Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@03:12:38 GMT

این نکات را قبل و بعد از شنا کردن، رعایت کنید

تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۱۳۳۷

این نکات را قبل و بعد از شنا کردن، رعایت کنید

 

شنا کردن هم اصول و مراقبت های مورد نیاز خود را می طلبد بهتر است قبل و بعد از شنا کردن اصول بهداشتی را در نظر بگیرید تا دچار بیماری های عفونی نشوید در این فصل افراد زیادی به استخر مراجعه می کنند پس بهتر است بیشتر مراقب سلامتی شان باشند.

بدون شک شنا یکی از تفریح‌های لذتبخش است که طرفداران زیادی هم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان کم نیستند افرادی که بخش مهمی از اوقات فراغتشان را به بهانه ورزش یا سرگرمی در استخرها می‌گذرانند.

این در حالی است که با افزایش شناگران آماتور و حرفه‌ای در استخرها، تعداد مراجعه‌کنندگان به متخصصان زنان، پوست و مو و … بیشتر می‌شود تا بیماری‌های به‌ اصطلاح استخری خود را درمان کنند. یکی از مهم‌ترین این بیماری‌ها عفونت‌های قارچی است.

عفونت‌، بیماری‌ای است که از طریق استخر منتقل می‌شود و راه انتقال هم معمولا از طریق راه رفتن بدون دمپایی روی سطوح مرطوب و لبه استخر است. مثلا اگر فردی که در ناحیه پا دچار عفونت قارچی است با پای برهنه کنار استخر راه برود و پای فرد دیگری پس از او با آن محل تماس پیدا کند، شخص به این عفونت قارچی مبتلا می‌شود.

دکتر ابراهیم محمودی، متخصص پوست و مو می‌گوید: شرط اولیه انتقال این بیماری، مرطوب بودن سطوح است با این حساب حتی دمپایی‌ها و دیگر وسایل استخر ممکن است آلوده به عفونت‌های قارچی باشد. بنابراین حتما باید در محیط‌های مرطوب و از همه مهم‌تر استخر دمپایی‌ها را در حوضچه کلر حداقل به مدت 15 ثانیه ضدعفونی کنید.

استفاده مشترک از وسایل استخر ممنوع!

به گفته دکتر محمودی، برای تمیز نگهداشتن آب استخرها پیش از ورود به استخر و پس از خارج شدن از آن، باید بدن و موهایتان را با مواد شوینده مناسب تمیز کنید، اما نباید این کار را به خانه موکول کرد.

در عین حال، برای پیشگیری از بیماری‌های قارچی باید پس از خارج شدن از استخر و شست‌وشوی کامل، بدن با حوله تمیز کاملا خشک شود چون وجود رطوبت روی پوست محیط مناسبی را برای رشد قارچ‌ها و عفونت‌های قارچی فراهم می‌کند.

همچنین برای جلوگیری از ایجاد این عفونت‌ها یکی از نکات بسیار مهم، انتخاب استخری است که تمام اصول بهداشتی را رعایت کند. در واقع استخرهای بهداشتی استاندارد، سیستم آبرسانی مستمر دارند؛ یعنی آب آنها به‌ صورت سیکل‌وار در جریان است و ورودی و خروجی دارد و سرریز می‌شود. در این استخرها کلر‌زنی هم به‌طور اتوماتیک انجام می‌شود. البته شما هم باید به بهداشت فردی توجه ویژه داشته باشید. به اشتراک گذاشتن وسایل استخر مثل حوله، دمپایی، شانه، کلاه و عینک شنا حتی با نزدیک ترین افراد خانواده یا دوستانتان می‌تواند به انتقال عفونت‌های قارچی منجر شود.



علایم عفونت‌های قارچی زنانه

دکتر آزیتا صفارزاده، جراح و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: بسیاری از خانم‌ها با این سوال مواجه‌اند که چرا بعد از استفاده از استخر و جکوزی دچار قارچ و خارش می‌شوند؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت حضور در این محیط‌ها ممکن است احتمال قارچ را بیشتر کند آن هم تنها در صورتی که ناحیه تناسلی برای مدت طولانی مرطوب بماند و فرد بعد از استخر و… لباس خود را تعویض نکند. یادتان باشد خارش دهانه رحم، ترشحات سفید پنیری شکل، سوزش ادرار، قرمزی همراه با خشکی و حساسیت پوست در ناحیه تناسلی، التهاب و ورم دهانه رحم و قرمزی آن، ضایعات حاشیه‌ای، ساییدگی و حساسیت پوست از جمله شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به عفونت‌های قارچی محسوب می‌شوند، اما بر خلاف باور عموم، این نوع عفونت‌ها معمولا بو ندارند و در صورت ترشحات چرکی با بوی نامطبوع باید به فکر عفونت‌های باکتریایی و درمان مناسب آنها باشید.

عفونت قارچی از کجا می‌آید؟

به گفته دکتر صفارزاده عفونت قارچی، شایع‌ترین عفونت دستگاه تناسلی ‌است. به‌طور کلی در واژن برخی از خانم‌‌ها به‌صورت طبیعی قارچ وجود دارد؛ البته نوعی قارچ که بیماری‌زا نیست، اما اگر شرایط مهیا باشد همین عوامل غیربیماری‌زا، تبدیل به قارچ‌های بیماری‌زا می‌شوند. حتی این قارچ‌ها در روده بعضی‌ها هم وجود دارند و به همین دلیل ممکن است هنگام اجابت مزاج و در اثر آلوده شدن ناحیه تناسلی زمینه‌ساز عفونت‌های قارچی شوند.

به‌طور کلی برای جلوگیری از عفونت‌های قارچی باید علت‌های ایجاد عفونت را بررسی کرد. باید بدانید دیابت، بارداری، هورمون درمانی و استفاده از هورمون استروژن، مصرف قرص‌های ضدبارداری، مصرف مکرر آنتی‌بیوتیک و از همه مهم‌تر آب و استخر آلوده از جمله عوامل زمینه‌ساز عفونت قارچی به حساب می‌آیند. باید آنها را به حداقل برسانیم تا شانس رشد مجدد بیماری را از بین ببریم.

به همین دلیل دقت در انتخاب استخر‌های عمومی از نظر میزان سلامت آب و محیط آنها اهمیت بسیار زیادی دارد.



و اما درمان

فراموش نکنید با توجه به شیوع زیاد عفونت‌های قارچی در تابستان افراد زیادی دچار این نوع عفونت‌ها می‌شوند. به گفته دکتر صفارزاده درمان این مشکل چندان دشوار نیست طوری که استفاده از انواع و اقسام درمان‌های دارویی، خوراکی و موضعی و در عین حال رعایت بهداشت فردی، پوشیدن لباس زیر راحت و تمام نخ، رعایت بهداشت فردی، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها به‌‌دلیل حساسیت پوست در ناحیه آلوده و تکمیل دوره درمان با وجود بهبود نسبی در روزهای اول از جمله راهکارهای موثر درمان عفونت‌های قارچی هستند. البته به‌‌دلیل حضور دایم این قارچ‌ها در بدن همیشه احتمال ابتلای مجدد به آنها حتی بعد از یک دوره کامل درمان نیز وجود دارد. پس خانم‌ها نباید مراجعه منظم به پزشک و مراقبت‌های همیشگی را نادیده بگیرند. چکاپ هر شش ماه تا یک سال یک بار توسط متخصص زنان ضروری است. البته عفونت‌های قارچی معمولا عوارض طولانی‌مدت بارزی ندارند چون با رعایت بهداشت فردی و مصرف دارو قابل درمانند، اما در صورت عدم ‌درمان، این احتمال وجود دارد که عوارض این بیماری مثلا خارش طولانی مدت به ایجاد زخم در دهانه رحم، خونریزی یا لک‌‌بینی در بانوان منجر شود که هر کدام از آنها عوارض طولانی مدتی در پی خواهد داشت.

بهداشت مایو را جدی بگیرید

دکتر صفارزاده با بیان این‌که محیط مرطوب استخر‌ها از یک طرف و کلر موجود در آب از طرف دیگر (به‌دلیل از بین بردن حساسیت باسیل نگهبان واژن) احتمال ابتلا به عفونت‌های قارچی را بیشتر می‌کند، ادامه می‌دهد: گاهی اوقات خانم‌ها بعد از شنا و بیرون آمدن از استخر سریع دوش می‌گیرند، با حوله هم مایو و هم بدنشان را خشک می‌کنند و بدون عوض کردن مایو روی آن لباس می‌پوشند و استحمام کامل را به خانه موکول می‌کنند.

بد نیست بدانید همین نکته به ظاهر ساده زمینه ابتلا به عفونت‌های قارچی را فراهم می‌کند. شما هرگز نباید روی مایوی خیس، لباس بپوشید یا از لباس زیر خیس و حتی نم‌دار استفاده کنید؛ حتی در فاصله کوتاه استخر تا خانه؛ چراکه محیط مرطوب احتمال شیوع قارچ را بشدت افزایش می‌دهد. از طرفی بهتر است حوله، مایو، لباس زیر، کلاه و عینک شنا را بعد از هر بار شنا با شوینده‌های مناسب بشویید و در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شوند. برای اطمینان بیشتر حتی بعد از خشک شدن هم توصیه می‌شود قسمت داخلی لباس زیر و مایو را اتو کنید. در این بین برخی خانم‌ها مستعد عفونت‌های قارچی هستند و بشدت هم به استخر رفتن و شنا علاقه دارند. این افراد می‌توانند زیرنظر متخصص زنان از محلول‌های شست‌وشو و ژل‌های مخصوص بانوان استفاده کنند.

منبع: جام‌جم

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شنا استخر قارچ تابستان تفریح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غرق شدن جوان محلاتی در استخر آب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ فرمانده انتظامی شهرستان محلات از فوت جوان ۱۶ ساله بر اثر سقوط در استخر آب یک کارخانه سنگ بری خبر داد.
سرهنگ جنتی  گفت: در پی اعلام گزارشی به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر یک مورد غرق شدگی در استخر آب یک کارخانه سنگبری در شهرستان محلات بلافاصله تیم‌های انتظامی و امدادی به محل اعزام شدند.
 او افزود: در بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد جوانی ۱۶ ساله که از اتباع خارجی می‌باشد به هنگام عبور از کنار استخر ذخیره آب به علت تاریکی هوا و بی‌احتیاطی در داخل آن سقوط کرده و جان خود را از دست می‌دهد.
 سرهنگ جنتی افزود: جسد متوفی با کمک عوامل امدادی از استخر خارج و با دستور مرجع قضایی به سردخانه انتقال یافت.

دیگر خبرها

  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • غرق شدن جوان محلاتی در استخر آب
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • فوت ۱۱ نفر کارگر در کردستان به دلیل عدم رعایت نکات ایمنی
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو