Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:49:04 GMT

کشاورزی متهم ردیف نخست ایجاد فروچاله هاست

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۳۲۷۵

کشاورزی متهم ردیف نخست ایجاد فروچاله هاست

همدان- ایرنا- رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران گفت: کشاورزی با مصرف 90 درصد ذخیره آبی و تخلیه سفره های زیرزمینی در ردیف متهمان نخست ایجاد فروچاله و فرونشست زمین قرار دارد.

راضیه لک روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این فرمول برای همه نقاط ایران صدق می کند، اما در همدان عامل تشدید کننده ای به نام نیروگاه برق شهید مفتح مزید بر علت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران اضافه کرد: این واحد بزرگ تولید برق با اعمال تغییراتی می تواند از تشدید روند فروچاله ها در این استان جلوگیری کند.
لک با اشاره به اقداماتی همچون تعویض یکی از برج های خنک کننده این نیروگاه با نوع خشک و تامین آب مورد نیاز نیروگاه از طریق پساب گفت: ادامه این روند می تواند اندکی از بار تقصیرات نیروگاه شهید مفتح بکاهد.
رئیس سازمان زمین شناسی علت اصلی فروچاله های کشور را مصرف بیش از اندازه آبخوان های کشور دانست و افزود: جلوگیری از پیشرفت این مخاطره بزرگ نیازمند توجه بیشتر به آبخوان هاست که در سالهای گذشته کمتر مورد توجه بوده اند.
وی اضافه کرد: دلایل ایجاد فروچاله در دشت های همدان نیز از این قائده مثتثنی نیست و عامل ایجاد این حفره های عمیق همان تخلیه آبخوان هاست.
لک با اشاره اینکه فروچاله ها مانند زلزله غیرقابل پیش بینی و ناگهانی هستند، گفت: اگر چه اثرات و تخریب های بجا مانده از فروچاله بهبود نمی یابد، اما قابل کنترل و مدیریت است.
رئیس سازمان زمین شناسی کشور خاطرنشان کرد: پدیده فروچاله مختص همدان یا نقطه خاصی از کشور نیست و سال گذشته یکی از بزرگترین فروچاله ها در استان فارس رخ داد.
وی با بیان اینکه علاوه بر فروچاله پدیده فرونشست نیز کشور را تهدید می کند، افزود: در 300 دشت ایران شاهد این رخداد هستیم، به طور مثال در تهران سالانه 30 سانتی متر زمین نشست می کند.
رئیس سازمان زمین شناسی کشور، علت هر دو پدیده فرونشست و فروچاله را مدیریت نادرست منابع آبی ذکر کرد و یادآور شد: مدیریت آب باقیمانده می تواند بروز این پدیده ها را کند تر کند.
لک تاکید کرد: فراوانی چاه های غیر مجاز در سراسر کشور، برداشت بی رویه آب توسط چاه های مجاز و خشکسالی، هر سه به اینگونه مخاطرات دامن زده و هر آن باید منتظر باز شدن حفره ای دیگر در دل زمین باشیم.
به تازگی بیست و پنجمین فروچاله همدان به عمق 30 و قطر 40 مترمربع در روستای کِردآباد کبودرآهنگ ایجاد شد.
7527/2090

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جغرافيا فروچاله فرونشست زمين نيروگاه مفتح همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۳۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد


به گزارش تابناک به نقل از اکوایران؛ ماهیندا آماراویرا، وزیر کشاورزی سریلانکا که در راس هیاتی به ایران آمده بود؛ در حاشیه ایران اکسپو 2024 در جمع فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در  اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران حاضر شد.

 در این گردهمایی، حسام الدین حلاج، معاون امور بین‌الملل اتاق تهران خواهان برقراری پرواز مستقیم میان دو کشور شد و گفت: این اتفاق می‌تواند به تجار و گردشگران دو کشور  کمک بسیاری کند. در عین حال لغو روادید میان دو کشور نیز برای افزایش همکاری‌ها میان بازرگانان راهگشا خواهد بود.

عطااله اشرفی اصفهانی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران نیز ابراز امیدواری کرد که این همایش منجر به تعمیم همکاری‌های های ایران و سریلانکا در حوزه های مختلف باشد.

از سال گذشته ایران در مقابل  ۲۵۰ میلیون دلار نفت بلوکه شده خود که در سریلانکاست؛ از این کشور چای وارد می‌کند. البته در این نشست وزیر کشاورزی سریلانکا اعلام کرد که بخش‌خصوصی ایران نیز می‌تواند از محل این منابع کالا بخرد. 

اشرفی اصفهانی هم خطاب به طرف سریلانکای گفت: ما آمادگی داریم در زمینه صادرات سوخت، محصولات خوراکی و آشامیدنی، محصولات لبنی، دارو و تجهزات پزشکی با این کشور همکاری کنیم. در عین حال امکان همکاری در حوزه تحقیق و توسعه، خدمات فنی و مهندسی و IT و کشت گلخانه ای با محوریت اتاق تهران نیز وجود دارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه درخواست ایجاد یک کمیته اقتصادی و تجاری در زمینه‌های مختلف را مطرح کرد.

این درخواست را  هادی طالبیان، مدیرکل شبه قاره هند سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد و بر شکل‌گیری کمیته مشترک برای برقراری هماهنگی‌های بیشتر  تاکید کرد. او خواهان فعال سازی موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و سریلانکا شد. طالبیان پیشنهاد همکاری در بخش هوشمندسازی گلخانه ها و مکانیزه کردن کشاورزی را هم داد  و گفت:  با توجه به احصای نیازهای این کشور، صادرات خرما، گوجه فرنگی، شیلات و خدمات فنی و مهندسی به سریلانکا دارای مزیت خواهد بود.

اجاره 99 ساله زمین در سریلانکا


در این گردهمایی  وزیر کشاورزی سریلانکا به ضرورت تعیین یک استراتژی بلندمدت برای همکاری اشاره کرد و گفت: ایران یکی از مهمترین صادرکنندگان انرژی در جهان بوده و محصولات کشاورزی در سریلانکا نیز از تنوع بالایی برخوردار است. بنابراین فرصت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد.

آماراویرا همچنین از ضرورت همکاری در بخش‌های فناوری‌های پیشرفته در حوزه کشاورزی، دامداری، حمل و نقل و گردشگری نیز سخن گفت و در ادامه از تجار ایرانی برای بازدید و آشنایی با پتانسیل‌های این کشور دعوت کرد.

در این جلسه پاسان آماراویرا معاون وزیر کشاورزی سریلانکا به نمایندگی از وزیر به پرسش‌های فعالان اقتصادی هم پاسخ داد. او در واکنش به اینکه آیا تجار ایرانی می توانند از محل  پول‌های بلوکه ایران واردات انجام دهند؟ اعلام کرد که تجار ایرانی می‌توانند برمبنای پول بلوکه شده ایران در  سریلانکا کالا وارد کنند. پیش‌تر دولت ایران برمبنای پول نفتی که در سریلانکا بلوکه شده بود چای وارد می‌کرد. البته این روند امسال هم ادامه پیدا کند. آماراویرا ادامه داد تهاتر با هماهنگی بانک‌های مرکزی دو کشور انجام خواهد شد. در ضمن بزودی خبرهای خوبی در انتقال منابع مالی هم منتشر خواهد شد. 

او در واکنش به درخواست‌های همکاری مشترک در  سریلانکا اعلام کرد که از  سرمایه‌گذاری ایرانیان در سریلانکا استقبال می‌کند. آماراویرا گفت: ما می‌توانیم همکاری مشترک درحوزه کشاورزی داشته باشیم. ما به شما زمین می‌دهیم در قالب اجاره 99 ساله؛ البته قرارداد اجاره ابتدا 30 ساله است و درصوت تمایل شما امکان تمدید آن تا 99 سال وجود دارد.

در پاسخ به اینکه آیا سریلانکا آماده همکاری در حوزه سلامت هست؟ او اعلام کرد که در حوزه گردشگری سلامت فرصت های زیادی در سریلانکا وجود دارد. درضمن این آمادگی هست که ما به سرمایه گذاران ایرانی زمین دولتی بدهیم. او افزود: ما حتما در این زمینه با وزیر بهداشت سریلانکا هم صحبت میکنیم و نتایج دقیق تر به ایران می‌دهیم.

آماراویرا با صادرات چوب به ایران هم موافقت کرد و گفت این موضوع امکان پذیری است. حتی امکان تهاتر آن با نفت هم وجود دارد.

دیگر خبرها

  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • دو نشان طلا، حاصل تلاش تیراندازان همدان در مسابقات آزاد کشور
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • مزاحم اینترنتی در دام پلیس همدان