Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@22:34:19 GMT

آمادگی ازبکستان برای عضویت در شورای کشورهای ترک‌زبان

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۱۴۲۸

آمادگی ازبکستان برای عضویت در شورای کشورهای ترک‌زبان

رئیس‌جمهوری ازبکستان از تمایل کشورش برای عضویت در شورای کشورهای ترک‌زبان گفته و شهر خیوه را به‌عنوان پایتخت این شورا پیشنهاد کرده است. ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از تی‌سی‌ای، شوکت میرضیایف، رئیس‌جمهور ازبکستان گفته است که کشورش علاقه‌مند به عضویت در شورای همکاری کشورهای ترک‌زبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که روز گذشته در اجلاس این سازمان در شهر چولپون- آتا در قرقیزستان سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت که حضور به عنوان میهمان این اجلاس برای ازبکستان مایه افتخار است.
میرضیایف همچنین با اشاره به این که تاشکند با عضویت خود در این سازمان بر همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان کشورهای عضو متمرکز خواهد بود، افزود: ما (از حضور در این جمع) خوشحال هستیم و آماده‌ایم که بخشی از این سازمان شویم؛ همچنین شهر ازبکی خیوه را به عنوان پایتخت شورای کشورهای ترک‌زبان پیشنهاد می‌کنیم. سورانبای جین‌بیک‌اف، رئیس‌جمهور قرقیزستان طی اجلاس 3 سپتامبر این سازمان اظهار داشته بود با عضویت ازبکستان در شورای کشورهای ترک‌زبان، نفس تازه‌ای در آن دمیده خواهد شد.

آخرین اجلاس این سازمان در مورخ 3 سپتامبر با حضور روسای جمهور کشورهای عضو در قرقیزستان برگزار شد. ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان نیز علاوه بر میرضیایف، مهمان افتخاری دیگر این اجلاس بود.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این اجلاس با تاکید بر این که باید ابتکارات جدیدی برای توسعه تجارت منطقه‌ای صورت بگیرد، افزود: وابستگی به دلار در تجارت بین‌المللی به یک مانع (برای مبادلات تجاری) میان ما تبدیل شده است. پیشنهاد ما برای عبور از این مانع، اتکاء به پول‌های داخلی در مبادلات تجاری است. تاریخ (تعاملات) ما ابزارهای مهمی برای توسعه شبکه حمل و نقل و ارتباطات ایجاد کرده است. از این رو، ما اهمیت زیادی برای کریدور میانی شرق به غرب ترانس خزر، که به چین اجازه عبور از طریق آسیای مرکزی و قفقاز را اعطا می‌کند، قائل هستیم.

مهم‌ترین بخش این پروژه که به عنوان «کریدور میانی جاده ابریشم مدرن» شناخته می‌شود، پروژه خط ریلی باکو- تفلیس- قارص است، که با آذربایجان در دست ساخت است. از طریق تکمیل این پروژه، یک قطار از اروپای غربی بدون هیچ تداخلی به سواحل خزر و از آنجا از طریق بندر آکتائو (در قزاقستان) به شانگهای و سئول می‌رسد. این خط مهم ترانزیتی برای مردم ما رفاه فراهم آورده و باعث تعمیق روابط‌مان می‌شود.

شورای کشورهای ترک‌زبان در سال 2009 با حضور گروه موسس از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و قرقیزستان تاسیس شد. ازبکستان از اواخر ماه آوریل علاقه‌مندی خود را برای عضویت در این سازمان اعلام کرده است.

میرضیایف طی سال‌های پس از فوت اسلام کریم‌اف، گام‌های مهمی را برای تعامل با دنیای خارج و توسعه مناسبات با همسایگان برداشته است. تصمیم به عضویت در شورای کشورهای ترک‌زبان نیز در همین راستا صورت گرفته است.

انتهای پیام/

R1396/P1396/S8,1414/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۱۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از نیویورک، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل که منظور بحث پیرامون وتوی آمریکا بر درخواست عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل برگزار شده بود، سعید ایروانی نماینده دائم کشورمان ضمن حمایت کامل از عضویت فلسطین اظهار داشت، ما عمیقا از اقدام غیرمسئولانه ایالات متحده و سواستفاده از وتو برای جلوگیری از احقاق حق مشروع فلسطینی‌ها متاسفیم. این وتو شرم آور که برخلاف اراده جمعی جامعه بین المللی صورت گرفت، بار دیگر نشان داد که ایالات متحده همچنان تنها مانع در تحقق آرمان شریف مردم فلسطین است.
وی افزود: «مایه تاسف است که ایالات متحده آشکارا واجد شرایط بودن فلسطین برای عضویت در سازمان ملل را به چالش کشیده و صلح دوست بودن یک ملت را زیر سوال می‌برد.»
نماینده دائم کشورمان با انتقاد از توجیهات ریاکارانه هیات آمریکا در سازمان ملل و ارجاع آمریکا به ضرورت تکمیل روند‌های مذاکرات موسوم به صلح اظهار داشت: واضح است که در عمل هیچ تلاشی از سوی آمریکا برای وادار کردن رژیم آپارتاید صهیونیستی به اجابت خواسته‌های جهانی و یا احقاق کوچکترین بخشی از حقوق فلسطینیان وجود ندارد.
نماینده دائم کشورمان با تشریح جنایات این رژیم از اکتبر گذشته تاکنون و با ابراز نگرانی از اخبار مربوط به حمله اسرائیل به رفح اظهار داشت: «ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا با توجه به این ارتکاب گسترده و فجیع نسل‌کشی، همه اقدامات لازم را برای محاکمه و پاسخگویی تمامی فرماندهان، عاملان و حامیان جنایات رژیم صهیونیست در غزه و دیگر سرزمین‌های فلسطینی اشغالی انجام دهد.»
هیات کشورمان در خاتمه تصریح داشت که از نظر ایران راه حل همه جانبه مسئله فلسطین تنها از طریق تحقق کامل حق مسلم این ملت در تعیین سرنوشت و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس شریف امکان پذیر است.

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • عضویت فلسطین در سازمان ملل، در راستای رسیدگی به بی عدالتی علیه فلسطینان است
  • تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • خواهان بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در سازمان ملل هستیم
  • تعلیق فعالیت یکی از اعضای شورای شهر بندر امام (ره)
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود