Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@00:40:57 GMT

نظر مترجم «هری پاتر»درباره عادت مطالعه

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۶۹۷۴

نظر مترجم «هری پاتر»درباره عادت مطالعه

به نظرم آموزش و پرورش باید کتابخوانی را در نظام درسی بچه‌ها بگنجاند یعنی یک زنگ جداگانه به کتاب اختصاص دهد. زنگ انشا را می‌توان در مدارس، جذاب‌تر و مؤثرتر دنبال کرد.

به گزارش مشرق، «ویدا اسلامیه» مترجمی است که اغلب او را به واسطه ترجمه مجموعه کتاب‌های «هری‌پاتر» می‌شناسند. این مترجم ساکن یوسف‌آباد معمولاً برای تفریح به دربند می‌رود و گاهی هم به توتستان‌های پونک سر می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه اسلامیه سال‌ها به واسطه ترجمه کتاب‌های «هری‌پاتر» با نوجوانان سروکار داشته، با او درباره اینکه چگونه می‌توان کودکان و نوجوانان شهری مانند تهران را که گزینه‌های بسیاری برای تفریح دارند به سمت مطالعه سوق داد صحبت کرده‌ایم. 


از چه راهکارهایی می‌شود بهره‌ گرفت تا کودکان و نوجوانان بخش قابل ملاحظه‌ای از وقت خود را به خواندن کتاب اختصاص دهند؟ 

به نظرم آموزش و پرورش باید کتابخوانی را در نظام درسی بچه‌ها بگنجاند یعنی یک زنگ جداگانه به کتاب اختصاص دهد. زنگ انشا را می‌توان در مدارس، جذاب‌تر و مؤثرتر دنبال کرد. در دوران ما تا جایی که به خاطر دارم، زنگ انشا یکی از کسل‌کننده‌ترین ساعات تحصیلی به شمار می‌رفت، به طوری که ما در زنگ انشا خسته می‌شدیم. البته شاید امروز نظام آموزشی مدارس تغییر کرده باشد. به‌عنوان پیشنهاد می‌توانم بگویم که می‌شود در زنگ انشا چکیده‌نویسی و کتابخوانی را در این درس به بچه‌ها آموخت. آموزش و پرورش می‌تواند در زمینه مطالعه و تقویت گرایش بچه‌ها نقش تعیین‌کننده، محوری و بسزایی داشته باشد و با شهرداری در زمینه‌های فرهنگی و فرهنگسازی همکاری کند. 

سامانه‌های قصه‌گویی که امروز برای بچه‌ها و از طریق تماس تلفنی در دسترس شهروندان تهرانی است گرهی از این موضوع می‌گشاید؟ و آیا این سامانه‌ها از نظر شما کاسب‌کارانه نیستند؟ 

از کیفیت و نحوه دقیق کار این سامانه‌ها و با جزئیات، اطلاع ندارم اما همین قدر می‌دانم که اگر کارشان با کیفیت و تأثیرگذار باشد می‌تواند ایده خوبی در این زمینه محسوب شود. به هرحال اگر قصه‌های کودکان جذابیت داشته باشد، خانواده‌ها می‌توانند کتاب، تهیه و بچه‌ها را به سمت مطالعه بکشانند. اکثر قریب به اتفاق مردم ما به شکل تفننی دنبال مطالعه هستند و به‌صورت منسجم و برنامه‌ریزی شده دنبال کتابخوانی نیستند. بیشتر با گوشی‌های تلفن‌های همراه خود سرو کار دارند و عادت به مطالعه را از یاد برده‌اند.

*همشهری

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی برجام بازی های آسیایی کتاب هری پاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۶۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به عادت قرار دادن پا روی داشبورد گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رضا معمارزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی عادت دارند هنگام نشستن در خودرو پای خود را روی داشبورد بگذارند، اظهار کرد: قرار دادن پا روی داشبورد می‌تواند در صورت فعال شدن کیسه هوا خودرو (ایربگ)، به شدت و میزان صدمه آن بیفزاید.

وی افزود: کیسه هوا برای سرنشینان خودرو البته در صورتی که درست نشسته باشند، طراحی شده است، در غیراین صورت نه تنها کیسه هوا از فرد یا افراد محافظت نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. اگر پاها روی داشبور خودرو باشند و تصادفی رخ دهد، فشار ناشی از باز شدن کیسه هوا موجب می‌شود پاها به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شوند در نتیجه آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی وارد شود.

معمارزاده با بیان اینکه پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود، گفت: اگر شدت تصادف زیاد باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت هم باز شود. در چنین شرایطی اگر سرنشینان به طرز صحیحی در خودرو نشسته باشند فشار ناشی از چنین سرعتی آسیب جزیی وارد می‌کند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند.

وی افزود: باید توجه شود که کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و بر اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد فرد به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزند و زمینه باز شدن کیسه هوا را فراهم کند، بنابراین همیشه باید احتیاط شود و از قراردادن پاها روی داشبور پرهیز کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: هر چند کمربند ایمنی برای محافظت از جان سرنشینان طراحی شده است اما سرنشین خودرو باید درست بنشیند تا کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از او محافظت کند. با قراردادن پاها روی داشبورد، وضعیت نشستن تغییر می‌کند و کمربند ایمنی به درستی روی بدن فرد قرار نمی‌گیرد و دچار آسیب می شود.

معمارزاده گفت: اگر سرنشین خودرو درست روی صندلی ننشیند و خودرو واژگون شود، هیچ چیزی برای محافظت از او وجود نخواهد داشت زیرا در صورت واژگونی خودرو، کیسه هوا وظیفه محافظت از قسمت‌های پایینی بدن را دارد و اگر پاها روی داشبور باشند، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه محافظت کند.

وی افزود: بنابراین تجهیزات ایمنی خودرو زمانی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده شود.

وی به خطرناک بودن این عادت در موارد غیر تصادفی اشاره کرد و افزود: قرار دادن پا روی داشبورد حتی وقتی که ترمز ناگهانی گرفته می‌شود نیز بسیار خطرناک است، زیرا در این شرایط، فاصله بین پا و داشبورد به سرعت کاهش می‌یابد و پاها قفل می‌شوند و ممکن است فرد از روی صندلی به سمت پایین سُر بخورد.

معمارزاده با اشاره به رواج این عادت خطرناک بین سرنشینان گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول بیان کرد: این کار حتی در سرعت پایین بسیار خطرناک است بنابراین بهترین راه حل این است که همیشه از قرار دادن پاهابر روی داشبورد پرهیز شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • لورکوزن و عادت به گلزنی در دقیقه ۹۰ به بعد!
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • عادت عجیبی که مهاجم تیم ملی ترک نمی‌کند!