Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ کتاب «مطالعات حدیثی و زبان شناسی تاریخی»، عنوان کتاب جدید محمدحسن احمدی، عضو هئیت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران در حوزه حدیث پژوهی است که اخیرا توسط انتشارات دانشگاه قم، منتشر شده است، به همین مناسبت و به منظور آشنایی بیشتر با این کتاب، با نویسنده به گفت‌وگو پرداختیم.
وی در ابتدا ضمن ارائه گزارشی از محتوای این کتاب بیان کرد: این کتاب، مبتنی بر ضرورت رویکرد روشمند تاریخی به متون دینی و به منظور ایجاد شفافیت در استدلال‌های تاریخی حوزه مطالعات حدیثی، به تاسیس و تبیین اصول چهارده‌گانه می‌پردازد و مشتاقانه و مسئولانه، در فضای نظریه‌پردازی این حوزه گام می‌نهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی پردیس فارابی دانشگاه تهران تصریح کرد: این کتاب در سه فصل کلی تشکیل شده است، فصل اول با عنوان «حدیث؛ انتقال ساختارمند»، رویکردی متفاوت به مقوله حدیث ارائه می‌کند؛ فصل دوم با عنوان «حدیث و اصول تاریخی استدلال»، اصولی را برای استدلال تاریخی در حوزه مطالعات حدیثی تبیین می‌کند و بالاخره فصل سوم نیز با عنوان «حدیث و تحلیل انعکاسی»، فضایی جدید در بستر استدلال‌های تاریخی حوزه حدیث می‌گشاید و ایده‌هایی چون نظریه «مسئلگی» و «تواتر انعکاسی» را مطرح می‌کند.

این محقق حوزه علمیه قم در ادامه افزود: این کتاب در عین این که به سه فصل مجزا تقسیم شده، در مجموع، چهارده اصل حوزه الهیات تاریخی را در حوزه حدیث اسلامی، تأسیس و تبیین کرده است که پنج اصل در فصل اول، هفت اصل در فصل دوم و بالاخره دو اصل پایانی نیز در فصل سوم، تقریر شده‌اند.

یادآور می‌شود این کتاب توسط انتشارات دانشگاه قم و در ۴۶۴ صفحه، در فضای نشر و در معرض نگاه علاقه‌مندان به حوزه حدیث و زبان شناسی، قرارگرفته است و علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس zabanshenasitarikhi.ir مراجعه فرمایند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه کتاب تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۵۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حق‌شناسی از معلمان یک رسالت و مأموریت است

ایسنا/خراسان رضوی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: امروز حق‌شناسی از معلمان یک مراسم و یک نماد نیست، بلکه یک رسالت و مأموریت است. امروز نظام برای آنکه افق تمدن نوین اسلامی را درست راهبری کند، باید از معلم حق‌شناسی کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حجت گنابادی‌نژاد،  در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی که شامگاه سه‌شنبه، ۱۸اردیبهشت ماه در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهارکرد: انقلاب اسلامی دگرگونی‌های بسیاری را موجب شد. یکی از آن دگرگونی‌ها در حوزه ارزش‌ها، از جمله مقام و منزلت معلم بود. با شخصیت ترازی همچون آیت‌الله مطهری نماد معلم انقلاب، انقلاب و ارتقای بزرگی در حوزه ارزش‌ها اتفاق افتاد، یکی از ویژگی‌های مطهری زمان شناس بودن است.

وی ادامه داد: در روزگاری که هجمه‌های عظیم فکری و عقیدتی جریان‌های سوسیالیستی و مارکسیستی از یک طرف و جریان‌های غربی و لیبراستی از دیگر سوء تمام هیمنه بشریت را فراگرفته بود و در خانه‌های متدین ما نفوذ پیدا کرده بود و آتش آن گریبانگیر فرزندان اینان هم شده بود، شهید مطهری احساس تکلیف کردند و کتاب «اصول فلسفه و روش رئالیسم» نوشتند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی یادآور شد: آن روز که آیت‌الله مطهری احساس کردند که شخصیت و منزلت زن مورد هجمه قرار گرفته است، ابایی نکردند و در مجله زن روز آن دوران که زردترین نشریه زمان خودش بود، به نام خودشان مطلب نوشتند و امروز دو کتاب «مسئله حجاب» و «نظام حقوق زن در اسلام» همان یادداشت‌های مجله زن روز هست. این استاد بزرگ وقتی احساس کرد عموم جامعه از معارف زندگی اهل بیت (ع) اطلاعات کمی دارند و آگاهی‌هایی که بتوانند با آن زندگی کنند در اختیار عموم مردم نیست، قلم دست گرفتند و داستان راستان را منتشر کردند. دوستان او توصیه کردند این کتاب را به اسم مستعار چاپ کنند، زیرا در شأن مؤلف کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم نیست، اما آیت‌الله مطهری در رسالت خود هیچ‌گونه ملاحظه کاری و مصلحت‌اندیشی و افتخارهای کاذب برای ایشان ارزش نداشت.

وی ادامه داد: اگر امروز به معلمان احترام می‌گذاریم و نسبت به مقام معلم تواضع داریم و این مقام در جامعه ما منزلت مضاعف و بالایی یافته، تردیدی نیست که معلمی در آن تراز در انقلاب اسلامی درخشیده است. از مصادیق حق شناسی است که افتخارات فرهنگیان در انقلاب اسلامی برای آحاد مردم گفته شود. از جمله آنکه ۴۹۰۰ معلم در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و بیش از ۲۵ هزار و ۱۰۰ جانباز که در جامعه فرهنگیان توفیق خدمت‌گزاری داشتند، در کنار ۳۶ هزار تن از شهدای دانش‌آموز که بالاترین آمار شهدا در همه اقشار است، کافی است تا بگوییم فرهنگیان پا به کار همه افتخارات انقلاب اسلامی در همه صحنه‌ها حاضر بودند و یک سند متقن است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: امروز حق‌شناسی از معلمان یک مراسم و یک نماد نیست، بلکه یک رسالت و مأموریت است.امروز نظام برای آنکه افق تمدن نوین اسلامی را درست راهبری کند، باید از معلم حق‌شناسی کند و معلم جایگاه والا و برتر خود را در جامعه با حق‌شناسی همه اقشار به‌ویژه حق‌شناسی که بر عهده حاکمیت است، باید بیش از پیش بیابد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره یک کتاب مهم
  • حدیثی جعلی از امام زمان(عج) درباره کتاب مهم شیعه
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • حق‌شناسی از معلمان یک رسالت و مأموریت است
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • کشف جدید زبان‌شناسان: ۴ سفر حماسی از سرزمین‌های یخی که به پیدایش اولین آمریکایی ها منجر شد
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟