Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، سعید جلالی مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در گردهمایی مدیران کل سیاسی استان های سراسر کشور که در وزارت کشور برگزار شد، گفت: در بحث تقسیمات کشور باید به صورت ریشه ای تر به مباحث توجه کرد چراکه تقسیمات کشوری بستری است که توسعه در آن جاری می شود و از این رو در بحث تقسیمات کشوری قبل از هر حرکتی باید به آمایش سرزمینی توجه کرد که آن هم در گونه های مختلف جغرافیایی مثل جلگه، دریا، کویر و کوهستان متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مسئله آب را در تقسیمات کشوری جدی بگیرید و در پیشنهادات با رویکرد حفظ منابع زیستی عمل کنید.
جلالی خاطرنشان کرد: شناسایی روستاهای جدید خطرات و فرصت هایی دارد. فرصت است زیرا نقاط جمعیتی که استحقاق دارند در قالب روستا شناسایی می شوند و به مردم برای ماندن و عدم مهاجرت امیدواری می دهند.
از سوی دیگر مخاطره آمیز است چرا که بعضا فساد آور است و موجب زمین خواری یا کوه خواری می شود یا موجب تصرف و هدر رفت منابع آبی و حیاتی می شود، که باید در این زمینه بسیار دقت کرد و در برابر این جریان ضد توسعه خاک
با استفاده از امکانات و ظرفیتهای قانونی ایستاد.
جلالی درباره مهار رقابت های منطقه ای گفت: گرچه این موضوع در اختیار مدیران ما نیست اما آنان می توانند نقش موثری در این زمینه ایفا کنند، باید به گونه ای رفتار شود که در تقسیمات کشوری حقی برای هیچ یک از طرفین ایجاد نشود. تقسیمات کشوری امری مردمی نیست اما در خدمت مردم قرار دارد.
وی افزود: در برخی از استانها جمعیت فصلی بالاست که باید شناسایی شوند و نگذاریم تاب آوری خود را از دست دهند.
وی در خصوص بحث تغییر و تدقیق در تقسیمات کشوری نیز اظهار کرد: تغییرات حدود تقسیماتی را ما نمی توانیم انجام دهیم و در دست دولت است ولی تدقیق در نتیجه توافق و قرارداد و با تدبیر انجام می شود.
جلالی در خصوص نام گذاری مناطق نیز گفت: در بحث نام گذاری ها بسیار دقت کنید. کارگروههایی تشکیل دهید و از خرد اهل دانش استفاده کنید ، اسامی بررسی شود و در مناطق چند زبانه و چند قومی از اسامی که زمینه تحقیر، اختلاف و تنش را ایجاد می کند، جلوگیری و از نام هایی استفاده کنید که آشتی و صلح در مناطق ایجاد کند و انسجام آفرین باشد.
وی افزود : بحث کدگذاری بسیار جدی است و از کارهای ملی وزارت کشور است که در نتیجه آن حدود 200 هزار مکان کدگذاری خواهد شد؛ در این موضوع امکان دارد از یک کد فسادهای کلان ایجاد شود پس باید بسیار مراقب بود و به دقت این کار را انجام داد.
مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری در پایان خاطرنشان کرد؛ دو بخشنامه جدید از وزیر کشور داشتیم که بخشنامه جدید مناطق مرزی برای خدمت رسانی دولت به این مناطق موثر است. پیش از این دهستانها از مناطق مرزی شرقی و غربی کشور در ردیف نقاط محروم محسوب می شدند اما مراکز شهرستان ها و برخی از مراکز استان ها جز این ردیف نبودند که با این بخشنامه مراکز شهرستان ها و برخی از استان ها هم در شمار مناطق کمتر برخوردار قرار گرفتند و می توانند از مواهب آن استفاده کنند.  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: کارگزاران مدیران تقسیمات کشوری توسعه پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۹۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت. 

به این ترتیب نه فقط در کشور‌های توسعه‌ یافته بلکه در کشور‌های در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد. 

در کشور‌های توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند. 

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیاز‌های آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد. 

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ضرورت حفظ یکپارچگی شهر ری در تقسیمات کشوری
  • پیش‌بینی جوی نسبتاً پایدار و آرام برای کرمان در هفته جاری
  • عضو شورای شهر کرج: ارتباط نامعقول طرح سوال اعضای شورا از شهردار کرج با جابجایی مدیران شهرداری
  • تعیین حریم مشهد با طرقبه شاندیز در انتظار ابلاغ وزارت کشور