Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@17:33:24 GMT

کالاهای احتکار شده چگونه توزیع می‎شود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۴۵۸۴

کالاهای احتکار شده چگونه توزیع می‎شود؟

مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت صمت درباره شناسایی و تعیین تکلیف انبارهای کالاهای احتکار شده و نحوه توزیع این کالاها توضیح داد.

محمد قبله مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت صمت درباره شناسایی و تعیین تکلیف انبارهای کالاهای احتکار شده گفت: کالاهای کشف شده به دو روش وارد بازار می شود؛ یک سری کالاها شبکه توزیع منظمی دارند و مصرف کننده آن مشخص است و مسئول کالای تنظیم بازار است که به محض کشف این گروه کالاها دو نوع برخورد می شود: پرونده مستقیما به تعزیرات می رود و تا زمان رسیدگی کالاها باید عرضه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن دسته کالاها که شبکه توزیع تعریف شده ای دارند با هماهنگی دبیرخانه تنظیم بازار عرضه می شود. برخی کالاها نیز با قیمت گذاری مصوب سازمان حمایت وارد بازار می شوند.

او در ادامه گفت: به طور مثال؛ در مورد کشف انبار کاغذهای احتکار شده، این کاغذها به شبکه های توزیع مخصوص که وزارت ارشاد و آموزش و پرورش مشخص می کند، داده می شود یا اینکه برنج های کشف شده نیز به مصرف کنندگان عمده زیر نظر تنظیم بازار داده می شود و توزیع می شود اما لوازم خانگی چون شبکه خاص ندارد و جز کالاهای اساسی نیست قیمت گذاری می شود و در معرض عام قرار می گیرند.

مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت صمت در ادامه درباره کشف سه هزار و 600 تن برنج در یک انبار گفت: اینگونه اخبار زیاد است و تا زمانی که از جانب سازمان صنعت و معدن استان اعلام نشده باشد نمی توان درباره آن نظر داد.  

بیشتر بخوانید:

کالاهای احتکار شده را حراج کنید جزئیات چگونگی کشف انبارهای احتکار

محمد قبله درباره کشف پرونده هایی با ارزش ریالی گفت: اطلاعاتی در این باره ندارم و نمی توانم آمار دقیق را اعلام کند اما تمام انبارهایی که کشف می شود و در مورد پرونده هایی که به تعزیرات می رود و قطع به یقین اعلام می شود که احتکار است بلافاصله تصمیم گیری می شود.

مدیرکل دفتر بازرگانی وزارت صمت درباره راه اندازی سامانه جامع انبارها نیز گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا وزارت صمت را مکلف کرد که فرایند توزیع کالا را شفاف سازی کند که یکی از راه های شفاف سازی ایجاد سامانه جامع انبارهاست که با این سامانه ورود و خروج کالا به انبارها رصد می شود.

قبله گفت: این سامانه انبارهای سراسر کشور را مکلف می کند مشخصات خود و موجودی کالای خود را در سامانه ثبت کنند که در غیر اینصورت اجازه ترخیص کالا داده نخواهد شد. اگر کالایی در این انبارها وجود داشته باشد که ثبت نشده باشد از نظر دولت و حاکمیت یا قاچاق است یا احتکار.

او افزود: تاکنون 520 هزار انبار در سامانه جامع انبارها شناسایی و ثبت شده است و از کلیه انبارداران درخواست می شود که انبار خود را در سامانه ثبت کنند.

مجتبی صفایی سخنگوی اتاق اصناف ایران هم درباره وظیفه اتاق اصناف در باره احتکار گفت: اتاق اصناف در کارگروه های مشترکی که در جهت بازدید از انبارهای سطح شهر تشکیل می شود، نماینده فعال دارد اما در شرایط کشور، اخبارهای فضای مجازی اوضاع داد و ستد کالا را ملتهب می کند.

او افزود: در جلسات تنظیم بازار کشور همواره اعلام شده کمبود کالا نداریم اما در توزیع کالا مشکل داریم بنابراین درباره کالاهایی که احتکار آن محرز شده اند ضرورت توزیع آن لازم است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی برجام بازی های آسیایی احتکار اقتصاد انبار کالا کالای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۴۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت

امتداد - از اول فروردین ماه تا هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، 4 میلیارد و 216 میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۳۸۳  میلیون دلار و برای خدمات ۱۱۷ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

 
طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۶  میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
 
معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل ۴۶۲ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۲۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۶۷ میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۳۸ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۱۹۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۱۹۷، ۲۹، ۱۷۴، ۱۰۳ و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هفتم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار ارز نیمایی و ۱۸۳ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

طرزعلی در پایان افزود: تاکنون بیست مرحله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شده است و در مجموع ۲۷۱۶ کیلوگرم طلا عرضه و فروخته شده است. 
   

 


 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • ضرب‌الاجل منطقه آزاد قشم برای ثبت انبارهای کالا
  • انبار دپوی باتری خودرو در بابل کشف شد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • کشف ۴/۵ میلیارد ریال مواد غذایی احتکاری در کاشمر
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا