Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه سابق آمریکا معتقد است تصمیم‌گیری دونالد ترامپ گاها بر اساس حقیقت یا توصیه اشخاص نیست و او داستان‌ سرهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، جان کری، وزیر امور خارجه سابق آمریکا در مصاحبه با سی‌بی‌اس که یکشنبه پخش شد، درباره ادعای دونالد ترامپ درباره توافق هسته‌ای ایران که آن را "بدترین توافق تا به اکنون" توصیف کرده بود، پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سناتور در مذاکرات مذکور نقش پر رنگی ایفا کرد.

کری گفت: متاسفانه، نکته غم‌انگیز اینجاست که او اکثر اوقات اصلا متوجه نیست که درباره چه چیزی حرف می‌زند. او داستان‌سرایی می‌کند.

جان کری ماه مه با افشای دیدار محرمانه‌اش با رهبران جهان در تلاش برای نجات توافق هسته‌ای ایران پیش از ضرب‌الاجل تمدید آن خشم ترامپ را برانگیخت. ترامپ در پیامی توئیتری علیه کری، این وزیر خارجه سابق را به باد انتقاد گرفت و تاکید کرد که او قبلا فرصت داشته و آن را از دست داده است و اکنون در حال لطمه وارد کردن به آمریکاست.

کری در برنامه "رو در رو با ملت" در پاسخ به اینکه آیا واکنشی به توئیت‌های ترامپ دارد یا خیر گفت: هنوز خیر. معتقدم آمریکا و دموکراسی ما متفکرتر از این توئیت‌های نادرست است.

به گفته این سناتور آمریکایی، اینکه ترامپ مدعی است توافق ایران برای آمریکا "ضعیف و زیان‌بار" است، در عرصه سیاست هسته‌ای بین‌المللی "اشتباه و مخرب" است.

او تاکید کرد: نمی‌توان با چند کلمه چنین ادعایی کرد. این یکی از سختگیرانه‌ترین توافق‌ها به لحاظ بازرسی و مسوولیت‌پذیری بود که هیچ کشوری مجبور نبود که کاری که ایران برای مدیریت این مساله کرد، انجام دهد. بعد ناگهان از چنین توافقی خارج می‌شوید؟!

کری همچنین به این حقیقت اشاره کرد که چین، فرانسه، آلمان و انگلیس همگی برای حفظ این توافق تلاش کردند. او گفت: فقط ایالات متحده خارج شد. فقط دونالد ترامپ. وزیر دفاع او معتقد به حفظ این توافق بود، مقام‌های اطلاعاتی او تاکید به ماندن در این توافق داشتند. حقیقت این است که توافق مذکور کارآمد است.

او افزود، حمایتش از این سیاست فقط انتقادی به ترامپ نیست بلکه بهترین منفعت برای مشارکت آمریکا در یک سیاست مثبت است.

کری گفت: من برای حفظ سیاستی از ایالات متحده آمریکا تلاش کردم که بخشی از این توافق، برای تداوم و ادامه روند منطقی است.

جان کری همچنین در این مصاحبه یادآور شد که باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا باید هشدار خط قرمزی که برای سوریه ترسیم کرده بود، اجرایی می‌کرد و معتقد است که ایالات متحده در نتیجه آن بهایی پرداخت کرد. او فکر می‌کرد که اوباما پس از حمله ادعایی به شهروندان سوری با تسلیحات شیمیایی در سال ۲۰۱۳ قرار است که دست به یک حمله موشکی بزند.  

یک سال پیش از این حمله، اوباما به بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه هشدار داده بود که استفاده از تسلیحات شیمیایی خط قرمز است و احتمالا برای مشارکت آمریکا در سوریه "تغییر دهنده بازی" خواهد شد.

کری در سی‌بی‌اس گفت: فکر می‌کردم رو به جلو حرکت می‌کنیم. فکر می‌کردم زمانش فرا رسیده باشد. فکر می‌کردم با من تماس می‌گیرد و می‌گوید که همان شب حمله می‌کنیم یا هر چیز دیگری اما اینطور نشد.

 کری تاکید کرد: من ایده‌های متفاوتی را روی میز گذاشتم. رئیس‌جمهوری آمریکا (اوباما) با بحث‌های من متقاعد نشد. معتقد بودم ما گزینه‌های متعددی داریم که می‌توانیم با پذیرش کمترین خطر این پیام را به اسد برسانیم که هر وقت بگوییم کاری را انجام می‌دهیم، می‌دهیم. فکر می‌کنم باید این کار را می‌کردیم. فکر می‌کنم آمریکا بابت اینکه اوباما پای حرفش نایستاد، بهایی پرداخت کرد. اما ما تسلیحات شیمیایی را خارج کردیم که جزو اهداف بود.  

کری که در کتابش تحت عنوان "هر روز هزینه اضافی است" درباره انفعال اوباما گفته است، همچنین افزود اگرچه با نحوه مدیریت رئیس‌جمهوری وقت آمریکا موافق نبود اما آن را بدترین عملکرد اوباما نمی‌داند.

وزیر خارجه سابق آمریکا به سی‌بی‌اس گفت: از نظر من منصفانه نیست که بگوییم رئیس‌جمهوری آمریکا عملکرد ضعیفی داشت چون این رئیس‌جمهوری مواضع سرسختانه بسیاری داشت و خیلی کارها انجام داد که نشان دهنده قدرت ما بود و رئیس‌جمهوری را به تصویر کشید که یک حوزه اخلاقی مشخص داشت و همچنین به یک سری ارزش‌ها و اصولی پایبند بود که می‌دانست می‌تواند از کشورمان حفاظت کند.

او در پاسخ به اینکه آیا از روش دونالد ترامپ در مدیریت مساله سوریه به دنبال استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه حمایت می‌کند یا خیر گفت با استفاده از جبر توسط ترامپ موافق است اما فکر می‌کند که این نباید در همانجا متوقف می‌شد.

او گفت: من از اینکه چند بمب بیندازید و بعد این روند را با دیپلماسی یا تلاش دیگری برای استفاده از اهرم نفوذ دنبال نکنید، حمایت نمی‌کنم. معتقدم که رئیس‌جمهوری آمریکا باید این کار را می‌کرد و ترامپ این کار را کرد.

جان کری در کتاب جدیدش که داستان زندگی شخصی اوست، همچنین به مواردی از جنگ ویتنام و توافق آب و هوایی پاریس اشاره کرد. او بر اهمیت دیپلماسی و رهبری آمریکا برای مدیریت چالش‌های پیچیده روز افزون در یک جهان بیشتر جهانی‌شده تاکید دارد.  

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۴۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی

به گزارش صدای ایران از خبرآنلاین، آیت الله هاشمی رفسنجانی در خاطرات خود در چهاردهم اردیبهشت ماه ۱۳۸۰ آورده است:

عفت و فائزه و سارا و قدسی، برای بازدید از روستای تاریخی ابیانه رفتند. محسن از کوه‌پیمایی آمد؛ با هم صبحانه خوردیم و دربارۀ برنامه‌های کاری بچه‌ها و نیز اوضاع جاری کشور و انتخابات [ریاست‌جمهوری]مذاکره کردیم. آقای [سیدمحمد]خاتمی، بالاخره امروز ثبت‌نام کرد و در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها، اعتراف به تردید و دغدغه به خاطر نگرانی از عدم توان انجام وظایف کرد. رسانه‌های غربی، پوشش زیادی به اقدام و حرف‌های ایشان دادند. بعضی فکر می‌کنند این شیوه تبلیغاتی ناز و کرشمه، تأثیر منفی در افکار مردم گذاشته و بعضی فکر می‌کنند برای جذب آرای بیشتر مفید بوده است.

آمریکایی‌ها هم بعد از کنفرانس انتفاضه در تهران، حملات تندی به عنوان حامی تروریسم به ایران و رهبری دارند و ایشان را به خاطر حمایت از مبارزان فلسطینی و لبنانی، در رأس حامیان تروریسم می‌خوانند. وزیر امورخارجه آمریکا، دیروز صریحاً ایران را تهدید کرده و گفته، نخواهیم گذاشت که ایران به سلاح کشتار جمعی دست یابد.

در فیلیپین، با اعلام وضع فوق‌العاده، شورش را خوابانده‌اند و گفته‌اند که طرح مخالفان این بوده که [جوزف استرادا]، رئیس‌جمهور سابق و [گلوریا آریو]، رئیس‌جمهور فعلی را ترور کنند و به همین منظور بوده که شورشیان، کاخ رئیس‌جمهور را محاصره کردند و درِ آن را از جا کندند و رئیس‌جمهور فعلی با رئیس‌جمهور سابق، در زندان دیدار کرده است.

آمریکا اعلام کرده که دولت چین، برق مناسب در اختیار افراد اعزامی برای بررسی هواپیمای جاسوسی نمی‌گذارد. اسرائیل اعلام کرده که ارتش سوریه باید از لبنان بیرون بروند و بشار اسد، [رئیس‌جمهور سوریه]، حرف‌های تندی علیه اسرائیل گفته است. در هرات افغانستان، با انفجار بمبی، مولوی سُنی فراری از مشهد و هفت نفر دیگر کشته شده‌اند و به دنبال آن، جمعی به کنسولگری ایران حمله کرده‌اند و آتش زده‌اند.

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن