Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که حزب اسلامی افغانستان همواره خواستار امتیازات بی حد و مرز از دولت افغانستان شده است اما معاون سخنگوی عبدالله نیز پیوستن حکمتیار به روند صلح را فاقد دستاورد دانسته است. ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در حالی که حزب اسلامی همواره خواستار امتیازات بی حد و مرز در ازای توافقنامه صلح است ریاست اجرایی دولت افغانستان پیوستن حکمتیار به این روند را فاقد دستاورد دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«امید میثم» معاون سخنگوی عبدالله به «رادیوآزادی» گفت: آمدن حکمتیار به کابل و پیوستن حزب اسلامی به روند صلح نتوانست خواست‌ها و توقعات مردم و دولت افغانستان را برآورده کند.

بسیاری از مقامات افغان امیدوار بودند که در ازای امتیازاتی که برای حکمتیار اعطا کردند پیوستن به روند صلح بتواند بن‌بست مذاکرات دولت افغانستان با سایر گروه‌های مسلح را بشکند اما با گذشت بیش از دو سال از حضور حکمتیار در کابل، ناامنی و جنگ همچنان در این کشور در حال گسترش است.

معاون سخنگوی ریاست اجرایی دولت افغانستان تصریح کرد که دولت افغانستان و مردم این کشور امید داشتند که با آمدن حکمتیار آرامش نسبی حاکم شود اما متاسفانه تغییرات قابل توجهی را نمی‌توان مشاهده کرد.

از سوی دیگر، «همایون‌جریر» از اعضای رهبری حزب اسلامی بر این باور است که دولت افغانستان نتوانسته از توانایی‌های این حزب در راستای صلح و ثبات استفاده درستی انجام دهد.

وی مدعی شد که توافقنامه صلح با حکمتیار درهای جدیدی را در روند صلح باز کرده است و سایر گروه‌های مسلح نیز می‌توانند از طرز العمل این حزب پیروی کنند.

جریر تصریح کرد؛ پیشرفت‌هایی که در روند مذاکرات صلح با طالبان صورت گرفته است مستقیما نتیجه عملی شدن توافقنامه صلح حزب اسلامی با دولت افغانستان است.

این در حالی است که «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی گروه طالبان نیز اظهارداشت: حکمتیار نقش مهمی در مبارزه با دولت افغانستان و نیروهای خارجی در انی کشور نداشته است و مبارزه با نیروهای خارجی به رهبری این گروه صورت می‌گیرد در نتیجه حزب اسلامی تسلیحات و یا جبهه‌های جنگی قابل توجهی نداشته‌ است.

سخنگوی طالبان افزود: پیوستن حکمتیار به دولت افغانستان برای امتیاز گیری، کسب پول و قدرت صورت گرفته است و نمی‌تواند در روند صلح این کشور اثرگذار واقع شود.

این در حالی است که حزب اسلامی افغانستان از آدرس توافقنامه صلح امکانات و امتیازات بسیاری از ارگ ریاست جمهوری دریافت کرده است و شماری از افراد این حزب در سمت‌های بلند رتبه دولتی به کار گماشته شدند.

کارشناسان بر این باورند که پیوستن حکمتیار به دولت افغانستان نتوانست به روند صلح کمک کند و باعث تشدید تنش‌های سیاسی در این کشور شد.

زیرا با امتیاز دهی دولت افغانستان به حزب اسلامی، سایر احزاب قدرتمند در این کشور از جمله حزب جمعیت اسلامی در برابر دولت قرار گرفتند.

اخیرا اداره بازرسی ویژه آمریکا برای افغانستان (سیگار) نیز با اشاره به این موضوع تصریح کرد که امضای توافقنامه صلح با حکمتیار نتوانسته است در مذاکرات صلح با سایر گروه‌های مسلح تاثیر گذار واقع شود.

«یونس‌فکور» کارشناس افغان خاطرنشان کرد که بر خلاف آنچه انتظار می‌رفت حزب اسلامی نیز در همکاری با سایر احزاب اپوزیسیون برای تامین منافع خود از طریق دامن زدن به بی‌ثباتی تلاش می‌کند.

حکمتیار در دو سال گذشته با استفاده از هر فرصتی اظهارات خصمانه نسبت به «اقلیت»‌های سیاسی، مذهبی و قومی انجام داده و برای ایجاد شکاف در بین مردم، احزاب سیاسی و دولت افغانستان تلاش کرده است.

برخی از کارشناسان بحران سیاسی اخیر در این کشور را نتیجه حمایت دولت افغانستان از سیاست‌های تفرقه برانگیز حزب اسلامی می‌دانند که احزاب سیاسی غیر پشتون را در برابر دولت افغانستان قرار داده است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۱۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند

کارشناس مسائل حقوقی عراق به مداخلات سفیر آمریکا در امور داخلی این کشور و حق بغداد در اخراج وی اشاره کرد.

به گزارش مهر به نقل از المعلومه، «علی جابر التمیمی» کارشناس مسائل حقوقی عراق تاکید کرد که «النا رومانسکی» سفیر آمریکا در بغداد قانون‌های بین المللی را در خصوص این کشور نقض کرده است.

وی افزود: سفیر آمریکا در امور داخلی عراق دخالت می‌کند که بدین ترتیب مفاد توافقنامه امضا شده میان بغداد و واشنگتن را نقض کرده است.

التمیمی اضافه کرد: رومانسکی به قانون مبارزه با فحشاء در عراق اعتراض کرده که این اقدام در تضاد با مفاد یک، ۲ و سه منشور سازمان ملل و ماده ۲۷ توافقنامه راهبردی امضا شده با طرف آمریکایی در سال ۲۰۰۸ به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: بدین ترتیب عراق حق دارد سفیر آمریکا را بر اساس توافقنامه وین سال ۱۹۶۱ بند مربوط به تعیین روابط دیپلماتیک از این کشور اخراج کند. بر اساس ماده ۹ توافقنامه وین هر کشوری می‌تواند هر سفیر نامطلوبی را اخراج کند.

پیش از این «ابتسام الهلالی» رئیس فراکسیون المنتج الوطنی در پارلمان عراق تاکید کرده بود که سفیر آمریکا در عراق برای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی در این کشور تلاش می‌کند.

وی در ادامه افزود: ما شاهد اقدامات پارلمانی در عراق برای جلوگیری از تحرکات آمریکا در این کشور در راستای گسترش انحرافات اخلاقی و همجنس گرایی هستیم. اقدامات سفیر آمریکا به ویژه در خصوص حمایت از همجنس گرایی در جامعه عراق نگران کننده است.

الهلالی بیان کرد: ما باید از طریق کانال‌های قانونی و دیپلماتیک در برابر پیاده شدن این پروژه‌ها در عراق وارد عمل شویم. اقدامات سفیر آمریکا در راستای اجرای راهبرد این کشور با حمایت برخی کشورهای غربی انجام می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چالش با ارزش‌های لیبرالیسم غربی در جهان امروز ادعای آمریکا : هیچ کشور دیگری اورانیوم ۶۰ درصد را برای هدفی که ایران ادعا می‌کند، تولید نمی‌کند

دیگر خبرها

  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • وضعیت نتانیاهو ۲۰۰ روز بعد از طوفان