Web Analytics Made Easy - Statcounter

پول‌نیوز - محمدرضا اصلانی با تازه‌ترین اثر مستندش «خانه‌ای به وسعت آگاهی» خواستار حضور در دوازدهمین جشنواره سینماحقیقت شد.

«خانه‌ای به وسعت آگاهی» در مدت زمان ۳۷ دقیقه، روایت یک دختر غیرایرانی از دانشگاهی است که در آن تحصیل می‌کند.

محمدرضا اصلانی با این مستند خواستار حضور در بخش «مسابقه ملی» سینماحقیقت شده است که در صورت پذیرفته شدن توسط هیات انتخاب، این اثر در دوازدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عوامل تولید مستند «خانه‌ای به وسعت آگاهی» عبارتند از: کارگردان: محمدرضا اصلانی، پژوهشگران: کورش عنبری و محمدرضا اصلانی، تصویربردار: عباس حسین‌زاده، صدابردار: احمد صابری، صداگذار و تدوینگر: علی احمدی، گوینده متن: زویا تنویر، مدیر تولید: سعید یداللهی، عکاس: فراز فقیراللهی، دستیار کارگردان: آرمان قندی، تهیه‌کننده: دانشگاه تربیت مدرس.

محمدرضا اصلانی فعالیت حرفه‌ای خود در عرصه سینمای مستند را از سال ۱۳۴۶ و با ساخت فیلم تحسین‌شده‌ «جام حسنلو» آغاز کرد و سپس آثاری نظیر بد بده، با اجازه، چنین کنند حکایت، تاری خانه، فهرج، مش اسماعیل، ابوریحان بیرونی، میراث، شیشه، کودک و استثمار، چیغ، دل جهان، خاطرات یک هفتاد و پنج ساله، دست‌های هگمتانه و تهران، هنر مفهومی را جلو دوربین برد.

ضمن اینکه در سال‌های ۱۳۵۵ و ۱۳۸۶ به کارگردانی دو فیلم سینمایی «شطرنج باد» و «آتش سبز» پرداخت.

ساخت سریال‌های تلویزیونی سمک عیار، غبار نور، منطق‌الطیر و نگارش فیلمنامه‌های خط، سوزن‌بان، سوی شهر خاموش، تنگنا، مرثیه، صبح روز چهارم، باغ سنگی و مولانای بزرگ هم از دیگر فعالیت‌های هنری اوست.

وی سال گذشته با نگارش کتاب «دگرخوانی سینمای مستند» در جایزه کتاب سال تقدیر شد.

طی سال‌های اخیر، محمدرضا اصلانی ضمن تدریس در دانشگاه‌های کشور، داوری بسیاری از جشنواره‌ها را نیز بر عهده داشته است و در آیین اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت نیز از وی تقدیر شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سینمای حقیقت مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۶۹۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری

مهدی زمانپور کیاسری نویسنده، تهیه کننده و کارگردان، مستند سینمایی «مشتی اسماعیل» گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم؛ چرا که کاشت، داشت و برداشت محصول پر از حرکت، انرژی و زندگی بود. در مسیر شالیکاری زندگی جریان داشت؛ زندگی که برایم پر از خاطرات بود.

وی ادامه داد: همیشه فکر می‌کردم اگر در فیلمم مستقیم به کاشت، داشت  و برداشت محصول بپردازم شاید نتوانم آنگونه که شایسته است آن را به تصویر بکشم و شاید از حالت هنری خارج شود؛ لذا از آنجاییکه بیشترین خاطراتم در دوران کودکی شکل گرفته بود، با خود گفتم که باید از نگاه کودک بصورت غیر مستقیم به کاشت، داشت و برداشت محصول بپردازم. تا اینکه مشتی اسماعیل جلوی چشمانم آمد.

وی عنوان کرد: البته این ایده با کمک دوست عزیزم کوروش خواجوندی به ذهنم خطور کرد. در نهایت تصمیم گرفتم زندگی مشتی اسماعیل را به تصویر بکشم. زندگی پیرمرد کشاورز نابینای اهل دل. در سال ۸۹ یکسال تمام، کار، تلاش و زندگی این پیرمرد دوست داشتنی را ثبت و ضبط کردم. بهار سال ۹۰ هم تدوین و صداگذاری انجام شد و کار به اتمام رسید.

زمانپور توضیح داد: سپس فیلم به جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی ارسال شد که خوشبختانه در بیش از ٥٠ جشنواره فیلم انتخاب شد در بیش از ٣٠ جشنواره مهم دنیا جایزه گرفت؛ و جالب است بدانید تا کنون نزدیک به ٤٠٠ بار از تلویزیون (در شبکه‌های مختلف) پخش شد.

این کارگردان درباره معنویت مشتی اسماعیل توضیح داد: مشتی اسماعیل سراسر معنویت بود. وی حداقل ۶ ماه در سال را روزه می‌گرفت. وی مداح اهل بیت بود و عاشق امام حسین (ع). مشتی اسماعیل سراسر زندگیش امید بود. حال درونش خوب بود. من هم تلاش کردم این حال خوب را در فیلم جاری کنم و به همه دنیا نشان دهم؛ و البته همه معنویاتش را هم بصورت غیر مستقیم بیان کردم.

وی افزود: رفتن مشتی اسماعیل داغی در دل من گذاشت چرا که ما هر هفته با هم در طی این ١٤ سال در تماس بودیم و همیشه جویای حال هم بودیم. برنامه ریزی کرده بودم که در هفته اول خرداد او را به سفر کربلا ببرم؛ چون مش اسماعیل عاشق کربلا و اباعبدالله بود. البته ما قبلا با هم کربلا رفته بودیم، اما دوست داشتم امسال هم این سفر را تجربه کنم که سعادت نصیب من نشد و این حسرت بر دل من باقی ماند. مشتی اسماعیل خیلی خوش صحبت بود و همچنین طناز با هم خیلی شوخی می‌کردیم. 

زمانپور خاطرنشان کرد: این اواخر دائم می‌گفت «دیگر یواش یواش باید از این دنیا بروم» من به او می‌گفتم که سوال کردم گفتند مشتی اسماعیل تا ٩٦ سال زنده می‌ماند؛ مشتی هم با خنده می‌گفت؛ البته بی نفس؛ و آخرین بار هم که یک هفته قبل از فوتش زنگ زد، گفت که دیگر باید بروم و رفت. مشتی اسماعیل رفت، اما معنویت و امیدش همچنان زنده است و تا سال‌های سال مردم دنیا از آن بهره‌مند خواهند شد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید/ پرتره‌ای از استاد علی جهاندار 
  • تدوین مستند «یک جهان آواز» به پایان رسید
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • جدیدترین تصویر از محمدرضا گلزار در آمریکا + عکس
  • (عکس) جدیدترین تصویر از محمدرضا گلزار در آمریکا
  • نخستین حلقه‌ مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر رونمایی شد
  • رونمایی نخستین حلقه مستند روایی معجزه مادری در بوشهر