Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: افزایش ۸۵ درصدی اجرای سیستم‌های آبیاری نوین را در کشور هدف‌گذاری کرده‌ایم‌. ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۳ استانها سمنان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، محمدعلی طهماسبی بعدازظهر امروز در نشستی با حضور تولیدکنندگان پسته دامغان اظهار داشت: باتوجه به مشکلات کشور در حوزه منابع آبی باید کشاورزی ما به سمت روش‌های نوین آبیاری و کشاورزی علمی حرکت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر لزوم مدیریت در مصرف آب تاکید کرد و افزود: تغییرات اقلیمی سبب شده که ظرف یک سال گذشته با کاهش 24 درصدی بارندگی در کشور روبرو باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از برنامه‌ریزی کلان این وزارتخانه برای افزایش بهره‌وری خبر داد و گفت: باید به سمت اصلاح الگوی کشت و کشت محصولات با نیاز آبی کم حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت در کشور شروع شده تصریح کرد: باید به‌جای افزایش سطح کشت در زمینه ارتقای کیفی محصولات و افزایش بهره‌وری و بهبود اقتصاد کشاورزان فعال شویم.

طهماسبی از هدف‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی به‌منظور افزایش 85 درصدی سیستم‌های آبیاری نوین در کشور خبر داد و گفت: دولت باوجود محدودیت در منابع در سال‌های اخیر، اعتبارات زیادی به این بخش اختصاص داده است.

وی از پسته به عنوان یکی از محصولات کم‌آبر نام برد و افزود: بیش از 460 هزار هکتار باغ پسته در سراسر کشور وجود دارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه 90 درصد این باغات پسته مثمر هستند خاطرنشان کرد: 10 درصد باغات پسته نهال هستند و ظرف سال‌های آتی به ثمر خواهند نشست.

وی سهم دامغان از باغات پسته کشور را 12 هزار و 600 هکتار اعلام کرد و گفت: شهرستان دامغان به واسطه کیفیت بالای پسته آن، ظرفیت بسیار خوبی در کشت پسته دارد.

این مقام مسئول بر لزوم افزایش میانگین برداشت از هر واحد سطح در باغات پسته تاکید و تصریح کرد: باید با بهره‌گیری از روش‌های علمی متوسط برداشت چه در بخش زراعی و چه در بخش باغی افزایش یابد.

وی با اشاره به برخی مشکلات پسته‌کاران در ایران ادامه داد: غفلت از روش‌های علمی در کشت پسته، کمبود منابع  آبی و بازار فروش  سه مشکل اساسی در این بخش است که برای رفع آن باید برنامه‌ریزی کرد.

انتهای پیام/ش

R41366/P1377/S6,64/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۱۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برای مقابله با آفت و ایجاد شرایط لازم برای رسیدن به تولید بالا در نخلستان‌‌ها ۹ میلیارد ریال اعتبار برای عملیات هرس و تکریب نخل‌ها تخصیص یافته است. - اخبار استانها -

کبری توکلی در گفت‌وگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به وضعیت نخلستان‌های استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر 8 هزار هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر درجه 2 در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان، دشتی، بوشهر و جم وجود دارد که به اصلاح بستر باغ و عملیات نوسازی و بهسازی نیاز دارند.

وی با بیان اینکه مدیریت باغات درجه 2 خرما ضعیف است و برخی از نخل‌ها تکریب نشده‌اند گفت: همین امر عاملی برای ایجاد آفت‌ها شده، بنابراین بهبود سازی و بهینه کردن شرایط باغ برای رسیدن به عملکرد بالاتر الزامی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: با همکاری اعتبار استانی به مبلغ 9 میلیارد ریال با مشارکت باغداران برای اجرا عملیات تکریب نیاز به همت بیشتر باغداران برای همکاری با جهاد کشاورزی داریم.

توکلی تغذیه نخیلات، هرس، تکریب، آرایش و تنک کردن نخیلات و پوشش‌دهی خوشه خرما را یکی از برنامه‌های مهم در مدیریت نخل‌ها دانست و تأکید کرد: حمایت از کشاورزان و رفع مسائل و موانع در جهش تولید مورد توجه ویژه قرار دارد.

وی پایش مستمر ‌بررسی وضعیت آفت قرنطینه‌ای سوسک سر خرطومی حنایی در نخیلات استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و بیان کرد: ردیابی و پایش روزانه نخیلات توسط کارشناسان در حال اجراست و آموزش و توصیه‌های لازم به بهره‌برداران ارائه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از کشاورزان خواست ضمن پایش مداوم درختان نخل و عمل به هشدار‌ها و توصیه‌های کارشناسان این سازمان، در صورت مشاهده علائم خسارت آفت با مشورت کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی نسبت به مدیریت اصولی کنترل آفت اقدام کنند.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • معاون وزیر کشور: همه قوا در «طرح نور» حامی فراجا هستند
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری