Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@17:59:51 GMT

فیلم رقابتی جشنواره ونیز، سر از بخش آثار کلاسیک درآورد

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۰۰۸۹

فیلم رقابتی جشنواره ونیز، سر از بخش آثار کلاسیک درآورد

تهران - ایرنا - سال ها پیش دعوتنامه ای برای شرکت دادن فیلمی در بخش رقابتی جشنواره ونیز از سوی این جشنواره برای کارگردان فیلم ارسال شد، که به دلیل نبود کارگردان در ایران، دعوتنامه به دستش نرسید، و حالا بعد از 54 سال فیلمش در بخش آثار کلاسیک جشنواره ونیز به نمایش در می آید.

به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، امروز - 13 شهریور- فیلمی که از بخش رقابت به آثار کلاسیک جشنواره ونیز رسید اکران می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلمی که به گفته برخی کارشناسان نمادی از زندگی اجتماعی مردم تهران در 6دهه پیش است.
سخن از فیلم «خشت و آینه» است. فیلمی که با بازی بی نظیر زنده یاد پرویز فنی زاده و زنده یاد مهری مهرنیا و اساتیدی چون جمشید مشایخی و پری صابری مزین است.
از جمله ویژگی های این فیلم صدابرداری سر صحنه است - اقدامی که تا سالها در سینمای ایران گم ماند و در نیمه دوم دهه 60 خورشیدی فیلمسازان به صدابرداری سر صحنه روی آوردند.-
فیلم «خشت و آینه» ابراهیم گلستان هر چند سال 1964 امکان شرکت در بخش رقابتی بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم ونیز را نیافت، حالا بعد از 54 سال و مرمت اثر، در هفتاد و پنجمین دوره این جشنواره دعوت شده تا این بار در بخش مروز آثار برتر کلاسیک دنیا به نمایش درآید.
جشنواره فیلم ونیز چندی پیش اعلام کرد که نسخه فیلم «خشت و آینه» مرمت شده تا امروز - روز افتتاحیه بخش آثار برتر کلاسیک - اکران شود.
معمولا تمامی جشنواره های بین المللی معتبر دنیا بخشی ثابت برای نمایش مرمت‌های تازه از فیلم‌های کلاسیک دارند.
دیگر آثاری که قرار است در بخش آثار کلاسیک جشنواره ونیز نمایش داده شوند، فیلم هایی چون «هیچ‌چیز مقدس نیست» ساخته ویلیام ولمن، «گولِم» به کارگردانی پل وگنر، «بعضی‌ها داغش را دوست دارند» ساخته بیلی وایلدر، «شب سن لورنزو» به کارگردانی پائولو و ویتوریو تاویانی است.
فیلم سینمایی «خشت و آینه» داستان راننده‌ تاکسی‌ای در تهران را روایت می‌کند که یکی از مسافرانش نوزادی را در ماشین او رها کرده است. بخش عمده فیلم، تصویر کردن تأثیر این حادثه بر زندگی او، به خصوص در ارتباطش با زنی است که او را دوست می‌دارد.
در هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم ونیز دو فیلم دیگر ایرانی با عنوان «همچنان که می مردم» به کارگردانی مصطفی سیاری و «پاگرد» ساخته محسن بنی هاشمی حضور دارند.
جشنواره ونیز از 7 شهریور در شهر ونیز ایتالیا آغاز شده و17 شهریور با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان خواهد داد.
فراهنگ**9246** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما جشنواره ونيز خشت و آينه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۰۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو

چهل و ششمین جشنواره بین‌الملی فیلم مسکو به کار خود پایان داد و فیلم «آه سرد» موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی شد و جایزه بهترین مستند هم به «رُخ» رسید.

به گزارش ایسنا، چهل و ششمین جشنواره فیلم مسکو از ۱۹ تا ۲۶ آوریل (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت) در روسیه برگزار شد و در شب اختتامیه فیلم «آه سرد» به کارگردانی ناهید عزیزی صدیق جایزه سنت جورج نقره‌ای بهترین کارگردانی بخش مسابقه اصلی، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران و تقدیرنامه نتپک (شبکه ارتقای سینمای آسیا و اقیانوسیه) شد و همچنین جایزه بهترین مستند این رویداد سینمایی هم به «رُخ» ساخته سام کلانتری رسید.

در جشنواره مسکو امسال هم جایزه سنت جورج طلایی بهترین فیلم این رویداد سینمایی نیز به فیلم مکزیکی «شرم» ساخته «میوئل سالگادو» رسید.

«آهو» ساخته هوشنگ گلمکانی، «رُخ» ساخته سام کلانتری در بخش مسابقه آثار مستند، «سرد روشن» ساخته علی دارایی و «تاکسیدرمیست» ساخته سوسن سلامت و بهزاد علوی در بخش مسابفه فیلم های کوتاه و انیمیشن کوتاه «پیچ تاریخی» به کارگردانی میلاد محمدی و سریال «پوست شیر» برادران محمودی دیگر آثار ایرانی جشنواره مسکو امسال بودند.

چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو در بخش ویژه‌ای نیز به مرور آثار داریوش مهرجویی کارگردان فقید ایرانی پرداخت و فیلم‌های «هامون»، «گاو»، «درخت گلابی»، «لیلا»، «پری» و «اشباح» از جمله آثار این کارگردان فقید ایرانی به نمایش گذاشته شد.

جشنواره مسکو امسال طی هشت روز برگزاری میزبان نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور بود. این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از ونیز تبدیل می‌کند. جشنواره مسکو در ابتدا به صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۵ رویدادی سالانه شد، اگرچه در سال های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره ملی «افتخار من» به کار خود پایان داد
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • انتشار فراخوان جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت
  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی در آذربایجان غربی
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو