Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس جهاد کشاورزی تفت گفت: نزدیک شدن فصل برداشت انار باعث شده تا جمعیت آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه‌ای به حالت طغیانی دچار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، یکی از آفات مهم و خطرناک است؛ مبدأ اصلی آفت آفریقای شرقی است و از سال 1829میلادی به‌تدریج به سایر کشورها انتشاریافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مگس میوه مدیترانه‌ای تا سال 1354جزء آفات قرنطینه‌ای ایران محسوب می‌شود و اولین بار در پاییز سال54خسارت لارو این مگس در باغ‌های هلو مشهد توسط اداره حفظ نباتات و آزمایشگاه بررسی آفات و بیماری‌های گیاهی مشهد گزارش شد.

نابود شدن کامل جمعیت آفات در ایران در اثر سرمای سخت زمستانه سال 57 و به‌خصوص منع واردات میوه در بهار،تابستان و پاییز58 از کشورهای خارج به ایران شناخته شد در سال62 وجود  آفت را در مازندران روی میوه‌های نارنج،هلو ،خرمالو و نارنگی گزارش کرد.

کارشناس حفظ نباتات جهاد کشاورزی شهرستان تفت در گفتگو با یزدرسا، در رابطه با وضعیت محصول انار شهرستان تفت گفت: مگس مدیترانه‌ای خطرناک‌ترین آفت مزارع و باغات است که می‌تواند اقتصاد کشاورزی را نابود کند.

کاوه صالحی افزود: متأسفانه محصول انار شهرستان تفت چند سالی درگیر آفت مگس مدیترانه‌ای به‌گونه‌ای که سال گذشته آفت مگس مدیترانه بالغ‌بر 54 درصد از محصولات انار تفت را نابود کرد که بالغ‌بر 25 میلیارد تومان به کشاورزان تفتی صدمه زد.

وی تأکید کرد: نزدیک شدن فصل برداشت انار باعث شده تا جمعیت آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه‌ای به حالت طغیانی دچار شود.

کارشناس جهاد کشاورزی تفت ادامه داد: تلاش‌های جهاد کشاورزی و مبارزه با آفت مگس مدیترانه‌ای زمانی نتیجه خواهد داد که کشاورزان دلسوزی و وقت گذاری لازم را داشته باشند و دغدغه مند به مبارزه و مقابله با این آفت بپردازند.

صالحی تصریح کرد: شرایط فعلی طغیان این آفت نیاز به طعمه مسموم پاشی مجدد دارد و کشاورزان باید با حرکتی همگانی و ضربتی طعمه مسموم آماده‌شده را از مراکز زیر تهیه و طبق دستورالعمل استفاده نمایند.

وی اذعان داشت: عملیات طعمه مسموم پاشی باید در اوایل صبح و یا در غروب انجام شود؛ همچنین جمع‌آوری میوه انجیر، هلو و شفتالو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه محل تکثیر این آفت بوده و حشرات حاصل از آن به میوه انار خسارت می‌زند.

وی بابیان اینکه برداشت زودهنگام محصولات تأثیر فراوانی به کاهش خسارت و جمعیت آفت دارد، گفت: جهاد کشاورزی تفت 4 نقطه در این شهر را برای توزیع طعمه مسموم این آفت تعیین کرده است.

 

مراکز توزیع طعمه مسموم:

محله شهدا - آقای جعفری- ۰۹۱۳۱۵۴۰۹۶۲

پل کوکبیه- آقای نورافشان- ۰۹۱۳۴۵۱۲۸۵۴

سلطان آباد- آقای فلاح- ۰۹۱۰۳۳۱۸۱۷۰

غیاث آباد- آقای قانع- ۰۹۱۳۲۵۱۹۷۸۱

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۶۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم

ایسنا/گلستان مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته وجود ندارد، گفت: در حال حاضر نیز ذخایر استراتژیک ،بیش از سه هزار و ۴۰۰ تن کود فسفاته و شش هزار و۳۰۰ تن پتاسه است که جهت مصرف در کشت‌های بهاره در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

 سیدصمد ضیائی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کودهای پتاسه و فسفاته در مقابل تنش های محیطی مانند سرماو گرما، توان گیاهان را افزایش می دهند، گفت: با مصرف این کودها شاهد تولید محصولات سالم خواهیم بود.

وی تصریح کرد: مادر یک دهه اخیر و قبل از سال۱۴۰۱در مصرف کودهای فسفاته وپتاسه نسبت به میانگین جهانی و پیشنهاد موسسه تحقیقات آب و خاک کشوردچار کم‌مصرفی شده بودیم.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان طی سال های۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ با افزایش آگاهی و دانش کشاورزان به لزوم مصرف بهینه و متوازن‌کودهای فسفاته پتاسه‌و ازته در مزارع موجب افزایش ضریب امنیت غذایی و ارتقای بهره وری در تولید شده است.

این مقام مسئول از استقبال کشاورزان از مصرف این محصولات کودی خبر داد و یاد آور شد: در حال حاضر نیز ذخایر استراتژیک ،بیش از سه هزار و ۴۰۰ تن کود فسفاته و شش هزار و ۳۰۰ تن پتاسه است که جهت مصرف در کشت های بهاره در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

ضیائی با تاکید اینکه مشکلی در تامین و تدارک کود های پتاسه و فسفاته وجود ندارد، خاطرنشان کرد: امسال باید بر اساس سهمیه ابلاغی سالیانه،۳۳ هزارو۸۱۳ تن انواع کود فسفاته تامین شود که تاکنون ۱۹ درصد به میزان شش هزار و۳۱۲ تن تامین شده است و این موضوع برای کودهای پتاسه با توجه به۲۴ هزار و ۵۹۰ تن سهمیه تعیین شده به میزان هفت و ۴۴۴ تن محقق شده است.

ضیائی در پایان از کشاورزان خواست تا نهاده‌های مورد نظر خود از جمله انواع کودهای شیمیایی را با قیمت مصوب جدید ابلاغ شده از شبکه‌های رسمی این شرکت تهیه کنند تا شاهد اثربخشی مصرف کودهای کشاورزی در محصولات خود باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • آغاز جمع آوری زکات غلات در شهرستان های جنوبی استان ایلام
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان