات جاری در این منطقه در رایزنی با طرف‌های خارجی نظر آنها را به این فاجعه انسانی و ضد‌بشری جلب کنیم تا سایر کشورها به سهم خود برای توقف این جنگ نابرابر و تحمیلی بر یمن و ارسال کمک‌های انسان دوستانه و اعزام نیروهای امدادرسان اقدام کنند.

وی بیان کرد: این نگرانی‌ها را در نشست‌ها یی با طرف‌های مختلف به‌خصوص اروپایی‌ها مطرح کرده و می‌کنیم. او گفته بود ما به هیچ وجه از کاری که تاکنون در 2 دور گفت‌و گو انجام شده راضی نیستیم.

انگلیس که با خروج آمریکا از برجام، جایگزین این کشور درکارگروه بازطراحی راکتور اراک شده بارها بر حفظ توافق تاکید کرده است. یک ماه پیش رابرت وود جانسون سفیر آمریکا در انگلیس از دولت آن کشور خواسته بود تا از اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از خروج از توافق هسته‌ای حمایت کرده و فشار بیشتری بر ایران وارد آورد اما مقامات لندن این درخواست را رد کردند. در این باره یک مقام وزارت خارجه انگلیس گفته بود این کشور به شرایط برجام پایبند می‌ماند و قصد دارد شرکت‌هایی را که با ایران همکاری می‌کنند در مقابل تحریم‌های آمریکا حفظ کند.

درخواست ایران از انگلیس

وزیر خارجه در جمع خبرنگاران در خصوص سفر معاون وزیر خارجه انگلیس به تهران با بیان اینکه اتفاق خاصی نیفتاده و وظیفه وزارت خارجه انجام این نوع مذاکرات است، گفت: این مذاکرات دستور کار خاصی دارد و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز دوجانبه در جریان این مذاکرات پیگیری می‌شود. یکی از موضوعاتی که ما با دولت انگلیس به‌عنوان یکی از اعضای باقیمانده در برجام داریم اجرای برجام است که یکی از مهم‌ترین موضوعات آن دسترسی به منابع بانکی و فروش نفت به‌شمار می‌رود.

محمدجواد ظریف خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی تعهد خود را برای استفاده ایران از برجام اعلام و روش‌هایی را هم مطرح کرده‌اند اما مهم این است که روش‌ها عملیاتی شود. ظریف با بیان اینکه آمریکا نه‌تنها خودش قانون‌شکنی می‌کند بلکه به دنیا هم برای قانون‌شکنی فشار می‌آورد گفت: جهان بین‌الملل باید در مقابل این رفتار آمریکا بایستد وگرنه در آینده هزینه‌های بالاتر از برجام را باید بپردازند.

در همین زمینه: راه گفت‌وگو را نبسته‌ایم خرد در سیاست خارجی مداخلات خارجی در بستر ضعف‌های داخلی توافق هسته‌‌ای با ایران چگونه ممکن شد؟

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۵۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت:  جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • کنعانی تحریم‌های سه‌کشور آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • ادعاهای مقام سابق موساد درباره جزئیات شبکه مالی مخفی ایران | ماجرای عجیب یک شرکت انگلیسی | ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد!