Web Analytics Made Easy - Statcounter

عروس کوچک 9 ساله مشهدی فرزند طلاق است. مادرش بی‌خبر از مراسم ازدواج کودکش، در تهران عروس خانواده دیگری شده. پدرش هم به اندازه فاصله ایران با افغانستان بین خود و دخترش فاصله انداخته است.

به گزارش ایران، او جمعه پس از متارکه با همسرش از ایران رفت و هرگز به نگاه‌های پرتمنای دختر خود نگاه نکرد. سه روز پیش بود که روزنامه ایران، طی گزارشی، جزئیات ازدواج این عروس 9 ساله را با مرد 36 ساله افغان منتشر کرد و حالا گفت‌و‌گوی این کودک با مددکاران و مشاوران پس از فسخ عقد ازدواج جنجال برانگیزش جزئیات جدید تری در اختیار رسانه‌ها می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاجایی که «غلامحسین حقدادی»، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی خراسان رضوی هم در مورد مصاحبه این مددکاران با کودک 9 ساله به «ایران» می‌گوید: «مددکاران و روانشناسان بهزیستی وضعیت روانشناختی، توانمندی‌های ذهنی، ارتباطی، کلامی و شناختی این کودک نرمال را ارزیابی کردند اما معتقدند، حواشی اخیر این عروسی جنجال برانگیز باعث ایجاد ترس و نگرانی در روحیه این کودک شده است. البته، این عروسی آنطور که در رسانه‌ها گفته شد در همان شب متوقف نشد.

شب عروسی دادستانی و مأموران اورژانس اجتماعی از خانواده تعهد گرفتند تا از کودک تا فردا صبح محافظت کنند و فردا پس از معاینات پزشکی قانونی صیغه عقد باطل و کودک روانه بهزیستی می‌شود.»گفت‌و‌گویی که در زیر می‌خوانید ماحصل سؤالات روزنامه ایران از طریق مددکار بهزیستی از این کودک است. چراکه، آنها اجازه ندادند خبرنگار «ایران» مستقیم با این کودک گفت‌و‌گو کند. همچنین، در این گفت‌و‌گو از یک اسم مستعار استفاده می شود.

درس می‌خونی؟

نه مدرسه نرفتم. خوندن و نوشتن بلد نیستم.

داماد رو از قبل می‌شناختی؟

داماد فامیل ما بود. بعد اینکه اومدن خونه مون و با هم حرف زدیم از هم خوشمون اومد.

رحیمه می‌دونی ازدواج یعنی چی؟

فکر کنم یعنی لباس عروس پوشیدن، خانه‌داری و آشپزی کردن.

به آشپزی و خانه‌داری علاقه داری؟

آره خیلی.
بابات کجاست؟ ازش خبری داری؟

نه وقتی مامان و بابام از هم جدا شدن بابام رفت افغانستان و دیگه نیومد. دیگه خبری ازش ندارم.

مامانت کجاست؟ چرا با مادرت زندگی نمی‌کنی؟

مامانم رفته تهران. اونجا شوهر کرده. دوس ندارم برم پیشش.

چرا؟

از بچگی باهام خوب نبود. باهام بدرفتاری می‌کرد و بهم توجهی نداشت. خیلی اذیتم می‌کرد واسه همینم نمیخوام برم پیشش.

مامان بزرگت هم باهات بدرفتاری می‌کنه؟

نه مامان بزرگم باهام همیشه مهربونه و به حرف هام گوش می ده. من با عمه و مادر بزرگم زندگی می‌کنم.

وضعیت مالی خانواده کودک مناسب است

هرچند، طی روزهای اخیر و به گفته مسئولان گفته شد که خانواده این کودک دچار مشکل اقتصادی هستند اما معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی به «ایران» می‌گوید: طی بررسی‌هایی که انجام دادیم کودک با مادربزرگ‌اش زندگی می‌کرده و مادر بزرگ او مشکل اقتصادی ندارد و شاید دلیل این ازدواج مسائل فرهنگی باشد.

حقدادی به تماس تلفنی مادر کودک با بهزیستی هم اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: پدر و مادر این کودک هم متارکه کرده‌اند و پدر به افغانستان بازگشته است. مادر این کودک هم ساکن تهران است و دوباره ازدواج کرده و در روزهای اخیر، طی تماس تلفنی با بهزیستی اعلام کرده که از ماجرا بی‌خبر بوده و می‌خواهد او را نزد خود ببرد.هرچند، این کودک 9 ساله در گفت‌و‌گو با مددکاران ما گفت که رابطه عاطفی خوبی با مادرش ندارد و مادرش او را بارها مورد اذیت و آزار قرار داده است. به همین علت، اگر مادر به ما برای گرفتن کودک مراجعه کند در ابتدا باید صلاحیت او برای حضانت فرزندش تأیید شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ازدواج کودکان افغانستان حمایت کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۱۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران کودک‌همسری در آمریکا

ایالات متحده در حالی با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است و آن کشورها را متهم به نقض حقوق کودکان می‌کند که قوانین این کشور از کسانی که در معرض این امر هستند محافظت نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، در تاریخ چهار آوریل امسال، قانونگذاران ایالتی در «ویرجینیا»ی آمریکا به اصلاح قانون ایالتی رأی داده تا از کودک همسری جلوگیری کنند و چند روز بعد نیز فرماندار «گلن یانگکین» این قانون را امضا کرد. این رای در این ایالت یک اقدام مهم برای حقوق کودکان بود.

ویرجینیا دوازدهمین ایالت از مجموع ۵۰ ایالت آمریکاست که ازدواج کودکان را ممنوع کرده است. این در حالیست که فعالان حقوق کودکان تاکید دارند که ممنوعیت ازدواج کودکان و  محافظت از خردسالان در برابر سوءاستفاده و تعرض در سراسر ایالات متحده اجرایی شود.

تا سال ۲۰۱۷ میلادی، ازدواج کودکان در سراسر ایالات متحده تحت شرایط خاصی قانونی بود، از جمله در صورت رضایت والدین یا قاضی، یا اگر کودک خردسال باردار بود یا فرزند داشت.

مقامات این کشور اعلام کرده‌اند: تنها ۱۲ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا ازدواج کودکان را ممنوع کرده‌اند و ما باید قوانین را اصلاح کرده و کودک‌همسری را در تمام ایالات ممنوع کنیم.

بر اساس داده‌های یک مطالعه جدید، اگرچه آمریکایی ها اغلب ازدواج کودکان را یک مشکل خارجی تصور می‌کنند اما واقعیت این است که آنها «مانند کبکی که سر خود را در برف فرو برده»، از رواج این موضوع در کشور خود غافل مانده‌اند در حالی که طبق آمار کارشناسان، این پدیده  به طور چشمگیری در سراسر ایالات متحده گسترده است.

بر اساس آمارهای رسمی منتشرشده، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ میلادی حدود ۳۰۰ هزار کودک به طور قانونی در ایالات متحده ازدواج کردند. برای مثال کالیفرنیا هیچ حداقل سنی را برای ازدواج مشخص نکرده است و سالانه بیش از ۸۰۰۰ کودک در این ایالت ازدواج می‌کنند.

۸۶ درصد از ازدواج های کودکان گزارش شده در ایالات متحده بین بزرگسالان و افراد زیر سن قانونی، اغلب دختران ۱۶ ساله بوده اما گاهی اوقات در سن ۱۲ سالگی نیز رخ داده است.

کارشناسان آمریکایی تاکید می‌کنند عدم اصلاح قوانین موجود یا تعیین قانونی مشخص در رابطه با ازدواج کودکان، نوعی خشونت مبتنی بر جنسیت و نقض حقوق بشر در این کشور است. علاوه بر آزار جسمی و روحی، کودکان را در معرض خطر فقر و استثمار قرار می‌دهد و فرصت های آموزشی و اقتصادی را از آنها سلب می‌کند.

این گزارش می‌افزاید پدیده کودک‌همسری عامل اصلی ترک تحصیل دختران نوجوان در سراسر جهان است. در ایالات متحده نیز زنانی که قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می کنند، ۵۰ درصد بیشتر احتمال دارد که دبیرستان را ترک کنند، چهار برابر کمتر از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند و ۳۱ درصد بیشتر در فقر زندگی می‌کنند. پیامد ازدواج در این سنین در سراسر زندگی آنها طنین‌انداز می‌شود و چرخه‌های فقر بین نسلی را تداوم می بخشد.

اما از آنجایی که در آمریکا هیچ قانون فدرال جامعی برای تعیین حداقل سن ازدواج وجود ندارد و قوانین ایالتی برای ازدواج کودکان پر از خلأها هستند، این رویه همچنان ادامه دارد. همچنین این «باورِ خلاف واقع» مبنی بر اینکه ازدواج کودکان، فقط مشکل کشورهای دیگر است و نمی‌تواند در ایالت متحده اتفاق بیفتد، بحث‌های عمومی سازنده و قوانین مؤثر را مسدود می‌کند.

این باور نادرست به چرخه غفلت و بی‌عملی دامن می‌زند و دولت‌ها را از انجام اقدامات مؤثر باز می‌دارد.

به گزارش الجزیره، در حالی که ایالات متحده صریحاً با ازدواج کودکان و ازدواج اجباری در کشورهای دیگر مخالف است، قوانین علیه آن در داخل ایالات متحده ناقص و ضعیف است و از کسانی که در معرض خطر هستند، محافظت نمی‌کند. در واقع، اکثر ایالت های ایالات متحده با استانداردهای بین المللی حقوق کودک سازگار نیستند.

کارشناسان می‌گویند پایان دادن به ازدواج کودکان در ایالات متحده ابتدا مستلزم شناخت آن به عنوان یک مشکل فوری و مداوم داخلی است.

همه ایالت ها باید برای تصویب و اجرای یک چارچوب قانونی قوی که حداقل سن ازدواج را ۱۸ سال تعیین می کند، بدون استثناء تلاش کنند. این وظیفه سیاستگذاران و ... است که در برابر ازدواج کودکان بایستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دختربچه تازه عروس برای تبلیغ آرایشگاه زنانه ! + ویدئو
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • دستگیری قاتل مست دو زن در عروسی
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • ماجرای تلخ عروسی‌هایی که تبدیل به عزا می‌شوند
  • پایان انتظار ۳۷ ساله مادر شهید در شیراز
  • دستگیری قاتل مست ۲ زن در عروسی | ماجرای تلخ عروسی هایی که عزا می شوند
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان