Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور وزیر علوم و رییس صندوق رفاه دانشجویان از تشکیل شورای رصد برای جلوگیری از مشکلات احتمالی دانشجویان در عرصه‌های رفاهی و دانشجویی در دانشگاه‌ها از ابتدای سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهندس یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی که امروز در دانشگاه تهران برگزار می شود، گفت: ما با رویکرد مبتنب بر مدیریت مشارکتی در صندوق رفاه دانشجویان سعی کردیم نقطه نظرات کارشناسی را برای خدمات رفاهی در دانشگاه‌ها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در افزود: در صندوق رفاه دانشجویان ۵۰۹ میلیارد تومان بودجه داریم که شامل ۴۰۷ میلیارد تومان وام و ۱۱۰ میلیارد یارانه تغذیه است و تلاش شده خودمان را از حیث منابع تقویت کنیم به همین دلیل بودجه امسال صندوق رفاه به ۶۷۳ میلیارد تومان افزایش یافت که ۲۴۶ میلیارد تومان اعتبارات عمومی و ۴۰۰ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی و ۲۷ میلیارد آن برای وام شهریه اختصاص داده شد. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: ۸۰ میلیارد تومان از بانک توسعه تعاون و ۴۰ میلیارد تومان از بانک مهر با هم افزایی صورت گرفته تا به عنوان وام شهریه در اختیار دانشجویان قرار داده می‌شود با این هم افزایی‌های صورت گرفته ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیش بینی کردیم امسال در خدمت جامعه هدفمان یعنی دانشجویان باشد. 

یزدان مهر با اشاره به برنامه‌های صندوق رفاه برای سال تحصیلی جدید گفت: برای رفع مشکلات IT صندوق رفاه با دانشگاه‌ها تعامل داشته و با این تعامل صندوق ۱۴۰۰ را طراحی کردیم اقدامات زیرساختی خوبی صورت گرفت که در حال حاضر ۱۳۰ هزار نفر در روز می‌توانند به سایت صندوق مراجعه و فعالیت کنند. رویکردمان این است که اطلاعات را با سامانه‌های به روز شده یکپارچه سازی کنیم دومین برنامه ما ارایه تسهیلات و ساخت است که با پیگیری‌های صورت گرفته منع ساخت خوابگاه‌ها برداشته شد و ساخت سراهای دانشجویی به بخش خصوصی واگذار می‌شود. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ادامه داد: تاکنون ۵۰ درخواست به سمت صندوق آمده که ۲۰ مورد آن در کمیسیون دائمی صندوق به تصویب رسیده و به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم دانشگاهی که درآمد اختصاصی بالایی دارد می‌تواند اقدام به ساخت خوابگاه و دریافت وام داشته باشد، اما دانشگاهی که درآمد پایینی دارد نمی‌تواند از این وام‌ها استفاده کند. 

یزدان مهر ادامه داد: تکمیل سراهای دانشجویی یکی از تسهیلاتی است که با آن‌ها موافقت شده حدود ۲۰۰ سرای دانشجویی باید بسازیم تا کمبودها جبران شود هم چنین کمک به ارتقای سراهای دانشجویی رتبه ۳ و ۴ ادامه دارد امسال ۱۹۹ سرای دانشجویی ارتقا پیدا کردند تعداد کمی از این سراها اقدامی نکردند و امسال سال آخر ارتقای دانشجویی است که دانشگاه‌ها فرصت دارند سراهای دانشجویی رتبه ۴ را معرفی کنند و این سراها ارتقا پیدا کنند. 

وی یادآور شد: ۵۵ میلیارد تومان برای ارتقای سراهای دانشجویی رتبه ۴ پیش بینی کردیم و امیدواریم در مهر ماه شاهد بهبود فضاهای خوابگاهی باشیم. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اظهار داشت: ۱۳۱ درصد نسبت به ۳ سال گذشته رشد داشتیم و ۳۱ میلیارد تومان به دانشگاه‌ها در این زمینه کمک کردیم.

وی هم چنین از مقاوم سازی سراهای دانشجویی در مناطق زلزله زده خبر داد و گفت: تیم فنی برای این مورد تشکیل شده و امیدواریم امسال و سال آینده گام موثری در این زمینه داشته باشیم. 

یزدان مهر گفت: رتبه بندی دانشگاه‌ها براساس خدمات تغذیه است این اقدام عملیاتی شده و ۱۰۷ آشپزخانه در رتبه ۳، ۴۱ آشپزخانه رتبه ۲ و ۱۵ آشپزخانه در رتبه ۱ هستند که امسال برنامه ریزی شده بتوانیم رتبه ۳ را ارتقا دهیم. 

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: فاز اول کمک به رتبه بندی آشپزخانه‌ها آماده شده و امیدواریم بتوانیم از محل یارانه‌ها به دانشگاه‌ها این کمک‌ها را ارسال کنیم. 

وی هم چنین از ایجاد رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ایجاد رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها آغاز شده که بسیاری از دانشگاه‌ها به پیشواز این طرح رفتند و با پیگیری صورت گرفته توانستیم ۲۴۳ میلیارد تومان ظرفیت سازی کنیم. 

وی ادامه داد: پرداخت وام شهریه یکی از مشکلات اساسی ما بود ۸۵ درصد دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کنند که با هم افزایی بانک‌ها ۶۲۰ میلیارد تومان وام شهریه پرداخت خواهیم کرد این وام‌های شهریه با کارمزد ۳ درصد پرداخت می‌شوند.

یزدان مهر اضافه کرد: حمایت از کارآفرینی و شرکت‌های دانش بنیان در دستور کار قرار دارد و از کارگاه‌های مهارت محور حمایت خواهیم کرد مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام در اختیار این کارگاه‌ها قرار می‌دهیم و به هر دانشجو ۱۰ میلیون وام قرض الحسنه داده می‌شود در فاز اول ۳۰ تا ۵۰ کارگاه در دانشگاه فنی و حرفه‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند.

وی هم چنین از تشکیل شورای رصد در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: به دلیل اوضاع نامساعد اقتصادی شورای رصد متشکل از معاون فرهنگی وزارت علوم، رئیس سازمان امور دانشجویان، رئیس حراست وزارت علوم و رئیس صندوق رفاه به زودی تشکیل می‌شود که مشکلات دانشگاه‌ها رصد و براساس تدابیر اندیشیده شده آن‌ها را حل کنیم تا بتوانیم آرامش را در دانشگاه‌ها در سال تحصیلی داشته باشیم. 

یزدان مهر یادآور شد: طرح مدیریت منابع خدمات رسانی را نیز تدوین کردیم که براساس آن معاونان دانشجویی از مسئولیت پذیری و کارآمدی بیشتری برخوردار باشند و هم چنین در بحث درآمدزایی بتوانند ورود بهتری داشته باشند سه کتاب برای تغذیه دانشگاه‌ها به چاپ رسیده که راهنمای تغذیه بهتر دانشگاه ها باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام صندوق رفاه دانشجويان وام دانشجويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۹۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت:فرآیند‌های صدور مجوز‌ها تسهیل شده، خط قرمز‌های خود ساخته برداشته شده، چون خیلی از این خط قرمز‌ها واقعا نه خط قرمزی است که در آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نه ابلاغیه از وزارت علوم است.

عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: حدود ۴ هزار نشریه حوزه آموزش عالی به صورت مشخص وزارت علوم در حوزه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، علمی فعالیت می‌کنند.

جشنواره نشریات فرصتی است برای اینکه افق فعالیت نشریات و رسانه را در داخل دانشگاه مشخص کنیم و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم و کمک کنیم که نقاط ضعف‌ها برطرف شود و نقاط قوت‌ها تقویت شود و در دوسال اخیر شاهد رونق فعالیت‌های دانشجویی در این هستیم.

وی افزود: معتقدیم که اگر چه حوزه فعالیت نشریات دانشجویی رونق خوبی پیدا کرده، اما باید این را چند برابر کرد و به هر مجموعه‌ای فرصت داد که افکار رو اندیشه‌ها را ارائه دهند و در بوته نقد گذاشته شوند. ما معتقدیم که نماد عقلانیت و مدنیت، رکن اصلی نهضت آزاد اندیشی در دانشگاه ها نشریات هستند.


کلانتری در خصوص حمایت وزارت علوم در حوزه نشریات گفت:نامه‌هایی که ابلاغیه‌های حمایتی داشتند را برای دانشگاه‌ها داشتیم به طور مشخص در اجلاس روسای دانشگاه حمایت از نشریات مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که ما هنوز در حوزه فرهنگی آموزش عالی دانشگاه‌ها ردیف‌های مجزا بودجه‌ای نداریم که بخواهیم بودجه مستقلی را برای نشریات تدارک ببینیم. این مطالبه‌ای است که دانشجویان همواره از وزارت علوم دارند که مطالبه به حقی است، اما سیاست این است که ردیف‌های بودجه را تلفیق کنند.

وی در خصوص حمایت از نشریات دانشجویی افزود: فرآیند‌های صدور مجوز‌ها تسهیل شده، خط قرمز‌های خود ساخته برداشته شده، چون خیلی از این خط قرمز‌ها واقعا نه خط قرمزی است که در آیین نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و نه ابلاغیه از وزارت علوم است. برنامه‌های توانمند ساز برای نشریات داریم و خواهیم داشت.

کلانتری یادآور شد: امیدواریم بودجه فرهنگی در سال جاری یک ردیف مشخص داشته باشد که روسای دانشگاه‌ها بتوانند در این حوزه هزینه کنند تا زمانی بودجه فرهنگی مستقل نشود مسائل و مشکلات حوزه فرهنگی رفع نخواهد شد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قدردانی دانشجویان غزه از جنبش دانشجویان آمریکا و اروپا
  • برنامه تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در حوزه انتخابیه داریم/ضعف مجلس یازدهم در تراز بین المللی
  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • زمان واریز وام تحصیلی نیمسال دوم ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشجویان علوم پزشکی
  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • دانشگاه‌های اسپانیا هم به جنبش جهانی دانشجویی برای حمایت از فلسطین پیوستند+ فیلم
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • تصاویر جالب از آمریکا در حمایت از غزه | از رژه خودرویی تا تشکیل زنجیره انسانی توسط دانشجویان دانشگاه شیکاگو
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟