Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

امیرآبادی: به سلحشوری اهانت نکردم

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده اصولگرای قم که پس از نطق پروانه سلحشوری، معترض او شده بود، می‌گوید «مؤدبانه» اعتراض کرده و از واژه «بی‌بته» برای نماینده تهران استفاده نکرده است.پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید دیروز در نطق میان دستور مجلس، با انتقاد از وضعیت کشور، راه برون‌رفت از معضلات و مشکلات را «برگزاری همه‌پرسی» دانست. بعد از نطق سلحشوری که در آن از نظارت استصوابی شورای نگهبان هم انتقاد شده بود، برخی از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری، به او معترض شدند. به گفته سلحشوری برخی از این نمایندگان با ادبیاتی تند با او برخورد کردند.گرچه این نماینده اصلاح‌طلب مجلس جزئیات بیشتری درباره «ادبیات تند» نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری نگفت، اما برخی نمایندگان که نخواستند نامشان فاش شود، مدعی شدند احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم بعد از نطق سلحشوری به او معترض شده است. بنابر اظهارات این نمایندگان، فراهانی خطاب به سلحشوری گفته است: «من این حرفت را قبول دارم، اگر شورای نگهبان اصلاح‌طلبانی که اسم و رسم دارند و سرشان به تنشان می‌ارزد را رد صلاحیت نکند، آدم‌های بی‌بُته‌ای مثل تو به مجلس نمی‌آیند!»با این حال، امیرآبادی‌فراهانی در گفت‌وگو با ایرناپلاس تأکید دارد که به سلحشوری اهانت نکرده و مؤدبانه صحبت کرده است.

انتقاد ضرغامی از ممنوع‌المنبری زائری

عزت‌الله ضرغامی، رئیس پیشین صداوسیما از ممنوع‌ المنبری محمدرضا زائری انتقاد کرد.عزت الله ضرغامی در حساب توئیتری خود نوشت: ممنوع شدن منبری که حداقل چند صد هزار مخاطب در فضای مجازی دارد،معنا ندارد!زائری دغدغه‌مند، خون گرم و پر حرارت است. اعتقادش را صریحا ابراز می کند و از رفتارهای دوگانه پرهیز دارد.(همین)زائری در همین دهه محرم منبر خواهد رفت. گرمتر از گذشته.»

بازداشتی جدید در شورای شهر

رئیس شورای شهر بابل از دستگیری 5 عضو شورای شهر 9 نفره این شهر خبر داد.فرامرز ابوالحسنی در گفت‌وگو با ایسنا از احضار و دستگیری 5 تن از اعضای این شورا خبر داد.به نظر می رسد عمده اتهام افراد بازداشتی، مالی و اخلاقی است.

گاف رئیس دفتر رئیس جمهور!

انتقاد رئیس دفتر رئیس جمهور از صحبت‌های دیروز آیت الله جنتی در حاشیه هیئت دولت، حکایت از ارائه اطلاعات غلط به او دارد.محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور ظهر امروز (چهارشنبه 14 شهریور) در حاشیه دولت با اشاره به سخنان روز گذشته آیت الله جنتی در پنجمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری مدعی شد که او گفته است، "برخی به نیویورک می روند که با ترامپ ملاقات کنند" برایم عجیب بود. ممکن است برخی در کوچه و بازار این حرفها را بزنند اما اینکه رئیس مجلس خبرگان صحبتی کند که پایه و اساسی ندارد و هیچ وقت مطرح نبوده؛ برایم جای تعجب داشت؛ از همه بزرگان می خواهم وقتی می خواهند مطلبی را بیان کنند آن را بیشتر بررسی کنند یا اینکه سوال کنند تا براساس مطالبی که می گویند مردم باور کنند".این در حالی است که روز گذشته آیت الله جنتی در نطق پیش از دستور خود در پنجمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری گفته بود که " ترامپ هم به دنبال شیطنت هایی است که در حاشیه اجلاس سازمان ملل با آقای روحانی دیدار کند در حالی که رهبری هم مکررا گفته اند که هیچ مقامی حق ندارد با دولت آمریکا مذاکره کند".

حمله تروریستی به برجک مرزی سراوان ناکام ماند

فرماندار سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان گفت: برجک مرزی میل 160 و 161 این شهرستان ساعاتی پیش مورد هدف حمله کور گروهک تروریستی جیش الظلم قرار گرفت.درویش نارویی در این باره اظهار داشت: ساعتی قبل برجک های میل 160و161 میل مرزی شهرستان سراوان مورد هدف حمله کور گروهک تروریستی جیش الظلم قرار گرفت که با هوشیاری نیروی‌های مرزبانی و سپاه ناکام ماند.وی افزود: بر اساس گزارش های اولیه خوشبختانه این حمله تروریستی هیچ گونه تلفات جانی و مالی نداشت.فرماندار سراوان گفت: اعضای این گروهک تروریستی بعد از ناکامی به خاک پاکستان گریختند.سراوان در 347 کیلومتری جنوب شرق زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی کشور پاکستان قرار دارد./ایرنا

آمار تکان‌دهنده از خشکسالی در ایران

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: براساس شاخص 10 ساله (SPE بارش، دما و تبخیر)، 98.1 درصد مساحت کشور دچار درجات مختلف خشکسالی است و در این بازه زمانی، تنها 1.6 درصد مساحت کشور در وضعیت نرمال و سه دهم درصد مساحت ایران در شرایط ترسالی قرار دارد./ايسنا

چرا رئیس‌جمهور در اجلاس خبرگان رهبری شرکت نکرد

یک منبع آگاه در پی انتشار مطالبی از سوی برخی از رسانه‌ها درباره عدم حضور رئیس‌جمهور در اجلاس خبرگان رهبری اعلام کرد: بحث حضور حسن روحانی به عنوان عضو مجلس خبرگان رهبری در اجلاسیه خبرگان با حضور وی به عنوان رییس جمهور دو موضوع جدا از هم است.این منبع آگاه یادآورشد: حجت‌الاسلام روحانی به عنوان عضو مجلس خبرگان در جلسات مثل همه اعضا دیگر در شرکت کرده و می‌کنند اما دیدار و گفت وگوی رییس جمهور با اعضا خبرگان رهبری در خلال اجلاسیه‌های سالیانه این مجلس دارای سنتی دیر پا و دیرینه است که کاملا با آنچه در حال حاضر برخی بر آن اصرار دارند متفاوت است .وی افزود: در تمام ادوار مختلف ریاست جمهوری چه در زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری و چه در زمان ریاست جمهوری آقان هاشمی رفسنجانی و خاتمی و حتی یکی دو سال اول ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد سنت این دیدار و گفت وگو بر این منوال بوده که اعضا خبرگان در یکی از شب‌های برگزاری اجلاس به دیدار رییس جمهور می رفتند وجلسه ای به میزبانی رییس جمهور برگزار می شد، این اتفاق در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد به دلایلی منتفی می شود اما معلوم نیست به چه دلیلی هنوز اصرار به عدم رعایت این سنت دیر پا وجود دارد، در حالی شایسته این است که این سنت دوباره احیا شود.وی ادامه داد:بعضی رسانه‌ها و افراد می‌خواهند رسمی که در دوره احمدی‌نژاد ملغی شده را به اسم حسن روحانی تمام کنند./ایسنا

روایت توئیتری ظریف از وقاحت ترامپ در سوء استفاده از شورای امنیت

▫️وزیر امور خارجه در توییتر نوشت: " شورای امنیت تنها یک قطعنامه در باره ایران دارد و ترامپ آنرا نقض کرده و با قلدری می خواهد دیگران را هم به نقض آن وادار کند. اکنون وی می خواهد با سوءاستفاده از ریاست دوره ای بر شورای امنیت موضوعی را که برای ۷۰ سال به فلسطین اختصاص داشته منحرف کرده و در آن جلسه ایران را برای اوضاع وحشتناکی که او و مشتریانش در سراسر خاورمیانه ایجاد کرده اند متهم کند؛ وقاحت! "

ادیانی: مردم رای نداده‌اند که نماینده تسبیح بزند،‌ریش شانه کند!

طرح شفافیت آرای نمایندگان مخالفان زیادی دارد از جمله علی ادیانی، نماینده مردم قائمشهر. او در این رابطه گفت:رای گیری بر اساس آئین نامه داخلی مجلس است و طبق قانون باید رای گیری در مجلس به جز مواردی که خود نمایندگان درخواست علنی شدن آن را دارند مخفی باشد. لذا ملاک و معیار ارزیابی نمایندگان را می توان تذکرات پیشنهادات و نطق های آنان قرار داد.مردم رای نداده‌اند که نماینده به مجلس برود تسبیح بزند، ریش شانه کند، به موبایلش مشغول باشد و به کارهای غیر مرتبط بپردازد. یادمان نرود صحن علنی مجلس اتاق جراحی قانون است مگر می‌شود جراح در حین جراحی به کاری غیر از جراحی بپردازد؟

تقوی: چرا مردم دلارها را به بازار نیاوردند؟

مهدی تقوی، اقتصاددان در مورد تاثیر ابلاغ و اجرای بسته ارزی دولت برای کنترل نرخ بازار : احتمالا اگر مردم حرف‌های دولت را قبول داشتند، ‌دلارهای خود را به بازار می‌آوردند و بدین صورت نرخ ارز کاهش می‌یافت، اما عکس این ماجرا اتفاق افتاد و حتی ممکن است در روزهای آینده نرخ ارز بالاتر رود.براساس بررسی‌های بنده در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ هر دلار استرالیا ۳هزار و ۸۵۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۳هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسیده؛ در حالی که در ۱۰ شهریور ۹۷ دلار استرالیا به قیمت ۸هزار و ۵۰ تومان خرید و فروش شده و دلار آمریکا نیز در همین تاریخ یعنی ۱۰ شهریور به قیمت ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش می‌رسد که نرخ‌هایی بسیار عجیب و غریب و دور از ذهن است.

آمریکا مجوز موردی برای خرید نفت ایران به هند می‌دهد

مقامات وزارت خارجه آمریکا در آستانه سفیر وزیر خارجه‌شان به هند، از کوتاه آمدن واشنگتن از گزینه «صفر کردن صادرات فروش نفت ایران» و بررسی اعطای مجوزهای موردی به دهلی‌نو برای ادامه خرید نفت ایرانی خبر دادند./فارس

20 نماینده مجلس: نطق سلحشوری و حیدری تشویش اذهان عمومی بود

۲۰ نماینده مجلس شورای اسلامی با امضای نامه ای خطاب به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، با انتقاد از اظهارات دو نماینده تهران در نطق میان دستور، اظهارات این افراد را موجب تشویش اذهان عمومی نسبت به ارکان نظام خواندند و خواستار بررسی پرونده این افراد در قوه قضاییه شدند. متن کامل این نامه به شرح زیر است:
هیات محترم نظارت بر رفتار نمایندگان
احتراما ما امضا کنندگان این نامه شاهد نطق های مجلس در روز سه شنبه مورخ ۱۳ شهریور ماه بودیم، خانم پروانه سلحشوری و آقای غلامرضا حیدری نمایندگان تهران در مجلس مطالبی را بیان کردند که خلاف واقع بود و موجب تشویش اذهان عمومی نسبت به ارکان نظام مقدس اسلامی بود. خواهشمند است دستور رسیدگی فرمایید و از حقوق مردم، مجلس و ارکان نظام دفاع کنید.

مدعی‌العموم درباره پخش فیلم کریمی قدوسی اقدام کند

یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی خواستار ورود مدعی العموم و دادستان تهران به موضوع پخش فیلم محرمانه در مجلس شورای اسلامی از سوی کریمی قدوسی شد. علیرضا رحیمی با اشاره به انتشار فیلم مربوط به دوتابعیتی‌های مذاکرات از سوی کریمی قدوسی گفت: این فیلم چند ماه قبل به صورت کامل در کمیسیون امنیت ملی توسط نماینده سازمان اطلاعات سپاه پخش و اعلام شد که فیلم محرمانه است و مفاد آن منتقل نشود. در آن زمان ما موضوع دوتابعیتی‌ها را در کمیسیون بررسی می‌کردیم و نمایندگان سازمان اطلاعات سپاه و مسئولین وزارت اطلاعات هم در آن جلسه حضور داشتند. در همان جلسه اختلاف نظر عمیقی در مورد موضوع دوتابعیتی‌ها بود و به صورت مصداقی درباره آقای دری اصفهانی اظهارات مختلفی توسط دستگاه‌های امنیتی مطرح شد. نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اخلاق اسلامی و حقوق شهروندی و سپس رعایت قانون مقدمه بر همه چیز است، اظهار کرد: اگر ما ادعای امنیت کشور را داریم امنیت این نیست که مستند محرمانه‌ای را نه تنها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی پخش کنیم بلکه آن را در اختیار عموم مردم و رسانه‌ها قرار دهیم؛ لذا به نظرم مدعی العموم و دادستان تهران باید حساسیت لازم را نسبت به این موضوع داشته باشند و به این موضوع ورود پیدا کنند و به دلیل محرمانه بودن فیلم علت و عوامل پخش آن را نیز پیگیری کنند.

مصباح یزدی: به تعداد انگشتان یک دست، دوست در دنیا نداریم

آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی گفت: نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم اما در میان صد و خورده‌ای از کشورهای جهان کمتر از انگشتان یک دست دوست واقعی داریم. اکثریتشان به خون ما تشنه هستند. در بهترین حالت نسبت به ما بی‌تفاوت هستند. ممکن است به زبان نرم با ما صحبت کنند اما تجربه نشان داده که با ما دشمن هستند. در این شرایط که آنها از ابزارهای اقتصادی و فرهنگی و حتی بهداشتی از فرهنگ ما استفاده می‌کنند باید همانند اول انقلاب و دوران دفاع مقدس بسیج شویم. گناه مردم ما این بود که بجز دنیانگری به آخرت خود نیز فکر کرده است.

واکنش تند یک نماینده به سخنان دیروز نمایندگان: از منافقان پیشی گرفته‌اند

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی،گفت: جامعه امروز ایران به قدرت‌پرستی و مقام‌طلبی آلوده شده است و همین عامل باعث عدم پیشرفت کشور شده است. وی تاکید کرد:کشوری با منابع انسانی بی‌نظیر و جوانان با استعداد همراه با معادن فراوان نباید دچار معضلات فعلی شوند. بسیار متاسف هستم و بگویم شدت ضدیت با انقلاب و نظام در برخی سخنانی که در این روزها از تریبون مجلس شورای اسلامی شنیده می‌شود از اراجیف رادیوهای بیگانه و منافقین بیشتر است.

آمریکایی‌ها درباره جنگ خالی می‌بندند

سردار غلامحسین غیب پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین پیشرفت‌های کشور را نعمت بسیار بزرگی دانست که باید قدر آن را دانست. رئیس بسیج افزود: امکان جنگ وجود ندارد و وقتی حضرت آقا می‌فرمایند جنگی نخواهد شد، این یک پشتوانه قوی دارد. وی با تاکید بر این که امکان جنگ محال است افزود: آمریکایی به دنبال این قضایا نیستند و اگر می‌گویند خالی می‌بندند.

فرمانده سپاه: برخی راه حل همه را به مذاکره پیوند می‌زنند

سردار جعفری ادامه داد: وظیفه حفاظت و پاسداری از انقلاب اسلامی علاوه بر حضور شما دریادلان در مرزهای آبی حتی به شهرها، بازار، جامعه و حتی خانه‌های ما باز می‌گردد که نباید از آن غفلت کنیم. فرمانده سپاه پاسداران با بیان اینکه علیرغم تاکید مقام معظم رهبری که نگاه‌ها باید برای حل مشکلات اقتصادی به داخل باشد اما بارها برخی از مدیران کشور تمام راه حل مشکلات اقتصادی کشور را سیاسی و در نهایت به مذاکره پیوند می‌زنند. وی در ادامه بزرگترین مشکل کشور را حاکم نبودن مدیریت مبتنی با مبانی اسلامی و اعتقادات دینی دانست و افزود: سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی، حفاظت و پاسداری از انقلاب اسلامی را در تمام حوزه‌ها به ویژه حوزه مدیریتی مورد توجه قرار داده است.

واکنش وزیر احمدی‌نژاد به سخنان خودرویی شریعتمداری

محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه نشست روز یکشنبه کمیسیون صنایع و معادن مجلس بی آنکه شورای رقابت را از شمول قیمت گذاری خودرو خلع ید بداند، دو مرجع کارشناسی قیمت گذاری را به ترتیب هیات تعیین و تثبیت قیمتها در سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و ستاد تنظیم بازار اعلام کرده بود. عبدالرضا مصری، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت در اين باره گفت: طبق صراحت قانون، شورای رقابت مسؤول قیمت گذاری خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومان است. حالا اگر وزیر صنعت، معدن و تجارت از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اختیارات جدیدی برنامه قیمت گذاری خودرو گرفته باشد، بنده خبر ندارم./ايسنا

اروجعلی از کوی دانشگاه تا رئیس پاسگاه؟

اروجعلی ببرزاده، سرباز وظیفه‌ای که در جریان فاجعه کوی دانشگاه تهران محکوم شده بود، هم‌اکنون رئیس کلانتری ۱۵۷ مسعودیه تهران است. او همچنین از سال ۱۳۷۸ تاکنون از سربازی وظیفه به درجه سرهنگی ارتقاء پیدا کرده است. مسعود کاظمی در توییتر خود مدعی شده است: امروز صبح رهسپار کلانتری 157 مسعودیه شدم. سرهنگ اروجعلی ببرزاده را دیدم. خودش بود. همان که در پی حمله به کوی دانشگاه تهران در سال 78، به اتهام سرقت یک ریش‌تراش به 91 روز حبس محکوم شد. حاضر به گفت‌وگو نشد و اعلام کرد نه با من نه هیچ خبرنگار دیگری صحبت نخواهد کرد. تلفنم را برایش گذاشتم به امید اینکه شاید نظرش تغییر کند و حرف بزند. گفت حفاظت اجازه صحبت نمی‌دهد. گفتم بعدا بیایم تا از حفاظت اجازه گرفته باشی؟ گفت نه هرگز اینجا برنگرد. گفتم می‌خواهم از زبان خودت داستانت را روایت کنم قبل از اینکه دیگران روایت‌های احتمالا غیردقیق بگویند. دست خالی برگشتم. چون تلفن همراهم را نتوانستم به داخل کلانتری ببرم نشد از او عکس بگیرم. این عکس از جای دیگری به دستم رسید. سرهنگ تمام، اروجعلی ببرزاده فرزند محمد متولد 1349. ریاست محترم کلانتری 157 مسعودیه. ظاهرا در این دو دهه هیچ خبرنگاری سراغش نرفته بود./اختر

اسامی نمایندگان منظم در سه ماه اول اجلاسیه سوم مجلس

هیات رییسه مجلس در گزارشی اسامی نمایندگانی که منظم ترین حضور در جلسات علنی و کمیسیون متبوع داشته اند را طی سه ماهه اول اجلاسیه سوم دوره دهم مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد.
اسامی نمایندگان به شرح زیر است:
شهروز برزگر کلشانی نماینده سلماس، محمدحسین فرهنگی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو، روح الله بابایی صالح نماینده بوئین زهرا و آوج، محمدرضا تابش نماینده اردکان، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه، حسن کامران دستجردی نماینده اصفهان، علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری و میاندرود، فردین فرمند نماینده میانه، علیرضا سلیمی نماینده محلات و دلیجان، سیده فاطمه ذوالقدر نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس./خانه ملت

احتمال "طرح مجدد سؤال از رئيس‌جمهور" در مجلس

محمدعلی پورمختار، عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی، از احتمال طرح مجدد سؤال از حسن روحانی خبر داد. این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین استیضاح رئيس‌جمهور را منتفی دانست. او در عین حال با اشاره به قانع نشدن نمایندگان از پاسخ‌های روحانی در جلسه پیشین گفت، اگر عملکرد دولت برای حل مشکلات در یک روند شش‌ماهه مثبت نباشد، ممکن است بحث سؤال از رئيس‌جمهور دوباره مطرح شود. پورمختار همچنین گفت: «دولت می‌تواند تغییر پیدا کند و وزرای ناکارآمد بروند.» او قانع نشدن نمایندگان از پاسخ‌های رئیس‌جمهور را "تلنگری" به روحانی، مجموعه دولت و کابینه خواند و گفت: «باید کار و تلاش بیشتری انجام دهند، مخصوصا راجع به چهار محور سئوال که مجلس به آن‌ها رأی منفی داد.»/اعتماد آنلاین

مشکلات کشور راه‌حل‌های سه ماهه دارد نه سه ساله

محمد باقر قالیباف، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مشکلات کشور راه‌حل‌های روشن دارد؛راه‌حل‌هایی که وعده نمی‌دهد که سه سال بعد آثارش مشخص شود بلکه راه‌حل‌هایی که سه ماه بعد مردم تاثیر آن را ببینند. این شعار «پوشک،موشک» یک جنگ روانی است که بگویند مردم اینها پول برای موشک دیگران را دارند اما برای پوشک کودکان شما ندارند. هر چالشی که امروز در کشور داریم در حوزه کارکردهاست و ربطی به آرمان‌های انقلاب ندارد. با همه فشارها و تحریم‌ها قادریم که در سال ۱۴۰۰ یک ثبات ایجاد کنیم. من این بحث را مکتوب کرده ام و برای دوستانی که لازم بود فرستادم./تسنیم

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم

محمدباقر قالیباف اظهار داشت: بنده به عنوان رئیس قوه از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم چنانچه در حوزه تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین گام برداشتم و البته اقدام جمعی داشتیم.

به گزارش خانه ملت، رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما در مجلس یازدهم نظام حل مسائل را در همه استان‌ها با حمایت دانشگاه‌ها، اما به صورت کاملاً مردمی پیگیری کردیم، گفت: ما به دنبال تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین هستیم تا بدانیم جامعه به چه قانونی نیاز دارد. کشور ما تنها یک مجلس برای قانونگذاری دارد که باید در مسائل مختلف این موضوع را نیز در نظر بگیریم و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست هم‌اندیشی اساتید دانشگاه‌های تهران که عصر روز گذشته (پنجشنبه، ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به منظور پاسداشت مقام استاد در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به استادان حاضر در جلسه و بیان اینکه شهید مطهری (ره) یک معلم متفکر بود، گفت: این توفیق را داشتم که در زمان تدریس در دانشگاه همزمان در متن جامعه نیز حضور داشتم و واقعاً فاصله بسیار زیادی بین نیاز‌ها و مسائل جامعه و دوری دانشگاه‌ها از جامعه را با گوشت، پوست و استخوان خود درک کردم.

قالیباف با بیان اینکه علم نافع و علم روز در جامعه مؤثر است، عنوان کرد: علمی که بتواند مسائل و نیاز‌های جامعه را حل و فصل کرده و از مشکلات جامعه گره‌گشایی کند می‌تواند تأثیر گذار باشد. امروز با ناترازی در حوزه‌های مختلفی همچون انرژی، آب، مالی، جمعیت و توزیع جمعیتی روبرو هستیم چنانچه ۲۴ درصد جمعیت را در یک درصد از خاک کشور متمرکز کرده‌ایم و هیچ علمی در چنین تراکمی با شرایط اقلیمی کشورمان نمی‌تواند بگوید آلودگی هوا، صوت و خاک را حل می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری این مطلب که این اتفاقات یک شبه نیفتاده و مسئولان و جامعه دانشگاهی و اندیشمندان مقصر این موضوع هستند، اظهار داشت: امروز از حکمرانی به‌عنوان موضوعی اساسی صحبت می‌شود که از حکم تشکیل شده است. زمانی که می‌خواهیم حکم را جاری و ساری کنیم به این معنا است که باید از پایین به بالا و با مشارکت مردم باشد نه اینکه از بالا به پایین و یا متمرکز در یک نقطه باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه حکم از دو بخش تشخیص علمی و تصمیم سیاسی تشکیل می‌شود، گفت: زمانی که ترکیب این دو به درستی در کنار هم قرار بگیرد می‌تواند یک حکم جامعه در عرصه‌های مختلف تولید کند و کار پیش برود، اما زمانی که تصمیم سیاسی بدون تشخیص علمی و بدون درک شرایط سیاسی صورت گیرد، فاجعه رخ داده و حکمرانی انجام نمی‌شود.

قالیباف یادآور شد: یکی از اساتید بزرگ کشور می‌گوید ما مشکلات فراوانی در کشور داریم، اما هیچ مسأله‌ای نداریم از این رو وقتی مسأله نداریم، چیزی برای حل کردن نداریم و به‌دنبال حل مسأله نمی‌رویم همچنین افرادی که قابلیت حل مسأله دارند پیدا نمی‌شوند. ما باید قدرت تبدیل مشکل به مسأله را داشته باشیم و بعد افرادی را بیابیم که قابلیت حل مسأله دارند، اما متأسفانه امروز فقط مشکل را از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌بریم و حجم آن زیاد می‌شود، اما هیچ کدام به مسأله تبدیل نشده تا بتوان آن را با راهکاری حل کرد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به جلساتی که با حضور جوانان در آن حضور پیدا می‌کند، گفت: در این جلسات اظهاراتی را از جوانانی متخصص می‌شونم که ۲۵ سال قبل نیز آن‌ها را شنیده بودم. شاید برای آن‌ها تازگی داشته باشد، اما همه آن‌ها به گوش من تکراری است.

وی افزود: به اعتقاد من هیچ وزارتخانه و دستگاهی مهمتر، حساس‌تر و اساسی‌تر از آن (وزارت آموزش و پرورش) نیست، اما طی ۲۰ سال گذشته حدود ۱۷ وزیر و سرپرست به خود دیده است. وزارت آموزش و پرورش از بزرگترین وزارتخانه‌های کشور است که باید برترین مدیران در آن کار کنند. در چنین شرایطی چگونه می‌توان از آموزش، تربیت، اوقات فراغت و آینده کشور گفت.

قالیباف ادامه داد: کافی است در یک دوره ۲۰ ساله به سیستم آموزش و پرورش توجه کرده و تلاش کنیم بر مدار خود قرار گیرد و اگر ۲ دهه این اتفاق بیفتد شاهد تحولی عظیم خواهیم بود. وزارت آموزش و پرورش مهمترین وزارتخانه برای فرهنگ و تربیت است و اگر می‌خواهیم مشکلات هر بخشی را در کشور حل کنیم باید به آموزش و پرورش دقت کنیم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه امروز خیلی‌ها برای انجام کاری می‌گویند اعتبار و اختیار ندارند، گفت: به‌عنوان کسی که سال‌ها در این کشور مدیریت کرده‌ام می‌گویم موضوع مالی در اداره کشور قطعاً موضوع هشتم یا نهم ما است و موضوع نخستین و اساسی ما نیست. هر زمان کسی گفت برای انجام کاری نیاز به اعتبار و اختیار دارد قطعاً این فرد در هر جایگاه و تخصصی باشد، معنا و مفهوم کار را نشناخته و صرفاً به دنبال یک فعالیت است. کار در درون خود دو گوهر اعتبار و اختیار را دارد و اگر فردی نتوانست از کار خود این دو گوهر را بیابد، باید بایستد و بداند که کار خود را به درستی انجام نداده است.

فاصله معنادار میان دانشگاه و محیط جامعه کاهش یابد

وی افزود: زمانی دانشجویی به من گفت برای من کاری سراغ دارید؟ به او گفتم دنبال کار هستید یا شغل، که او پرسید آیا تفاوتی دارد و گفتم بله من می‌توانم برای شما کاری پیدا کنم، اما نمی‌توانم برایتان شغل پیدا کنم. شغل به معنای استخدام در یک اداره است که فرد وقتی وارد جایگاه خود می‌شود تازه قصد دارد بداند قرار است چه کاری انجام دهد در حالی که باید پیش از اقدام بداند که می‌خواهد چه کار کند.

قالیباف با انتقاد از فاصله معنادار میان دانشگاه و محیط جامعه، بیان داشت: دانشگاه باید در متن جامعه باشد و اگر اینگونه نباشد نمی‌توانیم از این طریق به دنبال مشارکت معنادار باشیم و این‌ها اشکالات ما است.

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه متوسط میزان تحقق عملی قوانین برنامه توسعه‌ای کشور تنها ۳۰ درصد بلکه کمتر از آن است، عنوان کرد: اگر برنامه‌ای هم نوشته نشود و فعالیت‌های روزانه را ادامه دهیم نیز همین اتفاقاتی که امروز افتاده را شاهد خواهیم بود. امروز ما از جمله کشور‌هایی هستیم که با وجود ۱۲ هزار قانون به لحاظ قانون تورم داریم و مشخص نیست چه میزان از آن‌ها تحقق پیدا می‌کند و کیفیت پیاده‌سازی آن‌ها نیز مشخص نیست؛ این چالش‌ها باید در محیط‌هایی همچون خانه اندیشمندان بررسی شود.

وی با یادآوری این مطلب که امروز باید مجلس و دانشگاه به صورت مرتب و مستمر با هم در ارتباط باشند، اظهار کرد: امروز در مجلس شورای اسلامی امکانات و ظرفیت جمع سپاری هر تصمیمی را برای مردم فراهم کرده‌ایم از این رو چرا نباید این جمع سپاری را دنبال کنیم که البته برای تصویب برخی قوانین از این ظرفیت استفاده کرده‌ایم.

قالیباف با بیان اینکه بخش‌هایی از قانون برنامه هفتم نیازمند اصلاح است، گفت: قطعاً برنامه هفتم توسعه نسبت به سایر قوانین برنامه، قابلیت اجرایی بیشتری دارد. طبق قانون اساسی یک قانونگذار برای تصویب قوانین و یک مجری برای اجرای قوانین داریم؛ اینکه یک قانون قابلیت اجرا داشته باشد بر عهده قانونگذار است و اگر قانونی به تصویب برسد که قابلیت اجرا نداشته باشد اولین قانون شکن همان قانونگذار است از این رو نیازمند یک کار جمعی هستیم.

رئیس مجلس با بیان اینکه پارلمان دانشجویی در مجلس شورای اسلامی با همین تفکر ایجاد شد، گفت: امروز مجلس شورای اسلامی به صورت جدی به موضوع هوش مصنوعی توجه کرده است و قطعاً در چند روز آینده از اقدامی که در ۱۱۷ سال سابقه قانونگذاری کشور مشابه آن را نداشته‌ایم، رونمایی می‌کنیم که در حوزه تنقیح قوانین است.

وی در ادامه با بیان اینکه زمانی که پا به مجلس گذاشتم رهبر معظم انقلاب به من فرمودند چند نوبت است که کار تنقیح قوانین روی زمین مانده و به آن توجه نشده است، یادآور شد: امروز به‌صورت جدی سامانه‌های شبیه‌سازی را در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی دنبال می‌کنیم چنانچه حوزه حمل و نقل را نیز از این طریق هدایت می‌کنیم لذا همین اتفاق می‌تواند در حوزه پایه پولی و بورس هم اجرا شده و تحولاتی ایجاد کند.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه ایجاد مرکز نوآوری و خانه خلاق نیز از دیگر اقدامات مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم است افزود: بیش از ۴۰۰ نفر از سراسر کشور را در این حوزه گرد هم جمع کردیم و در نهایت با گروهی از آن‌ها نشستی برگزار کردیم و دیدیم چه ظرفیت‌های جوان و متخصصی در کشور وجود دارد که می‌توانند مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و بعد آن را حل کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ما در مجلس یازدهم نظام حل مسائل را در همه استان‌ها با حمایت دانشگاه‌ها، اما به صورت کاملاً مردمی پیگیری کردیم، گفت: مدرسه حکمرانی نیز بر همین اساس در مجلس یازدهم راه اندازی شد. ما به دنبال تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین هستیم تا بدانیم جامعه به چه قانونی نیاز دارد. کشور ما تنها یک مجلس برای قانونگذاری دارد که باید در مسائل مختلف این موضوع را نیز در نظر بگیریم و از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

وی افزود: ما باید با همکاری یکدیگر بستری را فراهم کنیم که به‌صورت جدی و اساسی به سمت حل مشکلات کشور برویم. با صراحت می‌گویم ما قادر به حل مشکلات کشور هستیم و امروز از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده است، ناراحت می‌شویم. ما با تجربیات و با باوری که داریم می‌توانیم اقدامات منطقی انجام داده و مشکلات را برطرف کنیم، اما این اتفاق بدون حضور نخبگان، دانشگاهیان، دانشجویان و سرمایه‌گذاران حوزه علمی امکان پذیر نیست.

فاصله ۵ درصدی رشد تولید و رشد مصرف باعث ایجاد ناترازی شده است

به گزارش خانه ملت، قالیباف ادامه داد: امروز زمانی که از حوزه رشد حرف می‌زنیم ۳.۵ درصد را برای بهره‌وری قرار می‌دهیم، اما از این میزان حتی ۲ دهم درصد نیز تحقق نمی‌یابد و تنها منابع انسانی هستند که می‌توانند این ۳.۵ درصد سهم بهره وری را از ۸ درصد سهم آن تحقق ببخشند. ما کشوری هستیم که فقط در حوزه انرژی فسیلی به‌صورت سالیانه ۱۰۴ میلیارد دلار هدررفت داریم که صرفاً با بهره‌وری حل می‌شود.

رئیس قوه مقننه اضافه کرد: در حوزه انرژی اگر بخواهیم یک متر مکعب گاز تولید کرده که ناترازی را از بین ببریم نیازمند ۸ دلار سرمایه‌گذاری هستیم در حالی که برای صرفه‌جویی که راه‌های در دسترس و زودبازده هم داریم تنها کمتر از ۸ سنت سرمایه نیاز است. رشد تولید و رشد مصرف فاصله ۵ درصدی با هم دارد آن وقت می‌گوییم ناترازی از کجا پیدا شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: ما با اجرای قانون برنامه هفتم می‌توانیم حداقل ۵۰ درصد از هدر رفت ۱۰۴ میلیارد دلار انرژی را بازیابی کنیم که نیمی از آن پول کمی نیست. همه منتی که توتال فرانسه بعد از برجام برای ما گذاشت سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری بود که همان را هم رها کرد. این ظرفیت‌ها نه تنها در یک قدمی ما بلکه در دستان ما است که نیازمند مدیران خلاق، اساتید، دانشگاهیان و دلسوزان حاضر در میدان هستیم.

قالیباف با بیان اینکه این توقع از نخبگان می‌رود که ناامید نشوند، ابراز داشت: ما باید کشور خود را با افتخار و با قدرت نگاه داریم. ما باید در کنار هم بایستیم و با هم گفتگو کنیم. نباید مسائل را رها کنیم و گاهی باید برای رضای خدا بایستیم، چنانچه روزی رزمندگان اسلام برای حفظ میهن به میدان رفتند و برای رضای خدا جنگیدند.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با تأکید بر اینکه باید بدون رودربایستی اشکالات را گفت، مسائل را به نقد گذاشت و مطالبه گری کرد، اظهار داشت: من به عنوان مسئول مکلف به پاسخگویی به شما هستم اگر شما مطالبه کنید. امروز در حوزه علوم انسانی که فضای گسترده‌ای دارد قطعاً نظریه‌ها و راهکار‌های مختلفی وجود دارد و کارشناسان با یکدیگر رقابت دارند، اما باید این رقابت‌ها سالم و سازنده باشد. نظرات و راهکار‌های مختلف باید با حفظ انسجام جامعه مطرح شود تا بتواند دست نظام و مسئولان کشور را در حل مسائل بگیرد و به آن‌ها کمک کند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه اگر تعارضات نظرات مختلف نباشد هرگز قدرت حل مسأله را پیدا نمی‌کنیم، گفت: اگر این تعارضات به تنش تبدیل شود مشکل را افزایش می‌دهد. طرح نظرات مختلف باید منجر به گشایش شود و تنش‌زایی نکند.

مرکز پژوهش‌های مجلس متولی ارتباط مجلس با دانشگاه خواهد بود

قالیباف در ادامه با اشاره به جدیتی که مجلس برای ادامه جلسات خود با اساتید و دریافت نظرات آن‌ها دارد، گفت: مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند محوریت این کار را داشته باشد و با اولویت علوم انسانی و بعد علوم پایه و سایر علوم‌ها مسائل را پیگیری کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید مجدد بر اینکه برای اجرای حکم نیازمند تشخیص علمی و تصمیم سیاسی هستیم، عنوان کرد: اگر کار علمی به شرایط سیاسی توجه نکند، کار ما ابتر می‌ماند و اگر تصمیم سیاسی، پشتوانه علمی نداشته باشد آن کار به سرانجام نخواهد رسید.

وی افزود: بنده به عنوان رئیس قوه از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم چنانچه در حوزه تبدیل یک مجلس سنتی به یک مجلس نوین گام برداشتم و البته اقدام جمعی داشتیم.

وی با بیان اینکه تحولات امروز در حوزه هوافضا از سوی دانشمندان و دانشجویان این رشته در دانشگاه‌ها انجام شده است گفت: زمانی این کار آغاز شد که ما مکان‌هایی را در کنار دانشگاه‌ها اجاره می‌کردیم تا کار علمی انجام شود و از همانجا بود که در این حوزه پیشرفت حاصل شد.

قالیباف در پایان با بیان اینکه از سال گذشته که موضوع حقوق اعضای هیأت علمی در مجلس مطرح شد، آن را پیگیری کردیم، خاطرنشان ساخت: ما توانستیم در سال گذشته و سال جاری موضوع حقوق اعضای هیأت علمی و قضات را از حقوق کارکنان استثنا کنیم که البته این کار هم مسائل را حل نمی‌کند و باید مسائل مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را به صورت اساسی برطرف کنیم. درست است که به کار هیأت امنایی اعتقاد داریم، اما باید به دانشگاه‌ها استقلال بدهیم تا به کار خود بپردازند.

در این نشست «نسرین مصفا» استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن مطالعات سازمان ملل متحد و فعال حوزه مشارکت اجتماعی زنان، «غلامعلی افروز» استاد ممتاز دانشگاه تهران و چهره برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی (ره)، «کرامت الله زیاری» استاد تمام برنامه ریزی شهری دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، «محمدحسن احمدزاده» عضو هیأت علمی و مسئول فرهنگی دانشجویان خارجی دانشگاه آزاد اسلامی و «سیدجلال الدین دهقانی فیروزآبادی» استاد تمام روابط بین الملل و معاون پژوهشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) به بیان مسائل و دغدغه‌های حوزه دانشگاهی به ویژه اساتید دانشگاه پرداختند.

این اساتید بر موضوعاتی همچون توجه به آموزه‌های علوم انسانی برای تعالی جامعه، اخلاق مداری و رعایت کرامت انسانی تأکید کردند. آن‌ها معتقد بودند مشکلات فرهنگی و اقتصادی کشور را می‌توان با اصلاح نظام حکمرانی و ایجاد تغییر و تحول در آن، برطرف کرد. همچنین مجلس یازدهم را پایه‌گذار تصویب قوانین بسیار مؤثر دانستند که اکنون وقت آن فرا رسیده نظارت بر اجرای قوانین را تقویت کند. اساتید حاضر بر این باور بودند که مصوبات مجلس باید فرهنگ محور و خانواده محور باشد تا سایر موضوعات کشور نیز برطرف شود همچنین آن‌ها خواستار رسیدگی به وضعیت اقتصادی اساتید شدند.

دیگر خبرها

  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم/ از اینکه مشکلات کشور همچنان باقی مانده، ناراحت می‌شویم
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • تاکید نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری بر باشکوه برگزار کردن اجلاسیه شهدای استان
  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • عباسی: تضارب آرا در مجلس، طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است / وحدت در حل مشکلات و اقتدار نظام اولویت اصلی + فیلم
  • عباسی: : تضارب آرا در مجلس امری طبیعی و لازم برای قانون‌گذاری بهتر است/ وحدت در حل مشکلات مردم و اقتدار نظام اولویت اصلی مجلس است + فیلم