Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت صنعت، معدن و تجارت در حالی دستورالعمل قیمت گذاری دستوری فولاد به بهانه حمایت از مصرف کننده نهایی را ادامه می‌دهد که بزرگترین مصرف کنندهای فولاد‌ ساختمانی در کشور از گرانی میلگرد و آهن آلات انتقاد کردند. آفتاب‌‌نیوز : فرشید پور حاجت دبیر کل کانون سراسری انبوه سازان کشور درباره آخرین وضعیت خرید میلگرد، تیرآهن، ورق‌های ساختمانی، محصولات پروفیلی و سایر محصولات مورد نیاز احداث ساختمان گفت: با وجود این که هم اکنون میلگرد، تیرآهن و ورق‌های فولادی با قیمت‌های زیر هر کیلو 3 هزار تومان در بورس عرضه می‌شود، اما ما به عنوان مصرف کننده نهایی با این نرخ‌ها آهن آلات ساختمانی را خریداری نمی‌کنیم، اساسا تا ماه گذشته میلگرد و تیرآهن با نرخ‌های بالای 5 هزار تومان به دست انبوه سازان رسیده و حتی خرید‌های تیرآهن با نرخ کیلویی 5 هزار و 600 تومان هم برای انبوه سازان ما نیز ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ما رنگ فولاد 3 هزار تومانی را هم ندیده ایم
 این مقام صنفی در صنعت ساختمان در خصوص وضعیت نابسامان فعلی و وجود فاصله قیمتی فولاد از زمان تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده نهایی توضیح داد: دولت نباید در کار بخش خصوصی دخالت کند و اعتقاد داریم که باید بازار خودش مسیر قیمتی خود را پیدا کند و هیچ وقت قیمت‌های دستوری نمی‌تواند، ایجاد رقابت نماید. الان در خبر‌ها دائما این جملات تکرار می‌شود که وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف حمایت از مصرف کننده نهایی قیمت آهن آلات را بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار رسمی کالا تعیین کرده و شاهد معاملات انواع سبد میلگرد، ورق‌های فولادی و تیرآهن در این بازار هستیم، در حالی که صنعت ساختمان و در صدر آن انبوه سازان که یکی از مصرف کنندگان اصلی آهن آلات در کشور هستند در چند ماه گذشته با قیمت‌هایی نزدیک به دو برابر قیمت‌های عرضه شده در بورس آهن خریداری کرده اند و این شرایط مسیر معیوب تعیین شده دولت برای رساندن کالا به مصرف کننده نهایی را به نمایش گذاشته است.
 دست دلالان را کوتاه کنید 
دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور به تاثیر رشد نرخ ارز بر افزایش قیمت فولاد اشاره کرد و افزود:طبیعتا دلیل اصلی تورم فولاد رشد نرخ ارز است. با توجه به افزایش قیمت دلار نسبت به سال گذشته، قیمت فولاد بیشتر افزایش داشته است، به طوری که قیمت فولاد درب کارخانه با قیمتی که به مصرف کننده نهایی می‌رسد، بسیار متفاوت است. تا جایی که در چند ماه گذشته فولاد پرمصرف به قیمت 5 هزار و 600 تومان خریداری شده است. البته ما می‌گوییم شرکت‌های فولادی هم مثل مردم قیمت آب و برق را پرداخت کنند که البته خیلی از آن‌ها الان نیروگاه دارند و خود تولید کننده برق به قیمت واقعی هستند و قیمت فولاد هم آزاد شود و از حالت تعزیراتی در بیاید تا دست دلالان کوتاه شود، چرا که تحلیل ما این است اگر دولت قیمت گذاری دستوری فولاد را رها کند قطعا فولاد با نرخ‌های پائین تری به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد. 
وی در خصوص اساس کار بازار‌های کالایی گفت: به طور کلی معاملات شفاف بازار کالا می‌تواند کمک شایانی به تعیین قیمت کالا از جمله فولاد داشته باشد. در تمام دنیا قیمت گذاری همه کالا‌ها در بورس در قالب قرارداد‌های نقدی یا آتی انجام می‌شود؛ چرا که فضای کاملا شفاف قیمت گذاری و خرید و فروش و رقابت صحیح کالا وجود دارد. 
وی با بیان این که ما با مداخله دولت در بخش خصوصی مخالف هستیم، گفت: متاسفانه مافیایی در بخش خصوصی ایجاد شده که فولاد به مصرف کننده نهایی با دو برابر نرخ معامله شده در بازار رسمی کالا می‌رسد، این در حالی است که برخی مواقع اصلا فولاد وجود ندارد که بخواهیم خریداری نماییم. در حال حاضر ما به عنوان مصرف کننده نهایی نه از فولاد یارانه‌ای استفاده می‌کنیم و نه کد بهین یاب وزارت صنعت برای خرید در بورس را در اختیار داریم که بخواهیم فولاد خریداری نماییم و به عنوان مصرف کننده نهایی هیچ نفعی از این قیمت‌گذاری دستوری نبرده‌ایم، بلکه در نهایت قیمت‌ها دو یا سه برابر قیمت واقعی به دست مصرف کننده نهایی رسیده است. 
وی در پاسخ به این سوال که چرا برای خرید فولاد کد بهین یاب دریافت نکرده اید گفت: برخی انبوه سازان برای دریافت این کد مراجعه کرده اند که یکی از شرایط آن داشتن کد در دو سال گذشته است، یعنی اساسا کد جدیدی صادر نمی‌کنند و زمانی هم که کد صادر شود شما باید میانگین سال‌های ۹۵ و ۹۴ را خرید کنید! یعنی سال‌های اوج رکود مسکن که ساخت و ساز زیادی انجام نشده است و این به معنای سهمیه صفر انبوه سازان از عرضه‌های با قیمت ترجیحی و دستوری در بازار رسمی کالاست. 
سهم فولاد در ساخت مسکن؟
 از این مقام مسئول در بخش انبوه سازی کشور پرسیدیم که میزان فولاد مصرفی در هر متر مربع ساختمان چه میزان است و اساسا فولاد در قیمت تمام شده مسکن چگونه محاسبه می‌شود که گفت: در هر متر مربع ساختمان چیزی در حدود ۷۰ کیلوگرم فولاد مصرف می‌شود، یعنی با فولاد کیلویی ۵ هزار و ۶۰۰ تومانی در هر متر مربع ساختمان، برابر ۴۰۰ هزار تومان مصرف فولاد وجود دارد، در حالی که سال گذشته این میزان برابر صد هزار تومان بوده است. 
وی ادامه داد: در بازار فولاد قیمت کنونی که به مصرف کننده می‌رسد هم سو با سایر بازار‌ها از جمله دلار مسکن و ... نبوده است. قیمت تمام شده مسکن شامل زمین، مصالح، دستمزد و خدمات است که این موارد فاکتور اصلی قیمت تمام شده مسکن‌های دهک سوم و چهارم خواهد بود. در حالی که قیمت تمام شده مسکن ۵۰ درصد افزایش داشته، قیمت فولاد ۳۰۰ درصد رشد داشته است و این موجب شده، در حال حاضر هزینه ساخت مسکن در هر متر مربع حدود ۲.۵ میلیون تومان شود.
منبع: میزان کد خبر: ۵۴۳۶۲۳ تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۰

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مصالح ساختمانی مسکن فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۰۶ واحد مسکن به مددجویان کمیته امداد گلستان واگذار شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد، عیسی بابائی مدیر کل کمیته امداد استان گلستان گفت: ۳۳هزار و ۸۶۳ واحد مسکن مددجویان کمیته امداد کشور باحضورریاست محترم جمهوری بصورت وبیناری افتتاح شد که سهم استان گلستان از این تعداد ۲۱۰۶ واحد مسکونی است.

بابائی فعالیت مسکن مددجویی را یکی از مهمترین برنامه های کمیته امداد عنوان و بیان کرد: ساخت این واحد ها از ابتدای سال ۱۴۰۲ شروع که عملیات ساخت  ۲۱۰۶ واحد به پایان رسیده وعملیات اجرایی  ۵۰۰ واحد نیز درسال ۱۴۰۳ در دستور کار قرارگرفته که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهد رسید .

وی افزود: برای ساخت این واحد ها جمعاً مبلغ ۹۵۰ میلیارد تومان هزینه شده است که درکنار تسهیلات بنیاد مسکن ،مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان توسط این نهاد بصورت بلاعوض و همچنین ۱۰ تن سیمان ، ایزوگام ،سنگ نمای ساختمان نیز بصورت رایگان و تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی صندوق امداد ولایت به آنها اختصاص داده شده است .

بابائی یادآورشد: این واحد های مسکونی از پرداخت هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی ، امتیازانشعابات آب، برق، گاز، نیز معاف شدند.

وی با اشاره به فعالیت های دیگر حوزه مسکن این نهاد، گفت: در سال گذشته ۳۹۷ مورد تعمیرات مسکن با اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان، ۲۷۷ مورد احداث فضای جانبی با اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان ، ۵۵۲ مورد لوله کشی گاز با اعتباری بالغ بر۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان انجام شده و همچنین برای ۱۹ مددجوی متقاضی طرح نهضت ملی مسکن نیز ۱میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان هزینه شده است .

بابائی تصریح کرد: درسال گذشته بالغ بر ۳۹ میلیارد تومان تسهیلات صندوق قرض الحسنه امداد ولایت به فعالیت های مسکن مددجویان اختصاص یافته است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت مسکن تا پایان سال ۱۴۰۳ | برای خرید مسکن در ارزان‌ترین نقظه تهران باید این مقدار هزینه کنید
  • روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
  • ۲۱۰۶ واحد مسکن به مددجویان کمیته امداد گلستان واگذار شد
  • هزینه ویزیت سگ، گربه و پرنده های خانگی: شروع قیمت از ۴۰۰ هزار تومان (عکس)
  • جریمه سنگین باشگاه فولاد خوزستان 
  • دست امیررضا ده‌بزرگی از طلا کوتاه ماند
  • سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز
  • بیش از ۸۰ درصد مددجویان روستاهای استان گلستان مالک مسکن هستند
  • واگذاری ۸۷۶ مسکن به مددجویان استان همدان
  • تحقق ۸۸ درصدی بودجه عمرانی و روستایی بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد