Web Analytics Made Easy - Statcounter

گیم‌نت‌ها از آن دست محیط‌ هایی هستند که در فرایند شکل گیری هویت فردی کودک و نوجوان نقشی عمده دارند و والدین نباید از آسیب‌های حضور فرزندان خود در چنین اماکنی غفلت کنند.

به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بازی‌ها و سرگرمی‌های شادی که در در دوره نه چندان دور ویژه کودکان و نوجوان بود این روزها جای خود را به بازی‌های رایانه‌ای و کامپیوتری داده است و دورهمی‌های آن‌ها نیز در پاتوقی به نام «گیم‌نت» تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گیم‌نت‌ها» اگر چه در ظاهر امر پاتوقی امن و قابل اطمینان برای فرزندان در سنین مختلف به نظر می‌رسند اما در واقعیت تبعاتی را نیز به دنبال دارند و والدین به هیچ عنوان نباید از این تبعات غفلت کرده و بهتر است با برنامه‌ ریزی مناسب و دقیق و البته با همفکری خود کودک یا نوجوان، برای ساعات اوقات فراغت فرزند خود اقدام کنند.

تجربه شادی جمعی عامل گرایش کودکان و نوجوانان به حضور در گیم‌نت‌ها

کودکان و نوجوانان به دنبال تایید طلبی و دیده شدن هستند و در مسئله تجربه شادی جمعی نیز با تشکیل تیم‌های مشترک و یارکشی کردن هم تایید و توجه دیگران را دریافت می‌کتند و هم به انجام کارهای دسته جمعی و کسب موفقیت تشویق می‌شوند و گیم‌نت‌ها یکی از محیط‌های پر طرفدار در تحقق موارد فوق است.

حسن عماری  روانشناس و مشاور خانواده معتقد است: گیم‌نت‌ها محل خوبی برای اجتماع پذیر شدن کودکان و نوجوانان هستند و به شرط رعایت قوانینی که پیش از تاسیس و صدور مجوز برای آن‌ها تعیین شده است، می‌توانند در جامعه پذیر شدن کودکان و نوجوانان نقش برجسته‌ای را ایفا کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: تجربه شادی جمعی برای کودکان و نوجوانان از جذابیت و اهمیت خاصی برخوردار است و همچنین مسئله هیجان طلبی و هیجان خواهی این دو گروه نیز  اگرچه امری عادی است  اما آن‌ها در جریان حضور در بین همسالان خود بهتر می‌توانند به اقداماتی که به شادی و ایجاد هیجانشان  منجر شود دست بزنند.

این روانشناس و مشاور خانواده تصریح کرد: کودکان و نوجوانان به دنبال تایید طلبی و دیده شدن هستند و در مسئله تجربه شادی جمعی نیز با تشکیل تیم‌های مشترک و یارکشی کردن هم تایید و توجه دیگران را دریافت می‌کتند و هم به انجام کارهای دسته جمعی و کسب موفقیت تشویق می‌شوند و گیم‌نت‌ها یکی از محیط‌های پر طرفدار در تحقق موارد فوق است.

عماری در ادامه اضافه کرد:گیم‌نت‌ها از آن دست محیط‌هایی به شمار می‌روند که در فرایند شکل گیری هویت فردی کودک و نوجوان نقشی عمده دارند و به عنوان مکانی تفریحی و همچنین سپری شدن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در دید آن‌ها محبوبیت و  اولویت خاصی دارند و در مقایسه با مکان‌های تفریحی دیگر نیز از استقبال بهتری از طرف کودکان و نوجوانان روبرو هستند.

وی تاکید کرد: آسیب‌های حضور کودکان در گیم‌نت‌ها نیز مواردی را در بر می‌گیرد که نمی‌توان از آن به سادگی عبور کرد و  یکی از مهمترین این آسیب‌ها استعمال دخانیات توسط مدیر گیم‌نت و یا افراد دیگری است که به بهانه حضور در محیط فوق به کشیدن سیگار اقدام می‌کنند و موضوع به کار بردن الفاظ رکیک و ناپسند نیز آسیب دیگری است که می‌توان به آن اشاره کرد.

این روانشناس و مشاور خانواده گفت: برخی از والدین برای فرار از مسئولیت فرزند پروری خود، کودکان و نوجوانان خود را به گیم‌نت‌ها سپرده و از تربیت درست وی غافل شده و محدودیت خاصی برای فرزند خود تعیین نکرده و بسیار سهل گیرانه اقدام می‌کنند این مسئله از مواردی است که در خانواده‌ها در جایگاه‌های مختلف طبقاتی به چشم می‌خورد.

در شرایط فعلی که سرگرمی اغلب کودکان در چرخیدن در صفحات مجازی و وقت گذرانی در گیم‌نت‌ها برای رویت و انجام بازی‌های یارانه‌ای جدید صرف می‌شود، متولیان امر در حوزه نظارت بر عملکرد اماکنی چون گیم‌نت‌ها  باید با حساسیت بیشتری بر این موضوع نظارت کنند آسیب‌های مذکور تا حد امکان کاهش دهند سلامت آن‎ها را مورد پالایش قرار دهند.

حضور کودکان و نوجوانان در گیم‌نت‌ها در شرایطی مطلوب و موثر واقع می‌شود که مدیریت مجوعه‎های گیم‌نت قوانین فعالیت چنین اماکنی را رعایت کرده و از بروز هر گونه رفتارهای نابهنجار جلوگیری کنند و بستری شاد و هیجان انگیز را در محیطی سالم برای مراجعان خود فراهم سازند.

گزارش از: فرزانه فراهانی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دنیای ارتباطات فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک

دبیر جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان «پوپک» با اشاره به شرکت بیش از ۹ هزار نفر از ۲۸ کشور در سومین دوره این جشنواره گفت: ۹ هزار و ۲۱۱ اثر از ۲۸ کشور دنیا به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که هشت هزار و ۱۲۱ اثر از ۲۹۴ شهر ایران است.


میثم بکتاشیان افزود: بلاروس با ۳۲۷، روسیه با ۲۴۴، ارمنستان با ۲۱۸، کویت با ۱۲۹ و ترکمنستان با ۹۱ اثر به ترتیب بیشترین اثر را از بین کشور‌های خارجی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.


وی گفت: کشور‌های چین، هند، پرتغال، بوسنی و هرزگوین نیز در این جشنواره حضور فعال داشتند.


بکتاشیان با بیان اینکه سال گذشته جشنواره نقاشی پوپک برای کودکان اصفهان با موضوع «مشاغل شهر من» برگزار شد، افزود: در دومین دوره این جشنواره بیش از ۲ هزار اثر خارجی و داخلی در گروه‌های سنی کودک و نوجوان به دبیرخانه جشنواره رسید که آثار برگزیده در هفته نکوداشت اصفهان معرفی شدند.


سومین مسابقه بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان با عنوان «پوپک» اردیبهشت امسال برگزار می‌شود؛ پوپک نام دیگر هدهد یا شانه‌به‌سر است که در ادبیات، داستان‌ها و تاریخ جهان به‌ویژه در ایران جایگاه ویژه‌ای دارد و کودکان با هم ذات‌پنداری با این پرنده می‌توانند احساس تعلق به خانه و کاشانه خود را در نقاشی بروز دهند.


اختتامیه سومین جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان با عنوان «جا‌های دیدنی شهر من» ۹ اردیبهشت جاری و همزمان با هفته فرهنگی اصفهان برگزار می‌شود.


هفته فرهنگی اصفهان هر سال از سوم تا نهم اردیبهشت همزمان با تولد شیخ بهایی برگزار می‌شود؛ شعار این هفته در سالجاری «اصفهان؛ شهر زنده، شهر زندگی» است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری | بیش از ۱ میلیون دنبال‌کننده در صفحات مجازی متقلبان | خطر آسیب جدی در کمین داوطلبانی که فریب می‌خورند
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • ضرورت افزایش آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • اصول مراقبت از دندان‌های شیری در کودکان