Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روز جمعه اجلاس رؤسای جمهوری سه کشور همسایه یعنی ایران، ترکیه و روسیه در تهران برگزار می‌شود. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد:روز جمعه این هفته اجلاس رؤسای جمهوری سه کشور همسایه یعنی ایران، ترکیه و روسیه در تهران برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجلاس سران سه کشور، استمرار روندی است که از مدت‌ها قبل در سطح رهبران و وزرای خارجه آغاز شده و علاوه بر هماهنگ‌سازی سیاست‌ها در قبال سوریه، در قالب روند سیاسی موسوم به روند آستانه، فرصت ذیقیمتی برای تبادل آرا، تضارب دیدگاه‌ها و از همه مهم‌تر هماهنگی و همگرایی در قبال موضوعات دو و چندجانبه و چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی فراهم می‌سازد.

نشست تهران، به ریاستِ رئیس جمهوری کشورمان و با حضور ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان رؤسای جمهوری دو کشور بزرگ همسایه‌مان، از مدت‌ها قبل در کانون توجه جهانیان بوده است. چرا که علاوه بر اهمیت فوق‌العاده موضوع محوری این نشست یعنی تحولات سوریه، تعامل میان سه کشور بزرگ و تأثیرگذار منطقه را در عالی‌ترین سطح تداوم می‌بخشد و زمینه همکاری‌های دو و چندجانبه میان این کشور‌ها بویژه در عرصه اقتصادی را تسهیل می‌کند.

نشست رؤسای جمهوری ایران، ترکیه و روسیه در تهران؛ بخصوص از آن رو که هر سه کشور با جاه طلبی‌ها و زیاده خواهی‌های یک قدرت بزرگ، ولی بی منطق فرامنطقه‌ای مواجهند، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. سه کشوری که به خاطر استقلال طلبی و عدم پذیرش تحمیل‌های یکجانبه از سوی این قدرت فرامنطقه ای، زیر فشار تحمیل‌ها و تحریم‌های گوناگون قرار گرفته اند.

نشست تهران، در ادامه روند سیاسی آستانه که هدف اساسی‌اش حل و فصل ریشه‌ای و سیاسی بحران سوریه است، تلاش دارد با حفظ ائتلاف راهبردی میان سه کشور ایران، روسیه و ترکیه بر سر مناقشه سوریه، به خاتمه هرچه سریع‌تر بحران در این کشور، از طریق تشویق، تشدید و تقویت فرآیند سیاسی کمک کند.

همکاری و هماهنگی سه کشور درطول دو سه سال گذشته، نقش بسزا و تعیین کننده‌ای در مبارزه با تروریسم بخصوص مقابله با گروه تکفیری - تروریستی داعش، ایجاد مناطق عاری از درگیری و بازگشت آوارگان سوری به خانه‌هایشان داشته است. این بار و درآستانه آغاز آخرین مرحله از تحولات میدانی در استان ادلب سوریه، نشست سران سه کشور می‌تواند نقش مهمی در استمرار شرایط مسالمت‌آمیز همچنین حل و فصل سیاسی بحران ایفا کند.

نشست تهران، فرصت بسیار خوبی است تا دیپلماسی و فرآیند سیاسی بتواند بر جنگ و مقابله استیلا یابد و تروریست‌ها با پذیرش اراده مردم سوریه برای تعیین سرنوشت خود؛ بدون درگیری و خونریزی سلاح‌های خویش را تسلیم کنند و بیش از این با جانِ میلیون‌ها انسان بیگناه سوری بازی نکنند.

نشست رؤسای جمهوری ایران، ترکیه و روسیه در تهران؛ بخصوص از آن رو که هر سه کشور با جاه‌طلبی‌ها و زیاده خواهی‌های یک قدرت بزرگ، ولی بی منطق فرامنطقه‌ای مواجهند، از اهمیت مضاعفی برخوردار است. سه کشوری که به خاطر استقلال طلبی و عدم پذیرش تحمیل‌های یکجانبه از سوی این قدرت فرامنطقه‌ای، زیر فشار تحمیل‌ها و تحریم‌های گوناگون قرار گرفته‌اند.

بدون تردید، اهداف مشترک و چالش‌های مشابه می‌تواند باعث هماهنگی و همگرایی میان این سه کشور برای مقابله با تحریم‌های ظالمانه و تهدیدات ناعادلانه گردد. دیپلماسی و تعامل دو و چندجانبه میان کشور‌های مستقل؛ کلیدواژه اساسی برای مقابله با زیاده‌خواهی و جاه‌طلبی قدرت‌های فرامنطقه‌ای است.

اجلاس سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در تهران، علاوه بر مذاکرات سه‌جانبه رؤسای جمهوری سه کشور بر سر موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی، مجال بسیار مناسبی برای دیدار و رایزنی‌های دوجانبه در عالی‌ترین سطح ممکن خواهد بود.

بدون تردید دیدار‌ها و گفتگو‌های رؤسای جمهوری ترکیه و روسیه با مقامات عالی نظام، فرصت بسیار مغتنمی برای تبادل نظر‌ها و اتخاذ تصمیمات کلان و سیاستگذاری‌های راهبردی در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، مالی، تجاری، انرژی و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی با هدف مقابله مؤثر و هماهنگ با قدرت‌های زیاده‌خواه فرامنطقه‌ای است که نمی‌توانند استقلال‌خواهی و مساوات‌طلبی و عدالتخواهی کشور‌های مستقل را برتابند. در برهه حساس کنونی که سه کشور ایران و روسیه و ترکیه با چالش‌های مشابه و تهدیدات مشترک از سوی قدرت‌های زورگوی فرامنطقه‌ای مواجهند بی شک استمرار تعامل و همکاری دو و سه و چندجانبه به یک ضرورت اساسی تبدیل شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سوریه ترکیه روسیه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است

دوازدهمین نشست بین‌المللی عالی رتبه نمایندگان امنیتی که توسط شورای امنیت فدراسیون روسیه در سن پترزبورگ برگزار می‌شود، از صبح روز چهارشنبه با قرائت پیام ویدیویی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه آغاز شد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در پیامی ویدئویی گفت: روش‌های تروریست ها روز به روز پیچیده‌تر و وحشیانه تر می شود و این یک بار دیگر با حمله تروریستی در تالار کنسرت کروکوس سیتی در نزدیکی مسکو نشان داده شد.

پوتین حفظ ارزش های معنوی را مهم ترین شرط تقویت حاکمیت کشورها خواند.

وی با تاکید بر اینکه تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است اظهار کرد: هدف از حملات تروریستی که توسط سرویس‌های اطلاعاتی برخی کشورها نیز پشتیبانی می‌شود، تضعیف پایه‌های قانون اساسی و بی‌ثباتی دولت‌های مستقل است. سرویس‌های ویژه و سازمان های مجری قانون روسیه به کشف تمام جزئیات حمله تروریستی شرور در "کروکوس سیتی" ادامه می دهند.

رئیس جمهوری روسیه گفت: سرویس‌های اطلاعاتی و ارگان های مجری قانون روسیه در حال شناسایی آمران، حامیان مالی و سازمان‌دهندگان حمله تروریستی در کروکوس هستند و هیچ یک از شرکت کنندگان در حمله تروریستی در کروکوس سیتی نباید از قصاص بگریزند.

وی هم‌چنین تاکید کرد که روسیه آماده همکاری نزدیک با همه شرکای علاقه مند در تضمین امنیت جهانی و منطقه ای است.

شایان ذکر است علی‌اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان برای شرکت و سخنرانی در این اجلاس به سن پترزبورگ سفر کرده است.

احمدیان روز سه‌شنبه در نخستین روز سفر به سن‌پترزبورگ، با قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی جمهوری عراق دیدار کرد. هیأت اعزامی کشورمان با حضور فعال در نشست های جانبی این اجلاس؛ دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مهم امنیتی در منطقه و جهان را تبیین و تشریح خواهند کرد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی هم‌چنین در بدو ورود به فرودگاه بین‌المللی پولکوو سنت‌پیترزبورگ اعلام کرد که در سخنرانی خود در جمع مقامات امنیتی کشورها و نیز نشست مرتبط با گروه بریکس، موضوعاتی همچون لزوم احقاق حق مردم فلسطین و جمهوری اسلامی ایران در برابر وحشی‌گری رژیم صهیونیستی مطرح خواهد گردید.

احمدیان خاطرنشان کرد:‌ این دو اجلاس از این منظر مورد توجه جمهوری اسلامی ایران است که وجه اشتراک آنها، تلاش برای تقویت نگاه چندجانبه‌گرایانه و مقابله با انحصار غربی در حوزه امنیت و دیگر عرصه‌ها است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص امنیتی منطقه و حوادثی که امروز در دنیا در حال وقوع است، از جمله مسأله فلسطین و ظلمی که به مردم غزه می‌شود و تجاوزهایی که رژیم صهیونیستی به کشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران داشته است، نگاه ویژه‌ای به این اجلاس داشته و تلاش خواهیم نمود نگاه جمهوری اسلامی را در این اجلاس تشریح کرده و شرایطی را برای احقاق حق مردم فلسطین و جمهوری اسلامی ایران فراهم آوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی
  • حضور فعال ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • آغاز به کار نشست عالی امنیتی با حضور احمدیان در سنت‌پترزبورگ
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه