Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@23:26:43 GMT

افزایش پلاک قرمزها در خیابان‌ خبر ساز شد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۶۵۱۷۶

افزایش پلاک قرمزها در خیابان‌ خبر ساز شد

جولان پلاک قرمزها در شهرستان سلسله نشان می‌دهد که قبح استفاده از وسایل دولتی از بین رفته و با بی‌توجهی و عدم نظارت مسئولان، اغلب وسایل نقلیه را برای امورات شخصی به کار می‌برند.

به گزارش صدای ایران از تسنیم، شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در خارج از وقت‌های اداری خودروهای پلاک قرمز(دولتی) را در حال تردد در خیابان‌ها دیده باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودروهایی که باید پس از پایان وقت اداری در پارکینگ ادارت باشند اما متاسفانه حتی در ساعات اداری برای انجام امورات منزل، رتق و فتق امور شخصی و حتی در برخی مواقع به سرویس رفت و آمد مدارس فرزندان نیز تبدیل شده‌اند.

متاسفانه برخی از روسای ادارات تنها به انجام این امور قانع نشده و به تازگی با حضور در کاروان‌های عروسی و مراسم‌های عزای فامیل توسط خودروهای دولتی آن را به کالایی برای پز دادن، گذاشتن کلاس و چشم و همچشمی نزد رقبای فامیل تبدیل کرده‌اند و حتی دیده شده که برخی از روسای ادارات که در شهرستان‌های همجوار سکونت دارند برای تردد خود و خانواده از خودورهای بیت المال استفاده می‌کنند.

گرچه مسئولان فرهنگی و سیاسی بارها بر استفاده نکردن از خودروهای دولتی برای مصارف شخصی و خانوادگی تاکید کرده‌اند اما متاسفانه برخی از مسئولان ادارات کماکان بر استفاده شخصی از بیت المال اصرار دارند و این اصرار و استفاده در حال تبدیل شدن به یک فرهنگ غلط بیمارگونه و فراگیر است.

استفاده شخصی از خودروی دولتی و سبب دلسرد شدن مردم
گرچه برخی از این خودروها هیچ آرم و نشانه خاصی از ادارات مربوطه را ندارند اما وجود همین قرمز بودن رنگ پلاک در باور عمومی وجهه و صورت خوشی ندارد و به طور یقین منجر به دلسرد شدن مردم از مسئولانی که باید حافظ و نگهدار اموال مردم و بیت المال باشند می‌شود.

در حالی که عده‌ای از مردم به دلیل مشکلات مالی و فقر حتی از ابتدایی‌ترین وسایل نقلیه برای رفت و آمد برخوردار نیستند شایسته نیست مسئولانی که برای خدمت صادقانه بر همین مردم انتخاب شده و چند صباحی در این پست‌ها به خدمت مشغولند زمینه بی‌اعتمادی مردم به نظام و دولتی که در حال خدمت رسانی است را فراهم کنند.

در قانون به راهنمایی و رانندگی اختیار داده که به محض دیدن خودروهای دولتی که استفاده شخصی می‌شود، خودرو را متوقف کند اما مثل اینکه این قانون در حد همان قانون باقی مانده و خبری از اجرای آن نیست!

شریف خسروی فرماندار سلسله در این رابطه اظهار داشت: مسئولان خدمت گذاران جامعه و تمامی شهروندان هستند و ترجیح این است که ماشین‌هایی را که برای خدمت به عموم در اختیار آن‌ها قرار داده شده در ساعات اداری و برای کارهای اداری استفاده کنند.

وی افزود: حال اگر مواردی پیش بیاید که مسئول ناچار باشد از خودروی اداره در غیر ساعات اداری استفاده کند نباید زمینه رنجش وی را فراهم کنیم به خاطر اینکه در یک مورد از این خودرو استفاده انفرادی استفاده کرده است.

برخورد در صورت استفاده غیر صحیح از خودروی دولتی
فرماندار سلسله عنوان کرد: توصیه ما این است چون این وسیله برای خدمت و کار اداری در اختیار مدیر قرار داده شده باید در حوزه کار اداری استفاده شود بنابراین اگر موردی را مشاهده کنیم که از خودروهای اداری استفاده غیرصحیح می‌شود به طور یقین برخورد می‌کنیم اما اگر مواردی به صورت خاص و استثناء جهت استفاده شخصی پیش بیاید چون مدیران شبانه روز زحمت می‌کشند نمی‌توانیم به صرف یک استفاده شخصی برخورد شدید داشته باشیم اما توصیه ما استفاده از خودروهای اداری در ساعات کاری است.

به فرموده مقام معظم رهبری آقایانی که امکانات شخصی دارند، حق ندارند از امکانات دولتی استفاده کنند، اگر ماشین دارید آن را سوار شوید و به محل کارتان بروید، حق استفاده از ماشین دولتی را ندارید، مسئولان دولتی بدانند حق استفاده از وسایل اتاق کار خود را در امور شخصی ندارند.

گرچه خوشبختانه بسیاری از مدیران متعصب نیز به رغم نداشتن خودروی شخصی فارغ از این مسائل در حال خدمت صادقانه به افراد جامعه هستند و همواره سخنان مقام معظم رهبری و تاکیدات دولت را بر استفاده نکردن از اموال عمومی و بیت المال برای مصارف شخصی را مد نظر دارند اما امیدواریم آن دسته از مدیرانی که در این راه دچار اهمال و فراموشی شده‌اند نیزبه خود آمده و بدانند که استمرار این امر نشانه بی احترامی به مقرارات و قانون بوده و نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی به نظام و دستاوردهای آن را در پی نخواهد داشت.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: خودرو دولتی پلاک قرمز شخصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین روز از اینوتکس ۲۰۲۴ پنل «قانون‌گذاری هوش مصنوعی، اولویت‌ها و محورها» در بخش فروم حکمرانی برگزار شد. رضا تقی‌پور انوری، رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی، محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه، سهیلا خردمندنیا، مدیر گروه فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس، سید محمد محمدزاده ضیابری، دبیر کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده نظام صنفی‌رایانه‌ای و محمدشهرام معین، مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مهمانان این پنل بودند.

رضا تقی‌پور رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس شورای اسلامی در این پنل عنوان کرد: با وجود ظرفیت‌های بالایی که در حوزه دانش‌بنیان داریم، اگر از این حوزه حفاظت نکنیم، شرکت‌های خارجی بازار ما را می‌گیرند و جایی برای شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی باقی نمی‌ماند و ما پیش از این، تجارب تلخی در این زمینه داشته‌ایم.

وی در ادامه داد: در حال حاضر قانون‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی اولویت ما نیست، زیرا تا وقتی موضوع وجود خارجی نداشته باشد، قانون گذاری برای آن معنی ندارد. یکی از موضوعات مهم در این زمینه داشتن برنامه است که براساس برنامه هفتم توسعه، شش ماه پس از ابلاغ این برنامه، مرکز ملی فضای مجازی و نهاد‌های مربوطه موظف خواهند بود که برنامه ملی هوش مصنوعی را تدوین کنند و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسانند. استفاده از دانش بنیان‌های داخلی حمایت از آن‌ها همه نیاز به برنانه دارد اگر بدون برنامه باشیم از سایر کشور‌ها عقب می‌مانیم؛ و بازار کشور را به راحتی در اختیار غول فناوری‌ها دنیا قرار دهیم.

خط قرمزهای هوش مصنوعی باید روشن شود

محمدشهرام معین نیز در این پنل با اشاره به تاریخچه فناوری هوش مصنوعی گفت: در ابتدا باید خطرها و آسیب‌های این فناوری را مشخص کنیم؛ تأثیر هوش مصنوعی روی کودکان و نوجوانان، امنیت ملی و… ازجمله این مخاطرات هستند. نباید این ذهنیت برای مردم ایجاد شود که این اقدامات خلاف منافع مردم انجام می‌شود. مردم باید بدانند که این کارها برای حفظ منافع آنهاست.

وی افزود: باید خط قرمزهای خطرناک هوش مصنوعی برای جامعه و حاکمیت روشن شوند.

محمدرضا قاسمی، دبیر ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه، در پاسخ به این سوال که تجربه کشورها در زمینه قانون‌گذاری به کدام سمت خواهد رفت، توضیح داد: چیزی که واضح و روشن است این است که در زمینه هوش مصنوعی از دنیا عقب هستیم و و کار‌هایی هم که تاکنون کردیم کافی نبوده. اسنادی که تاکنون نوشته شده مشخص است و سعی ما بر این است که در این عرصه غافلگیر نشویم.

وی در ادامه افزود: بارها در این وضعیت قرار گرفته‌ایم و نتوانسته‌ایم درباره آن تصمیم درستی بگیریم. نمونه آن شبکه‌های اجتماعی است. رهنمودی که از مقام معظم رهبری دریافت کردیم این است که در زمینه هوش مصنوعی باید در میان ۱۰ کشور برتر جهان قرار بگیریم. زیرا این فناوری در اداره آینده دنیا نقش خواهد داشت. این فناوری آینده‌ساز و اقتدارآفرین است ودر تمام صنایع کاربرد دارد و باید با رویکرد متوازن تهدید‌ها و فرصت‌ها را بشناسیم.

او در ادامه بیان کرد: «تلاش‌هایی که تا‌کنون برای کاربردها و توسعه هوش مصنوعی صورت گرفته بسیار مقدماتی است. تا زمانی که در زمینه حقوقی، قضایی، پزشکی و آموزش نتوانیم آن را جانمایی کنیم هنوز در حال غفلت هستیم. 

قانون گذاری هوش مصنوعی توسعه محور و کنترل محور

سهیلا خردمندنیا، مدیر گروه فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس درباره وضعیت قانون‌گذاری هوش مصنوعی در کشورها عنوان کرد: کشورها برای اینکه به هوش مصنوعی قدرتمند اخلاقی و قانونی دسترسی پیدا کنند در چند محور موضوع تنظیم‌گری را دنبال می‌کنند که شامل ایجاد زیرساخت‌های مستحکم و مدیریت مخاطرات احتمالی است. دو رویکرد در زمینه قانون‌گذاری هوش مصنوعی در کشورها وجود دارد: رویکرد توسعه‌محور و رویکرد کنترل‌محور. در رویکرد توسعه‌محور بر این باورند که هوش مصنوعی باید ابتدا به رشد و بلوغ برسد و بعد درباره آن قانون‌گذاری شود.

سیدمحمد محمدزاده ضیابری، دبیر کمیسیون هوش مصنوعی و علم داده نظام صنفی‌رایانه‌ای، درباره وضعیت رگولاتوری هوش مصنوعی گفت: در بحث حکمرانی، سه مدل برای هوش مصنوعی وجود دارد: حکمرانی «با»، «بر» و «برای» هوش مصنوعی. اگر به هرکدام از این سه به‌صورت جداگانه نگاه کنیم و نسبت بهشان قانون‌گذاری کنیم به نتیجه نمی‌رسیم. از منظر نظام صنفی، شاید بگوییم که بهتر است قانون نگذاریم، اما در این صورت با چالش‌هایی در آینده مواجه می‌شویم. ما عقب‌ماندگی زیادی در زمینه هوش مصنوعی داریم. مهم‌ترین تفاوت هوش مصنوعی با سایر حوزه‌ها این است که این فناوری به‌سرعت در حال تغییر است. پس در حوزه رگولاتوری باید این تفاوت را در نظر بگیریم و با سرعت بالاتری حرکت کنیم 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس فراکسیون کارگری مجلس: درخواست ابطال مصوبه دستمزد کارگران به دیوان عدالت اداری داده شده
  • خدمت‌رسانی رایگان تاکسیرانی به بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب
  • قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود
  • شوک به قرمزها؛ پایان کار ستاره تیم ملی در پرسپولیس؟
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • کارگران درخواست ابطال افزایش ۳۵ درصدی حقوق را به دیوان عدالت اداری داده اند
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • حل مسائل نرم افزاری و سخت افزاری هرمز اولویت مدیران دولتی است