Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@22:33:07 GMT

بهداشتکاران جای دندان‌پزشکان را می‌گیرند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۳۹۲۵۸

بهداشتکاران جای دندان‌پزشکان را می‌گیرند؟

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت در واکنش به طرح اخباری مبنی بر بازگشت بهداشتکاران دهان و دندان به عرصه سلامت و جایگزین شدن آن‌ها به جای دندانپزشکان، گفت: در همه جای دنیا، خدمات سطح یک دهان و دندان توسط نیرو‌های حد واسط انجام می‌شود و این به معنی جایگزین شدن بهداشتکاران به جای دندانپزشکان نیست؛ البته این طرح هنوز در کشور عملیاتی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری ایسنا: رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت در واکنش به طرح اخباری مبنی بر بازگشت بهداشتکاران دهان و دندان به عرصه سلامت و جایگزین شدن آن‌ها به جای دندانپزشکان، گفت: در همه جای دنیا، خدمات سطح یک دهان و دندان توسط نیرو‌های حد واسط انجام می‌شود و این به معنی جایگزین شدن بهداشتکاران به جای دندانپزشکان نیست؛ البته این طرح هنوز در کشور عملیاتی نشده است.

دکتر قاسم صادقی درباره چرایی مطرح شدن بازگشت دوباره بهداشتکاران دهان و دندان به نظام سلامت توضیح داد و گفت: در حال حاضر بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی سطح کشور داریم که هنوز فاقد دندانپزشک هستند، اما این دلیلی برای استفاده از بهداشتکار به جای دندانپزشک نیست. اعتقاد داریم همه مردم در اقصی نقاط کشور، شهروند درجه یک هستند و باید خدمات برابر دریافت کنند. آنچه پیش بینی شده، برای خدمات سطح یک است که در همه جای دنیا این خدمات بهداشتی مثل فیشورسیلانت، فلورایدتراپی، آموزش بهداشت، جرم گیری و ... توسط نیرو‌های حد واسط انجام می‌شود. این نیرو‌ها هم بهداشتکاران و کاردان‌های بهداشت دهان و دندان هستند که در حال حاضر در بخش‌های خصوصی و دولتی خدمت ارائه می‌دهند.

صادقی با بیان اینکه وزارت بهداشت تلاش می‌کند که نیرو‌ها طبق شرح وظیفه مصوب خود فعالیت کنند، افزود: در بعضی از کشور‌های پیشرفته آمار این نیرو‌ها چندین برابر نیرو‌های درمانگر است؛ بنابر این نباید جای نگرانی وجود داشته باشد. الان بیشتر خدمات توسط دندانپزشکان انجام می‌شود. در کنار آن‌ها نیز نیرو‌های حد واسط که از قبل در شبکه بهداشت حضور داشتند، فعالیت می‌کنند. اگر بهداشتکاران فعال شوند می‌توانند نیاز‌های سطح یک حوزه بهداشت را برطرف کنند. نیاز‌های سطح دو نیز توسط دندانپزشکان برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت دهان و دندان از ابتدای سال ۹۴، خدمات ما به جامعه هدف یعنی نوجوانان کمتر از ۱۴ سال و مادران باردار و شیرده در بیش از ۳۰۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی در سطح کشور آغاز شد. این خدمات در مراکز بهداشتی روستایی بدون فرانشیز و در مراکز شهری با ۱۰ درصد فرانشیز انجام می‌شود. در برخی نقاط به دلیل سختی مسیر و نبودن امکانات مورد نیاز، دندانپزشک نداریم که تلاش می‌کنیم این نیاز را با همکاری معاونت بهداشت و دبیرخانه شورای آموزش تخصصی دندانپزشکی برطرف کنیم.

وی ادامه داد: البته این موضوع به نظر وزیر بهداشت محول شده است. شورای گسترش جلسه و مصوبه‌ای در این زمینه داشته، اما متن انشا شده آن هنوز منتشر نشده است. قرار بود این کار با نظر معاونت بهداشت و تایید دبیرخانه شورای تخصصی و آموزش دندانپزشکی و معاونت آموزشی صورت گیرد، اما هنوز بستری باز برای آن در نظر گرفته نشده که بگوییم قانون بهداشتکار احیا شده است.

رئیس اداره دندانپزشکی معاونت درمان وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر نیرو‌های طرحی و تخصصی در کلینیک‌های ویژه، خدمات دندانپزشکی ارائه می‌کنند. در مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی نیز بیشتر نیرو‌های طرحی و گاهی نیرو‌های استخدامی معاونت بهداشت و دانشگاه‌ها در این حوزه فعالیت می‌کنند. اگر در منطقه‌ای دندانپزشک حضور نداشته است، در مرکز بهداشتی آن منطقه خدمات دندانپزشکی ارائه نشده است؛ یعنی این خدمات حتما با حضور دندانپزشک انجام می‌شود.

صادقی با بیان اینکه این موضوع هنوز عملیاتی نشده است، ادامه داد: با توجه به این وضعیت می‌توانم بگویم این موضوع که بهداشتکاران جای دندانپزشکان را در مراکز خدماتی بگیرند، صحت ندارد. در عین حال ما تلاش می‌کنیم با کمک معاونت بهداشت وزارت بهداشت طرحی برای واگذاری مراکز خدمات دندانپزشکی به دندانپزشکان اجرا کنیم که با توجه به این موضوع، عملا این قضیه منتفی خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: دندانپزشکان وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۹۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان

وزیر بهداشت در واکنش به مسمومیت الکلی جمعی از پزشکان در شیراز گفت: انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، به آن عمل هم کنند.

به گزارش مشرق، بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند موجب کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند