Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد چابهار، اولین جشنواره ملی موسیقی حماسی «ملاکمالان هوت» یکشنبه شب ۱۱ شهریور با رونمایی از تمیر یادبود این اسطوره موسیقی بلوچستان به پایان رسید.

عبدالرحیم کردی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، با اعلام خبر آغاز به کار دبیرخانه دائمی جشنواره ملی موسیقی حماسی ملاکمالان، گفت: موسیقی روایت زندگی هر جامعه ای است و زندگی هر جامعه ای حاصل آواها و نواهای آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من با دیدن هر اجرا از گروه های مختلف تصور کردم چه اندازه تشابه و مشترکات میان اقوام ایرانی وجود دارد. پس باید ریشه و اصالت را به خوبی شناخته و از آن روایت کنیم. موسیقی امکان روایت های زندگی گوشه گوشه مردم ایران است.

مدیر عامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه در یکی از مناطق کهن چابهار کوچه ای  به نام ملا کمالان برای زنده نگاه داشتن یاد و بزرگداشت او نامگذاری خواهد شد، افزود: بلوچستان به عنوان بخشی از این سرزمین افتخارات، میراث دار و میراث بان خوبی برای ریشه این کشور بوده است. در این سرزمین تلاش شده از ناموس چه خاک بوده چه فرهنگ و هنر حفاظت شود. بنابراین اختتامیه این جشنواره آغاز دومین جشنواره ملی موسیقی حماسی ملاکمالان هوت در سال١٣٩٨ است.

بر اساس این گزارش در آیین اختتامیه این جشنواره گروه های مختلفی از سراسر ایران از جمله  گروه موسیقی لیان از بوشهر، گروه موسیقی ایستم از خراسان شمالی، گروه هایی از لرستان و گروهی از عشایر بختیاری و همچنین گروهی از شبستر به رهبری عاشیق احد علیشاه به اجرای موسیقی حماسی از نواحی مختلف ایران پرداختند.

در جریان برگزاری این جشنواره همچنین چندین گروه از نوازندگان موسیقی نواحی سیستان و بلوچستان حضور داشتند. این در حالی است که عبدالغفور جهاندیده، زبان شناس بلوچ در این مراسم با تاکید بر حفظ فرهنگ و زبان بلوچ خواستار ثبت و مستند سازی اصول موسیقایی این سرزمین شد.

کد خبر 4393057 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: چابهار سیستان و بلوچستان موسیقی نواحی مردم علیه احتکار تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی سی و یکمین جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان سینمای مستند سریال ایرانی فیلم کوتاه کنسرت موسیقی جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان برنامه تلویزیونی جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک سینمای آمریکا علیرضا رضاداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۰۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس

جابر آفریدون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: هنرمندان خطه مرزی تایباد در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در بندرعباس به روی صحنه رفتند و به اجرای موسیقی مقامی خراسان پرداختند.

وی افزود: این گروه هنری، متشکل از هنرمندان نسل قدیم و جدید موسیقی، با نام «مولانا» و با حضور اساتیدی همچون حسین رحمت الهی و یعقوب تنها و نیز یونس یوسفعلیزاده و عزیز عزیزانی به عنوان نماینده استان خراسان رضوی در این جشنواره فرهنگی حضور داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس از هفتم تا دهم اردیبهشت در تالار شهید آوینی مرکز استان هرمزگان برگزار شد.

آفریدون بیان کرد: از ۳۲ اثر ارسال شده، تعداد ۱۰ اثر برگزیده به بخش پایانی این جشنواره موسیقی راه پیدا کردند و هنرمندانی از استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و کرمان به روی صحنه رفتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خطه تایباد به عنوان مهد و خواستگاه موسیقی مقامی خراسان شناخته می‌شود؛ به طوریکه در حال حاضر ۱۵۰ هنرمند دوتارنواز در این شهرستان شناسایی شده اند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد خاطرنشان کرد: در راستای انسجام بیشتر فعالیت فرهنگی و هنری، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار باشگاه دوتارنوازان در شهرستان اساس گذاری شد که هدف آن استعدادیابی در حوزه موسیقی، پرورش و آموزش آن و نیز اعزام هنرمندان به رویداد‌های مختلف است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • فعالان سرود بیمه می‌شوند
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • وزیری‌تبار، قره‌نی‌نواز سال کودتا: قمرالملوک پیر دیر است و برایم ارشدیت دارد/ از مردها بنان و بنان و بنان
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت