Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری، طبق بررسی های جدید تا سال 2030 مقدار مواد غذایی که سالانه دور ریخته می شود تا یک سوم افزایش خواهد یافت و به 2.1 میلیارد تن خواهد رسید. به عبارتی تا 12 سال دیگر 66 تن مواد غذایی در هر ثانیه دور ریخته می شود یا از بین می رود.
گزارش منتشر شده از سوی گروه مشاوره ای بوستون (BCG) هشدار می دهد که واکنش های جهانی به موضوع دورریز مواد غذایی ناهماهنگ و ناکافی است و اینکه روند دورریز با سرعت نگران کننده ای در حال افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این گزارش پیشنهاد ایجاد برچسب هایی با نشان اقتصادی متعلق به شرکت های با تجارت عادلانه را ارایه می دهد تا مصرف کنندگان را به خرید از شرکت هایی تشویق کند که به کاهش ضایعات متعهدند.
«شالینی یونیکریشنان» مدیر اجرایی و یک عضو BCG می گوید: مشکل به گونه ای است که همزمان با تلاش برای یافتن راه حل، به رشد خود ادامه می دهد. همچنان که جمعیت به سرعت در برخی مناطق ویژه صنعتی دنیا مثلا در آسیا در حال افزایش است، مصرف نیز به سرعت رشد می کند.
هر ساله 1.6 میلیارد تن مواد غذایی به ارزش تقریبی 1.2 تریلیون دلار، در حدود یک سوم از مواد غذایی تولید شده در مقیاس جهانی به زباله تبدیل می شود. سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) برآورد کرده که در سال 2016، حدود 815 میلیون از 7.6 میلیارد نفر جهان (10.7%) از سوء تغذیه ی مزمن رنج برده اند.
طبق برآورد فائو، اتلاف و دورریز مواد غذایی سهم 8% درصدی در تولید گازهای گلخانه ای دنیا دارد.
گزارش گروه مشاوره ای بوستون هشدار می دهد اگر اقدامات ضروری از جانب دولت ها، شرکت ها و مصرف کنندگان صورت نگیرد شانس اندکی برای رسیدن به هدف سازمان ملل در راستای به نصف رساندن زباله های غذایی تا پایان سال 2030 وجود خواهد داشت. در طول این دوره، برآورد می شود که دورریز و اتلاف مواد غذایی در بسیاری از مناطق دنیا به ویژه در آسیا افزایش یابد.
کشورهایی که در حال صنعتی شدن بوده و جمعیت آنها رو به افزایش است، بیشترین افزایش در دورریز مواد غذایی را شاهد خواهند بود. یونیکریشنان می گوید: همچنان که ثروت افزایش می یابد، افراد تقاضای غذای بیشتر و متنوع تری خواهند داشت؛ غذاهایی که تولید آنها در همان محل با سرعت مشابهی رخ نمی دهد. این مسئله منجر به افزایش اتلاف و دورریز مواد غذایی خواهد شد.
همزمان، ناکارآمدی هایی در عرضه مواد غذایی در چنین کشورهایی وجود دارد. او اضافه می کند: هنوز هم تعداد زیادی از کشاورزان خرد وجود دارند. هنوز هم شکاف زیادی در توانایی ما در جهت عرضه کامل هر آنچه تولید می شود، وجود دارد.
در حالی که در کشورهای در حال توسعه ایجاد زباله های غذایی در فرایند تولید رخ می دهد، در کشورهای ثروتمند این زباله ها عمدتا به دست خرده فروشان و مصرف کنندگان ایجاد می شود؛ به این خاطر که مقدار زیادی خرید کرده اند یا آنکه غذا با معیارهای زیبایی شناختی منطبق نیست.
گزارش هشدار می دهد که تبلیغات سوپرمارکت ها و فقدان اطلاعات کافی به دور ریز مواد غذایی منجر می شود. بسیاری از مصرف کنندگان به غلط بر این باورند که گوشت و سبزیجات هنگامی که تازه اند نسبت به وقتی که منجمد می شوند، سالم ترند. در واقع، عکس این قضیه درست است. محصولات غذایی منجمد اغلب ارزش غذایی بالاتری نسبت به غذاهای منجمد نشده دارند. بسیاری از غذاهای منجمد نشده در فرایند حمل و نقل ارزش خود را از دست می دهند.
شرکت ها با برنامه های کاهش دورریز مواد غذایی آزمایش شده اند، همانند خرید از شرکت Tesco با عنوان «یکی بخرید، یک امتیاز برداشت رایگان بگیرید» که به مصرف کنندگان اجازه می دهد هنگامی که واقعا به یک محصول احتیاج دارند، با استفاده از امتیاز قبلی آن محصول را رایگان از قفسه خرید بردارند. البته این گزارش تاکید می کند چنین تلاش هایی به اندازه کافی صورت نگرفته است. ایجاد برچسب هایی با نشان اقتصادی می تواند شرکت ها را تشویق کند تا بیشتر تلاش کنند.
گزارش بیان می کند شرکت ها در هماهنگ شدن با ابزارهای دیجیتالی که آنها را قادر به انطباق هر چه بیشتر بخش عرضه و تقاضا می کند، بسیار کند عمل کرده اند. این گزارش شرکت ها را تشویق می کند تا با سرمایه گذاری در زیرساخت ها و همچنین آموزش مصرف کنندگان، کارکنان شرکت ها و کشاورزان، برتری خود را در بین سایر رقبا نشان دهند.

منبع: گاردین، اوت 2018
https://www.theguardian.com/global-development/2018/aug/20/food-waste-alarming-rise-will-see-66-tonnes-thrown-away-every-second
پژوهش**9279

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: مواد غذایی تجارت رشد زباله سازمان ملل متحد جهان تغذیه دولت سازمان ملل ثروت کشورهای در حال توسعه زیبایی تبلیغات گوشت سبزیجات حمل و نقل سرمایه گذاری جهان رشد کشاورزی کشورهای در حال توسعه مواد غذایی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پایین آوردن قند خون خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228662 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟