Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:35:43 GMT

۱۲۰ هزار معلول در اصفهان داریم/ناکافی بودن خدمات درمانی

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۹۷۱۳۴

۱۲۰ هزار معلول در اصفهان داریم/ناکافی بودن خدمات درمانی

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کاظمی پیش از ظهر پنج‌شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان اصفهان با تبریک روز جهانی خیریه مطابق با پنج سپتامبر و ۱۴ شهریورماه اظهار داشت: امروزه هنوز معلولان به عنوان عضو خانواده و جامعه به درستی پذیرفته نشده‌اند به نوعی که همچنان شاهد نبود امکانات لازم و ایجاد شغل برای آنها هستیم و شرایط مناسب برای تردد آنها در خیابان، عبور از پل هوایی، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی نیز درنظر گرفته نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه معلولیت گاه مشکلات روحی مانند افسردگی را برای معلولان و خانواده‌ آنها رقم می‌زند، ابراز داشت: ما مادرانی را داریم که شش ماه به دلیل وضعیت فرزند معلول خود از خانه بیرون نیامده‌اند.

رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه معلولان اصفهان با بیان اینکه انجمن خیریه معلولان اصفهان از سال ۸۵ افتتاح شده است، تصریح کرد: این مرکز خدمات رسانی همه جانبه به معلولان، جلب حمایت برای خانواده ها و معلولان را با اجرای برنامه‌های مختلف برعهده دارد.

وی اضافه کرد: از میان ۳۰ برنامه اجرایی ۱۰ مورد برای معلولان، ۱۰ مورد برای آموزش خانواده‌ها و ۱۰ مورد نیز به منظور آموزش و آگاهی جامعه برگزار می‌شود.

کاظمی با اشاره به اینکه برنامه‌های انجمن در ارتباط با خانواده ها و معلولان کامل است، ابراز داشت: تمام تلاش ما این است که علاوه بر کمک در زمینه پشت سرگذاشتن مشکلات جسمی معلولان در زمینه روحی نیز به آنها کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه یک و نیم میلیارد تومان در سال ۹۶ هزینه کرده‌ایم، اظهار داشت: ما هیچ بودجه دولتی از بهزیستی، استانداری و غیره دریافت نمی‌کنیم.

رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه معلولان اصفهان تاکید کرد: در این مرکز تنها هشت کارمند داریم اما بیش از ۲۰۰ نفر نیز با ما همکاری داوطلبانه دارند به نوعی که ۲۷ مربی در زمینه آموزش مهارت‌های مختلف به معلولان نیز داوطلبانه فعالیت دارند.

تامی پوشک و دارو، مهم‌ترین مشکل معلولان

وی به صراحت بیان داشت که مهم‌ترین مشکل کنونی انجمن تامین پوشک با توجه به قیمت و حتی عدم وجود آن در بازار است و گفت: هزینه داروها نیز بسیار زیاد شده است و این کمبودها موجب تشدید مشکلات معلولان می‌شود.

کاظمی با بیان اینکه ۶۳۰ نفر کارت همیار عالی در این مرکز دارند، ابراز داشت: برخی همیاران افراد معلول داوطلبانه و در دوره‌های ماهانه، سه ماهه، شش ماهه و یک ساله با ما همکاری دارند و برخی افراد حتی ناشناس هستند.

وی با اشاره به تعامل با مسئولان شهر اظهار داشت: تلاش کردیم مشکلات انجمن را برای مسئولان بیان کنیم اما هنوز در دور جدید مسئولان شهری به این مرکز نیامدند که امیدواریم به زودی این بازدید انجام شود.

یک سوم از معلولیت‌ها در زمان زایمان رخ می‌دهد

رئیس هیئت مدیره انجمن  خیریه معلولان اصفهان با بیان اینکه بخشی از معلولیت‌ها ژنتیکی است، یک سوم در زمان زمان زایمان و گاه در اثر حوادث یا بیماری  رخ می‌دهد، گفت: به خانواده‌های تحت پوششی که قصد دارند برای بار دوم یا سوم بچه‌دار شوند مشاوره‌های لازم انجام می‌شود تا جلوی تولد کودکان معلول دیگر را بگیریم.

وی از افتتاح سایت انجمن معلولان اصفهان به منظور خدمت رسانی بهتر و جذب بهتر مشارکت‌ها خبر داد به نوعی که تعداد بیشتری کمک از خیران با مبالغ کمتر و دلخواه اتفاق می‌افتد.

یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معلول در سایت بهزیستی ثبت‌نام کردند

در ادامه مدیرعامل انجمن خیریه معلولان اصفهان که دکترای روانشناسی نیز دارد با اشاره به شرایط ویژه معلولان ابراز داشت: تنها در سایت بهزیستی کشور یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر معلول ثبت نام کردند که ۷۰۰ هزار نیاز به توجه ویژه دارد.

محمد یعقوبی افزود: در استان اصفهان نیز ۱۲۰ هزار معلول دارند که ۳۲ هزار نفر در اصفهان زندگی می‌کنند و همه این افراد نیاز به خدمات درمانی دارند.

وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۲۰۰ پرونده در انجمن معلولان اصفهان داریم، گفت: در میان این افراد ۳۰۰ خانواده از  اقشار آسیب پذیر حضور دارند که هزینه زندگی از ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به آنها اهداء می‌شود.

کارهای دندانپزشکی افراد معلول نیازمند بیهوشی است

مدیرعامل انجمن معلولان اصفهان با اشاره به اینکه برخی افراد بانی تامین هزینه‌های توانخواهان می‌شوند، ابراز داشت: هزینه درمان افراد معلول زیاد است به نوعی که حتی برای کارهای دندانپزشکی نیاز به بیهوشی و ورود به اتاق عمل دارند.

وی اضافه کرد: درصدد ایجاد یک سایت مرکزی برای شناسایی معلولان و کمک به آنها هستیم تا از برخی موازی کاری‌های فعلی جلوگیری شود و وزیر کشور در سفر خود به اصفهان قول مساعدت در این ارتباط داده است.

کد خبر 4395926

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد کاظمی محمد یعقوبی معلولان مردم علیه احتکار هفته دولت بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر گرگان مشهد شیراز شهرکرد استانداری سمنان احتکار سانحه تصادف عید غدیر خم یاسوج بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۷۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!

 عصر ایران؛ امید خزانی*- سندروم استکهلم پدیده‌ای روانی است که قربانی با آزارگر خود و یا گروگان با گروگان‌گیر حس هم‌دلی و حتی وفاداری دارد! اما ارتباط این موضوع با مدارس ابتدایی و کودکان معصوم چیست‌؟ 

  ما - والدین که فرزندان‌مان را مال خود و نه از خود می‌دانیم - با این فرشتگان معصوم کاری می‌کنیم که بی‌شباهت نیست به پدیده سندروم استکهلم و هم‌دلی با گروگان‌گیران که برخی از مدارس ابتدایی‌اند.  

   این تمثیل از آن روست که والدین با دستان خود فرزندان خود را به مدارسی می‌سپارند که با جان و جسم کودکان‌شان چون یک‌ گروگان رفتار کنند و حتی در این روند نهایت هم‌کاری را  نشان می‌دهند و حتی خواستار فشاری بیشتر(‌شما بخوانید آزاری بیشتر) از جانب مدرسه متبوع می‌شوند. 

  در مطلبی که چند سال قبل با عنوان " آموزش فرزند یا فرزند‌کُشی " در اینجا ( لینک) منتشر شد، مقایسه‌ای تطبیقی با کشورهای دنیا در روند آموزش ابتدایی آورذه شد که نشان می داد ساعات آموزش ابتدایی در ایران از متوسط آموزش دنیا ۳۰۰ تا ۴۰۰ ساعت بیشتر است و این با همکاری والدین صورت می‌پذیرد که به نظر نویسنده فاجعه‌بار است چون در گذر زمان موجب فرسودگی کودکان در بستر آموزش می‌شود. اخیرا کودکی ۹ ساله از نزدیکان را دیدم که در اثر فشار بیش از حد درسی والدین تحصیل‌کرده‌اش و الزام آنها برای آمادگی آزمون دچار اسپاسم عضلانی شده و در واقع کودکی‌اش به تاراج رفته بود!  از این رو 7 نکته را در زیر یادآور می‌شوم:

۱. اگر پدران سنت‌زده ما خطاب به معلمان می‌گفتند " گوشت فرزندم مال تو استخوان‌اش مال من! " ؛ این روز‌ها خیلی از والدین مجوز شدیدتر  برخوردها را به مدارس فرزندان‌شان می دهند اما نه در قالب تنبیه بدنی بلکه بسی فراتر؛ تلقین دایمی حس ناکافی بودن! دقت بفرمایید برای یک کودک ۷ تا ۱۰ ساله!

۲. بارها شاهد بوده ام که والدین از مدارس متبوع شان خواسته اند که فرزند ۹ ساله آنها را برای آزمون آماده کنند . آزمونهای بی پایانی چون مدارس تیزهوشان ؛ آزمون مدارس خاص( شما بخوانید مراکز گروگانگیری ویژه)  و غیره.

اهداف دوره ی آموزشی ابتدایی کم و بیش در اکثر کشورهای پیشرفته و حتی با تعریف یونسکو بر ۳ مبنای زیر استوار است : یادگیری مبانی سواد و اعداد؛ یادگیری مهارت های اجتماعی و ایجاد شوق و علاقه برای یادگیری !! در کجای این هدف گذاری جهانی آماده سازی برای آزمون های خاص گنجانده شده است که شمای والدین روان کودک ۹ ساله تان را آزار می دهید و حتی بابت آن هزینه می پردازید؟ این اتحاد والدین و مدارس علیه یه کودک ۸-۹ ساله چه منطق و مبنایی جز کودک آزاری می تواند داشته باشد. البته همه کودکان در اثر فشارهای اینچنینی دچار اسپاسم عضلانی نمی شوند اما آثار ماندگار مخرب روحی بر وجودشان می نشیند!  از دوره ابتدایی همان را انتظار باید داشت که عقلای جهان بر آن اجماع کرده اند!  


۳. هر نوع آموزش با عنصر انضباط ( دیسیپلین) گره خورده است. گزاره های آموزش در فضای شاد و غیره لزوما در مقام عمل جوابگو نیستند. آموزش برای کودک دوره ابتدایی با محدودیت انضباط پذیری و زمان حداقلی سرو کار دارد. ظرفیت انضباط پذیری یک کودک دوره ابتدایی بسیار محدود و شکننده است. این محدودیت ها قابلیت توسعه‌ دارند اما قطعا در افق ۱۲ ساله باعث فرسایش آموزشی خواهند شد!

۴. بقول فرنگی ها " شیطان در جزییات است " بسیاری از آزمون های متداول آموزشی از جمله achievement test , proficiency test و competency test و Aptitude test که نسخه بومی شده آنها در مدارس ما نیز استفاده می شود با ده ها متغیر و پارامترهای اجرایی و نیروهای مجرب آموزش دیده قابلیت اجرا و نتیجه درست دارند! با زیرساخت های موجود سخت افزاری و نیروی انسانی اشغال در اکثر مدارس ابتدایی نتایج درستی برای این آزمون ها متصور نیست! 

۵. آموزش و در کل علوم انسانی بسیار ظریف و شکننده است و از قوانین پوزیتیویستی تبعیت نمی کنند. به این معنا که از درستی گزاره الف و گزاره ب لزوما درستی گزاره ج حاصل نمی شود. اگر موفقیت فرمول واحدی داشته باشد که ندارد آن فرمول در مورد فرزند شما با متغیرهای زیادی سروکار خواهد داشت و لزوما نتیجه نخواهد داد. آنچه که برای موفقیت در اکثر مدارس پایه و ابتدای ما ریل گذاری شده با نوعی آزار و خشونت پنهان گره خورده است و ره به ترکستان می برد ! جاده با کیفیت ؛ خودرو استاندارد ؛ راننده مجرب و ساعت رانندگی استاندارد سفر ایمن را به دنبال دارد ! 

۶. بارها شنیده ایم که برای ساختن یک کشور از مدارس ابتدایی شروع کنید و نیک می دانیم که کشورهای توسعه یافته ۱۰ درصد تولید ناخاص داخلی را صرف آموزش بویژه آموزش پایه می کنند و آموزش پایه درست از وظایف ذاتی دولت هاست ! بله همه اینها درست است اما عجالتا در فقدان این درایت ها از تبدیل فرزندتان به ربات آزمون دهنده بپرهیزید!

  ۷. به پشتوانه دو دهه تجربه در آموزش عرض می کنم اکثر برنامه هایی که در قالب فوق برنامه در مدارس غیردولتی ارایه می شود فاقد عمق لازم است و غالبا سطحی است. برای مثال ۳ سال زبان فوق برنامه مدارس تقریبا معادل ۸ ماه آموزش در موسسات معتبر زبان است! 

   پی نوشت: هر نوع آموزش در هر سطحی که در دوره کودکی ( زیر ۱۲ سال) متصور است قابلیت جبران در دوره نوجوانی را داراست اما و هزار اما که کودکی از دست رفته هرگز جبران پذیر نیست چه برسد به آزار و آسیب های روحی که عمری ممکن است گریبانگیر کودک شما باشد.
---------------------
*دکتریِ آموزش

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پدیده Disinfomedia؛ تهدیدی در خلأ آموزش سواد رسانه‌ای آموزش فرزند یا فرزند‌کُشی؟!

دیگر خبرها

  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • ارایه خدمات درمانی به بیش از ۲۷۰۰ نفر در سطح استان 
  • درمانگاه تخصصی دیابت، طب کار و رادیولوژی دیجیتال همدان افتتاح شد
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • اردوی جهادی ۷۰ نفره دانشجویان بسیجی علوم پزشکی گلستان
  • بهره برداری از واحد تخصصی فیزیوتراپی کف لگن در شهرکرد
  • مشارکت پنج هزار خانواده اصفهانی در طرح تبدیل زباله میوه و سبزی به خشکاله