Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم؛ حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستادعالی کانون‏های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز ۱۳شهریور در آیین افتتاحیه طرح ارتقاء مربیان خانه‏ های نور با اشاره به حدیث ثقلین گفت: پیامبر اسلام (ص) در این حدیث می فرمایند: «من دو گوهر گرانبها یعنی «کتاب‌الله» و «عترت» را در میان شما به یادگار می گذارم تا به وسیله این دو سعادتمند شوید» اما در این میان برخی تنها به قرآن توسل می جویند و برخی صرفاً به ائمه اطهار (ع) متوسل می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این در حالی است که رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند: این دو هرگز از هم جدا نمی شوند.

ارزانی تصریح کرد: تا زمانی که نبی مکرم اسلام در قید حیات بودند خودحضرت قرآن را تبیین می کردند اما با توجه به این که همواره در کتاب‌های مقدس آسمانی، برای مانایی ابهام وجود دارد، برای رفع این ابهانات و ماندگاری در طول تاریخ نیازمند مبیّن و تبیین‌کننده هستند. همچنان که قرآن کریم نیز دارای محکم و متشابه است و این آیات باید توسط افرادی که با کلام وحی آشنا هستند تبیین شود.

ارزانی تصریح کرد: جوان امروز برای فهم آیات محکم و متشابه کتاب آسمانی نیازمند نقشه راه است. اگر قرآن را نقشه راه انسان برای زندگی سعادتمندانه در دنیا و آخرت میدانیم ائمه (ع) نیز راهنمای این نقشه هستند. بنابراین ما برای فهم و درک متشابه نیازمند اهل بیت (ع) هستیم.

دبیر ستادعالی کانون‏ های مساجد ادامه داد: هر چند قرآن کریم مستقیم با ما صحبت می کند اما برای فهم قرآن نمی توان به تنهایی به آن مراجعه کرد. ما برای فهم قرآن نیازمند بهره‌گیری از روایات و فرمایشات اهل بیت (ع) هستیم و اگر به تنهایی در این مسیر وارد شویم دچار ضلالت خواهیم شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هر کس به اندازه فهم خود قرآن را درک می کند و کلام وحی برای ما دارای ابهاماتی است که فرمایشات ائمه اطهار (ع) از جمله نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و احادیث و روایات می تواند این ابهامات را تبیین کند.
وی در ادامه با اشاره به بحث خانه های نور تصریح کرد: خانه های نور که در آن ها فعالیت‌های قرآنی انجام می شود به واسطه کلام وحی نورانی هستند. اما توجه داشته باشیم که ما اگر دکترای قرآنی هم داشته باشیم -هر چند به ما کمک می کند- اما صرف داشتن علم قرآنی برای انسان نور ایجاد نمی کند. نور آن باور و اعتقاد قلبی انسان ها است و کسب این نور را باید از خداوند درخواست کرد.

ارزانی ادامه داد: ابوعلی سینا که کتاب‌های قانون و شفای او امروز نیز در دنیا مورد استفاده است می گوید من هر جا به مشکلی برخورد می کردم دو رکعت نماز می خواندم تا مشکلم حل شود بنابراین باید بسیار مراقب بود چرا که ممکن است انسان با وجود دارا بودن علم بسیار، ولی از نور محروم باشد و همین علم و دانش حجاب او شود.

دبیر ستادعالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور تاکید کرد: برای تبدیل علم و داشن به «نور» باید به اهل بیت (ع) متوسل شد و رستگاری با کسی است که همراه اهل بیت(ع) باشد.

وی در پایان توصیه کرد: اساس کار ما باید کودکان باشند چرا که ما هر جا توفیقی داشته ایم جایی بوده است که برای کودکان کار کرده ایم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا نور مساجد ارزانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۲۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن همه چیز ماست

حسینعلی شریف، موذن، استاد پیشکسوت قرآنی و مولف کتب مختلف آموزش قرآن کریم درباره اقدام صداوسیما در تولید برنامه‌های قرآنی امثال «محفل» گفت: همانطور که امام راحل فرموده بودند انقلاب اسلامی برگرفته از قرآن است، باید تمام شئونات زندگی‌مان با قرآن پیوند بخورد. 

شریف ادامه داد: واقعاً جای برنامه «محفل» در صداوسیما خالی بود. با هرکسی که در محافل قرآنی و حتی غیر قرآنی صحبت می‌کنم، می‌بینم از برنامه رضایت داشتند. آنقدر باید برنامه جذاب باشد، تا مخاطب بعد از دیدن آن گرایشش به قرآن بیشتر شود. 

استاد پیشکسوت قرآنی در پاسخ به هجمه‌های به راه افتاده از سوی دشمنان که می‌گویند قرآن ارتباطی با جامعه ایران ندارد، توضیح داد: قرآن همه چیز ماست. اگر قرآن می‌تواند تمام مشکلات ما را حل کند، چرا ما آن را در اولویت قرار ندهیم؟ در گذشته تمام بزرگوارانمان کارشان را با قرآن آغاز می‌کردند و بعد به سایر اولویت‌هایشان می‌پرداختند. ما باید زندگی‌مان را با قرآن تطبیق دهیم. البته ساخت برنامه‌های قرآنی نیازمند حضور کارشناسان و متخصصان قرآنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • قرآن همه چیز ماست
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • ثبت نام ۱۶۱۸ نفر در آزمون نوزدهمین دوره اعطای مدرک تحصیلی به حافظان قرآن کریم
  • نوزدهمین دوره آزمون ملی حفظ قرآن برگزار می‌شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن کریم در سطح استان خراسان رضوی وجود دارد
  • رتبه اول خراسان رضوی در تعداد حافظ و قاری بین‌المللی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • ارسال ۱۵۰۰ اثر به دبیر خانه جشنواره شعر رضوی