Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-20@00:08:25 GMT

۸ روز دیگر بازار مملو از پوشک بچه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۸۱۳۱۳

۸ روز دیگر بازار مملو از پوشک بچه می‌شود

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ روزنامه ایران در گزارشی از وضعیت این روزهای پوشک در بازار بعد از این مقدمه نوشته است: بعد از انتشار این فیلم، موجی از تقاضا برای خرید پوشک ایجاد شد و هر روز این کالا گران تر و نایاب‌تر شد و حتی احتکار از سوی برخی از بخش‌ها که خیلی‌ها آن را بر گردن توزیع‌کننده انداختند، هم صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از آن دستمال کاغذی هم به سرنوشت پوشک بچه دچار شد.طبق آخرین گفت‌وگوها با مسئولان بخش سلولزی تا ۸ روز دیگر کمبود پوشک بچه و دستمال کاغذی به پایان می‌رسد اما مردم با قیمت ۱۰۰ و ۱۵۰ درصد بیشتر می‌توانند محصول مورد نیاز خود را خریداری کنند. در این میان مسئولان، مردم را به صرفه‌جویی تشویق کردند و گفتند مصرف روزانه ۳ پوشک بچه هم می‌تواند صرفه‌جویی برای این صنعت داشته باشد.

اما این موضوع از کجا شروع شد؟ قطعاً مانند خیلی از کالاها به گمرک می‌رسیم. صاحبان مواد اولیه پوشک بچه و دستمال کاغذی که بعد از ترخیص کالا باید پول کالای خود را پرداخت کنند، بیش از یکماه معطل ماندند تا دولت تکلیف ارز آنها را مشخص کند. این صنعت مانند سایر صنایع به‌دنبال ارز دولتی بود تا قیمت محصولاتش افزایش پیدا نکند اما چند روز پیش به آنها اعلام شد که مشمول ارز دولتی نیستند و باید سراغ ارز بازار آزاد بروند. بدین جهت اواخر هفته پیش تولیدکنندگان کالاهای خود را با ارز آزاد ترخیص کردند.

حال کارخانجاتی که مواد اولیه به دستشان رسیده، قرار است با سرعت موضوع تولید را دنبال کنند تا کسری بازار رفع شود. چند روز پیش نیز تولیدکنندگان محصولات سلولزی در انجمن صنایع سلولزی جلسه قیمت‌گذاری گذاشتند و بر مبنای ارز آزاد قیمت‌گذاری کردند که معلوم نیست چقدر دوام داشته باشد چرا که با افزایش قیمت ارز، مجدداً این گروه از صنعت خواستار افزایش قیمت می‌شوند. به هر ترتیب لیست قیمت این گروه از صنعت به سازمان حمایت ارسال شده است. آنگونه که تولیدکنندگان تصمیم‌گیری کردند قیمت محصولات سلولزی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و از ۸ روز دیگر کمبودی در بازار وجود ندارد.

چه تعداد واحد تولیدی فعال است

وزارت صنعت اعلام کرده ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۲۸۰ هزار تن در زمینه پوشک بچه معمولی، پوشک کامل بچه، پوشک بزرگسال و.... فعالیت دارند. این در حالی است که انجمن صنایع سلولزی تعداد واحدهای فعال را ۱۰۰ واحد دانسته و میزان تولید پوشک را ۱۰۰ هزار تن عنوان کرده است. تناقض دیگری که در این صنعت وجود دارد به خبر ۱۰ اردیبهشت سال‌جاری بر می‌گردد. مسئولان این صنعت در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات وابسته از خودکفایی در تولیدات خود صحبت کردند و خواهان ممنوعیت واردات محصولات سلولزی شدند. اما اکنون انجمن صنایع سلولزی یادآور شده است در مواد اولیه دستمال کاغذی وابستگی صددرصدی به واردات و ۸۰ درصدی در زمینه پوشک بچه وجود دارد.

پروین نباتی مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته است: با توجه به کیفیت محصولات تولیدی، میزان واردات محصولات سلولزی رقم قابل توجهی در گذشته نبوده و حداکثر ۲ درصد مصرف کشور از طریق واردات تأمین می‌شده است و صرفاً در سال ۱۳۹۵ سهم واردات از مصرف به حدود ۹ درصد رسید اما در سال ۱۳۹۶ این مقدار تعدیل شد. در سال‌جاری به‌دلیل گلایه‌هایی که تولیدکنندگان سلولزی داشتند و بر طبل خودکفایی کوبیدند، دولت واردات محصولات سلولزی را ممنوع کرد. بدین جهت هر گونه محصولی که در بازار وجود دارد قاچاق محسوب می‌شود.

دلایل کمبود پوشک در بازار

در مورد وضعیت پوشک بچه و سایر محصولات سلولزی که این روزها باعث نارضایتی مردم شده، با عباس فصیح خوشگرد رئیس انجمن صنایع سلولزی ایران مصاحبه‌ای داشتیم. او یک خبر خوب و یک خبر بد برای مصرف‌کنندگان صنایع سلولزی داشت. وی گفت: از ۸ روز دیگر بازار با کمبود محصولات سلولزی چون پوشک بچه، دستمال کاغذی و.... روبه‌رو نیست اما به خاطر آنکه واردات مواد اولیه این صنعت با ارز آزاد است مجبور به افزایش ۲ تا ۲.۵ برابری قیمت محصولات شدیم و البته این احتمال وجود دارد که با افزایش نرخ ارز مجدداً قیمت محصولات سلولزی گران شود. وی با بیان اینکه خمیر پالپ ماده اولیه تولید پوشک بچه به خاطر مشخص نبودن پرداخت ارز دولتی و آزاد در گمرک ماند (به مدت یک ماه) و کارخانجات با کمبود ماده اولیه روبه‌رو شدند، گفت: با مشخص شدن اینکه تولیدکنندگان صنایع سلولزی باید ارز آزاد دریافت کنند، ترخیص مواد اولیه صورت گرفت و اکنون کارخانجات تولید را شروع کردند. رئیس انجمن صنایع سلولزی گفت: در تولید دستمال کاغذی وابستگی صددرصدی (واردات خمیر سافت و هارد) و در پوشک بچه وابستگی ۸۰درصد (خمیر پالپ و پودر جاذب رطوبت) به واردات داریم.

وی درباره میزان تولید صنایع سلولزی افزود: هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم مصرف صنایع سلولزی دارد که با واردات مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی هیچ مشکلی در تأمین کالا ندارند. میزان تولید دستمال کاغذی در کشور ۲۰۰ هزار تن و پوشک بچه ۱۰۰ هزار تن است.

فصیح خوشگرد درباره احتکار پوشک بچه، تأکید کرد: احتکار کشف شده مربوط به برندهای خارجی بوده و این امر هیچ ارتباطی با تولیدکننده ایرانی ندارد.  وی در ادامه از مردم خواست که در مصرف محصولات سلولزی چون پوشک بچه و دستمال کاغذی صرفه‌جویی کنند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خانواده صنعت فضای مجازی گمرک وزارت صنعت معدن و تجارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۱۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۲۹ فروردین + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ روندی مخالف روز قبل در پیش گرفته و در بیشتر محصولات داخلی رو به کاهش است اما در بازار مونتاژی‌ها تغییر زیادی دیده نمی‌شود.

سورن پلاس (فول) با افت ۶۰۰ هزار تومانی قیمت امروز به نرخ ۷۶۵ و سورن پلاس (ارتقا) با افت ۳۰۰ هزار تومانی قیمت و نرخ ۷۸۳ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) نیز ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ریزش قیمت، تارا دستی (ارتقا) ریزش یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی قیمت و پژو ۲۰۷ دنده‌ای پارانوما (ارتقا) یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان افت قیمت را به ثبت رساند تا به نرخ یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون تومان معامله شود.

کوییک دنده‌ای S از هاچ‌بک‌های اقتصادی شرکت سایپا امروز ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر از دیروز و به قیمت ۴۴۵ میلیون تومان رسیده است.

شاهین G از سدان‌های لوکس و رده بالای سایپا نسبت به روز گذشته ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت دارد و به ۷۸۲ میلیون تومان معامله می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۶۵ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۵۸ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۸۳۴ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۴۲ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۱۰۷ میلیون تومان، پژو پارس ۶۷۴ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۱۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۸۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۸۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۵۰ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۴۷ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۲۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 یک میلیارد و ۱۰ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۹۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S استاندارد با قیمت ۴۵۲ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۷۸ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۴ میلیون تومان، کوییک S استاندارد ۴۴۵ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۹۶ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۶۰ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۱۵ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی ثبات قیمتی بیشتری به چشم می‌خورد اما تعدادی از محصولات در مسیر کاهش قیمت قرار دارند.

کی‌ام‌سی J۷ امروز ۲ میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به نرخ یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون تومان رسید اما فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و رسپکت ۲ نیز ۵۰۰ هزار تومان ارزان‌تر از دیروز در بازار خرید و فروش می‌شوند.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۰ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۹۵ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۷۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو دو میلیارد و ۵۱۵ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۶۱ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۰ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۳۵ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 744636

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳؛ محصول جدید سایپا در بازار چقدر ارزش دارد؟
  • این خودروی پرطرفدار ۵۵ میلیون تومان گران شد !
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • راهنمای خرید مانیتور ال جی و سامسونگ
  • قیمت خودرو امروز ۲۹ فروردین + جدول
  • ۳۴۰ شرکت ایرانی و خارجی در نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • پیش‌فروش لوازم خانگی برای جلوگیری از ایجاد بازارسیاه
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم