Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@11:39:50 GMT

اهمیت کشاورزی برای ثبات سوریه

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۷۷۸۱۳

اهمیت کشاورزی برای ثبات سوریه

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، اندیشکده چت‌هام هاوس طی گزارشی به بررسی اهمیت کشاورزی برای ثبات سوریه پرداخته است.

براساس آمار رسمی، بحران و تغییرات آب و هوایی بخش کشاورزی سوریه را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. کشاورزی سوریه در سال 2006 حدود 19.5 درصد از نیروی کار این کشور را به خود اختصاص داد، در حالی‌که در برآوردهای دیگر، این رقم 40 تا 50 درصد بود و درگیری ها مستقیما منجر به ضرر عمده در این بخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) هزینه مالی خسارت و تلفات در سوریه تا پایان سال 2016 به 16 میلیارد دلار رسیده است و ارزیابی می شود طی دو سال اخیر این رقم بالاتر هم رفته باشد.

افزایش خشونت در طی هشت سال جنگ، بخش کشاورزی سوریه را مختل کرده است که اگر این مساله مدیریت نشود، ناگزیر بی ثباتی های بیشتری را به بار خواهد آورد.

قبل از جنگ سوریه، کشاورزی ستون اقتصاد این کشور را تشکیل می داد و بیش از یک پنجم کل تولید ناخالص ملی را شامل می شد. دولت سوریه نیز در این بخش به شدت سرمایه گذاری کرد تا به خودکفایی برسد. ذخایر استراتژیک گندم این کشور، حدود 3.5 میلیون تن بود که برای کل کشور در یک سال کافی به نظر می رسید.

سوریه قبل از جنگ، یکی از صادرکنندگان عمده غلات، میوه و سبزیجات به کشورهای همسایه و خلیج فارس بود.

با این وجود، سیاست هایی که منجر به خودکفایی کوتاه مدت می شدند، مضر به نظر می رسید و کشاورزی به شدت به دولت وابسته شد، تا جایی که 80 درصد گندم تولید شده سالانه، توسط قیمتی که خود دولت وضع می کرد، خریداری می شد.

علاوه بر این سیاست هایی که بر استفاده از آب های زیر زمینی متمرکز شده بود، ضعیف به نظر می رسید و در دراز مدت باعث از بین رفتن این منابع می شد.

دولت تصمیم گرفت تا یارانه های سوخت را برای افزایش بودجه و پوشش هزینه های پمپاژ آب توسط کشاورزان کاهش دهد و از طرف دیگر تمام تلاش خود را بر توسعه مناطق شهری متمرکز کرد.

با وجود مزایای زیست محیطی، کاهش یارانه های سوخت، هزینه های آبیاری و حمل و نقل محصولات را برای کشاورزان افزایش می دهد و کشاورزان با کاهش درآمد، قادر به پرداخت هزینه های خود نیستند.

این نوع سوء مدیریت باعث ترک مناطق روستایی توسط مردم و هجوم به شهرها شد که تاثیر به سزایی بر شرایط کلی اجتماع و اقتصاد داشت؛ با این وجود نرخ بیکاری بالا رفت زیرا کشاورزان فاقد مهارت های مورد نیاز صنایع شهری بودند.

جنگ سوریه باعث شد که بسیاری از کشاورزان پیشه خود را رها و فرار کنند؛ در نتیجه بسیاری از زمین های کشاورزی نیز نابود شد.

شرایط به گونه ای پیش رفت که به گفته بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی کشاورزی در سال 2015 در مقایسه با نرخ پیش از جنگ، 41٪ کاهش یافت.

از طرف دیگر دولت که بزرگترین خریدار محصولات بود منابع خود را برای خرید از دست داد و با تزریق محصولات بیشتر به بازار، قیمت ها افت کرد.

شرایط به جایی رسید که سوری ها بیش از 50 درصد درآمد خود را برای تهیه غذا صرف کردند. این درحالی است که پیش از جنگ این رقم 25 درصد بود.

در حال حاضر سازمان های بین المللی مانند فائو، اقداماتی را برای کاهش کمبود غذاهای اساسی از طریق آموزش کشاورزان و پشتیبانی آن‌ها انجام داده اند. سازمان های غیر دولتی سوریه نیز به طور فزاینده ای روی پروژه های معیشتی تمرکز کردند تا به حفظ خانواده ها در مناطق زراعی کمک کند اما تمام کمک های موجود با ظرفیت محدود صورت می گیرد.

همه تلاش ها برای جبران 16 میلیارد دلار خسارت و زیان کافی نیست. کشاورزی بخش مهمی از اقتصاد، فرهنگ و معیشت مردم است و بدون تلاش برای ساختن دوباره این صنعت، سوری ها به زودی با بحران نا امنی غذایی جدی و بیکاری مواجه می شوند.

تغییرات آب و هوایی نیز یک نگرانی عمده برای تولید آینده است. بنابراین، باید سیاست هایی در نظر گرفت تا در دراز مدت، کشاورزی سوریه حفظ شود.

سوء مدیریت در زمینه منابع آبی و انسانی که ذکر شد باعث به وجود آمدن بحران گشته که باید تلاش هایی در زمینه آن ها صورت گیرد. اگرچه منازعه سوریه هنوز ادامه دارد اما سازمان ها می توانند کمک های خود را افزایش داده و تلاش های هماهنگی را برای حمایت از معیشت کشاورزان انجام دهند، این امر به بازسازی و ایجاد شغل برای بسیاری از مردم سوریه کمک خواهد کرد.

بخش کشاورزی سوریه یک بار این کشور را به خودکفایی نزدیک کرده و برای بخش قابل توجهی از مردم اشغال ایجاد کرد این پتانسیل هنوز هم وجود دارد فقط باید برای ساخت مجدد آن تلاش کرد.

انتهای پیام/

178 / 159 سوریه ثبات کشاورزی کمبود مواد غذایی خسارت اقتصادی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سوریه ثبات کشاورزی کمبود مواد غذایی خسارت اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۷۷۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- در تپه‌های خارج از شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، چوپان بختیار شریپوف مراقب گله گوسفندان غول پیکر هیسار خود بود. این نژاد که به دلیل سودآوری و توانایی سازگاری با تغییرات آب و هوایی ارزشمند است، در این کشور آسیای مرکزی که با کمبود گوشت و چراگاه مناسب مواجه است، جایگاه بالایی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش فرارو، شاریپوف ۱۸ ساله گفت: آن‌ها حتی زمانی که آب و مرتع کمی در دسترس باشد، به سرعت وزن اضافه می‌کنند.

این گوسفندان مقاوم که به دلیل سال‌ها چرای بیش از حد و گرم شدن زمین با تخریب جدی زمین‌های کشاورزی مواجه هستند، نعمتی بالقوه برای کشاورزان تاجیکستان محسوب می‌شوند و گوشت زیادی دارند.

حدود ۲۵۰ گوسفند غول‌پیکر هیسار - که با دو توده چربی در قسمت عقب آن‌ها قابل تشخیص هستند - زیر آفتاب اوایل بهار زیر نظر شاریپوف در حال چرا بودند.

او گفت: این‌ها به طور متوسط ۱۳۵ کیلوگرم (۳۰۰ پوند) وزن دارند. در اواخر زمستان خیلی سنگین نیستند، اما به سرعت اضافه وزن پیدا می‌کنند.

بزرگترین گوسفند هیسار تاجیک می‌تواند بیش از ۲۱۰ کیلوگرم (۴۶۰ پوند) وزن داشته باشد و قادر به تولید گوشت و چربی حدود دو سوم وزن کل خود است، که می‌توانند برای کشاورزان بسیار سودآور باشند.

شروفجون راخیموف، یکی از اعضای آکادمی علوم کشاورزی تاجیکستان، به خبرگزاری فرانسه گفت: هیسار‌ها یک نژاد منحصر به فرد هستند، اول به دلیل وزنشان، به علاوه این گوسفند‌ها هرگز در یک نقطه نمی‌مانند، بنابراین به بهبود اکوسیستم زمین کمک می‌کنند. آن‌ها می‌توانند تا ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) در جستجوی چراگاه بین فصول سال سرگردان باشند و به مراتع در مناطق مختلف کمک کنند تا احیا شوند.

کاهش کیفیت زمین یکی از اصلی‌ترین چالش‌های زیست محیطی پیش روی آسیای مرکزی است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۲۰ درصد از زمین‌های منطقه در حال حاضر تخریب شده است و ۱۸ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. این مساحت ۸۰۰۰۰۰ کیلومتر مربع (نزدیک به ۳۱۰۰۰۰ مایل مربع) است که معادل وسعت ترکیه است.

بسیاری از کشاورزان که با کاهش بهره‌وری زمین هایشان به معیشت خود آسیب وارد می‌کنند، مهاجرت را انتخاب می‌کنند. در چنین محیطی، وضعیت گوسفند هیسار - که می‌تواند در شرایط سخت رشد کند - برای تاجیکستان مورد توجه عمومی جدی است.

تاجیکستان اخیراً همسایگان خود را به دستکاری در این نژاد متهم کرده و آن را با دیگر گونه‌های محلی برای ایجاد گوسفندان سنگین‌تر به کار برده اند.

یک هیسار به وزن ۲۳۰ کیلوگرم سال گذشته در یک مسابقه کشاورزی در قزاقستان به ثبت رسید و رکورد جهانی گینس را به نام خود ثبت کرد.

پرورش دهندگان تاجیک می‌گویند که قصد دارند جلوتر بمانند. بوبوکالونوف در حالی که در مقابل گوسفندی که روی ترازو خوابیده و پاهایش را به هم بسته است، گفت: او ۱۵۲ کیلوگرم وزن دارد و ۱۵۰۰۰ دلار ارزش دارد. این مبلغ معادل شش سال حقوق متوسط در تاجیکستان است. بوبوکالونوف قصد دارد او را اواخر امسال بفروشد.

بوبوکالونوف گفت: امیدوارم تا زمان مسابقات تابستان امسال وزن او به ۲۲۰ تا ۲۳۰ کیلوگرم برسد. فقط با تغذیه او با محصولات طبیعی بدون دوپینگ، او می‌تواند روزانه ۸۰۰ گرم وزن داشته باشد.

در قزاقستان، یک گوسفند در سال ۲۰۲۱ به قیمت ۴۰۰۰۰ دلار فروخته شد.

در حالی که کشاورزان هیسار‌ها را به دلیل سودآوری دوست دارند، این گوسفند به دلیل طعم و مزه خود در میان جمعیت گسترده‌تر مشهور است. گوشت گوسفندی یک عنصر ضروری در غذا‌های آسیای مرکزی است.

دیگر خبرها

  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور