Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@16:07:38 GMT

جمله‌ای که کالاها را گران‌تر می‌کند!

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۷۷۷۳

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در روزها و هفته‌های اخیر قیمت‌ها در بازار به شدت متغیر و بی‌ثبات بوده‌اند و به نوعی بسیاری از کالاها به شکل تامل برانگیز و تعجب آوری سیر صعودی به خود گرفته‌اند.

میل به خرید برخی از محصولات و کالاها در بسیاری از نقاط و مناطق کشور آنچنان بالا گرفته که گویی در برخی اقلام، عطش سیری ناپذیر خرید، ظهور و بروز پیدا کرده تا جایی که بعضا شاهدیم برخی محصولات در بازار کمیاب و نایاب شده که البته فارغ از پدیده احتکار، نمی‌توان سهم این عطش سیری ناپذیرِ خریدِ برخی از کالاها و محصولات را در این خصوص نادیده اِنگاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با یک بررسی میدانی در سطح بازار به این واقعیت پی خواهیم برد که تقریبا اکثریت قریب به اتفاق کسبه، بازاریان و واحدهای خرده فروشی و عمده فروشی در فضای خاصی که در ارتباط با اقتصاد کشور حاکم شده در قِبال گلایه متقاضیان و مشتریان و یا گفت‌وگوهای عوامانه میان متقاضی و عرضه کننده بر این جمله تاکید می‌کنند که الان بخر در غیر این صورت هفته آینده گران‌تر خواهد شد.

پرویز ملکی، یکی از توزیع کنندگان مصالح ساختمانی در غرب استان تهران  با اشاره به لزوم پرهیز از هرگونه پیش بینی های غیر کارشناسی و عجولانه اظهار کرد: برخی گمان می‌کنند زمانی که پیش‌بینی‌های آنها محقق می‌شود پس لزوما این گمانه زنی‌ها بر اصل و پایه‌های محکمی استوار است، در صورتی که بخش قابل توجهی از نا آرامی‌های اقتصادی کشور ناشی از التهابات روانی و تشویش اذهان و افکار مُشَوَشی است که بِسانِ هیزمی بر روی آتش، بر شعله‌های تَوَرم و گرانی می‌افزاید.

وی افزود: این یک واقعیت غیر قابل انکار است که بسیاری از مشکلات فعلی اقتصادی کشور در هفته‌ها و ماه‌های اخیر ریشه در رفتار غلط مردم و نگاه ناخوشایند افراطی آنها به بازار دارد و در واقع امر ارتباط چندانی با خروج ترامپ از برجام ندارد.

ملکی گفت: تحریم‌ها بی اثر نبوده و نخواهد بود،کاغذ پاره هم نیست و به هر ترتیب وضع تحریم‌ها با هدف اخلال در نظام اقتصادی کشور تحمیل می‌شود اما اینکه به یکباره شاهد رشد قیمتی غیر طبیعی فلان محصول در بازار هستیم، به تبع بخش قابل توجهی از این جهش‌های قیمتی ناشی از فضای روانی ناخوشایندی است که به بازار حاکم شده و البته بازیگردانان اصلی آن نیز برخی از مردم و کسبه هستند.

وی افزود: طرح این موضوع به معنای انکار مشکلات اقتصادی و بی تدبیری‌ها و سوءمدیریت اقتصادی نبوده و نیست، اما باید ظرفیت خود انتقادی خویش را بالا بریم و قبول کنیم که بخش عمده‌ای از عدم تعادل و فقدان ثبات در بازار را باید در رفتارهای غیر حرفه‌ای و عجولانه اقتصادی عموم مردم جستجو کرد.


خرید افراطی، نظام عرضه وتقاضا را برهم می‌زند

منصور سلطانی یکی از فعالان حوزه توزیعِ محصولات شوینده در استان البرز،ضمن انتقاد از طرح جملات اینچنینی( الان بخر هفته آینده گراتر خواهد شد) گفت: به تبع در چنین شرایطی بازار مستعد افزایش هر چه بیشتر قیمت‌ها خواهد شد و در این میان سودجوها و افرادی که از چنین فضاهایی سوءاستفاده می‌کنند بر التهابات بازار می‌افزایند زیرا منافع حداکثری آنها با التهابات اقتصادی و بی‌ثباتیِ قیمت‌ها تامین خواهد شد.

وی افزود: فارغ از ساختار اقتصادی معیوب کشور، نمی‌توان این واقعیت را از نظر دور داشت که متاسفانه رفتار مردم در مواجهه با گرانی‌ها، غیر منطقی است و برخلاف کشورهای توسعه یافته جهان که با گرانی غیر منطقیِ فلان محصول در یک اقدام جمعی و فراگیر از خرید آن اجتناب می‌کنند، بالعکس در ایران، عموم مردم برای خرید آن هجوم می‌آورند و گویی قرار است به یک قحطی فراگیر روبرو شویم که این روش و رویکرد اشتباه است و از قضا همین رفتارها باعث سودجویی هر چه بیشتر برخی، از فضای موجود می‌شود.

این فعال اقتصادی بیان کرد: برخی با ساده لوحی می‌گویند وقتی تمام محصولات گران می‌شود، مگر می شود مرغ نخرید،گوشت نخرید، نان نخرید، برنج نخرید، حبوبات نخرید، مواد شوینده نخرید، پس چگونه می‌توان زندگی کرد و در پاسخ به این تحلیل ساده لوحانه باید گفت خیر نمی‌شود اما این تعدد و تکثر یکپارچه در گرانی‌ها که بخشی از آن ریشه در نارسایی‌های اقتصادی داخلی کشور دارد بازتاب رفتار غیرحرفه‌ای اقتصادی ما است و به تبع در چنین بزنگاه‌هایی با توجه به تجارب و رفتارشناسی که سودجویان از رفتار مردم نسبت به جهش قیمت‌ها دارند، بر زیر آتش گرانی می‌دمند که شایع شدن جمله و عبارت " الان بخر در غیر این‌صورت هفته آینده گران تر از این خواهی خرید " از نمونه های آن به شمار می‌رود که البته برخی بدون سوءنیت و ناخواسته اینچنین عنوان می‌کنند و برخی دیگر هدفمند به طرح این مباحث مبادرت می‌ورزند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلوپ هنوز ناراحت است که چرا این ستاره را نخرید

به گزارش "ورزش سه"، لیورپول امشب در بازی هفته سی و ششم لیگ برتر انگلیس به مصاف تاتنهام رفت و با نتیجه 4-2 این تیم را شکست داد.

در بازی مقابل تیم تحت هدایت یورگن کلوپ، سون هیونگ مین در کنار ریچارلیسون یکی از گل‌های تاتنهام را به ثمر رساند.

ویدیویی از کلوپ توسط تماشاگران حاضر در آنفیلد منتشر شده که نشان می‌دهد مربی آلمانی پس از سوت پایان بازی در میانه میدان به سمت مهاجم کره‌ای می‌رود و او را در آغوش می‌گیرد. از برخورد این دو با یکدیگر مشخص است که رابط صمیمانه‌ای با یکدیگر دارند و با روی خوش از یکدیگر استقبال کردند.

کلوپ یکی از طرفداران جدی سون است و قبلا این را در صحبت‌هایش به وضوح اعلام کرده بود. او در نوامبر 2021 به شبکه کره ای کی‌بی‌اس نیوز گفته بود:"یکی از بزرگترین اشتباهات زندگی من این است که با سون هیونگ مین قرارداد نبستم. او بازیکن بزرگی است."

کلوپ در سال 2013 نتوانست سون را به دورتموند منتقل مند و این ستاره کره‌ای با قراردادی به ارزش 10 میلیون یورو به بایرلورکوزن رفت.

دیگر خبرها

  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • کلوپ هنوز ناراحت است که چرا این ستاره را نخرید
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟