Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@05:25:39 GMT

تحلیل کارشناس مجله فوربز درباره اقتصاد ایران

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۴۹۷۲۶

تحلیل کارشناس مجله فوربز درباره اقتصاد ایران


فرارو- به دلیل خروج ترامپ از توافق هسته‌ای، تامین منافع اقتصادی ایران از این توافق دشوار شده است. علاوه بر این، به لحاظ اقتصادی در ایران شرایطی بوجود آمده که به بحران اقتصادی ونزوئلا شبیه است.
به گزارش فرارو، نوسانات قیمت انواع کالا‌ها و بی‌ثباتی در بازار ارز و سکه، برخی از تحلیلگرلان اقتصادی را بر آن داشته تا اقتصاد ایران را فاقد ثبات معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه، گارت فریزن، فعال اقتصادی، طی یادداشتی در وبگاه مجله فوربز وضعیت کنونی و آینده اقتصاد ایران را بررسی کرد.
فریزن نوشت:" متزلزل. این بهترین واژه‌ای است که وضعیت کنونی ایران را توصیف می‌کند. تقاطع ژئوپولتیک، اقتصاد و سیاست‌ورزی داخلی، تغییر دردناکی را موجب می‌شود".
به گفته این کارشناس اقتصادی، روند از هم‌گسختگی امور در زمان خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای شروع شد و اساسا یکی از دلایل عدم بهره‌مندی ایران از منافع این توافق، همین خروج یکجانبه و بازگشت تحریم‌ها بر ایران است. این امر، توانایی ایران برای تجارت نفتی به دلار را محدود کرد. بدون وجود ارز خارجی، واردات غذا و سایر کالا‌های اساسی کمتر شد.
فریزن معتقد است بین وضعیت کنونی ایران و بحران اقتصادی ونزوئلا، شباهت‌های "ترسناکی" وجود دارد. این شباهت‌ها عبارتند از: ۱- نرخ پول داخلی در بازار آزاد ارز بسیار ضعیف‌تر از نرخ رسمی است ۲- وجود فساد ۳- نرخ بیکاری جوانان بالاست و بالاتر می‌رود ۴- تورم به سرعت افزایش می‌یابد ۵- ذخیره‌های ارزی در حال کاهش است و توانایی محدودی برای دسترسی به دلار وجود دارد ۶- کشور دچار انزوا است و مردم در تامین نیازهایشان مشکل دارند ۷- در ایران هم مانند ونزوئلا داده‌های معتبر زیادی درباره اقتصاد وجود ندارد.
به ادعای این کارشناس، به دلیل فقدان آمار معتبر درباره اقتصاد، فهمیدن عملکرد اخیر دولت دشوار است. این حقیقت که قیمت پول ملی در بازار آزاد ارز با اختلاف ۱۵۰ درصدی با قیمت رسمی معامله می‌شود، نشان‌دهنده این است که سیاست پولی با اقتصاد هماهنگ نیست. کاهش مادی صادرات نفت خام و میعانات گازی در دو هفته اول آگوست، کاهش تجارت را تایید می‌کند. نرخ تورم اعلامی، ۱۸ درصد است، اما برخی کارشناسان معتقدند که تورم حقیقی چند برابر آن رقم است.
از دیدگاه فریزن، محدودیت نگه داشتن ۱۰ هزار یورو در خارج از بانک‌ها برای شهروندان، مانع از این می‌شود که مردم عادی از خودشان در برابر فقدان ارزش ریال محافظت کنند. رئیس بانک مرکزی، وزیر کار و وزیر اقتصاد همگی شغلشان را از دست دادند. هفته گذشته از حسن روحانی در مجلس به شدت انتقاد شد و او تلاش می‌کند در قدرت بماند. برنامه اصلاح‌طلبانه که به دنبال روابط بهتر با غرب هستند، در معرض خطر قرار گرفته است.
فریزن با بیان اینکه ایران در وضعیت دشواری قرار گرفته است، مدعی شد که دولت ایران به سوی انزوای بیشتر پیش می‌رود. مقامات بلندپایه ایرانی گفته‌اند که اگر توافق هسته‌ای منافع ایران را تامین نکند ممکن است از آن خارج شوند. سایر مقامات گفته‌اند اگر ایران به دلیل فشار آمریکا نتواند نفت بفروشد، هیچ کشور منطقه‌ای دیگری نخواهد توانست نفت بفروشد. ایران تهدید کرده که تنگه استراتژیک هرمز را مسدود کند. بنا به ادعای فریزن، اگر این اتفاق بیافتد، ایران فقط یک بحران داخلی نخواهد داشت بلکه با یک بحران خطرناک ژئوپلیتیکی هم مواجه خواهد شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فوربز ایران اقتصاد ایران تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۹۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • سرگرمی جدید خودرویی
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است