Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@16:12:35 GMT

افزايش تقاضاي خريد خودرو، شکل سفته بازي دارد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۵۷۳۹۶

افزايش تقاضاي خريد خودرو، شکل سفته بازي دارد

خبرگزاري آريا- مديرعامل سايپا: با حجم بسيار زيادي از تقاضاي خريد خودرو مواجه ايم که بر مبناي نياز نيست بلکه شکل سفته بازي دارد.
به گزارش آريا، محسن قاسم جهرودي با حضور در برنامه گفتگوي ويژه خبري دوشنبه شب شبکه دو سيما افزود: نه تنها عملاً در مسير توليد، انحرافي نسبت به پارسال نداشتيم بلکه به رغم فشارها، توليد سال گذشته را تاکنون تقريباً محقق کرديم و گروه خودروسازي سايپا در 5 ماه امسال، 18 هزار دستگاه بيشتر از مدت مشابه پارسال ، خودرو عرضه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه جوي که به وجود آمده تقاضا را افزايش داده است، ادامه داد : نياز مردم به خودرو توليد داخلي حدود يک ميليون و 200 تا يک ميليون و 300 هزار دستگاه در سال است اما اکنون با حجم بسيار زيادي از تقاضا مواجه هستيم که بر مبناي نياز نيست بلکه شکل سفته بازي دارد.
جهرودي با بيان اينکه تا ارديبهشت امسال مشکلي در توليد و عرضه نداشتيم ، گفت : از ارديبهشت با توجه به نوسانات نرخ ارز و ديگر علل ، با حجم بزرگي از تقاضا مواجه شديم . وي افزود: 20 هزار خودرو را عرضه کرديم در حالي که حدود 730 هزار نفر در سايت فروش گروه خودروسازي سايپا ، سعي مي کردند يکي از اين خودروها را بخرند.
هاشم يکه زارع مدير عامل گروه خودروسازي ايران خودرو هم با حضور در اين برنامه با اشاره به اينکه حدود 1530 هزار ميليارد تومان نقدينگي در بازار وجود دارد، گفت: اگر حدود 15 درصد سود به اين رقم تعلق گيرد در مدت يکسال حدود 210­ هزار ميليارد تومان به اين نقدينگي اضافه مي شود و اگر يک سوم اين سود يعني حدود 70 هزار ميليارد تومان وارد بازار شود معادل فروش کل خودروسازي ايران در يکسال است .
وي ادامه داد : اگر نصف اين مبلغ به بازار خودرو وارد شود تقاضاي بسيار وحشتناکي را رقم مي زند و مشکلات را ايجاد مي کند .
يکه زارع با اشاره به قيمت بالاي خودروهاي توليد داخلي در حال حاضر گفت : اين قيمت ها بسيار بالا و کاذب است و شايد در کل کشور 500 تا 1000 دستگاه هم با اين قيمت ها فروخته نشود .
وي تاکيد کرد: قيمت و بازار کنوني خودرو غير واقعي است و برخي قيمت گذاري ها در سايت هاي مختلف موجب شده است بازار ملتهب شود. يکه زارع گفت: در سامانه فروش، عوامل محدود کننده اي را قرار داديم از جمله اينکه خريدار در 18 ماه گذشته از ايران خودرو يا سايپا خريد نکرده باشد و يا اينکه با يک کد ملي در سال، فقط يک خودرو خريداري شود اما با وجود همه اين عوامل محدودکننده، به علت جاذبه بازار و وجود حدود 500 تا 600 هزار متقاضي خريد خودرو ، کنترل از دست خودروساز خارج است .
مديرعامل گروه خودروسازي ايران خودرو با اشاره به پيش فروش هفته قبل گفت: زماني که 500 هزار تقاضا براي خريد 20 هزار خودرو وجود دارد طبيعي است که 480 هزار نفر نتوانند خريد کنند و ناراضي باشند بنابراين آنها تصور مي کنند فروش انجام نشده است در حالي که سي دي آن 20 هزار نفر خريدار، موجود است و مراجع نظارتي مي توانند آنها را رصد کنند.
مدير عامل گروه خودرو سازي سايپا گفت : برخي افراد به خودروهاي داخلي به چشم سرمايه مي نگرند .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما ، محسن جهرودي در استوديو گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيما در رابطه با علت شکل گيري بازار حاشيه اي در خصوص خودرو فراتر از توان خريد مردم ، افزود:عملا در مسير توليد انحرافي وجود نداشته و توليد خودرو را با وجود تمام فشارها محقق کرده ايم و در 5 ماهه امسال 18 هزار دستگاه خودرو وارد بازار شده است .
مدير عامل سايپا گفت: نياز مردم به خودروي توليد داخلي چيزي حدود 1ميليون و 200 و يا 300 هزار است. ما امروز با تقاضايي مواجه شده ايم که شکل نياز ندارد. از ماه دوم سال با اتفاقات بازار ارز، با حجم عظيمي از تقاضا مواجه شديم. حجم توليد تغيير نکرده است، ولي حجم تقاضا به صورت فزاينده اي افزايش يافته است .
او افزود: به دليل سودي که در خريد و فروش خودرو وجود دارد، حال تصور کنيد اين تقاضا 10 برابر ميزان ذکر شده باشد(1ميليون و 200 هزار)، همين امر سبب ايجاد بازار کاذب مي‌شود.
يکه زارع مدير عامل ايران خودرو درباره افزايش ناگهاني قيمت خودروي پرايد و پژو 405 تصريح کرد: اين افزايش قيمت ها بازار کاذبي است که ايجاد شده و صرفا براي ملتهب کردن فضا به وسيله قيمت گذاري توسط فروشنده‌هاي خرد است. چرا که به نظر نمي‌رسد در سراسر ايران خودروي زيادي با اين قيمت بتواند به فروش برسد .
جهرودي گفت : ما در سيستم فروش عوامل محدود کننده اي را تعبيه کرده‌ايم، مثلا يکي از شروط خريد اين است که طي 18 ماه گذشته متقاضي سابقه خريد نداشته باشد و يا با يک کد ملي، فقط مي توان يک خودرو در سال خريد، اما در هر صورت با وجود همه اين عوامل محدود کننده، باز هم يک جامعه 500 الي 600 هزار نفري متقاضي خودرو وجود دارد که خارج از کنترل خودرو ساز است .
او ادامه داد: سياست هاي بانک مرکزي نسبت به تامين ارز مورد نياز خودرورسازها از ارديبهشت ماه تغيير کرد. ما شاهد نوسانات و تغييراتي در بحث ارز بوديم و همين طور با گروه بندي‌هاي انجام شده در اين باره، ما خودروسازان با تلاش هاي وزير صمت در گروه 1 قرار گرفتيم.
جهرودي افزود: اين تغييرات حاکي از ايجاد تغييرات در قسمت تمام شده خودرو بود و مردم اين را درک مي‌کنند. بايد توجه داشت که تمام متقاضيان دلال نيستند، بلکه در ميان آها افرادي هستند که حتي يک يا چند خودروي ديگر دارند، نکته اين است که مراجعه کنندگان به دنبال حفظ ارزش دارايي خود هستند و به خودرو به عنوان يک کالاي سرمايه اي نگاه مي‌کنند و ممکن است به آن هيچ نيازي نداشته باشند و اين دليلي بود که بر بازار ما سوار شد.

يکه زارع در خصوص کاسبان اصلي سود حاصله از تفاوت قيمت کارخانه با بازار تصريح کرد: ما به عنوان خودروساز خود يکي از معترضان هستيم و براي ما هم اين اختلاف قيمت زجرآور است؛ اما بايد ديد عوامل اين اختلاف چيست. ما به اين فکر مي کنيم که چرا نمي توانيم راهکاري مناسب براي جذب مشتري پيدا کنيم که متقاضي بتواند خودرو را با قيمت مصوب خريداري و از خودروساز تهيه کند. مي توان گفت تنها دليلش همان بازار کاذب است .تاخير در دريافت قطعه است که باعث مي‌شود نتوانيم در موعد مقرر خودرو را تحويل مشتري دهيم.
جهرودي درباره انبار و عدم عرضه خودرو به منظور فروش با قيمتي بالاتر اظهار کرد : احتکار کاري بسيار ناپسند است که تعريف خاص خودش را دارد، خودرو مانند ميوه و يا گوشت، قابل احتکار نيست. دليلي براي اين کار وجود ندارد، در واقع تاخير در دريافت قطعه است که باعث مي‌شود ما نتوانيم در موعد مقرر خودرو را تحويل مشتري دهيم.
رايگاني سخنگوي سازمان تعزيرات هم در گفت‌وگوي تلفني با برنامه درخصوص تاييد احتکار خودرو گفت: ما جلسات متعددي را با خودروسازان داشته‌ايم. همانطور که گفته شد مصداق احتکار درمورد خودرو وجود ندارد. بحث احتکار زماني پيش مي‌آيد که الزام به عرضه از سوي وزير صمت اعلام شود که درباره خودرو اعلام نشده است. عنواني که در اين باره مطرح مي‌شود، اختفاي خودرو با هدف گرانفروشي نام دارد و از آن به نام احتکار ياد نمي‌شود.
او از کشف انبار قطعات ايران خودرو در حوالي استان البرز خبر داد و همچنين اشاره اي هم به هشت هزار دستگاه خودرو انواع سمند در آذربايجان شرقي و خدود هزار و نهصد دستگاه خودروي پژو پارس در استان فارس کرد که هنوز برنامه اي از سوي دو کارخانه سايپا و ايرانخودرو براي اين موارد اعلام نشده است .
يکه زارع در پاسخ به اتهام زني رايگاني گفت:1900 دستگاه خودرو توليد يک روز ماست . اگر در سال گذشته در چنين زماني، با پهپاد بر فراز ايران خودرو پرواز مي کرديد، متوجه 40 هزار دستگاه خودرو مي شديد که آمار عجيبي نيست و کاملا طبيعي است.
مدير عامل شرکت خودروسازي سايپا با بيان اينکه ؛ سياسي نيستم و افتخارم اين است که با آگهي روزنامه استخدام شدم تصريح کرد: خودرو اصولاً احتکار پذير نيست ، ما درگير يک حرکت سودجويانه هستيم که طي آن يک سري از آدم ها به تحليل بازار مي پردازند ، عدد هايي که در رابطه با قيمت خودرو بيان مي شود منبعث از چند سايت است لذا قيمت‌هايي که اعلام مي‌شود عددي نيست که در جامعه بر مبناي آن معامله صورت بگيرد، ما مي‌گوييم قيمت محصولمان اين نيست و قيمت بازار را به عنوان خودرو ساز قبول نداريم .
مدير عامل شرکت خودروسازي سايپا با اشاره به اينکه اگر در نمايندگي محصول بدون پلاک وجود دارد قابل پيگيري است اظهار کرد: تمام فروش هاي اخير ما اينترنتي بوده، ولي اگر خودرويي در داخل نمايندگي با پلاک فروخته مي شود داراي صاحب است، يعني کسي بوده که از ما خريد کرده و حالا مي‌خواهد عرضه کند، تمام فروش هاي اخير گروه خودروسازي سايپا به صورت شفاف است.
او با بيان اينکه قيمت بازار را قبول نداريم اظهار کرد: تمام فروش هاي ما اينترنتي است، اگر بنا به وارد کردن خودرو داريم بايد حقوق و عوارض گمرکي آن صفر شود که البته باز هم بر قيمت خودروهاي داخلي اثري نخواهد گذاشت.
جهرودي با تاکيد بر اينکه بايد بر روي بحث تحويل فوري خودرو اقدام عاجلي صورت گيرد عنوان کرد: صبح روز چهارشنبه هزار دستگاه خودرو پرايد و انواع آن، تيبا و انواع آن و نيسان به صورت پيش فروش با قيمت مصوب و منطبق با زمان تحويل توزيع خواهد شد.اين اقدام را در راستاي آرام کردن جو رواني و ناآرام حاکم بر بازار خودرو عنوان کرد. او همچنين افزود؛ قيمت عرضه خودروها بر مبناي نرخ مصوب روز خواهد بود .
مديرعامل شرکت خودروسازي سايپا با طرح اين سوال که چند نفر پرايد ميليون توماني گرفته اند گفت: اين قيمت نادرست است ،شوراي رقابت به ما قيمت را اعلام مي‌کند، ما ريالي نمي‌توانيم اضافه‌تر بفروشيم تا زماني که اصلاح قيمت صورت بگيرد.
او افزود: در برخي از قطعات هايتک مشغول کار هستيم، در بحث فولکس‌واگن در خودروهاي ديزلي شاهد رسوايي براي کشوري با آن سطح تکنولوژي و دانش فني بوديم، بسياري از قطعات را داخلي سازي کرده ايم، تمام قطعات مربوط به بدنه داخلي سازي شده است، در برخي از قطعات هايتک در حال کار هستيم و قطعه‌سازان مشغول فرايند هستند و در برخي از موارد دانش فني در اختيار چند کشور است.
هاشم يکه زارع مديرعامل گروه صنعتي ايران خودرو در بخش ديگري از اين برنامه با اشاره به اينکه ما به عنوان خودروساز بايد خودمان را مسئول بدانيم و مشکلات را حل کنيم خاطرنشان کرد: مديريت تقاضاي تحويل فوري بايد صورت گيرد ، در يک بازار خودرو هزارتايي هزار خودرو را از طريق سايت ثبت نام مي کنيم آن هم به قيمت روز از سوي ديگر ? هزارخودرو باقي مي ماند که به صورت تحويل فوري انجام مي شود.
او با بيان اينکه از ماه ارديبهشت اين بازار هزارتايي دچار التهاب شد ادامه داد: در کل ايران نمي توان پيدا کرد که عدد پرايد با قيمت ميليون تومان فروخته شده باشد، لذا اگر مي خواهيم بازار را از التهاب در آوريم بايد اين قسمت را کنترل کنيم .

هفته آينده هزار خودرو را پيش فروش خواهيم کرد
او با اشاره به اينکه خودروهاي وارداتي هيچ رقابتي را براي خودروهاي داخلي نداشت، زيرا در کلاس آنها نبود ادامه داد: خودروهاي وارداتي گران قيمت بودند و اثري بر روي خودروهاي داخلي نداشت.
مدير عامل گروه صنعتي ايران خودرو خاطرنشان کرد: براي هفته آينده هزار خودرو را پيش فروش خواهيم کرد تا بتوانيم بحث سياه بازار را بشکنيم.
محمد عزيزي عضو کميسيون صنايع مجلس طي گفت‌وگوي زنده تلفني با اشاره به اينکه مسئوليت تنظيم بازار با چه کسي است؟ اين پاسخگويي را چه کسي بايد داشته باشد؟ آيا واقعا مردم را بايد مقصر دانست افزود: چرا بعد از گذشت سي سال نتوانستيم براي پرايد قطعات مورد نياز را توليد کنيم، متاسفانه مردم را بي اعتماد کرده‌ايم.
اين عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس با اشاره به اينکه مسئوليت تنظيم بازار با وزارت صنعت معدن و تجارت است افزود: وزير صنعت را به زير تيغ استيضاح مي بريم و مجلس به غير از اين راه ديگري ندارد.
يکه زارع درباره تاخير در تحويل خودروها گفت: به دليل تحريم هاي ظالمانه عليه کشورمان، توليد قطعه کاهش يافته است، زماني توليد ما به 2700 مي‌رسيد، اما در حال حاضر حجم توليد به 2000 عدد رسيده است.
جهرودي هم درباره تاخير تحويل خودروري C3 عنوان کرد: اين محصول قرار بود که استانداردهاي 85 گانه را پاس کند. اين محصول کاملا به روز بوده و در حال حاضر در بازارهاي اروپايي به فروش مي‌رسد. ما توانستيم توليد اين خودرو را به 2000 دستگاه برسانيم، اما عمده تاخير در تحويل خود براي ما در مورد رنو بوده است و آن هم به دليل کاهش توليد آن از 570 دستگاه به 90 دستگاه بود که همين امر سبب تراکم شده است؛ اما درخصوص ساير محصولات معمولا کمتر از يک ماه تاخير رخ داده است.
يکه زارع هم در پايان درباره استاندارهاي 85 گانه گفت: ما در حال هماهنگي با سازمان استاندارد هستيم تا بتوانيم طي توافقي اين استانداردها را در توليدات خود لحاظ کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تقاضاي خريد خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۷۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که متقاضیان سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام کرده و اولویت آن‌ها مشخص شده، می‌توانند جهت انتخاب خودروها از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ اقدام کنند.

طبق اطلاعیه سامانه در رابطه با این مرحله از عرضه خودروها، یک خودروی برقی دیگر در این مرحله عرضه شده است؛ بدین ترتیب متقاضیان از میان پنج خودروی عرضه شده که سه خودروی هیوندای ENS۱، لونا و هونگچی EQM۵EV برقی هستند، می‌توانند خودروی مدنظر خود را انتخاب کنند.

همچنین نیسان سانی (بنزینی) و لاماری‌ایما هیبریدی در این دور از فروش خودروهای وارداتی عرضه شده‌اند.

از این محصولات عرضه شده سه خودروی سانی، لاماری‌ایما و هونگچی دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی و دو خودروی هیوندای ENS۱ و لونا دارای قیمت فروش علی‌الحساب در مبادی ورودی هستند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903367

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود