Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@02:06:56 GMT

جلال الدین حقانی کیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۵۹۳۵۶

جلال الدین حقانی کیست؟

روزنامه دان پاکستان، از قول منابع نزدیک به گروه طالبان در این کشور خبر داده است که جلال الدین حقانی، بنیانگذار و رهبر شبکه حقانی حدود یک سال پیش در گذشته است.
به گزارش شفقنا،این روزنامه بدون ذکر نام این منابع گفته است که حقانی به سبب بیماری که داشته درگذشته و در ولایت خوست افغانستان به خاک سپرده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این خبر در حالی منتشر می‌شود که دو روز پیش، منابع نزدیک به ریاست جمهوری افغانستان و ریاست اجرایی، خبر دادند که ملا محمد عمر، رهبر طالبان حدود دو سال پیش درگذشته است، گروه طالبان دیروز این خبر را تایید کرد.
شبکه حقانی، از گروه‌های تروریستی در افغانستان است که چندین حمله خونبار را انجام داده است، از جمله حمله به هوتل اینترکانینتال و سفارت امریکا در کابل.
این شکبه ارتباطی نزدیک به گروه طالبان دارد و امروز شورای رهبری این گروه اعلام کرد که مولوی هیبت الله آخندزاده فرزند مولوی جلال الدین حقانی را به حیث معاون، ملا اختر محمد منصور، رهبر جدید گروه طالبان تعیین کرده است.
طالبان گفته اند که مولوی هیبت الله، پیش از این، رییس عمومی محاکم این گروه و از فرماندهان شناخته شده شبکه حقانی بود.


گروه طالبان و شکبه حقانی هنوز به شکل رسمی در مورد خبر مرگ، جلال الدین حقانی، واکنش نشان نداده اند.
پیشتر نیز خبر‌های از مرگ، رهبر شبکه حقانی منتشر شده بود، اما این نخستین باریست که منابع نزدیک به شورای کویته خبر مرگ او را افشا می‌کنند.
جلال الدین حقانی که گفته می‌شود در زمان مرگ شصت ساله بود، در ولایت پکتیا افغانستان بدنیا آمد.
منابع به روزنامه دان، گفته اند که پس از مرگ جلال الدین حقانی، از حدود یک سال بدین سو، رهبری شکبه حقانی به پسر او، سراج الدین حقانی سپرده شده است.

در مورد شبکه حقانی
جلال الدین حقانی، در زمان حکومت داود خان، نخستین رئیس جمهوری افغانستان در دهه پنجاه خورشیدی، به پاکستان رفت و در آنجا به حزب اسلامی به رهبری مولوی یونس خالص که علیه نیرو‌های شوروی سابق و دولت مورد حمایت آن‌ها می‌جنگید، پیوست.
سپس او در سال ۱۹۸۰ به کمک مالی ایالات متحده امریکا و برای راه اندازی عملیات‌ها و حملات چریکی علیه نیرو‌های ارتش سرخ در افغانستان شبکه حقانی را ایجاد کرد.
جلال الدین حقانی، ارتباط نزدیک با سازمان استخباراتی نظامی پاکستان آی اس آی و سازمان اطلاعاتی امریکا سی آی‌ای داشت.
زمان که در سال ۱۹۹۶ طالبان قدرت را در کابل بدست گرفتند، جلال الدین حقانی، در کابینه ملا عمر راه یافت و وزیر قبایل و سرحدات این رژیم شد.
در سال ۲۰۰۱ و هنگام حمله نیرو‌های امریکایی به افغانستان، او به پاکستان فرار کرد و در منطقه قبایلی وزیرستان شمالی به فعالیت‌های خود ادامه داد.
بیشتر حملات تخریبی و تروریستی این شبکه که در افغانستان راه اندازی شد، از وزیرستان شمالی سازماندهی ورهبری می‌شد. شبکه تروریستی ارتباط نزدیک با القاعده دارد و افراد آن در بخش‌های کشور به ویژه در شرق و شمال شرق افغانستان فعال هستند.
جلال الدین، در سال ۲۰۰۱ در فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت، کمک مالی به شبکه تحت رهبری او ممنوع اعلام شد و تمامی سفر‌های او تحریم شد.
آمریکا در سال ۲۰۱۲ شبکه حقانی را غیر قانونی و یک گروه تروریستی اعلام کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: جلال الدین حقانی طالبان شبکه حقانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۵۹۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کار داعش در افغانستان

شماری از بزرگان و علمای ولایت ننگرهار در دیدار با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی نخست وزیر طالبان تاکید کردند با روی کار آمدن حکومت جدید در کابل، فتنه داعش پایان یافت.

آنها با اعلام حمایت از طالبان افزودند: هراس تقویت و روی کار آمدن داعش در افغانستان از بین رفته است

مولوی عبدالکبیر نیز اظهار داشت حمایت مردم و همکاری آنها سبب پیروزی هیئت حاکمه افغانستان شده است.

وی گفت حکومت کنونی کابل به تمام مردم افغانستان متعلق است و شهروندان این کشور بدون هیچ مشکلی می‌توانند مشکلات و خواسته‌های خود را با مقامات در میان بگذارند.

معاون سیاسی نخست وزیر طالبان پیش از این در ضیافت افطاری با سفرا و دیپلمات‌های مقیم کابل گفته بود کابل بر اساس سیاست خارجی اقتصاد محورش، می‌خواهد با تمام کشورها روابط حسنه داشته باشد و علاقمند است با جهان مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و در پروژه‌های منطقه‌ای سهیم شود و به‌عنوان نقطه ارتباط منطقه‌ای عمل کند.

عبدالکبیر همچنین در این ضیافت تصریح کرده بود طالبان گروه داعش را در افغانستان سرکوب کرده و هیچکس نباید بخاطر قوی نشان دادن و تقویت آن لابی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۲۵ هزار جلد پاسپورت در فاریاب
  • یک دستیار نزدیک رهبر طالبان افغانستان در پاکستان کشته شد + عکس
  • درخواست طالبان برای بازگشت مهاجرین به کشور
  • پایان کار داعش در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی حزب التحریر در افغانستان
  • بازداشت سخنگوی «حزب التحریر» در افغانستان
  • افغانستان| فتنه گروه تروریستی داعش پایان یافته است
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • طلب نجومی جلال الدین ماشاریپوف از استقلال
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ مؤسسه داخلی و خارجی در افغانستان