Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رژيم اسراييل به دليل فروش سلاح به دولت ميانمار، متهم به همدستي در نسل کشي مسلمانان اين کشور بوده اما سازمان ملل متحد تاکنون هيچ اقدامي در راستاي وارد کردن اين اتهام به تل آويو انجام نداده است.
«ايوون ريدلي» در مطلبي در پايگاه اينترنتي «ميدل ايست مانيتور» نوشت: سازمان ملل متحد سرانجام نظر نهايي خود مبني بر متهم کردن رژيم ميانمار به نسل کشي اقليت مسلمان روهينگيا در اين کشور را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زمان آن رسيده است که اين سازمان با برداشتن يک گام ديگر و در صورت لزوم با اعمال تحريم، همه طرف هايي که اقدام به تامين سلاح براي ارتش ميانمار کرده اند، از جمله اسراييل را مجازات کند.
نقش حياتي اسرائيل در تامين سلاح ارتش ميانمار
رژيم صهيونيستي تاريخ طولاني در فروش سلاح به رژيم هاي نظامي سرکوبگر همچون دولت ميانمار دارد.
در واقع، از آمريکاي جنوبي گرفته تا بخش هايي از شرق اروپا، آسيا و آفريقا، به نظر مي رسد؛ رژيم اسراييل بدون توجه به سابقه کشوري در نقض حقوق بشر، اقدام به فروش سلاح به آن کشور مي کند.
تا کنون هيچ کس در جامعه بين الملل نتوانسته است رژيم اسراييل را به دليل فروش سلاح به دولت هاي سرکوبگر به منظور سرکوب مردم، به همدستي در نقض حقوق بشر در کشورهاي ديگر متهم کند.
در حالي که اسراييل از قانون اساسي برخوردار است، که در آن بر جلوگيري از وقوع جرم نسل کشي و همچنين اجراي مجازات کافي براي مجرمان اشاره اي نشده، احتمال کمي نيز وجود دارد که دادگاه ها، اين رژيم را به اتهام همدستي در نسل کشي مسلمانان روهينگيا متهم کنند.
از 25 اوت سال 2017 تاکنون، بيش از 750 هزار آواره روهينگيايي که بيشتر آنان زن و کودک هستند، از ميانمار گريخته و به بنگلادش پناه برده اند.
مسلمانان روهينگيا در چند دهه گذشته، همواره از سوي ارتش ميانمار مورد تبعيض قرار گرفته اند و دولت اين کشور به آنها حق شهروندي نداده است.
با توجه به اينکه حدود يک سال تمام به طول انجاميد تا سازمان ملل متحد کشتار مردم روهينگيا را به عنوان نسل کشي بپذيرد، احتمال بسيار کمي نيز وجود دارد که اين سازمان در خصوص متهم کردن اسراييل به همدستي در اين نسل کشي اقدام کند.
در گزارش اخير سازمان ملل متحد، از «مين آنگ هلينگ»Min Aung Hlaing فرمانده کل ارتش ميانمار به عنوان يکي از متهمان رديف اول کشتار در اين کشور ياد شده است.
هلينگ فردي است که رابطه نزديک و مستقيمي با تل آويو داشته و در آخرين ديدار خود از اسراييل در سپتامبر 2015، استقبال و پذيرايي ويژه اي از وي انجام شد.
در اين سفر، هلينگ که مظنون به ارتکاب جنايات جنگي است، ديدارهايي را با مسئولان ارشد اسراييلي و «رووين ريولين» Reuven Rivlin رييس رژيم اسراييل انجام داده و از پايگاه هاي نظامي مهم و همچنين کارخانه هاي دولتي توليد اسلحه در اسراييل بازديد کرد. در واقع فرمانده ارتش ميانمار مدت کوتاهي پس از بازگشت از اين سفر، از خريد سلاح به ارزش ده ها ميليون دلار از اسراييل خبر داد.
بر اساس اطلاعات جمع آوري شده از صفحه فيس بوک هلينگ، سال بعد، چند تن از فرماندهان نظامي اسراييل از ميانمارديدار کردند.
نويسنده در ادامه مي نويسد: در يادداشتي که در سال 2016 به قلم وي منتشر شده است، به اين موضوع پرداخته که آيا ممکن است ميانمار درس هاي نسل کشي را از اسراييل آموخته باشد؟
در واقع بايد گفت که يکي از افتخارات رژيم اسراييل تجارت خارجي اين رژيم به ويژه در زمينه سلاح است؛ اما اکنون به نظر مي رسد مسئولان رژيم اسراييل در خصوص انتقال سلاح به رژيم سرکوبگر ميانمار سکوت اختيار کرده اند.
سال گذشته يک قاضي در دادگاه عالي اسراييل طي حکمي اعلام کرد، چنين جزئيات حساسي بايد محرمانه و طبقه بندي شده باقي بماند و به اين ترتيب حمايت خود را از تاکيد دولت نتانياهو مبني بر منتشر نکردن جزئيات سلاح هاي منتقل شده به ميانمار اعلام کرد.
رژيم اسراييل تا به اندازه اي در خصوص موضوع فروش سلاح به ميانمار حساس است که حتي راي نهايي دادگاه عالي در اين خصوص نيز محرمانه باقي ماند.
گفته مي شود، سلاح هاي اسراييلي به رغم يافته هاي سازمان ملل متحد مبني بر نسل کشي در روهينگيا همچنان به ميانمار منتقل شده و در اختيار ارتش اين کشور قرار مي گيرند.
در همين حال، مخمصه بوجود آمده کنوني بر اثر نگهداري بيش از 700 هزار پناهجوي روهينگيايي در اردوگاه هاي شلوغ و متراکم در کشور همسايه ميانمار يعني بنگلادش از اواخر اوت سال گذشته تاکنون، هنوز هم موضوعي بحث برانگيز در نهادهاي مختلف سازمان ملل متحد است.
اکنون سازمان ملل متحد به طور رسمي پذيرفته است، فرار شمار انبوهي از جمعيت روهينگيا از ميانمار به اردوگاه هايي داراي شرايط بسيار سخت، به منظور فرار از کشتار جمعي، تجاوز و آتش زدن خانه هاي آنها در روستاهاي ميانمار از سوي نيروهاي ارتش اين کشور بوده است، گام بعدي بايد اقدامي قانوني در خصوص اين آوارگان و اين اردوگاه ها باشد.
گزارش تکان دهنده رعد الحسين از وضعيت روهينگياها
«زيد رعد الحسين» Zeid Raad Al-Hussein کميسرعالي سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در سخناني در شوراي حقوق بشر سازمان ملل متحد، حملات ضد مسلمانان روهينگيا را پاکسازي قومي و نسل کشي خوانده بود. وي در اين سخنان اقدام دولت ميانمار را سرپوش گذاشتن بر حوادثي که از اوت سال گذشته آغاز شده؛ مورد انتقاد شديد قرار داد.
زيد رعد الحسين با اشاره به اينکه تا کنون هيچ يک از آوارگان روهينگيايي به خانه هاي خود در ميانمار بازنگشته اند، دولت ميانمار را در اين خصوص مورد انتقاد قرار داد. به گفته الحسين، خودداري دولت ميانمار از کمک به انجام تحقيقات در داخل اين کشور، در واقع راه را براي موج جديدي از خشونت در آينده هموار مي کند.
وي همچنين پيشنهاد کرد، نهاد مستقل بين المللي تشکيل شود تا اين نهاد با استفاده از مدارک جمع آوري شده براي تحقيق در خصوص جناياتي که در ايالت راخين روي داده وهمچنين افرادي که اين جنايات را مرتکب شده اند، اقدام کند.
زيد رعد الحسين تاکيد کرد، دولت ميانمار بايد اين موضوع را درک کند که جامعه بين الملل جناياتي را که ضد مردم روهينگيا اعمال شده، فراموش نخواهد کرد و اقدام سياستمداراني که سعي در سرپوش گذاشتن بر اين جنايات دارند را نيز بدون پاسخ نخواهد گذاشت.
از همه اينها گذشته، بهتر است که سازمان ملل متحد به مساله تامين سلاح براي دولت ميانمار نيز بپردازد و در نتيجه، منابع تامين سلاح براي اين رژيم را قطع کرده و به اين وسيله، پيامي قاطع و روشن به فروشندگان سلاح به دولت هاي سرکوبگر ارسال کند.
اين موضوع بسيار مايه تاسف است که رژيمي همچون ميانمار به راحتي به انکار و تکذيب اتهام هاي وارد شده به خود مي پردازد و هيچ نگراني در خصوص اتهام نسل کشي از سوي سازمان ملل متحد ندارد. در حالي که اسراييل نيز به راحتي مانع از بحث در خصوص فروش سلاح از سوي اين رژيم به ژنرال هاي ارتش دولت ميانمار مي شود.
نقش فيس بوک در جنايات ارتش ميانمار
در همين حال، شبکه اجتماعي فيس بوک اخيرا اعلام کرده است، که حساب هاي تعدادي از فرماندهان نظامي ارتش ميانمار در اين شبکه اجتماعي به منظور جلوگيري از «گسترش نفرت و همچنين اطلاعات نادرست» مسدود خواهد شد.
در بيانيه فيس بوک آمده است بيستفرد و همچنين سازمان وابسته به ارتش ميانمار از جمله فرمانده کل ارتش اين کشور و رييس تلويزيون وابسته به ارتش، از ورود به فيس بوک منع خواهند شد.
بر اساس اين بيانيه، 18 حساب فيس بوک و 52 صفحه فيس بوک اين فرماندهان و مسئولان حذف خواهند شد.
اين اقدام پس از آن بود که سازمان ملل متحد چندي پيش از نقش فيس بوک در کشتار اقليت روهينگيا در ميانمار پرده برداشت. بنابر گزارش اين سازمان، دولت ميانمار و برخي از فرماندهان و ژنرال هاي ارتش اين کشور در کشتار در ايالت راخين که به قصد نسل کشي مسلمانان ميانمار انجام شده است، از برخي شبکه هاي اجتماعي همچون فيس بوک بهره زيادي برده اند.
بنابر اين گزارش، اين افراد با استفاده از صفحات خود در شبکه اجتماعي فيس بوک، نفرت از اقليت روهينگيا را در بين مردم ميانمار رواج مي دادند.
بيانيه فيس بوک مبني بر بسته شدن حساب هاي فيس بوکي و صفحات برخي از فرماندهان و مسئولان نظامي و غيرنظامي ميانمار، واکنش و انتقاد سخنگوي دولت اين کشور را در پي داشت.
به اين ترتيب مي توان گفت، اين حقيقت که ارتش و دولت ميانمار به راحتي مي توانند اقدام فيس بوک را مورد انتقاد قرار داده و در مقابل هيچ اعتنايي به تصميم سازمان ملل متحد مبني بر اطلاق نسل کشي به کشتار مسلمانان اقليت روهينگيا نکنند، نشانگر اين است که دولت ميانمار به خوبي مي داند، اتهام هاي سازمان ملل متحد از اين فراتر نرفته و راه به جايي نخواهند برد.
اين موضوع اما واقعيت جهان امروز است که به ويژه در اموري که اسراييل در آن دخالت و دست دارد؛ از فروش سلاح گرفته تا موارد ديگر صدق مي کند. 139/110
مترجم: زهره خزائي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۳۹۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌هایی که تبخیر می‌شوند؛ استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری در غزه

 دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه امروز (۱۱ اردیبهشت) خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق بین‌المللی متشکل از متخصصان در خصوص نوع سلاح‌های استفاده شده از سوی اسرائیل در غزه شد.

این نهاد حقوق بشری گفت که احتمال استفاده ارتش اسرائیل از سلاح‌های گرمافشاری در غزه وجود دارد.

دیده‌بان اروپا-مدیترانه افزود: «شهادت مستند شاهدان و اطلاعات اولیه جمع‌آوری‌شده جنبه پنهانی از سطوح هولناک کشتار اسرائیل در نوار غزه را آشکار می‌کند که مربوط به تبخیر یا ذوب اجساد قربانیان در نتیجه بمباران خانه‌های مسکونی است».

طبق این گزارش، حملات عامدانه اسرائیل با هدف ویرانی گسترده در محله‌های مسکونی و کشته شدن تعدادی زیادی از مردم غزه، نگرانی‌ها از احتمال استفاده از «سلاح‌های حرارتی» یا آن‌چه به عنوان «بمب خلأ» شناخته می‌شود را افزایش داده است.

بمب خلاء با استفاده از اکسیژن هوا، یک ابر انفجاری قدرتمند ایجاد می‌کند و با این کار در مقایسه با بمب‌های معمولی، انرژی تخریبی خود را در طول زمان بیشتری آزاد می‌کند. بنابراین، هنگامی که این بمب‌ها در فضای سرپوشیده منفجر شوند، بسیار مخرب‌تر هستند؛ به همین خاطر برای پاکسازی استحکامات، سنگر‌ها و تونل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در ادامه این گزارش آمده است: «ما چندین مورد از قربانیانی را که در حملات ویرانگر اسرائیل به ساختمان‌های مسکونی جان خود را از دست داده‌اند، ثبت کردیم و هنگام تلاش برای بازیابی اجساد آنها مشخص شد که برخی از اجزا ناپدید شده‌اند یا ممکن است تبدیل به خاکستر شده باشند که این امر باعث ایجاد علامت سوال در مورد نوع بمب‌های مورد استفاده در این حملات می‌شود».

دیده‌بان اروپا -مدیترانه در گزارش خود گفت که هزاران قربانی همچنان جزو مفقودشدگان هستند، بخشی از آنها زیر آور ساختمان‌ها مانده‌اند؛ پیکر بخشی پیدا نشده و پیکر برخی نیز به دست ارتش اسرائیل به سرقت رفته است.

این نهاد غیر دولتی بین‌المللی در پایان تأکید کرد که ارتش اسرائیل از انواع مختلف سلاح‌هایی ممنوعه علیه غیرنظامیان استفاده می‌برد.

استفاده از بمب‌های حرارتی طبق کنوانسیون ۱۸۹۹ و ۱۹۰۷ لاهه و کنواسیون ۱۹۴۹ ژنو علیه مناطق غیرنظامی ممنوع اعلام شده است.

امروز همچنین سازمان امدادرسانی غزه نیز در بیانیه‌ای گفت: «برآورد ما این است که بیش از ۱۰۰۰۰ مفقودی وجود داشته باشند که از ابتدای تجاوز تا امروز زیر آوار صد‌ها ساختمان تخریب شده باقی مانده و گروه‌های امدادی متخصص نتوانسته‌اند آنها را بیابند، بنابراین آمار این شهدا در بیمارستان‌ها و گزارش‌های وزارت بهداشت ثبت نشده است؛ بدین ترتیب تعداد شهدا از ۴۴ هزار نفر فراتر رفته است».

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • انسان‌هایی که تبخیر می‌شوند؛ استفاده اسرائیل از سلاح گرمافشاری در غزه
  • میدل ایست آی: اسرائیل قصد دارد مانع خروج مردان از رفح شود
  • عملیات در رفح هیچ اهمیت راهبردی ندارد/ شرایط اسراییل نامطلوب است
  • روسیه «واگنر» را بازسازی کرد تا از تکرار شورش آن جلوگیری کند
  • آمریکا ۵ واحد نظامی ارتش اسراییل اقدام به نقض حقوق بشر کرده اند
  • افکار عمومی آمریکا نمی‌تواند نسبت به جنایات در غزه بی‌تفاوت باشد
  • بازسازی غزه ۳۰ سال زمان می‌خواهد
  • تیراندازی نظامیان صهیونیست به سوی خودرو فلسطینی در کرانه باختری
  • دولت انگلیس بخشی از محور نسل‌کشی در غزه است
  • جنگ اسرائیل علیه غزه ۳۷ میلیون تُن آوار بر جای گذاشته است