Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-03-29@11:26:24 GMT

جلسه ویژه شورای رقابت به منظور بازنگری در قیمت خودرو

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۰۲۹۹

به گزارش خرداد و به نقل از  ایبِنا، رضا شیوا در برنامه تیتر امشب سیما درباره قیمت گذاری خودرو گفت: امروز در جلسه شورای رقابت قیمت خودرو بازنگری خواهد شد. وی افزود: دستورالعمل بازار و قیمت خودرو هر سال در خرداد انجام می شود، اما با توجه به اتفاقات چند هفته گذشته قیمت مواد اولیه بالا رفته و نرخ ارز نیز تغییر داشته که خودروسازان درخواست بازنگری در قیمت خودرو را دارند که در شورای رقابت قیمت خودرو بازنگری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره حاشیه بازار خودرو نیز گفت: دو خودروساز براساس دستورالعمل قیمت گذاری ها را انجام می دهند و گرانفروشی و احتکار بحث دیگری است که باید نظارت شود. رییس شورای رقابت با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون اصل نود و حضور دو خودروساز در این کمیسیون گفت: مشکل اصلی نیاز به قطعه است که خودروسازان در انتظار قطعه هستند تا خودروهای دپو شده در پارکینگ ها در بازار عرضه شود.
رییس شورای رقابت درباره تولید خودرو نیز گفت: تولید ماه گذشته خودروسازان نیز در ماه گذشته نسبت به سال قبل کاهش نداشته بلکه افزایش و تقاضا نیز افزایش داشته است. توقف در عرضه خودرو برای خودروساز هزینه دارد؛ بنابراین عرضه متوقف نشده است. تقاضاهای کاذب مشکلات در بازار خودرو را افزایش داده است.
وی افزود: بر اساس دستورالعمل هر بازاری که انحصارگر باشد باید دستوری با او برخورد کرد. ما دو خودروساز داریم که ۸۸ درصد تولید خودروی کشور را در دست دارند که این انحصار است؛ در تمام دنیا فرمول hhi استفاده می کنند که hhi ما بالای ۴ هزار و انحصار کامل است.
شیوا گفت: بازار خودرو به شورای رقابت مربوط نمی شود. روش ما این است که به خاطر مشکلات و هزینه های اضافی خودروسازان و براساس سقف قیمتی، قیمت ها براساس اعلام تورم بخشی بانک مرکزی انجام می شود. در بازاری که انحصار وجود داشته باشد، شورای رقابت باید قیمت گذاری را انجام دهد.
رییس شورای رقابت در ادامه گفت: قیمت تمام شده برای قطعه ساز نباید بر دوش مصرف کننده اعمال شود؛ بنابراین باید قیمت ها سقف داشته باشد و بهره وری باید به نفع مصرف کننده باشد.
وی گفت: بارها اعلام شده اگر به فرمول قیمت گذاری شورای رقابت انتقادی وارد است اعلام شود که تاکنون انتقاد علمی به فرمول قیمت گذاری نبوده است. شورای رقابت در هر بازاری که انحصار باشد ورود می کند، حتی در پتروشیمی که بزرگترین بازار است ورود کرده ایم.
شیوا افزود: حاشیه بازار فعلی خودرو کاذب است که استفاده از حاشیه بازار فعلی برای قیمت گذاری و فروش خودرو کار اشتباهی است. پیشنهاد شورای رقابت برای فروش خودرو که در جلسه امروز دوشنبه مطرح می شود به این شرح است که فروش خودرو بر اساس شرایط انجام شود:
۱- به هر کس فقط یک خودرو و بر اساس شماره ملی فروخته شود
۲- سن خریدار بالای ۱۸ سال باشد
۳- خریدار خودرو تا یکسال حق فروش خودرو را نداشته باشد برچسب ها: خودرو ، قیمت خودرو ، ماشین ، ایران خودرو ، صنعت ، صنعت خودرو ، کارخانه خودروسازی ، خودروسازی

منبع: خرداد

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو ماشین ایران خودرو صنعت صنعت خودرو کارخانه خودروسازی خودروسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۰۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاق عجیب برای تارا و شاهین/ قیمت این دو خودرو در بازار ترکید!

تارا و شاهین در نیمه دوم ۱۴۰۲ با دو اتفاق عجیب روبرو شدند. تارا با گیربکس دستی در بازه زمانی ۱۲ بهمن تا ۳ اسفند سال گذشته با یک قیمت در دسترس متقاضیان قرار داشت. بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد در بازه زمانی یاد شده خریداران می‌توانستند تارا با گیربکس دستی را با پرداخت حدود ۷۸۵ میلیون تومان در اختیار بگیرند. این اتفاق در شرایطی برای تارا با گیربکس دستی افتاد که شاهد بودیم سایر محصولات پُرتقاضای بازار با نوسان قیمت همراه بودند.

حال سراغ شاهین می‌رویم تا ببینم برای این محصول خودروسازی سایپا چه اتفاق ویژه‌ای در نیمه دوم ۱۴۰۲ افتاد؟

بررسی قیمت شاهین نشان می‌دهد این محصول خودروسازی سایپا در بازه زمان ۲۱ دی تا ۲۸ دی پارسال قیمتش حول و حوش ۱۰ درصد رشد کرد. این اتفاقی متقاضیان شاهین را شوکه کرد. شاهین در ۲۱ دی سال گذشته با قیمت حدود ۶۰۵ میلیون تومان در بازار حضور داشت. اما طی یک هفته نزدیک به ۶۰ میلیون تومان به قیمت آن اضافه شد به گونه‌ای که خریداران در پایان هفته منتهی به ۲۸ دی ۱۴۰۲ برای در اختیار گرفتن شاهین باید نزدیک به ۶۶۵ میلیون تومان پرداخت می‌کردند.

اما به غیر از دو اتفاقی که برای تارا با گیربکس دستی و شاهین افتاد روند قیمت این دو محصول پُر تقاضای بازار نیز از رشد حکایت می‌کرد.

تارا با گیربکس دستی در بازه زمانی ۶ مهر تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ قیمتش در بازار حدود ۲۲ درصد رشد کرد. فروشندگان در پایان هفته اول مهر سال گذشته با قیمت نزدیک به ۶۵۵ میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار داشت. اما این خودرو در هفته منتهی به ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ با قیمت حوالی ۸۰۰ میلیون تومان از سوی فروشندگان به خریداران عرضه می‌شد؛ بنابراین شاهد رشد حدود ۱۴۵ میلیون تومانی قیمت تارا با گیربکس دستی در بازه زمانی ۶ ماهه دوم ۱۴۰۲ بودیم.

بیشترین رشد قیمت تارا مربوط به بازه زمانی ۱۴ دی تا ۲۱ دی سال گذشته است. تارا در نیمه دی پارسال با قیمت حدود ۹۶۵ میلیون تومانی قابل خریداری بودند، اما قیمت این خودرو در پایان هفته سوم (۲۱ دی ۱۴۰۲) با رشد حول و حوش ۳۰ میلیون تومانی به نزدیکی‌های ۷۲۵ میلیون تومان رسید. این بیشترین رشد قیمتی است که تارا طی یک هفته در نیمه دوم سال گذشته به خود دید. رشد ۳۰ میلیون تومانی قیمت تارا با گیربکس دستی در بازه زمانی یاد شده به زبان درصد بیش از ۴ درصد رشد قیمت را نشان می‌دهد. 

حال سراغ شاهین می‌رویم. شاهین در نیمه دوم سال گذشته رشد قیمت را تجربه کرد، اما نه به میزانی که قیمت تارا رشد کرد. شاهین در ۶ مهر (هفته اول پاییز ۱۴۰۲) با قیمت حدود ۵۶۰ میلیون تومان داد و ستد شد. این خودرو در هفته پایانی اسفند با قیمت حول و حوش ۶۶۵ میلیون تومان در بازار حاضر بود؛ بنابراین شاهد رشد نزدیک به ۱۹ درصدی قیمت شاهین در بازار در نیمه دوم سال گذشته بودیم.

افت قیمت شاهین در بازه زمانی یاد شده در چند مقطع اتفاق افتاد، اما هیچگاه بیش از ۱۵ میلیون تومان قیمت شاهین کاهش نیافت.

نکته قابل توجه درباره تارا و شاهین این است که این دو خودرو با مدل‌های جدید عرضه می‌شود و دیگر خبری از تولید مدل‌های قدیمی نیست. با توجه به افزایش آپشن‌های دو محصول ایران خودرو و سایپا به دلیل افزایش استاندارد‌های خودرویی پیش بینی می‌شود قیمت دو تارا و شاهین در سال آینده با افزایش روبرو خواهد بود.

منبع: اقتصاد نیوز

tags # خودرو سایر اخبار (تصاویر) لئوپون، پادشاهِ پادشاهان؛ حیوان عجیب و غول‌پیکری که حاصل جفت‌گیری پلنگ و شیر است! (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • منتظر ارزانی خودرو باشیم یا گرانی؟
  • اتفاق عجیب برای تارا و شاهین/ قیمت این دو خودرو در بازار ترکید!
  • شورای‌ عالی نظام‌پزشکی: در تعرفه‌های مصوب دولت بازنگری شود
  • قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا / پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۹۰ میلیونی شد
  • ورود شیائومی به بازار پررقابت خودرو
  • لاشه این خودرو ۳۰۰ میلیون تومان قیمت خورد/ قیمت عجیب پراید تصادفی را ببینید
  • میوه با قیمت مناسب در کهگیلویه توزیع می شود
  • قیمت عجیب خودروهای چپی در ۱۴۰۳
  • قیمت عجیب خودروهای چپی در ۱۴۰۳ / لاشه دنا ۳۰۰ میلیون تومان!
  • پنج تصویر فراموش‌نشدنی از بازار خودرو در سال ۱۴۰۲